Chip Online nereye gidiyor?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Karub
27-01-2010, 00:25   |  #26  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Çok uzun zamandır bu forumu takip ediyorum. benim bir çok sorunuma yardımcı olmuştur. Sonunda üye olmaya karar verdim ve oldum ama ben üye olmadan önceki içtenliği ve saygıyı göremiyorum. Yanlış anlamayın, ipini koparan geliyor ve forumda boş boş laflar atarak, alakasız sözler ederek üyeleride sinir küpü yapıyorlar. Burada yönetimi suçlamıyorum sadece forumu kötülemek isteyenler olduğunu belirtmek istedim.. Umarım eski performansına geri döner..

Selçuk İslamoğlu
27-01-2010, 01:40   |  #27  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003
Alıntı: Karub  
Yanlış anlamayın, ipini koparan
 
Peki öneriniz nedir?
 
İkametgah, nufüs cüzdanı sureti vs. mi almayı unutalım tabi...

 
 

Tuti Urmeylander
27-01-2010, 01:44   |  #28  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
469 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

''Uygulanmaya başlanan bu yeni rütbe sistemi(Başka bir isim bulamadım)maalesef işleri daha da kötüye götürmüş.Olay mesaj sayısıyla alakalıolunca;Üyeler bir an önce rütbe alabilmek için bigileri olup olmadığınabakmadan her konuya atlıyorlar.Bunun sonucu olarak soruna gerçektençare olabilecek insanların verdiği doğru cevaplarda yanlışlarınarasında kayboluyor.Böylesi durumlarda foruma gerçekten katkıyapabilecek insanlarda lanet olsun diyor ve forumdankopuyorlar.Dışarıdan birisi geldiğinde bakıyor ki adam "Bilgin üye"veya "Maestro" "e bu adam bilgili birisi herhalde" diye düşünüyormuhakkak.(son 1 haftada başıma defalarca geldi)Ama adam 64 bit ne onubilmiyor.''

nonpasaran ın serzenişlerinde en çok hak verdiğim paragraf burası.Bu durum, ne yazık ki üyesi olduğum diğer bazı sitelerde de var. Vatandaş, açılmış olan bir çok konuda, verilen cevaplardan beğendiği bir tanesinin üstüne atlıyor, alıntı yaparak altına (OK, tamam,cevabı tuttum ya da onaylıyorum anlamına gelen) bir ifade yerleştiriyor ve işi kendince bitiriyor.Bakıyorsun üye olduğu tarihten itibaren bilmem kaçbin tane cevabı-yazısı-bilmem nesi var.Sanki 24 saatte 28 saat çalışmış gibi mübarek .Ne dehalarımız varmış da yeni yeni haberimiz oluyor böylelikle. Bu arada tam olarak bilemediği ve hakim olamadığı konularda ahkam kesip yanlış yönlendirenler de cabası.(Böyle birisinin kurbanı olup yanlış ürün tedarik etme hatasında da bulundum vaktiyle.)

İnanıyorum ki bunlar konuşularak,enine boyuna yazılıp çizilerek daha doğruya ve iyiye doğru gidececeğiz.
Esenlikler dilerim.

Selçuk İslamoğlu
27-01-2010, 01:47   |  #29  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Rütbe sistemini veya REP sisteminin diğer gördüğünüz forumlardaki gibi olmadığını unutmayın.

