chip onlineden ciddi anlamda bir istek.

01apachi
26-05-2009, 18:56   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj

yazılımsal sorunlarda "uzak yardım" uygulaması başlatılmasını istesem çokşey mi isterim?
ve bu uygulama ile belirli kişiler ilgilenebilsin..?
güvenilir üyelerimiz bol maşallah. ıd ve password olayıda özel mesaj yöntemi ile ulaştırıla bilinsin.. herkes giremez bu sayede.
uzak yardım için arkadaşları biz seçelim yada siz seçersiniz?
Selçuk abi yapar bence..?
sizinde düşüncelerinizin etkili olacağını düşünüyorum?

Not:bu konuda bir ekipten söz ediyoruz, bizim yada yöneticilerin seçtiği bir ekipten.

Tartışalım;Chip Onlineden böyle bir uygulama istermiyiz?

Son Düzenleme: 01apachi ~ 27 Mayıs 2009 13:48
Ozan Can
26-05-2009, 19:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
913 mesaj

bence iyi olur aramızda bunu bi hayinliğe çevircek kişi olduğunu sanmıyorum

Gone
26-05-2009, 19:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
346 mesaj
01apachi
yazılımsal sorunlarda "uzak yardım" uygulaması başlatılmasını istesem çokşey mi isterim?

Tartışalım;Chip Onlineden böyle bir uygulama istermiyiz?

Arkadasim, sen her zaman cok seyler istiyorsun! Beğendim

Saka, saka :)

Güzel bir düsünce Alkış ... faydali olur!

Bu fikir icin benden sana +1 Aşk BONUS!

Fatih_ARMAĞAN
26-05-2009, 19:52   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

Teamviewer ın bir uygulaması var.
satın alıyorsunuz kurumsal olarak. Tekbir exe oluşturuyorsunuz kendinize özel.
şifreside kendi içinde oluyor. yani sizin tanımladıgınız bir şifre.

ve bu dosya sadece bir exe dosyası. bu exe dosyasının linkini herhangi bir yere koyuyorsunuz . ve yardım etmek istediğiniz kişi bu link e tıkladıgında ekrana kucuk bir sayfa geliyor ve bu sayfadan sadece size kullanıcı ID sini söylüyor.

ve sizde kendinizde yüklü teamviewer dan zaten bildiğiniz şifre ile kullanıcının ID sini girerek çabucak baglantı kurabiliyorsunuz.
Chip sitesinde böyle bir exe nin resimli link i konulursa çok süper olabilir.
çok acemi kişile için mükemmel bir çözüm olabilir.

tabi bu şifre belli kullanıcılara verilmeli Forum yöneticisinin seçip güvendiği kişiler vs.
tabi bu olayın güvbirde güvenlik kısmı var. kim ne kadar güvenirde baglantıya izin verir vs.  yardımı yanlış algılayan çok insanımızda var memleketimizde.
amaç dışına çıkması tehlikeli olabilir.

fakat amaç yardım etmektse ben hep varım :)

murderer09
26-05-2009, 19:58   |  #5  
Yıllanmış Üye
452 mesaj

Yardıma karşı değilim ama ben insanların kendi çabalarıyla bir şeyler öğrenmesinden yanayım biraz kurcalarsanız çözümü bulursunuz hemde bir şeyler öğrenmiş olursunuz.
Ama yinede böyle bir uygulamayı elimden geldiği kadar desteklerim.

GRS
26-05-2009, 20:30   |  #6  
Üye
83 mesaj

Eğer böyle bişey düşünüyorsoanız LogMeIn güzel bir program
bknz. http://www.msxlabs.org/forum/int ... onetin-logmein.html

PcMaKeR
26-05-2009, 21:47   |  #7  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

@sakarboy onun personel sürümüde var ücretsiz bildiğim kadarıyla :)

msn den çözsek olmuyor mu. bu sorunu ?

Mustafa Akın
26-05-2009, 22:13   |  #8  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Bence uygulanabilir değil, tamam hoş fikir, ama böyle yazılımlar ne yazık ki bizim 1mbit imiz için biraz yavaş.

Ve ben başka bir öneri sunuyorum.
WonderShare Demo Creator: Programı başlatıyorsunuz, anlatacağınız şeyi kendiniz yapıyorsunuz, program kaydediyor otomatik olarak aşamaları, exe dosyası olarak koyabiliyorsunuz. Çok basit ve kolay, ve böylece çözümler kalıcı oluyor. Başkaları da yararlanabiliyor.

