Chip te Görmek İstemediklerimiz

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
fellini
02-04-2006, 20:36   |  #26  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

ben böle bi seviyesizlik görmedim ya

yöneticiler ne güne duruyor ya banlayın gitsin

benim mod olduğum forum sitesi var anında banlarız bu tipleri

bu nasıl bi saygısızlıktır yöneticiye saygı duymuyosanız chip dergisinin kalitesine

saygı duyun bari allah allah şaştım kaldım yahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

fellini
02-04-2006, 20:44   |  #27  
Taze Üye
9 mesaj

konuyla alakalı bi şey sölüyüm

ben verilen program cdlerinin içinde deneme sürümü program istemiyom genelde böyle programlar var bi işede yaramıyor program var seriali yok veremiyeceğinizde biliyom

telif hakları yasal yazılımlara ödenen ücretler felan ama ben düşüncemi sölüyüm istedim

saygılar.............

CU_GS7
02-04-2006, 20:45   |  #28  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
fellini
bu nasıl bi saygısızlıktır yöneticiye saygı duymuyosanız chip dergisinin kalitesine
saygı duyun bari allah allah şaştım kaldım
Arkadaşların yaptıkları forumda bulunan "CHIP`te görmek istemedikleriniz" adlı konuya reklamların fazla olduğundan yakınmalarıdır..
Bu onların görüşüdür..Bu görüşe karşı olanlar da yazmışlar zaten..
Bence bir seviyesizlik yok..Sadece görüşün kurallara uygun bir şekilde ifade edilmesi var..
Ayrıca  bir saygısızlık varsa,olduysa , bu kadar zaman geçmiş konunun açılmasından beri;
banlayıp banlamayacaklarına veya farklı bir yaptırımda bulunacaklarına kendileri karar verebilirler..
Yönlerndirmenin hiçbir anlamı yok..Böyle bir mesaj yazmanın da bir anlamı yok..
Sana göre bir kurala aykırılık var ise "uyar" ikonuna basarak şikayetini direk ,iletmen yeterlidir..

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 02 Nisan 2006 20:46
fellini
02-04-2006, 20:46   |  #29  
Taze Üye
9 mesaj

bir konu daha var ki arkadaşlara katılamadan edemedim evet derginin nerdeyse

yarısı ürün tanıtımı bunlarıda görmek istemiyorum ha diyeceksiniz ki kardeşim dergi

içeriğini neyle dolduralım evet amaç sırf sayfa sayısını doldurmak ise söyleyecek lafım yok o vakit

fellini
02-04-2006, 20:50   |  #30  
Taze Üye
9 mesaj
CU_GS7
fellini
Arkadaşların yaptıkları forumda bulunan "CHIP`te görmek istemedikleriniz" adlı konuya reklamların fazla olduğundan yakınmalarıdır..
Bu onların görüşüdür..Bu görüşe karşı olanlar da yazmışlar zaten..
Bence bir seviyesizlik yok..Sadece görüşün kurallara uygun bir şekilde ifade edilmesi var..
Ayrıca  bir saygısızlık varsa,olduysa , bu kadar zaman geçmiş konunun açılmasından beri;
banlayıp banlamayacaklarına veya farklı bir yaptırımda bulunacaklarına kendileri karar verebilirler..
Yönlerndirmenin hiçbir anlamı yok..Böyle bir mesaj yazmanın da bir anlamı yok..
Sana göre bir kurala aykırılık var ise "uyar" ikonuna basarak şikayetini direk ,iletmen yeterlidir..
naıl yok pardon ben anlamadım hadiini bil felan nedir?
ben anlam veremedim böyle kişisel polemiklere daha yeni girdim siteye ciddi bi site sanıyordum ama kanaatim değişmeye başladı

neyse üstad sen bilirsin tamam bi daha uyar butonuna basarız

saygılar............

Soul_Reaver
02-04-2006, 21:30   |  #31  
Yönetici
254 mesaj
fellini

Yapılması gereken yapılır zaten, rahat olun.

güzel bayan
03-04-2006, 14:48   |  #32  
Yeni Üye
25 mesaj

doğrusu bencede reklam fazla evet aldığımda bi kaç reklama göz atıyorum.ama söylemek istediğim şu AÇIK SAÇIK reklamlar oluyor aldığım zaman(ki o yüzden aydaa yılda bir alıyorum)yer yer saklamam gerekiyor evde anne var baba var yüzüm kızarıyor doğrusu....yinede güzel...