uGuR.uK
27-01-2010, 02:53   |  #30  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Rütbe sistemini veya REP sisteminin diğer gördüğünüz forumlardaki gibi olmadığını unutmayın.
evet, bunuda unutmamak lazım. zaten rütbe dediğiniz sadece ordaki 2 kelimelik yazıdan ibaret kimseye ekstra haklar-yetkiler verilmiyor. ama yinede orda daha öte şeyler yazmasını isteyen kişiler var tabi, bu pekte sorun değil normalde ama arkadaşın dediği gibi kafaya öylesine takanlar var ki sırf sayı olsun orda dursun diye uğraşıyor, sanırsın siteden ödeme yapılıyor mesaj başınaGülümseme

ayrıca herkesin üye olabilmesine gelince, CHIP Online zaten herkese sonuna kadar açıklığıyla farklı. üye olmasanız bile tüm site ve forum içeriğine istediğiniz gibi erişebiliyorsunuz, uzmanına sorun'da kayıtsız soru soru sorabiliyorsunuz. amacın bilgi paylaşımı ve bundan yararlanması olduğu burdan belli apaçık. kendisi bişeyler katmak isteyenler üye olmak zorunda o kadar. e böyle bir forumada üyelik ve içerik erişimi için kısıtlama getirdikten sonra ne anlamı kaldı ilk başta saydığım amaçların ???

tek çare bunlar çıktıkça bulunup gereken yapılcak, ta ki o kendini bilmezler usanıp bırakana kadar(ki sanmıyorum ama öyle işte)...

secfur
27-01-2010, 04:19   |  #31  
secfur avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
375 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

evet bazı konularda haklısınız  ben 2008 yılında üye oldum bu siteye pc bilgim azdı halen daha az...ama üye olduğum süreçte sorduğum sorular aynı gün yanıt buluyor hemen çözüme ulaşıyordum.şimdi biraz değişti. örnek veriyorum adam bilmiyor öğrenmek için  şöyle bir soru sormuş.

" windows 7 dvd siyle  xp kurabilirmiyim?"

bence çok doğal öğrenmek için sormuş bir çk üye dalga geçmeye başlamış.onu bilgilendirmek varken chip gibi bir dev seviyeli siteyi bilgi çöplüğüne döndürmüş oluyoruz.ben üyelerden yöneticilerden bunların düzeltilmesini istiyorum.

   çok teşekkür ederim bu konu açıldığı için

eyup_0044
27-01-2010, 05:03   |  #32  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
277 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

merhaba milet, madem milllet forum eskiden böyle değildi diyor ben de forumun eski bir üyesi olarak -daha önce de bahsettiğim- bir iki konudan bahsedeyim.
öncelikle bütün bu konular bütün forumlarda olan şeyler, ve hiçbir yerde kalite artışı diye bir durumu bilmiyorum.
kalite derken yaşımdan ötürü ancak 10 yıllık bir değerlendirme yapabilirim. bilgiyi nereden alıyorsanız ona göre de kaliteniz belli olacaktır. kitabını okuyanlar, dergileri takp edenler.... son olarak kulaktan dolma. evet burada bir çok insan kulaktan dolma öğrendiklerini yazarlar. isim bile verebilirim. bu foruma gelip öğrendikleriyle ahkam kesenlar. ve bu insanlar interneti oluşturan temel kültürleri almadan buralarda bir şeyler yazmaya başladılar. sorunlarını çözmek için google da aramalrına bile gerek yoktu.
burada asıl suçlulardan bazıları kimi soruları google da ara öyle gel demeden, bıkmadan usanmadan cevaplayanlar. bilgili olsalar da hiç bir yere ulaşmayacak tartışmaları sürdürmeleri sonucunda kendilerinin de şikayet ettiği bir ortamı yaratmayı başardılar(bunlarında isimleri sayılabilir[aslında sayılamayacak kadar çoktur])
burada cevap verdiğim konularda google da sorusunu aratsa bulabileceği cevapları yazmadım, gerek yoktu ki.(google sadece milliyet yazıp ilk gelen sonuca tıklamak değildir.)  ama kimileri bunlardan bıkmadılar usanmadılar, sonra forumda kimi düzenleme faaliyetlerine giriştiler. çoğunlukla sesimi çıkarmadım.
bazen de insanların yazım biçimlerine takanlar oldu. Türkçemiz elden gidiyor gibi. öss çalışanların -konuşma- da anlatım bozukluğu araması gibi.
bir ara imzamda -insanlara soru sorma yolları- diye bir makaleye link vermiştim. (makalenin aslı -doğru düzgün soru sorma yolları- dır ancak "soruyu sordukalarınızın bir makine olmadığını onlarında sizin gibi insan olduklarını anımsatmak istedim- anlayan anlamıştır.
bu şikayetler her forumda olur. chip özel bir forum değildir. (forumların özel olması, kısıtlamaların olması değildir) genelde hiç bakmam bile(benim için önemli olan forumun değil ana portalın, ya da yazılı kaynak olan derginin kalitesidir.
sabitlenecek konulara gelince bunlar forum formatında olmaz. hatta blog bile olmaz. bunların yeri ayrıdır. forumda ancak bunlara link verilir. benim genel prensiblerimden ötürü böyle bir derleme çalışmam olmadı. sadece ahmetv'ye bir iki katkım oldu.
ünvanlar tabiki gereksizdir ama bu bütün forumlarda böyle. bunların yanında avatar ve imzaları da gereksiz bulurum. (pclabs forumları bu yüzden hoşuma gider)
aslında yazacak çok şeyim var ama gerek yok, hepsi gevezelikten başka bir şey değil.
e-eyup  