Ben uzaktan erişimi ne zaman uygulasam, açılmasını beklerken bilgisayarın başından kalkardım 2 dk falan, görüntü gelsin diye. O yüzden uygulanamayabilir diyorum, yoksa fikir güzel yanlış anlamayın =)

bektash
26-05-2009, 22:17   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,997 mesaj

Fikir Güzel Yorumlar Güzel Ama Yemezler :)))

Chip Online Bu Fikir hakkında arge çalışmalarına başlasa iyi olur diye düşünüyorum :) Fena olmaz :)

PcMaKeR
26-05-2009, 22:20   |  #10  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

mustafa91 exe değilde swf yada video formatında olsa olmaz mı ? ;)

cbilgen13
26-05-2009, 22:24   |  #11  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
1,441 mesaj

uzaktan yardım için bende teamviewer tavsiye ederim...logmein'de güzel bir program ama mutlaka bir account oluşturmak gerekiyor...haliyle o hesaba ait herkesin bildiği bir mail adresi ve şifresi olması lazım...aramızda hain yok ama çok genç ve hırslı arkadaşlar var :D...mesaj yerine ulaşmıştır sanırım...

ancak arkadaşların dediği gibi burada insanların birşeyler öğrenmesi daha önemli zaten çözümü bilen birinin bilgisayara bağlanıp sorunu çözmesi pek fayda sağlamaz..

ancak çok zorlu anlatmakla çözülemeyecek durumlarda iki taraf anlaşarak teamviewer kurarlar kendi aralarında hallederler bağlantı olayını bunu bütün foruma yaymanın gereği yok diye düşünüyorum...

Son Düzenleme: cbilgen13 ~ 26 Mayıs 2009 22:46
Ahmet Ertuğrul
26-05-2009, 22:39   |  #12  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Chip msn grubu da var. Orda da arkadaşlar yardımcı oluyor.

Ya da msn adreslerini eklerler.

Camtasia gibi programlarla da kayıt yapılıp gönderebilir uzmanlar karşı tarafa ya da rapide falan atıp bağlantı verebilirler.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 26 Mayıs 2009 22:45
Fatih_ARMAĞAN
26-05-2009, 23:01   |  #13  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
PcMaKeR
@sakarboy onun personel sürümüde var ücretsiz bildiğim kadarıyla :)

msn den çözsek olmuyor mu. bu sorunu ?

msn de olurda sende iyi biliyorsun üstat msn eklencek bilmem ne uzak erişim he makinada internet securit tarzı bişey varsa msn zorluk çıkarabiliyor. biliyorum personel sürümü ucretsizde kolaylık açısından öyle söyledim. bi exe oluşturulur sitenin ana sayfasında bi yerde olur ne bilim. tıklar tıklamaz exe çalışır ID çıkar şifre önceden tanımlıdır zaten exe de. felan filan..

kolaylık ve hızlı çözüm açısında söyledim. tabi burda yapılacak bir çözüm pek değil. bazen iyilik yapmak kötü sonuçlar yaratabiliyor.

son zamanlarda Chipte yardımcı olduğum bir şahısa yardımcı olduğuma o kadar pişmanımki.. neyse

saygılar..

zrgnlr04
26-05-2009, 23:21   |  #14  
Yıllanmış Üye
977 mesaj

1-hayatda herşey önce iyi niyetle başlar,
2-felakete giden yol iyi niyet taşları ile döşenir,
derler,yani kısacası yürümez.Boşverin...Kendi çabalarınız ile birşeyler öğrenmeye bakın, en sağlıklısı da budur.Heves edip araştırdıkdan sonra günümüzde her konuda dünya kadar kaynak var.Dergiler,kitaplar,forumlar,teknik servisler,kurslar,uzmanlar...Kafama takılan bir konuyu üniv.bir hocaya(bilgisayar)telefon açıp sormuştum.Tersler diye düşünürken,bana zaman ayırıp enikono cevap vermişti.

Son Düzenleme: zrgnlr04 ~ 26 Mayıs 2009 23:23
canerece3
26-05-2009, 23:56   |  #15  
Yıllanmış Üye
433 mesaj
zrgnlr04
1-hayatda herşey önce iyi niyetle başlar,
2-felakete giden yol iyi niyet taşları ile döşenir,
derler,yani kısacası yürümez.Boşverin...Kendi çabalarınız ile birşeyler öğrenmeye bakın, en sağlıklısı da budur.Heves edip araştırdıkdan sonra günümüzde her konuda dünya kadar kaynak var.Dergiler,kitaplar,forumlar,teknik servisler,kurslar,uzmanlar...Kafama takılan bir konuyu üniv.bir hocaya(bilgisayar)telefon açıp sormuştum.Tersler diye düşünürken,bana zaman ayırıp enikono cevap vermişti.
katılmıyorum

01apachi
27-05-2009, 00:42   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
1,618 mesaj

yorumları okudum arkadaşlar, geneli "güven" ile alakalı..
şimdi düşünün (sadece örnek) ahmet79,Borgax,sakarboy,TBmagic,AdRaMiTi,Kylie,elezığlı,Khramn ve aklıma gelmeyen onca güvenilir isim..
dediğim gibi, biz seçelim ve uzak yardım diye bir ekibimiz olsun..
şimdi söyleyin halâ "güven" mi sorun?
ve internet hızı hakkında tereddüte düşen arkadaşlarıma sesleneyim..
sakarboyun söylediği program ile ben bazen kafede çıkan sorunları hallediyorum, benimde hız 100mbps, oluyor yani..

ama bakalım Büyük Üstad Selçuk abey ne diyecek?

