Chip te Görmek İstemediklerimiz

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Banned
19-04-2006, 09:59   |  #51  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,204 mesaj

asıl sen kokuşmuşsun haberin yok
herkes kimin kokuşmuş oldugunu biliyor zaten
arap yarımadasında nie görmek istiyon merak ettim bu da başka bir mantıksızlıgın sonucunda sarf ettigin bir söz olsa gerek

Banned
19-04-2006, 10:19   |  #52  
Banlandı
1,148 mesaj

mgd bilgisiz ve seviyesizsin
sadece kendi doğruları olan ve başkasını hor gören sözüm ona laiksin...ilericisn...
peygamberin araplara gönderilmesindeki hikmetler çok ...bunları sen o ilerici beyninle anlayamazsın çünkü ilk önce anlayabilmek için doğrulara açık olman lazım....
örtünmek dinin emridir bunu burada tartışmam çünkü burada iftira atan değil kendini savunana olan oluyor...ve bunu istersen sana ayetleriyle ve hadislerle ispat edrim bunlarıda kendi kafamdan değil islam büyüklerinin açıklamalarıyla yaparım...ama sen bunları anlarmısın bilemem...arap yarımadası allah c.c. nunda türkiye değilmi...
sen kimi hangi hakla başka bir ülkeye göndermeye çalışıyorsun ...
giyim konusunu sürekli hayvanlara bağlamamızın sebebi ünlü bir ilerici yazarın (güneri  
civaoğlu...soyadını tam bilmiyorum) bir sözü o demiştiki hayvanlar kadar özgür olamayacakmıyız....sanırım bunu istiyorsunuz...
ifadeleriniz aslında sadece gülmeyi gerektiriyor laik kur an kursu ne demek...
ismini vereyim ben TC İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜNE BAĞLI bağcılar kirazlı fetih kur-an kursunda okudum ...ve burada 4 yıl okudum...ama eminim siz hayatınızda elinize kur-an ı ancak 10 defa bile almamıştırsınız...ne hakla kendi kafanızdaki dini başkalarına öğretmeye kalkıyorsunuz...
ve demek insanlığın çıplaklığı doğadan gelir o zaman  neden kur-an da kadınların cilbablarını örtsünler buyruluyor allah reala sizin kadar bilemedimi ...1400 yıldır islma alimleri sizin kadar bilemedi mi....bu sadece cehaletin göstergesi...ve madem bunu savunuyorsunuz o halde sokağa diz kapağınızla göbeğinizn arasını da örtmeden çıkın...çıkamazsınız çünkü samimi değilsiniz sadece uyduruktan teyyare sallıyorsunuz...ve ayrıca bu insan fıtratınada ters utanır insan tabii edep ve haya var ise
ve en önemlisi ALLAH BİLE DİYEMİYORSUN bunun yerine ilahlar anlamındaki tanrıyı kullanıyorsun...oysaki ALlah teala tektir  1 dir eşi ve benzeri yoktur...bir kere allah deyin ...korkmayın gerici olmazsınız..
kim din kitaplarını arapçaya çevirdi ve ne zaman hangi kitaplar çevrildi ispatlayın...
saygılar...

Banned
19-04-2006, 10:22   |  #53  
Banlandı
1,148 mesaj
CU_GS7
Chip Dergisi başlığındaki konu bile dine ve hakarete doğru gitmiş..
Bırakın herkes istediği gibi düşünsün..Düşüncesi yanlışsa gerekli yaptırımla karşılaşır zaten..
Asıl uygulanan yasalar ve toplumca genel kabul gören olur..

[Bu tartışmanız belki işe yarar: Böylece daha çok editör ve mod bu konuya uğrayabilir..:))]

tartışmayı biz başlatmadık bir düzeltme yapalım istedik ama yine gerici olduk...
saygılar...

Banned
19-04-2006, 10:49   |  #54  
Banlandı
1,148 mesaj

mgd şunuda bil İSLAM araplara değil tüm tüm insanlara ve cinlere gönderildi....ispat mı
Bismillahirrahmanirrahim.
VEMA halegtul cinne ve inse illa liya'budun... sadegallahul azim....iLA ahiril ayeh...
anlamı
RAhman ve rahim olan allah ın adıyla ...
"ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım..."

yani bu ne demek islam sadece araplar a değil tüm milletlere gönderildi...
saygılar..