Borga-x
27-01-2010, 10:08   |  #33  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Slm millet
Bir eski üye olarak uzun zamandır foruma bende katılmıyorum. Katılmamamın nedenlerinden birisi burda birçok kişinin dediği gibi bilgisi olmayan insanın bile birşeyler biliyor havasına girip, öğrenmeden bilmeden birşeyler yazıyor olması. Her ne kadar kendisi 25-30 yaşında olsa bile çoluk çocuk kıvamında verdiği cevaplar insanı bir müddet sonra "-Ben bunlar için mi kendimi paralıyorum" dedirtiyor.

Eskiden de çok geyik konular olurdu. Ama eğlence anlayışımız gayet yerinde idi ve saçma sapan, konuyla alakalı olmayan cevaplar verilmez, konu bambaşka yöne saptırılmazdı. Ama şimdi bakıyorum durum bambaşka. Bunu yapan sadece ve sadece kullanıcılar, ben yönetimin bu ve bunun gibi saçmalıkları önlemeye çalıştığını düşünüyorum. Siz her ne kadar komünistlik var deseniz de ben bu görüşe katılmıyorum.

Üyeler arasında sürtüşme herzaman olacaktır. Bu tip durumlarda kendi çabamla her iki kişiyle konuşup ortak yolu bulmaları gerektiğini, yeri geldiğinde yanlış yapıyorsa bunu doğruca kişiye söylediğim çok olmuştur. Hatta bir keresinde Selçuk Bey'i bile aradığım olmuştur. Ama sonuçta bir dayanışma, bir ortak yol ve üyeler arasında bir uyum vardı.

Şimdi 15 yaşında birisi birşeyler öğrenmek için üye oluyor. Bir iki soru soruyor bakıyorki sorulara cevap verenler de 15-16 yaşlarındaki kişiler. Sonrasında bir konu dışına giriyor ve görüyorki geyik almış başını gitmiş. Bu durumda bu adam da geyiğe katılarak sürdüyor. bu 1, 5,10, 100,1000 oluyor. Daha ne olduğunu anlamadan bir bakmışsın ki forum curcuna olmuş. Bu durumda Serkan veya diğer mod arkadaşlar ne yapsın, Selçuk Bey ne yapsın.

Belki de bu rütbe durumunu çok iyi kavrayamayan, UZMANINA SORUN kısmına soru soranlar için geçerli olabilir. Buraya üye olan birisi (kendini bilmez diyelim) arkadaşına diyorki "-Sen bu soruyu sor ben cevaplayayım REP'leri bana ver" Bunu yapan o kadar çok insan varki. Bu sadece bizi ve kendini aldatmaya yönelik bir hareket. Eninde sonunda nickname üzerine gelen bu yıldızları, soru soranlar bize sağlıyor.