Banned
03-04-2006, 15:07   |  #33  
Banlandı
88 mesaj

chip ocak 2006 sayfa 53 BURDAKİ GİBİ YANİ

GERÇEKTEN HOŞ DEİL ÖLE REKLAMLARIN YAYINLANMASI

cyberbyx
03-04-2006, 16:39   |  #34  
Yeni Üye
27 mesaj

arkadaşlar a katılıyorum dergi yi açtığımda sayfaları kontrol ediyorum ne olur ne olmaz diye geçen ayki ve bu ayki dergide de var dı ve baya da pislik içeriyor du....
hemen yırttım attım   
böyle reklam lar yayınlanma sa daha iyi olur.....

Banned
03-04-2006, 17:06   |  #35  
Banlandı
621 mesaj
fellini

sen mod olduğun sitedede böylemi konuşuyorsun
beğenmediysen katılmazsın forumlara

Recep Baltaş
03-04-2006, 18:51   |  #36  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Bu konuyu SSS yapsam yeridir.Arkadaşlar bu konu çok tartışıldı cevap şu:Reklam sayfası ile yazı sayfası orantılı.Dielim 1 reklam sayfasına karşın 10 sayfa makale var.Eğer reklam 50 olursa 500 sayfa da yazı ve içerik olur.Yani reklam artınca dergdeki içerik sayfa sayısı azalmaz buna oranla artar.
Umarım yeteri kadar açıklayıcı olmuşumdur.

Soul_Reaver
03-04-2006, 20:29   |  #37  
Yönetici
254 mesaj

Açık olsan da recep, bazıları anlamamakta ısrar edecek eminim. Reklamların sürekli şikayet konusu olması bir yana, bu tartışmaların o şikayetçilere hiçbir şey katmadığını da hep birlikte görmekteyiz. Ne Chip aldığı reklamları azaltıyor, ne de reklam verenlerin bir uzaklaşması söz konusu. O halde neden reklamları tartışmaktayız hala? Siz bu şikayetlerde koskoca derginin daha az reklam alacağını mı umuyorsunuz? Bu hayalcilikten başka bir şey değil, üzgünüm. Reklamlar okuyuculara fazla gelebilir, ama bu demek değildir ki firma reklamda bir azaltmaya gitsin. Memnun olmayan okur zaten reklam sayfasını atlar, içeriğe bakar, o reklamlar daha az olsa bile içeriğin sayfa sayısında bir artış olmayacağını bilmemiz gerek. Kısacası bu tartışmalar oldukça sığ ve bir sonuca ulaşmasını beklemek anlamsız.

Banned
03-04-2006, 20:30   |  #38  
Banlandı
88 mesaj

açık saçık resimler olan reklamalarıda almaya devam edeceksiniz heralde

Soul_Reaver
03-04-2006, 20:36   |  #39  
Yönetici
254 mesaj

hangi açık saçık reklamlar? Neyden bahsediyorsun?

Banned
03-04-2006, 20:41   |  #40  
Banlandı
88 mesaj

chip ocak 2006 sayfa 53 BURDAKİ GİBİ YANİ

tnsezer
07-04-2006, 14:02   |  #41  
Yeni Üye
20 mesaj
Recep Baltaş
Bu konuyu SSS yapsam yeridir.Arkadaşlar bu konu çok tartışıldı cevap şu:Reklam sayfası ile yazı sayfası orantılı.Dielim 1 reklam sayfasına karşın 10 sayfa makale var.Eğer reklam 50 olursa 500 sayfa da yazı ve içerik olur.Yani reklam artınca dergdeki içerik sayfa sayısı azalmaz buna oranla artar.
Umarım yeteri kadar açıklayıcı olmuşumdur.
Bu nedemek şimdi?? Diğer dergilere baktığımızda relamdan çok bilgi veriyolar.Siz eğer yazıları reklamdan kazandığınız paralara göre yazıyosanız dergiyi bedavaya dağıtmanız lazım! 1 reklam sayfasına 10 sayfalık bilgi ne güzel sömürüyosunuz bizi Kızgın Bu arad fellini senin chipten bi çıkarın war galiba yoksa chipin çıkarları için konuşmazdın.! birde öyle BAN'lamak kolay değil sen eğer çalıştığın firmada yapıyosan ya senin görevine son verirler(ki bu %99 ihtimal) yada forumunuzda hiç üye kalmaz!Bu konu dergi hakındaki düşüncelerimiz için açılmıştır onun için rahat ol.Burası özgür bi forum(belli sınırlar ölçüsünde)Senin çalıştığın forum ırkataki rejim gibiyse hakını arayan BAN'lanıyosa o adminlerin sorunu senin gibileri oraya mod yapmışlar.Bu arada bende bi sitede mod'um kimseyi hakkını aradı diye atmadık bugüne kadar saygısızlık etmediği sürece!

