casper servisine ön yargılı davranmayın okuyun.

romario18
20-09-2010, 02:39   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj

bu zamana kadar internete casper servisile ilgili iyi konular kötü konular gördüm ve casper servis 5 para etmez diyenler duydum evimde 3 bilgisayar 2 masaüstü 1 laptop 2 casper kullanıyorum ve gecen gün laptop arızalandı servise yolladım ve araya bayram girmesine ragmen 8 günü bile bulmadan laptopum bana ulaştı ve bilgiysarımdan gayet memnunum performans süper caspera ön yargılı bakmasını saglıyan 3 5 konu açılıyor sonra genel olarak kötü gözle bakılıyor sonucta elektronik alet bozulucak tabi bu casper acer toshıba lenova hp asus farketmez insanları yanlış yönlendirmiyelim  lütfenn ...

infoman
20-09-2010, 03:32   |  #2  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Şahsen bende senin insanları yanlış yönlendirdiğin kanaatindeyim.
Mühim olan sorunu çözülenler değil sorunu çözülmeyenler. Senin sorunun çözümü basit olan bir sorun olabilir. Bilmen gereken başka bir şey ise; hiçbir arıza teknik servis elemanının 8 günü bırak 8 saatini almaz!!!
Bu siteye tanınmış markaların teknik servis elemanlarının girdiğini hatırlayın:)

Erşah
20-09-2010, 05:51   |  #3  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

Evet haklısın.Benim masaüstü casper bilgisayarımın ekran kartında arıza çıktı.Teknik servis bana tam 80 TL masraf çıkardı.Daha garantimin 12. ayındayım.Arızada meyer neymiş ekran kartımın fanı duruyor.Ben oyuna girincede ısnarak reset atıyor.Açtım kasamı.Ekran kartıma 10TL'lik fan aldım.Şimdi eskisinden daha iyi.Bu sadece bir örnek.

romario18
20-09-2010, 13:06   |  #4  
OP Üye
54 mesaj

örnek olabilir demek istedigim bu örnekler acer dada olur başka markadada olur casperi ön plana çıkarmak yanlış çıkıcaksa diger markalarda çıkmalı digerlerinde olmuyormu sanki 3 tane makınam var 2 si casper gayet memnunum dediginiz gibi olabilir ama caspera özel bişey degil bu ..

firaristt
20-09-2010, 14:01   |  #5  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

ama casper'in malzeme kalitesinin düşük oldupu ve teknik servisinden memnun kalmayan çok kişi var...

infoman'in de dediği gibi 8gün değil 8saat sürmez.. haa bazen hem donaımsal hem yazılımsal sorun olur o zaman tamam...

casper'ın hatalarından bi tanesini söyliyeyim... çok sorun çıkarıyor.. neden malzeme kalitesi düşük... hiç 740QM işlemci 6GB 1066MHz notebook ram, 640GB 2.5" HDD (5400Rpm) 15.6" HD LED ekran (1366x768), GT335 böyle bi sistem 1700-2000TL edebilir mi yoksa daha mı fazla eder?? kaliteli olsa bütün parçalar...tabiki o kadar değil 2-2.5 katı fiyat farkı olur...demekki malzeme kalitesi düşük...

meraklısına link: Casper notebook

Erşah
20-09-2010, 18:58   |  #6  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
2,183 mesaj

Arkadaşım bana gelip casper'ın garanti servisini tartışma.Bütün millet gerizekalı mı şikayet ediyor?

umut101010
20-09-2010, 19:43   |  #7  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

benim casper masaüsütü vardı arıza yaptı ilk götürdüğüm servis yapamadı sorunu bana attı yapmadı caspere şikayet ettim beni başka bir servisi yönlendirdiler sorunmum 1haftada çözüldü ben sergenelde garanti işinde servisten çok mail yoluyla iletşim kuruyorum onlar yönlendiriyor.

infoman
20-09-2010, 20:11   |  #8  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: firaristt  
ama casper'in malzeme kalitesinin düşük oldupu ve teknik servisinden memnun kalmayan çok kişi var...

infoman'in de dediği gibi 8gün değil 8saat sürmez.. haa bazen hem donaımsal hem yazılımsal sorun olur o zaman tamam...