Bence önce kendi içimizde bu kendini bilmezleri ayıklamak daha sonra varsa bir hataları yönetimi eleştirmek gerektiğini düşünüyorum.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 27 Ocak 2010 12:00
Phoenix_
27-01-2010, 11:02   |  #34  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
895 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Bende 17 yaşındayım .Üye olduğumda da 16 idim.Belki bende saydığınız veletlerdenimdir :).

Ama sanki 6-8 ay öncesinde bile forum daha farklı gibiydi.Sorulan sorular daha mantıklı idi.Gelen cevaplar tatmin ediciydi.Son zamanlarda pek çok sorum var ama cevap geleceğinden emin olmadığımdan açmıyorum bile.

Bir kaç kişi gördüm dediğiniz gibi sırf post kasıyorlar.Bilgili veya bilgisiz.

Ben foruma en başta pc toplatmak için üye oldum ama;bir şeyler öğrenmek için burada takılıyorum.

Yeni açılan konulara bakıyorum.Bilgim varsa ve benden önce de biri yazmadıysa benim cevabımı ,konuyu yanıtlıyorum.Yok alakam yoksa yazmıyorum bir şey.

Sonra forum yavaştan şu "büyük" forum sitelerine benzemeye başladı.Millet eskiden dil kurallalarına da uyardı ,forumda emolar türemeye başlamış :)))

Bi ara uzmanına soruna cevap yazdım ama yılıdz alamadım ,önemli deil :) Bu mesaj sayısına göre rütbeleme kalksın .Eğer öyle ise bilgin üyeyi filan da kaldıralım ,artiz üye,çılgın üye,yarbay gibilerinden saçmalıklar yapalım :D :D :D

Mustafa Akın
27-01-2010, 11:52   |  #35  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

Kusura bakmayın ama isim vereceğim donanımhaber e benzemeye başladı burası git gide. İmzalar mesajlar ile sidik yarıştırmaya gidiyor. Adam sabit diskiniz kaç gb diye anket yapıyor millet bütün harddisklerini yazıyor usb belleklerini yazıyor sidik yarıştırmaktan öteye gitmeyen konular oluşuyor. Bıktık yani bu durumdan

Tırtıl
27-01-2010, 11:52   |  #36  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Bizim zamanımızda neydi o eski bayramlar...
Zaten 1990'lardan sonra Türkiye'de müzik yapılmadı...
Nerede eski bilgisayar oyunları...
Şimdiki nesiller çok fena canım (ki bunla ilgili 1700'lerden bile bugüne uyan sözler bulabilirim)

Herkes kendi zamanını şimdikine göre çok daha güzel zanneder. Halbuki isimler dışında yeni bir şey yoktur... Az gelsemde buraya, şimdikinden hiç bir şey farklı değildi önceden de. Yine güzel, değişen bir şey yok. Eski isimleri görememenizin sebebi o eski isimler artık internette forumlarda gençliklerindeki gibi vakit geçirmediğinden olmasın sakın? Forum açıldığında 20 yaşında olan bugün 27 yaşında, belki evli barklı, okulu bitirmiş işe girmiş, çoluk çocuk sahibi olmuştur. 20 yaşında yeni liseyi bitirmiş, üniversite ortasındaki haliyle nasıl bir olsunki...

Corby
27-01-2010, 12:09   |  #37  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Bence şöyle bir sistem olmalı;
Yardım için konu açan kişi cevabı alınca konuyu kilitlesin.Yani kendi açtığı konudan faydalı bir cevap alınca konuyu kilitlesin.Üyeler açtıkları konuları kilitleyebilsin.O zaman gereksiz cevaplar çıkmaz.

cipenzo
27-01-2010, 12:40   |  #38  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
232 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

ya babacım zaman kötü forumlarda artık kötü bunun da tek nedeni var insanlar sapıttı :)