mmtopkaya
18-04-2006, 23:14   |  #42  
Üye
57 mesaj

Arkadaşlar şu meseleyi bi çözelim.

Biri chip'e laf mı etti. Hooop. bazıları çıkıyor meydana iki lak lak bi şak şak susturmaya çalışıyor. Neden dergiyi bu kadar savunuyorsunuz. Bir kere bir bilgisayar dergisi'ne (chip değil) bakıyordum. Odaya babam geldi. Ver bakim ne var onda dedi. Ben bak ama içinde pis resimler var haaaa dedim. Oda vazgeçti bakmadı.

Bazı dergileri alıp eve getirdiğimde kardeşlerim bakmak istiyor. Vermiyorum ellerine. Önce elime bir kalem alıyorum. Haber kısmındaki bilmem kimin resmini, bir fotoğraf makinesi reklamındaki bilmem kimin gövdesini, bilmem kimin bilmem neresini karalıyorum.

Ayrıca forum özgür bir tartışma ortamından sıyrılmış. Bazıları kimseye dergiye laf söyletmiyor.

Biraz susun please!

Son Düzenleme: mmtopkaya ~ 18 Nisan 2006 23:51
CU_GS7
19-04-2006, 00:35   |  #43  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

İyi de o bazı dergilerden burada bahsetmenin ne anlamı var..Onları alıyorsan o senin sorunun..
Yok, Chip`in içinde de o kadar sakıncalı resimler var diyorsan ben katılmıyorum..(1-2 sayıda 1 sayfalaık sms`le ilgili reklam vardı o kadar..)
Bir de karalıyorum diyorsun..Bu yazını okuyanlar da o karaladığın resimleri gerçekten başka türlü zannedecek nerdeyse..
Koskoca dergide 1 tane,2 tane bahsettiğin abartıya ulaşmayan resimler var diyelim; sen onları karalayarak dikkati oraya çektiğinin fakındasındır heralde..
Sen o resimleri karalamasan,kimse o resimlerin varlığından bile haberdar olmaz belki..Çünkü derginin içinde neredeyse yoklar..Ben CHIP dergisi olarak bakıyorum olaya ve eleştirine..!!
Bazı dergilerdeki eleştirilerinden Chip forumda bahsetmenin de anlamı yok..
"Please" de ne alaka..!!Türkçemizde karşılığı yok mu "LÜTFEN" şeklinde..!!

Banned
19-04-2006, 00:55   |  #44  
Banlandı
1,148 mesaj

geçen ay ve yada şubat sayısında öyle bir resim vardıki ...sormayın
sorarım size kaçımız kendi annesinin veya bacısının o şekilde teşhir edilmesini ister..hee diyorsanızki olmaz o zaman başkasının bacısının ve anasının resmi koyulduğunda tepki koyaacağız...mademki chip bilgisayar dergisidir o zaman erotik dergisi gibi bir derginin reklamını koymaması gerekir...
ayrıca sayfaları tek tek gezen birinin o resimleri görmemesi için kör olması gerekir...ne gerek var o resimlere adam bilgisayar dergisin reklamını yapıyor kapakta
erotik resimler...bu resmen kadının vucudu üzerinden pazarlama yapmak .....

hep müşteriyi haksız çıkarmak yerine biraz öz eleştiri yapalım...böyle reklamlar madem az alınmasa çok mu şey kaybedilir...alınmasın olsun bitsin....ama bu seferde irtica damgası yemek var ...biz çok yedik sizde yeyin bir şey olmaz...
saygılar...

