Aslında bu yazı forumda yazdığım başka bir yazıya yapılmışyorumlara (Ufuk35 ve Waybe) bir cevap olarak yazılmaya başlanmıştı ama sonra bunları yeni bir konu açarak yazmamın daha doğru olacağını düşündüm.
Belki farkında olanınız vardır yaklaşık 4-5 aydır forumdan ayrı kaldım.İşlerim dolayısıyla bu sürenin büyük bir kısmını yurtdışında geçirdim.Geçen hafta itibariyle işlerim bitti ve forumda tekrar takılmaya başladım.Ama gördüğüm eski üyelerin pek çoğunun forumda olmadığıydı.Bunun üzerine bir kısmı ile temasa geçtim ve neden artık forumda aktif olmadıklarını sordum.Aldığım cevaplar zaten benim de gözlemlediğim aksaklıkların teyidi idi.
Bundan 4-5 ay evvelde forumun yönetim tarzından çoğu kimse rahatsızdı.Selçuk beyin dediğim dedik öttürdüğüm düdük tarzı yaklaşımı ve bazı konulara verdiği cevaplarda kullandığı sivri ve yaralayıcı dil pek çok üyeyi zaten forumdan soğutmuştu.Forumda ki kıdemli üyeler neredeyse ikiye bölünmüştü.Benim yukarıda yazdığım gibi düşünen üyeler ve Selçuk beyin yaptıklarını ne olursa olsun destekleyenler ve savunanlar.Bunlar belki forumda alenen yazılıp çizilmiyordu ama üyelerin arasında ki özel sohbetlerde bunlar konuşuluyordu.
Geçen yıl Eylül ayında Daha sorunsuz,daha pratik ve daha kişisel bir vista adında bir makale yayınlamıştım.Yaklaşık 1 yıllık bir çalışmanın ürünü idi ve belki de şimdiye kadar Vista hakkında yayınlanmış en kapsamlı Türkçe içerikti.Normalde iyi bir yönetici bu durumda ne yapar-ki bende profesyonel bir yöneticiyim-bundan forumun çıkarları adına elinden geldiğince yararlanır.Ama ben emeğimin kaybolmaması için defalarca Selçuk beye mesaj atmak zorunda kaldım.(Burada Sayın Borga Yurt beyi ayrı tutumak istiyorum.Kendisi her zaman ilgili ve nazikti)Sonunda konu sabitlendi.Ama ne bir özel mesaj,nede bir teşekkür.Yazının sonuna yöneticilerden herhangi bir bir yorum bile yazmadı.Sonuç olarak bu gün itibari ile 3147 tıklanma.Dedim ya ben de bir yöneticiyim.Eğer ben bu forumu yönetiyor olsaydım o yazı şu anda 100 000 tıklamayı defalarca aşmış olurdu.Bu da bu tip yazıların yazılmasını teşvik eder forum kalitesini yukarıya çekerdi.Bu hafta bir yazı yazdım.Forumda ki ihtiyacı görüp alelacele yazdığım bir yazı idi."Masaüstlerinizi görelim bakalım" konularının sabitlendiği bir forumda eksikliklerine rağmen sabitlenmeyi sonuna kadar hak eden bir yazıydı.
Forumda şu bir haftadır gördüğüm şu;
Uygulanmaya başlanan bu yeni rütbe sistemi(Başka bir isim bulamadım) maalesef işleri daha da kötüye götürmüş.Olay mesaj sayısıyla alakalı olunca;Üyeler bir an önce rütbe alabilmek için bigileri olup olmadığına bakmadan her konuya atlıyorlar.Bunun sonucu olarak soruna gerçekten çare olabilecek insanların verdiği doğru cevaplarda yanlışların arasında kayboluyor.Böylesi durumlarda foruma gerçekten katkı yapabilecek insanlarda lanet olsun diyor ve forumdan kopuyorlar.Dışarıdan birisi geldiğinde bakıyor ki adam "Bilgin üye" veya "Maestro" "e bu adam bilgili birisi herhalde" diye düşünüyor muhakkak.(son 1 haftada başıma defalarca geldi)Ama adam 64 bit ne onu bilmiyor.
Benim bu forumda bulunmamın sebebi forum seviyesinin diğer forumlara nazaran yüksek olmasıydı.Ama bu son 6-7 ayda gözlemlediğim bu hızla aşağı doğru gidiyor.Benim kendi nacizane fikrim şudur ki;
Bu rütbe sistemi gözden geçirilmeli ve yürürlükteki mesaj sayısına bağlı derecelendirme kaldırılmalıdır.Yoksa forum körlerin sağırların birbirini ağırladığı bir mesaj çöplüğüne dönüşmekten kurtulamayacak.Ayrıca forum yöneticileri daha çok forumda bulunmalı.Ve forumun 15 yaşında ki veletlerin ve fikir sahibi cahillerin birbirleriyle -amiyane tabiri mazur görün lütfen- sidik yarışı yaptığı bir platform olmaktan kurtulması için çareler düşünmeye başlamalıdırlar.Chip online'ı tekrar öncü bir bilgi platformuna dönüştürmek sizin biz üyelere üye sayınız arttırmaktan daha öncelikli bir borcunuzdur.Bunu unutmayın.
Yazdığım yazının kişisel olarak algılanması beni çok üzer.Başta Selçuk bey olmak üzere kimsenin olayı şahsının üzerine alınmasını istemem.Olay sadece -Doğru veya yanlış- durum tespitidir.