Roadrunnner
27-01-2010, 17:04   |  #39  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
694 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Pcim eski olduğu için sadece internet aracılığıyla vekit geçiren biriyim.Teknolojiye de meraklı olduğum için hem dergiden hem de Chip Online'danbu merakımı gidermeye çalışıyorum.Bloglardan makaleleler falan okuyorum,sorunlarıma çare arıyorum,başkalarının sorunlarına da elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum.Çünkü bilgisyar başında vakit geçirebileceğim tek yer burası.Bazen can sıkıntısından sabah 10 dan akşam 11 lere kadar forumdayım.Çok da beğeniyorum forumu.ama ben de bu rütbe sisteminden rahatsız olanlardanım.

Mesela bir arkadaş yeni üye olmuş, pc de sorun var onu sormuş.Atıyorum ; anakart modelini yazmamış.Adama diyorum anakart modelini yazarmısın diye,adam o konuya birkaç mesaj gelmeden veya 'deneyimli' bir üye cevap yazmadan kimseye cevap yazmıyor.Belki bu adamın  başına aynı problem gelmiştir diye düşünmüyor.Veya sadece deneyimli üyenin çözümü hakkında yorum yapıp onun yazdığı çözüm hakkında kafasına takılan sorunları soruyor.

Foruma ilk katıldığım zamanlarda bir soruna yanıt yazmıştım.Arkadaş bana öyle bir soru yazdı ki gerçekten şaşırdım.O soruyu hayatımın sonuna kadar unutmayacağım.O zamanlar bu arkadaş deneyimli üye idi.Tabi ki sadece lafta...Özellikle sordum bu nasıl olabiliyor diye bana gelen yanıt mesaj sayısı idi.Arkadaşın 1100 küsür kadar mesajı vardı.Ben sabahtan akşama kadar forumda olmama rağmen 200 küsür mesaja yeni geldim.Arkadaş ise şu anda bilgin üye oldu ve o bilgiler IŞIĞINDA blog sayfası açabiliyor.Bu örneği kesinlikle laf olsun diye yazmıyorum.Gerçekten bu olayla bire bir karşılaştım.Bu örnek insanların rütbe kazanabilmek için nasıl kendini şaşırmışcasına yarışa girdiğini kanıtlıyor.

Benim önerim ise aynı diğer arkadaşlarımın da dediği gibi ;sorunu çözen kişiyi veya kişileri ,soru sahibi rütbelendirmeli.Aynı uzmanına sorun bölümünde olduğu gibi tüm forumda bu sistem uygulanmalı.Bu sayede rütbe almak için yarışanlar hem doğru cevap yazmaya yönlendirilecek hem de sorununa cevap almak isteyenler gerçek cevaplara ulamış olacaklar.

Saygılarımı sunarım...

PcMaKeR
27-01-2010, 19:45   |  #40  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Çözümün nereden başladığını ve geçtiğini hepiniz görmüş ve çözmüş bulunmaktasınız?
Yönetim neden bu işe karıştırılıyor ?
 
Çözüm basit: birazcık daha fazla gayret edip insan olmaktan geçiyor.
Adam mesaj yazar yazmaz ona karışamayız.
 
Ama cılkını çıkartıp saçma sapan mesajlar atıyorsa Yönetim diyor ki uyarın geçin bitti.
 
Bu Tür konuyu Halilde açtı, nonpasaran da açtı, başka üyelerde açtı.
Bitmez bu iş.
 
İyi forumu kapatalım dergiden artık her ay dergi takipçileri bölümünden yazışırız.
 
Bu arada herkes üye olmuş iyi oldu. Sırf Rütpem ile hitap eden vardı nasıl gıcık oluyordum. "Katibim ya bir el atsan", "Katibim ya sağol" ... gidiyor bu.

Ahmet Ertuğrul
27-01-2010, 20:20   |  #41  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Ben de sırf o rütbeden dolayı gelen özel mesajlardan kurtulmuş oldum. Artık yarım yamalak cevap vermek ve forumun ilgili bölümüne yönlendirme yapmak zorunda kalmayacağım. İyi olmuş.