Mdg
19-04-2006, 01:09   |  #45  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

şimdi  bakın arkadaşlar
5-6  yıldır chip dergisini  takip ederim  reklam olayı zamanında çok gözüme  battı
ama şöylede bir  gerçek var bütün reklamları çıkarsak  derginin  fiyatını 4'le 5'le  çarpmamız  gerekir  ayrıca  reklam tarifesi diye bişey vardır reklamın ücreti yerine boyutuna içeriğine  göre alınır  yani orta sayfa ile  son sayfa  aynı para  değildir  bu yüzden bütün reklamlar  tek bir yerde olmaz.
kaldıki  bu yüzden  reklamların kalkması ve  yerlerinin değişmesi mümkün değildir
bazılarınız  demiş  yazarlar  niye karışmıyor  yazarların  böyle bir  imkanı  yoktur
bir dergideki reklam vs....  gelir  getiren içerikleri  yayıncı firma kontrol eder
burdada  vogel  devreye giriyor
vogel'in ne kadar  para göz bi  şirket malum
bunuda  geçersek
şimdi  recep bey demişki 1'e 10 oran  var
ayıptır recep abi sen yazdığın dergiyi eline  almıyormusun hiç
saymıyormusunuz  sayfaları  300-320 sayfalık bi dergide 1'e10 nasıl bir orandır
nisan sayısına  bakalım 66'ıncı sayfaya kadar 32 sayfa reklam vardır
senin hesabına  göre buna göre 32X10= 320-66=254  sayfada hadi 24 sayfada  bizden olsun  230 sayfada  hiç reklam görmememiz  lazım  peki  öylemi değil
kaldıki sizden böyle  bi açıklama  gelmeside  şaşırttı
dergiciliğin ucuz bi sektör olmadığı  belirtmeniz gerekirken siz bize beğenmediğiniz
turktelekom ağzıyla  verdiğiniz  paralar  baktığınız  reklamlar size  yazı olarak dönüyor gibi  bi beyanda  bulunuyorsun yakıştıramadık.
söylenebilecek  pek çok şey var ama  grek yok çünkü alternatif yok tr'de  satılan pek çok dergiyi takip eden biri olarak siz  fazla  şirketlere oynayan bi dergisiniz
rakiplerinizde fazla  içeriye oynuyor  ve amatör kalabiliyor.
arası  yok  sadece  biraz  daha iyileştirme  yaparsanız  sizi inanarak okuyan bilgisiz okuyucunun saygısını  kazanırsınız.
ben ise zaten gene dergiyi alacağım

son olarak  açık reklam var diyenede bir şey demek istiyorum sizin yaşınız kaç
daha ergenliğe felan mı girmediniz  yoksa iran'da  felan mı yaşadığınızı sanıyorsunuz
kafanızdaki reklam modelini  çok merak  ediyorum haşema  felan  mı tanıtılsın dergide
açıkçası anlayamadığınız konularda yapacak birşeyiniz  olmadığı zaman  kendinizi  otorite görüp sansür yapmaya kalkıyorsunuz.
merak ediyorum yaşınız kaç.

Saygılarımla

Son Düzenleme: Mdg ~ 19 Nisan 2006 04:11
Banned
19-04-2006, 01:18   |  #46  
Banlandı
1,148 mesaj

yaşım 19 ben istanbulda yaşıyorum ...aşağılayıcı ve tahrik edici sözlerinizden dolayı sizi kınıyorum ..
kimseyi sansur falan etmiyoruz ...biz müslümanız ve bir yanlış var ortada bunu belirtmek benim dini bir görevim...
tamam o halde o resimler o kadar normal o halde sen kendi ailenin resimlerini medyada aynı şekilde görmek istermisin ...bu soruyu lütfen iyi anla bay ilerici ve çağdaş bey...
ve sana bir nasihat...eğer açıklıkla yani çıplaklıkla ilerici medeni çağdaş olunsaydı...en çağdaş kesinlikle hayvanlar olurdu...
ayrıca anlayamadığım konu nedir ki öyle yazmışsınız...
saygılar...