casper'ın hatalarından bi tanesini söyliyeyim... çok sorun çıkarıyor.. neden malzeme kalitesi düşük... hiç 740QM işlemci 6GB 1066MHz notebook ram, 640GB 2.5" HDD (5400Rpm) 15.6" HD LED ekran (1366x768), GT335 böyle bi sistem 1700-2000TL edebilir mi yoksa daha mı fazla eder?? kaliteli olsa bütün parçalar...tabiki o kadar değil 2-2.5 katı fiyat farkı olur...demekki malzeme kalitesi düşük...

meraklısına link: Casper notebook

O bilgisayar aslen Quanta :) HP, LG, APPLE, DATRON, CASPER, BEKO, ARÇELİK, EXPER vırt zırt firmalarına bilgisayar üretiyor. Malzeme kalitesi sıfır.

CrZ
22-09-2010, 17:45   |  #9  
Taze Üye
5 mesaj

casper için edinilen bu kanaatler (genellikle) casperin eski sıkıntılarıdır..yönetime abd'den ceo getirdiler ve geldi geleli çok büyük bir revizyona girdi marka.1-2 ay öncede microsoft casper'ı, 'dünyanın en iyi pc üreticisi' seçti..ucuz olmasının sebeplerinden biri, ülkemizde üretilmesidir..diğer markalarla karşılaştırın işlemciyi, rami, ekran kartını vs..aynı üreticiler aynı ürünler.kalitesiz denilen kasalarıda son ürünlerde oldukça iyi..teknik servis hakkında hiçbir bilgim yok..not: benim casperla hiçbir alakam yoktur :)

Atilla Sarıtaş
22-09-2010, 17:55   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Laptop'u alınmayacak markalar belli.CasperExperVestelBekoMasaüstünü alabilirsiniz ama oyun için değil anca ofis bilgisayarı yaparsınız. 2500 TL'lik sisteme i7 işlemci koyup ekran kartını koymayı unutan marka ya da 2000-3000 TL'lik sisteme 5670-5750 koyan zihniyetli marka ile işim olmaz. Şikayet edenler belli. Formatlık problemleri 3-5 günde çözüyorlar diye servis iyi denmez. Alt tarafı bi parça değiştirecekler bin dereden su getiriyorlar.
10 kişiden 2'sinin memnun olması o markanın iyi olduğu anlamına gelmez. 2 kişi memnunsa 8 kişi memnun değil. Sonra gelip 'bunlar F/P ürünü' demeyin. 
Görünen köy klavuz istemez misali ;) 

Atilla Sarıtaş
22-09-2010, 18:26   |  #11  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

AdRaMiTi dediklerinde haklısın ama bi ayrıntı var ;
1- Aldıktan sonra kullanım.
2- Kullanımdan sonra olan problemler.

Markalarda nedense bu çok ters düşüyor. Ürün çok iyi oluyor sorun çıkartmıyor ama garantisi kötü birşey olduğunda muhattap olacak adam yok devlet dairesi gibi ordan oraya gidiyorsun.
Ürün çok problemli oluyor ama garantisine diyecek laf yok. İlgi alaka gayet yerinde, nasıl davranırsanız öyle karşılık görüyorsunuz.
Arada tam tersi olduğu zamanlarda oluyor olmuyor değil.
Hiçbirşey dört dörtlük değil, olamazda malesef. 

CrZ
23-09-2010, 16:14   |  #12  
Taze Üye
5 mesaj

az önce yüksek fiyatlı casper ürünlerine bakayım dedim ve 2000tl civarı CPQ.I740-8M35P karşıma çıktı. üründe gt335m ekran kartı var.oldukça yeterli yani :) karşıma ilk çıkan model bu oldu ve güzel örnek..ayrıca dikkatimi çeken şeylerden biri 8gb ddr3 1333mhz'lik ram var.8gb rami geçtim 1333mhz yani.asusun 2300tl civarında bir ürününde bile 4gb 1066 vardı..görünen köy gerçekten kılavuz istemiyor ;)

plain_plane
23-09-2010, 18:07   |  #13  
Yeni Üye
24 mesaj

konuyu açan arkadaşa ben de katılıyorum. orda burda ben de görüyorum bi süürü casper ı köttüleyen konu açanlar. sorun şurda kötüleyenlerin ÇOĞU hayatında casper kullanmamış kulaktan dolma bilgilerle ortada dolaşan kimselerdir. ben kasasına 2. el malzeme koyuyomuş diyen bile gördüm (çüşş!). hp, asus, lenovo ya da apple nerden alıyosa casper da aynı yerden alıyor. ha ama ne var casperın fabrikası burda olduğu için gümrük vergisi ya da lojistik masrafları falan ödemiyor. fiyatının daha düşük olma nedeni de bu, kalitesizlik diil. onun dışında gerçekten sorun yaşamış arkadaşlarmzda olabilri. neticede insan yapımı, elektronik alet bunlar. bu da markaya bağlı diil.