Süleyman.
27-01-2010, 20:36   |  #42  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Forumda bence de bazı aksaklıklar söz konusu özellikle verilen yanıtlar bakımından. Her ne kadar eski bir üye olmasam da, bilgi sahibi üye sayısının azaldığını ve verilen yanıtlarını kalitesinin düştüğünü gözlemliyorum. Belki de kıdemli ve tecrübeli üyeler, giderek forumda aynı soru ve cevapların tekerrür etmesinden, belki monotonlaşmadan, kişisel alınganlıklardan ötürü sıkılıp firar ediyorlardır, bilemiyorum, çünkü zaman zaman ben de sıkılıyorum. Yine kendi adıma örnek verecek olursam, bir ara sırf ilgi alanıma giren konulardaki yanlış cevapları süzgeçten geçirip doğrularını ikame edebilmek adına kendimi zorluyordum. Ama bir süre sonra mesela yetişemediğinizi fark edip fazlaca bunalabiliyorsunuz.
 
İşi bilen tecrübeli üyelerin, forum kalitesi/katılımcıların cevap kalitesi sebebiyle forumu terk etmeleri bana çok da doğru gelmiyor. Burada biraz galiba kötü para iyi parayı kovar kanunu var ama yine de tecrübeli üyelerin meydanı boş bırakmasıyla kimi haddini bilmezler kendilerine meydanda yer bulabiliyor. Herhalde bir başlık altında tecrübeli üyelere ait bir dizi isabetli cevap olsa, birileri kafadan uydurup cevap yazma cüretinde bulunamaz diye düşünüyorum. Her insanda tartışma eğilimi olmayabilir veya sevmeyebilir ama şahsen bu şekilde sindirmekten zevk bile aldığım birkaç vaka olduğunu söyleyebilirim.
 
Yine de mesela eskiden kendi kendine işleyen bir kontrol mekanizması vardı, herkesin üzerinde konsensus sağladığı ve arka planda sessizce işleyen bir otokontrol. Yanlış veya eksik bilgi, daha tecrübeli biri tarafından düzeltilirdi ve açılan başlıklarda mesela on tane cevap varsa, soru sahibinin sorununun çözüldüğünü düşünürdüm ben o kadar cevap arasında, konuyu bile tıklamamışken. Belki de yönetimi rehavete sevk eden böyle bir geleneğin konforudur. Ama durum artık bu şekilde değil, bazen sayfalarca cevap arasında bile isabetli yanıt bulamayabiliyorsunuz, ki bu da bizi üye kitlesinin genel olarak bilgi kalitesinin sorgulanması noktasına getiriyor.
 
Peki ne yapmalı? Bence forumun geyik yapılmayan ciddi ana başlıkları altında daha etkin bir denetleme mekanizması işletilmeli. Mesela "Acil yardım" gibi meramı ifade etmeyen başlık açanların başlıkları düzeltilip üye ikaz edilmeli, aynı konuda birden fazla başlık açanların mükerrer başlıkları silinip ikaz edilmeli, hem normal forum başlıklarında hem de "Uzmanına Sorun" kısmında açılan mükerrer sorular, sorulara verilen bariz alakasız ve kökten yanlış olan cevaplar temizlenmeli ve üye ikaz edilmeli. Bloglarda mebzul miktarda yer alan direkt "kopyala-yapıştır" konuları süzülmeli, orijinal, emek mahsulü ve kişinin kendi kaleminden çıkan yazılar yayımlaması teşvik edilmeli. "nonpasaran" gibi nitelikli bilgiler veren kimseler, "emeğe saygı" çerçevesinde, bir teşekkürle dahi olsa taltif edilmeli. Forum üyeleri arasında mesaj sayısına göre "otomatik" olarak belirlenen bir rütbe sistemi yerine, bir yöneticinin nezaret edeceği ve üyenin belli bir süre izlenmesi sonucunda üyeye verilecek ve "çömezlik-çıraklık-ustalık" ifade eden bir rütbe sistemi işletilmeli. "Uzmanına Sorun" kısmındaki yıldız sistemi bunun için var denebilir ama o sistemin yeterli olmadığı açık. Yoksa niteliğe değil niceliğe paye verilen bir sistemde sadece çokluk bulunacak ama içeriği de boşluk olacaktır. Daha birçok şey ilave edilebilir.
 