Mdg
19-04-2006, 04:21   |  #47  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

müslüman olmak sana ne gibi bi  farklılık kazandırıyor bana  bunu açıkla
diğer insanlardan müslümanların sosyal , kişisel ve kemalist laik  devrimin getirdiği
moderm hukuk devleti önünde ne farkı var.
dergideki reklamlar neye aykırı tc'yi bırakalım o reklamların bi tanesine  bile içerdiği  resimlerden dolayı cezalandırabilecek bi kanun yok bu dünyada  tabi şeriatı saymıyorum

sen müslümanlığı çarpıtıp sansürcü bi zihniyete büründürerek din'e  yapılan en büyük hakareti yapıyorsun tıpkı aynı gerici  zihniyetin din kitaplarını türkçeden arapçaya çevirdiği  gibi.

Aile Konusuna Gelirsek O reklamdaki insanı tanıyormusun
nasıl bi insan olduğunu neye inandığını biliyormusun
ne yanlışını gördünde o kişiyi (size göre) namussuz bi iş yapmakla suçlayabilirsin kaldıki eğer fiziği müsait ise kardeşimde gayet normal mankenlik  yapabilir  bunun  hiçde bir sakıncası olmaz  sonuçta kapanmak marifet olsaydı tanrı insanları giyinik yaratmazmıydı (insanların çıplaklığı Doğa'dan gelir doğal olan'da  doğa tahrik etmez ancak bakanın aklında fitne fesatlık ve yobazlık varsa tahrik olur)

ayrıca neden bu giyim konusunu sürekli  hayvanlara bağlıyorsunuz  en iyi onları bildiğiniz için mi yoksa insan ile hayvan arasındaki farkı kavrayamamanızdan kıstasa giremediğiniz içinmi.

Madem çok dindarsın önce git bi tarih kitabı al dinler tarihini oku sonrada laik bi kuran kursuna yazılıp kuran oku
belki islam öncesi arabistanın sosyo-kültürel durumunu görürsünde  müslümanlığın nede türklere değil araplara  gönderildiğini  anlarsın üzerinede karl marx'ın kitaplarını  ve  hitlerin mein kampf'ını  oku  belki  o zaman olayın başkasında  değil kendinde  başlayıp bittiğini  kavrarsın.
Bu Arada Çok Merak Ettiysen bende 20 yaşındayım Bodrumda Yaşıyorum.

Son Düzenleme: Mdg ~ 19 Nisan 2006 04:41
CU_GS7
19-04-2006, 04:36   |  #48  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Chip Dergisi başlığındaki konu bile dine ve hakarete doğru gitmiş..
Bırakın herkes istediği gibi düşünsün..Düşüncesi yanlışsa gerekli yaptırımla karşılaşır zaten..
Asıl uygulanan yasalar ve toplumca genel kabul gören olur..

[Bu tartışmanız belki işe yarar: Böylece daha çok editör ve mod bu konuya uğrayabilir..:))]

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 19 Nisan 2006 04:46
Banned
19-04-2006, 05:58   |  #49  
Banlandı
1,204 mesaj
Mdg
son olarak  açık reklam var diyenede bir şey demek istiyorum sizin yaşınız kaç
daha ergenliğe felan mı girmediniz  yoksa iran'da  felan mı yaşadığınızı sanıyorsunuz
kafanızdaki reklam modelini  çok merak  ediyorum haşema  felan  mı tanıtılsın dergide
açıkçası anlayamadığınız konularda yapacak birşeyiniz  olmadığı zaman  kendinizi  otorite görüp sansür yapmaya kalkıyorsunuz.
merak ediyorum yaşınız kaç.

Saygıları

yaşla olmuyor bu işler akılla oluyor bunu bilmedigine göre sende  biraz zeka eksikligi var galiba

ben o tip reklamları görmekten hoşnutsuzum bunuda daha önce dile getirdim.ha degiştirmeyebilirler ama ben kendi fikrimi ortaya koydum

açık resimler olmadanda reklam yapılabilir kimilerinin aklı yetmiyor böyle birşeyin yapılacagına zeka meselesi tabi

Son Düzenleme: oyunlarslideşov ~ 19 Nisan 2006 05:59
Mdg
19-04-2006, 09:55   |  #50  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

banlarsın sen sansürcü zihniyetin maşası hatta kendisi  olmuşsunuz siz
arap yarımadasında  görmek istiyoruz  sizleri
yoksa buraların  havası  yaramıyacak size  buralarıda  kokutacaksınız