e tabi bi de casper türkiyede çok satıyor ve şikayeti olanlar da forumlara koşuyo bi çözüm aramaya çalışıyo. PCleriyle mutlu mesut yaşayanların bunun gibi haksızlıklara karşı çıkmak dışında sesleri çıkmıyor.

Erşah
23-09-2010, 19:08   |  #14  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
2,183 mesaj
Alıntı: Erşah  
Evet haklısın.Benim masaüstü casper bilgisayarımın ekran kartında arıza çıktı.Teknik servis bana tam 80 TL masraf çıkardı.Daha garantimin 12. ayındayım.Arızada meyer neymiş ekran kartımın fanı duruyor.Ben oyuna girincede ısnarak reset atıyor.Açtım kasamı.Ekran kartıma 10TL'lik fan aldım.Şimdi eskisinden daha iyi.Bu sadece bir örnek.
Casper'ın parça kalitesinde sorun yok.Casper bilgisayarda her bilgisayar gibi işlemcisini ,ekran kartını  ,harddiskini,anakartını bilindik yerlerden alıyor.Ama sorun garanti servisi.Adama kasamı götürüyorum.Bana 80TL masraf çıkarıyo.Yani ben bilgisayardan anlayan birisi olmasam götüme  koca bir kazık yemiş bir biçimde dönecektim.Peki 80TL benim mi hatam?Tabiki hayır.Kesinlikle Casper'ın garanti servisinin şerefsizliği.Az daha davalık olacaklardı şerefsizler....Yani fanımı değiştirmek bu kadar zorsa ben böyle bir garanti servisini...

umut101010
24-09-2010, 00:05   |  #15  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

arkadaşım caspere şikayet et böyle böyle garanti işlerinizde direk mail atarak yada tel ile arayarak çözün kargo parası falanda almıyor hiç bir firma ben direk karşı ödemeli kargoyla yolluyorum adamlar 15 gün içinde yapıp geri yolluyo

Erşah
24-09-2010, 10:29   |  #16  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
2,183 mesaj

Herşeyi yaptım.Hala kullanıcı hatası diyip duruyorlar.Ben kasanın içini bile açmadım.Nasıl ekran kartının fanını bozabilirim??

infoman
24-09-2010, 11:22   |  #17  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Kullanıcı evini iyi temizlemediği için evdeki toz ekran kartından emilmiş olup ekran kartını bozmuştur:):)))))

infoman
24-09-2010, 11:35   |  #18  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Casper teknik servislerinde olan bir olayı anlatayım:) Bir arkadaşım bizzat yapıyordu.
Arıza nedeniyle gelen cihazların bir üst servise gitmesi gerekiyorsa, teknik servis elemanları sağlam olan işlemci, RAM, HDD yi bozuk olanla değiştirip arıza formuna bunları da ekliyorlar ve merkeze gönderiyorlar. Merkezden bozuk olan bu parçalar değişip geliyor ve söktükleri sağlam parçalar kendilerine kalıyor :) 
Sürekli sağda solda bozuk parça ararlardı:) Sıfırı 50 TL olan parçanın bozuğunu 30 TLlere kadar fiyatlarla satın alıyorlardı :):) 
Bazı müşterilerin bilgisayarlarından satın alınırken DDR2 800Mhz olan ram siz servise verdikten sonra DDR2 533 Mhz ram olarak geri gelebiliyor :))) 
Direk merkezde teknik servis hizmeti veren bilgisayar firmalarında bu tür şeyler olmuyor, çünkü arıza yaparsa siz direk cihazınızı merkeze yolluyorsunuz:) Aynı mevzu cep telefonlarında da oluyor (batarya)
Güzel ülkem üçkağıtçılar memleketine döndü ya ne diyeyim.