Tabi bütün bunlar belki bir kısım organizasyonda değişiklik, ilave insan gücü vesaire gerektirecektir ama forumun da kalite çıtasını yükseltecektir. Aksi takdirde görünen o ki, forum içeriğinde ve sual-cevap faslındaki kalite giderek düşecek gibi gözüküyor.

PcMaKeR
27-01-2010, 21:11   |  #43  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Süleyman abi iyi de şu rütbe olayına fıtık oluyorum.
Böyle iyi oldu. Üye Yerine ChipUser yazsa daha iyi yada ne biliyim başka bişi yazsın yada hiçbişi yazmasın en güzeli.

Kapalı Hesap (158417)
27-01-2010, 21:13   |  #44  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

ChipUser yazsa
Evet serdar abicim bu konuda size katılıyorum çok iyi olur aslında:)

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (127217) ~ 27 Ocak 2010 21:15
Mustafa@PC
27-01-2010, 21:44   |  #45  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Eskisi kadar aktif değilim(Yine aktifim ama eskiden daha çok aktiftim, fena aktiftim yani :) :P ) malasef ama bilgisayarımı açar açmaz inanın genelde ilk bu foruma bakarım ne var ne yok diye. Chip Online forum Türkiyedeki hatta dünyadaki birçok forumdan farklı bir mizaca ve kaliteye sahip. Kalite düşüyormu, düşmüyormu orası bilinmez ama kimi zaman gördüğüm gereksiz tartışmalar, bilmeden yapılan yorumlar vs vs can sıkıcı oluyor ve sanırım kalite bu noktada biraz düşüyor. Esasında düşsede sizde biliyorsunuz sayılı forumlardandır Chip forum...

Buranın bir konsepti var ve bu konseptin dışına çıkan herşey burada olan insan için burayı anlamsız kılabilir. Konsept genel itibari ile şu ; Teknoloji ve bilişim ile ilgili sorunların tartışıldığı, gelişmeler ile ilgili paylaşımların yapıldığı, insanların yine aynı konularda merak ettiklerini sordukları yada böyle soruları cevapladıkları bir platform, ha tabiki hayata ve eğlence içinde işin içinde var ama oranın ayrı bir bölümü var (Chip-Life).

Bu konspetin dışındaki şeyler beni bu forumdan soğutuyor mu ? Hayır, soğutma değil ama zaman zaman anlamsız hale getirebilir, burda olmayı.(Eğer burayı sevmesem cevap evet hemen soğutur olabilirdi, çünkü dışarıdan buraya bakan yada buraya gerçekten bahsedilen konsept için gelen birisi duygusal davranmaz.)

İnsanlar tabiki internet tarayıcısı, bir işletim sistemi yada herhangi bir donanım hakkında konuşur, "tartışır" ama bunu hayatının en önemli ve kutsal objesi gibi gereksiz yere savunma yada karşıdakine saldırma durumu başlarsa işler değişir, saçmalaşır, forum amacından, insanlar forumdan çıkar. İşte alın size konsepti yada bırakın konsepti genel forum havasını ve amacını bozan bir sebep. Burda yapılması gereken bence ben ve benim gibi düşünen insanların böyle anlarda amacın dışında olduğunu anlayınca karşıdakine de tatlı dille söyleyip, konuyu kendi adına bitirmek. En azından uzamaycaktır...

