Laptopun hoparlörle ilgili bir sıkıntı var sanırım. Aldığımda böyle bir sorun yoktu aylar sonra ortaya çıktı. Başta sadece oyun oynarken oluyordu bende ısınmasına bağladım ama şimdi dizi veya film izlerken ya da müzik dinlerken de oluyor. Başta hoparlörler sorunsuz çalışıyor ama bir dakika sonra ses kesiliyor görünürde herhangi bir sorun yok driver güncel gözüküyor aygıt yöneticisinde herhangi bir hata olduğuna dair bir uyarı yok. Laptopa kulaklık veya harici hoparlör taktığımda seste bir sorun yok. Ses kesildiğinde kulaklık veya harici hoparlörü takıp çıkardığımda ses tekrar geliyor 10 20 saniye sonra tekrar gidiyor. Ses kartı Conexant Smartaudio HD. Sorun hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Casper laptop ses kesilme sorunu
- 1
- 2
Ses kartı Conexant Cx20585 .Laptopun modeli Casper Nirvana CN.BMC2430C. İşletim sistemi Windows 7 64 bit.
aynı sorun bende de var model cnc.2450-8l35b yardım ederseniz sevinirim.
Ses kartı Conexant Cx20585 .Laptopun modeli Casper Nirvana CN.BMC2430C. İşletim sistemi Windows 7 64 bit.Senin ise modelin CNB ise aşağıda verdiklerimi indir.
Son Düzenleme: murat5038 ~ 07 Nisan 2013 18:34
Arkadaşlar sorunu çözdünüzmü acaba
bendede cnd.2410a var
6 kez gönderdim değişti laptop fakat aynı sorun var bazı müziklerde son seste pc donuyor diskden değil kulaklıkla son seste hiç bi kasma yok
eyv. denicem ancak bende biraz değişik son ses müzik açtığımda kasıyor pc bazı müziklerde ancak kulaklığı takınca birşey yok
BENİM LAPTOPTA CASPER CNB SERİSİİ. AYNI SES SORUNU BENDE DE OLUŞTU. FORMAT ATTIM, EN GÜNCEL DRİVERLARI YÜKLEDM HANG YOLU DENEYSEMDE DÜZELMEDİ. SON OLARAK CAPER MÜŞTER HİZMETLERN ARADIM. SORUNUN BÜYÜK İHTİMAL DONANIMSAL BİR ARIZAAN KAYNAKLANABLECEĞİNİ SÖYLEDİER. GARNTİSİ HALEN DEVAM ETTİĞNDEN APTOPUN 2 GÜNCE ÖNCE YOLADIM. İNŞALLAH HALLEDİP GÖNDERİRLER...
BENİM LAPTOPTA CASPER CNB SERİSİİ. AYNI SES SORUNU BENDE DE OLUŞTU. FORMAT ATTIM, EN GÜNCEL DRİVERLARI YÜKLEDM HANG YOLU DENEYSEMDE DÜZELMEDİ. SON OLARAK CAPER MÜŞTER HİZMETLERN ARADIM. SORUNUN BÜYÜK İHTİMAL DONANIMSAL BİR ARIZAAN KAYNAKLANABLECEĞİNİ SÖYLEDİER. GARNTİSİ HALEN DEVAM ETTİĞNDEN APTOPUN 2 GÜNCE ÖNCE YOLADIM. İNŞALLAH HALLEDİP GÖNDERİRLER...Hallederler halletmesine ama geldiği gün arıza çıkarmasa iyi :)
BENİM LAPTOPTA CASPER CNB SERİSİİ. AYNI SES SORUNU BENDE DE OLUŞTU. FORMAT ATTIM, EN GÜNCEL DRİVERLARI YÜKLEDM HANG YOLU DENEYSEMDE DÜZELMEDİ. SON OLARAK CAPER MÜŞTER HİZMETLERN ARADIM. SORUNUN BÜYÜK İHTİMAL DONANIMSAL BİR ARIZAAN KAYNAKLANABLECEĞİNİ SÖYLEDİER. GARNTİSİ HALEN DEVAM ETTİĞNDEN APTOPUN 2 GÜNCE ÖNCE YOLADIM. İNŞALLAH HALLEDİP GÖNDERİRLER...
benim sorundanmı kardeş
Arkadaşlar aynı sorun bendede var müzik dinlerken olsun oyun oynarken olsun internetten bişey izlerken olsun ses kendi kendine kesiliyor ben aygıt yöneticisinden high definition audio aygıtının çalışmasını durdurup tekrar etkinleştirince sorun kalmıyor ses geliyor fakat biraz sonra gene aynı muhabbet oluyor sar baştan hep böyle oluyor kaç kere driverları sildim baştan yükledim yapmadığım şey kalmadı ama nafile sorun hep aynı bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın yoksa bu gidişle sonumuz format gibi gözüküyor :( Bu arada benimde casper cnvtı2620a...