Son Düzenleme: 01apachi ~ 27 Mayıs 2009 01:03
ADEM-KAYA
27-05-2009, 00:43   |  #17  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

ya daha durun siz CHiP daha neler yapar bu konuda...kafanizi yormayin..bende elimden gelen herşeyi yaparim..chip daha profil isimlerini değiştirmeye izin versin önce..:d.gerisi    ALLAH KERiM..

01apachi
27-05-2009, 00:54   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
1,618 mesaj

bu konuyu neden açtım;
sorulara verilen cevaplarda genelde "olabilir" var..

olabilir olmalı zaten.. hatayı-hata mesajını görmeden olabilir denir, ve hemen peşpeşe süren öneriler biyolojide ki soyağacını andırıyor..

yada regeditten yapılması gereken bir işlemde bilgisayar açılmaz hale gelebiliyor..

çözüme ulaşmaya çalışırken daha yeni sorunlara kavuşulabiliyor.. vs vs..

bunların hepsi başıma gelmiş olaylar..

Son Düzenleme: 01apachi ~ 27 Mayıs 2009 13:13
_cypher_
27-05-2009, 01:59   |  #19  
Yıllanmış Üye
1,389 mesaj
sakarboy
...

fakat amaç yardım etmektse ben hep varım :)

+1 Beğendim

H@ckerCesur
27-05-2009, 11:30   |  #20  
Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

forum üzerinde böyle birşey olmaz. Zaten yardım etmek isteyen arkadaşlar. Msn veriyor özel mesajla yardım etmek isteyen baglanıp ediyor.

Ben bu şekilde çok yaptım.
Fakat senin dedigin şekilde olursa art niyetliler veya farklı amaçla bilgisayara girenler çok olacak ve konu cıvıyacaktır.

01apachi
27-05-2009, 13:07   |  #21  
OP Yıllanmış Üye
1,618 mesaj
H@ckerCesur
senin dedigin şekilde olursa art niyetliler veya farklı amaçla bilgisayara girenler çok olacak ve konu cıvıyacaktır.
yorumlarımızı gözden geçirmemişsin H@ckerGöz kırpma
madem bu şekil düşünüyorsun; eğer olaki oldu...cıvımaması için ne gibi önlem alına bilir?

erdem barış
27-05-2009, 13:31   |  #22  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
1,312 mesaj

bu iş biraz karışık olur forumun amacı kalmaz herkes birbirlerinin yardımına uzaktan gidebilir. forumun amacı sorunları tartışarak ve açıklayarak anlatmaktır diğer kullanıcılar da bundan faydalansın diye.

DaRWeLL
27-05-2009, 16:05   |  #23  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj

bu iş çok mantıklı, keşke ollsa dedirten türden bişey ama olmaz..

1-şahsen ben başka birinin bilgisayarıma bu yöntemle girmesine izin vermem.yanlış anlamayın bu foruma ve üyeleri güvenim sonsuz ama arkadaşların dediği gibi bir sorun olması halinde tartışmalar çıkar ve üyelerin arası düzelecek yerde dahada bozulur
2-türkiyenin internet şartlarında bu işi yapmak  o kadar kolay olurmu?bilgim yok ama akıcı bir şekilde bağlantı kurup sorunu halletmek zor olacaktır.
3-kimlere yetki verilecek??forumda giveniiilir, bilgili, aktif birçok üye var.sanıyorum bu bağlantılar sadece küçük bir gruba verilir.buda üyeler arasında sorunlara yol açabbilir.

01apachi
27-05-2009, 16:30   |  #24  
OP Yıllanmış Üye
1,618 mesaj
DaRWeLL
şahsen ben başka birinin bilgisayarıma bu yöntemle girmesine izin vermem.yanlış anlamayın bu foruma ve üyeleri güvenim sonsuz ama arkadaşların dediği gibi bir sorun olması halinde tartışmalar çıkar ve üyelerin arası düzelecek yerde dahada
ya tabiki herkes dilediği yöntemle halleder sorununu, uzak yardım ekibi seçiminde bi kıskanma oluşacağını sanmıyorum(rep gibi bişey benim ki 101de sabitledi.. sıfır olsa neyazar..?),
düşünsene, bi konu açmışım;
arkadaşlar bilgisayarımda şunu yapmaya çalıştım ama birtürlü istediğim sonuca varamıyorum, uğraşırkende şöylebi hata ile karşılaşıyorum...

hemen devreye uzakyardım ekibimiz giriyor..Gülüş

bence bunu düşünmek bile heyecenlı..? aaahh  ahh.. nerde o günleer...

Ahmet Ertuğrul
27-05-2009, 17:02   |  #25  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
erdem barış
bu iş biraz karışık olur forumun amacı kalmaz herkes birbirlerinin yardımına uzaktan gidebilir. forumun amacı sorunları tartışarak ve açıklayarak anlatmaktır diğer kullanıcılar da bundan faydalansın diye.
Katılıyorum.Alkış