İnsanlara paylaşımı, tartışmayı, doğru bildiğini söylemeyi ve yanlış bildiğini idda etmek yerine sormayı öğretemessiniz,(Bakın sadece tartışma değil mesele ;)  ) sorun da insanlar neden böyle değil ? İnsanlara burda "böyle olmayıp, şöyle oluru" söylemek yada söylememek. Burda söylemek kimi zaman belirtmek, göstermek yani kısaca hissettirme ile  olur. Yani buranın gerçek konseptini hissettiriseniz yada hissettirirsek sonucunda o insan yada insanlar ya buraya uyar yada zaten "bana göre değil burası" der ve gider... Burasıda yukarıda en başta bahsettiğim konsepte ancak tamamen o zaman bürünür...

Yöneticilere düşen forumun üstüne biraz daha otorite hissettirmeleri ve bunu görünmez olarak yapmaları.

Rütbe sistemine gelince, kimin umrunda rütbe...

İyiki kaldırıldı en başından beri bana çok saçma geliyordu mesaj sayısına göre rütbe sistemi. Mesajın artarsa rütben de artar yanda deneyimli üye veya bilgin üye vs yazıyor halbuki öyle değil(mesela, hayali konuşuyorum kimseyi kasıt ettiğim yok)Neden yazıyor, çünkü mesajım var. Gönderdiğin mesajların mı inceleniyor ? puanlamamı oldu ? hangi niteliğe göre yanda yazansın ? Parmak hızına göre mi ? ...

Kendimce fikirlerimdir bunlar. Aslında şuan aklıma gelmeyenlerde var hem öneri hemde iyi yada kötü izlenimlerim arasında. Şunuda söyleyeyim böyle bir konu açılmasaydı bunları söylemezdim çünkü dile getirecek boyutta değildi fikirlerim yada kötü izlenimlerim ama madem açıldı bari söyleyeyim dedim...

Süleyman.
27-01-2010, 21:56   |  #46  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Alıntı: PcMaKeR  
Süleyman abi iyi de şu rütbe olayına fıtık oluyorum.
Böyle iyi oldu. Üye Yerine ChipUser yazsa daha iyi yada ne biliyim başka bişi yazsın yada hiçbişi yazmasın en güzeli.
Belki rütbe meselesi çok iç açıcı gelmiyor Serdar, açıkçası benim şahsım adına umrumda bile değil. Forumun devamlılığı olan üyeleri olarak zaten biz birbirimizi, kimin ne olduğunu biliyoruz az çok. Ama foruma yabancı olan kimseler için, sorularına karşılık verecek kişilerin, çok kabaca da olsa, verdikleri cevabın sıhhat derecesine işaret eden bir reyting değerini görmeleri iyi olur diye düşünüyorum.

BOOMFUNKMCS
27-01-2010, 22:08   |  #47  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

uzmanına sorun bölümünün forum hayatını ciddi bir biçimde ters etkilediğini düşünüyorum, bundan başka forumda çıkan tartışmaların, kutuplaşmanın veya gruplaşmanın etkisinin olacağını düşünmüyorum. hele ki " ağzı olan konuşuyor, forumda kalite düşüyor " bahanelerini hiç uydurmayın çünkü kaliteyi düşüren,  düşünenlerin ta kendisidir.

egemengiga
27-01-2010, 22:47   |  #48  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,298 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

konu prizmadan gecmis, gokkusagi olmus...

nonpasaran
27-01-2010, 23:00   |  #49  
nonpasaran avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Alıntı: egemengiga  
konu prizmadan gecmis, gokkusagi olmus...
üstad hoşgeldin senin için forumu bıraktı diyorlardı
güzel süpriz olduGülümseme

egemengiga
27-01-2010, 23:05   |  #50  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,298 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

tesekkurler, hb. kim demis? facebook da amelelik yaparken zaman akip gidiyor... =D
 
XD =D :D pırpırlarım dusmus, yuzbasiliktan "uye" ye dusmusum =D