mcafee23 ayrılmıştır
24-09-2010, 12:58   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Alıntı: infoman  
Casper teknik servislerinde olan bir olayı anlatayım:) Bir arkadaşım bizzat yapıyordu.
Arıza nedeniyle gelen cihazların bir üst servise gitmesi gerekiyorsa, teknik servis elemanları sağlam olan işlemci, RAM, HDD yi bozuk olanla değiştirip arıza formuna bunları da ekliyorlar ve merkeze gönderiyorlar. Merkezden bozuk olan bu parçalar değişip geliyor ve söktükleri sağlam parçalar kendilerine kalıyor :) 
Sürekli sağda solda bozuk parça ararlardı:) Sıfırı 50 TL olan parçanın bozuğunu 30 TLlere kadar fiyatlarla satın alıyorlardı :):) 
Bazı müşterilerin bilgisayarlarından satın alınırken DDR2 800Mhz olan ram siz servise verdikten sonra DDR2 533 Mhz ram olarak geri gelebiliyor :))) 
Direk merkezde teknik servis hizmeti veren bilgisayar firmalarında bu tür şeyler olmuyor, çünkü arıza yaparsa siz direk cihazınızı merkeze yolluyorsunuz:) Aynı mevzu cep telefonlarında da oluyor (batarya)
Güzel ülkem üçkağıtçılar memleketine döndü ya ne diyeyim.

Ayrıyetten bu vatan bilgisayar gibi aracı satıcı kurumlarda da çok oluyor

Atilla Sarıtaş
24-09-2010, 13:29   |  #20  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

Araya aracı girdinmi o işten hayır gelmiyor. Vatan Bilgisayarın ürünlerine güvenirim ama sonrasına hiç denk gelmedim. Satış sonrası yardım, teknik destek vs. 

romario18
16-10-2010, 17:19   |  #21  
OP Üye
54 mesaj

yani benimde demek istedigim kullanan arkadaşlar  çogu yorum yapmıyor googlede görüyorlar 3 5 konu ön yargılı davranıyorlar.

Erşah
17-10-2010, 14:49   |  #22  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
2,183 mesaj

Tabi öyle adamlarda var.Soruyorsun casper alırmısın diye,yanıt HAYIR.Ama neden? Cevap yok.
Sanki casper işlemcisini,ekran kartını,anakartını halkalı çöplüğünden alıyor.Tek sorun Casper sadece satıyor , geri kalanına karışmıyor gibi birşey. O beni deli ediyor.Bir casper kullanıcısı olarak bilgisayarımdan memnunum.Ama casper'daki garanti servisinde çalışan O adamı karşımda görürsem bi daha o adamın yaşama ihtimalini Allah bilir.

polat1983
05-11-2010, 18:21   |  #23  
Taze Üye
14 mesaj

bende casper kullanıyorum ve servisindende gayet mutluyum binada topraklama yok monitör yandı gönderdim yaptılar elektirik dalgalanmasından iki ram im de yandı 667 iken ellerinde yokmuş 800 olarak geri geldi ve ben pc yi kaç defa söküp oynamıştım ama ben vatan bilgisayardan almıştım monitörü ordan gönderdim ram leri normal servisten gönderdim ama adamlar kazanmak için illaki bir iki bahane bulup para almaya çalışıyorlar o ayrı tabiki yersen :))

Jacques
02-12-2010, 01:51   |  #24  
Taze Üye
1 mesaj

benim hp masaüstü bilgisayarın ekran kartıda sorun çıktı(yandı).Aldığım yere götürdüm yani vatan computer'a.Form felan doldurdum.İstnbula gitti ve 1ay sonra sorunsuz bi şekilde geldi.(vatan computerı kötüleyenlere!)

osm3
01-03-2011, 10:09   |  #25  
Taze Üye
10 mesaj

arkadaslar casper ı7 laptpp alalı 5 ay oldu ılk zamanlar hıc sorun yasamıyordm  oyunlar yukleyınce ıslemcı cok ısnmya basladı ve oyunu actıktan 25 30 dk sonra kendılınden kapanmaya basladı bı anlam vermedım sıcaklıklara bakıyorum 98 99 C gosterıyor kapanyama yakın yanı asırı ısınıyr neden olabılır fan mı yetersız gelıyor sıstem i7 1.73 turbo 2.93mhz 4gb ddr3 ram 2gb gt335m ekran kartı 320gb sogutucu alsam yoksa servııse mı gotursum ????*