Ben dün format attım fakat sorun aynı şekilde devam etmekte türkiyeye dönünce servise vermeyi düşünüyorum artık yüklemediğim driver kalmadı fakat nafile sonuç yok ses her seferinde kesiliyor sonra videoyu veya şarkıyı durdurup biraz beklediğimde videoyu veya şarkıyı tekrar başlatıyorum ses geri geliyor çok saçma ama yapıcak bir şeyim kalamadı artık :(
Arkadaşlar
http://forum.donanimhaber.com/m_74263301/tm.htm
adresindeki k790i nickli arkadaşın yazısını okuyun sorun hiçbirşekilde çözülemez sanırım bu serinin kronik bir sorunuymuş laptopu servise verip yapmalarını yapamazlarsa yenisini ve ya para iadeini talep edicem
bendeki laptop da Casper, OS Win8 Pro x64 ve aynı sorun ses kartı Conexant SmartAudio HD, 1-2 dk sonra ses gidiyor bekleyince geliyor 1 dk sonra yine gidiyor. bugüne kadar hep böyleydi 1,5 ay öncesine kadar da böyle bi problem yoktu. Garantisini yakmak pahasına laptopu açtım hava kanallarını temizledim, termal macunları yeniledim biraz düzelir gibi oldu ama yine devam. en son bugün yine bir umut termal macunları elden geçirdim ama nafile. yarım saat önce aşağıdaki linkten "Conexant High Definition Smart Audio, 8.64.59.52" sürücüsünü indirdim, doğrudan yüklenmedi, aygıt yöneticisinden elle göstererek yükledim ki çok şükür bir sorun yok hala kesintisiz sesli video dinleyebiliyorum. ne büyük nimetmiş :)
necacom.net adresinde bu linke tıklayarak indirebilirsiniz.
EDIT 09.07.13 :
Temiz formatlanmış Win8 x64 te de çalışmadı, üzerine bu sürücüyü kurdum. çok nadiren programlar arasında geçiş yaparken kesilme olabiliyor.
Sistem Bilgileri
---------------------------------------------
Notebook modeli : Casper Nirvana CN BMC2450C A15HE
Ses kartı : Conexant SmartAudio HD "HDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_5069&SUBSYS_1B0A2092"
EDIT 12.07.13:
Sorun tekrar oluştu, ramazan ramazan CASPER aldığım için kendime sövesim var :(
yüklüyemedim kardeşim bi yardımcı olurmusun ellede yüklenmedi
yükledim ancak benim sorunum çözülmedi bende son ses müzikde kasma yapıyor
benim sorunumun çözümü http://forum.shiftdelete.net/don ... ri.html#post2962760
son ses açıkken örneğin chorome açınca kasıyor disk
aynı ses kesilme sorunu bende de var aygıtı kaldırıp tekrar etkinleştirince düzeliyor. kafayı yıcem ya sureklı bunu yapmaktan bıktım. benimkide cne serisi 64 bit win 7 arkadaslar ben yazılımla driverla sıkıntı oldugunu dusunmuyorum napıcam onuda bılmıyorum çözen varsa bizide bilgilendirsin
aynı ses kesilme sorunu bende de var aygıtı kaldırıp tekrar etkinleştirince düzeliyor. kafayı yıcem ya sureklı bunu yapmaktan bıktım. benimkide cne serisi 64 bit win 7 arkadaslar ben yazılımla driverla sıkıntı oldugunu dusunmuyorum napıcam onuda bılmıyorum çözen varsa bizideBios güncellemesi yapın verdiğim driverlerden uyumlu olanı indirin aynı model ise. Bios güncellemesi için Konularıma bakın güncel biosu bulabilirsiniz.
- 1
- 2