Son Düzenleme: byzihh ~ 19 Nisan 2006 10:50
Mdg
19-04-2006, 12:02   |  #55  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

gülüyorum size ancak
yazık birde  4yıl gittim diyorsun
bende 2 yıl  gittim ne olmuş  3-4 kerede  kuranı  okumuşumdur.(okumuşumdur'u boşuna çarpıtma  roman yada ansiklopedi  gibi okumadığımız gibi körü körünede  okumadık)
siz bağnazlığı marifet sayıyorsun bana  diyorsunki örtünmeden çık
kaldıki isimlerle  tanrıyı kişiselleştirmek put'tur  tıpkı hac  vs......  gibi
kaldıki ben 2 tanrı  varda  demedim
zaten türkler orta asyadan beri tek tanrılı sistem'i  kullanmıştır osmanlı  bi hata  yaptı  çıktık o sistemden olsun  sonuçta  zorda  olsa  elimizden alınmaya çalışılan bi seçime açık  bi din bilinci yapısına  sahibiz
arapların müslümanları  din istismarı ile sömürdüğü  yetmezmiş gibi birde  maşa  yapıyor siz  daha bunu  bile göremiyorsunuz.
kaldıki isteyen istediğine inanır.
sen gidersin  istediğin temiz  yerde namaz kılarsın kimse  buna itiraz edemez
ama  sen kalkıp dergideki resim  ters dinimize dersen iş değişir.
kitleleri kendinize  göre  çekemezsiniz  hukuk  devleti vardır medyayı mümkün olduğunca  kontrol eder.
bunun  ötesinde yönlendirme ne etiğe ne insan haklarına sığar
sen arapça türkçe durumunu  anlayamamışsın.
daha  70'lerde  ezan türkçeydi neden  arapçaya çevirildi  o dönem'de  kuran'da türkçe okutulurken  bugün marifetmiş gibi  arapça  öğretiliyor
daha yakın geçmişimizdeki olayları bilmiyorsun
ama  suç senin değil bende  türkçe ezan duymadım bu ne senin ne benim  suçum
aradaki fark ben bunu  söylüyorum sen ise  farkında bile değilsin
islam alimi dediğin arap  değilmi.
örtünmek dinin emri değil arabistandaki hayat  şartlarının  kuran tarafından adaptasyonudur.bugün örtünmek kölelik düzeninin  gizli prangası olmuştur tıpkı savaş sonrası erkek  nüfusun azalıp ülke bütünlüğünün tehlikeye girmesi sonucu çok eşliliğin kabulu fakat  etkisini göstereceği 30-40 sonra  peygamberin çoktan araf'a çıkmasından dolayı  bu düzen değişmemiş  menfaatçi araplar'ın suistimaline kurban gittiği gibi.
bunun  yanında  sen kuran'ı  okudunda  incil'i  tevrat'ı okudunmu ki yeteri kadar şeffaf  yorum yapıyorsun.
sende  bende  uzattıkça  uzatırız  bence büyütmeyelim gel  bi ara  msn'den konuşuruz.
kimsenin diyecek  sözünü  ağzına  tıkmayız tıpkı sanatını karalamadığımız gibi

@oyunlarslideşhof... seni oralarda  görmek istiyoruz  çünkü  gerçeği  tek yönlü kabul ediyorsun hac paralarının hangi içki ve kadın alemlerinde  yendiğini  bilmediğin için git gör  diyorum.yukarıda  yazdıklarım senin içinde  geçerli

Son Düzenleme: Mdg ~ 19 Nisan 2006 12:11
Banned
19-04-2006, 12:35   |  #56  
Banlandı
1,204 mesaj

sanki bizim dememizle olacak gibi konuşuyorsun biz tepkimizi dile getirdik degişir degişmez o ayrı ama gel görki bunu anlamıyorsun kafana girmiyor ne yapalım.
örtünme hakkında yazdıkların gayet saçma olay adaptasyon degildir. her zaman için geçerli olacak emirlerdir bir hadiste şöyle denir
Ey Esmâ! Kadın erginlik çağına ulaşınca onun şu yüzü ve elleri hariç diğer yerlerinin görülmesi helâl değildir."
şimdi söyle bana örtünme neye karşı adaptasyon olarak uygulandı.yalnız fazla büyük atma civcivler aç kalmasın.

Banned
19-04-2006, 21:14   |  #57  
Banlandı
1,148 mesaj

mgd sen ırkçılık yaoıyorsun sana bir sürü arap olamayan alim sayarım...
ve şunu bil kim dinin bir emrini inkar ederse allah muhafaza küfre girer...sen hangi bilginle yorum yapıyorsun...bak meshep imamlarından ahmed bin hambel hz 1 000 000
bir milyon tane hadis i şerif i ravileriyle birlikte ezbere bilen bir insan peki sen ve senin gibiler ne biliyor...

ben neden incil ve tevrat a bakayım tahrif edilmiş bir kitabı neden okuyayım...sen okuyorsan bilemem ama akıllı adam onları gidip okuyupta kur an la karşılaştırmaz...

türkçe ezan saçma sapan bir düşüncenin ürünüdür..türkçe kur an da kur an arapça indirildi ve hep arapça kalıcak koruyucusu da bizzat allah teala olacaktır...
delil mi:bismillahirrahmanirrahim...
İnna nahnu nezzelnezzikra ve inna lehu lehafizun...sadegallahul azim...
Kur an ı biz indirdik ve onun koruyucusuda biziz...

bak acı ama gerçek türkçe üç dilin toplamıdır...Arapça Osmanlıca ve farsça
bir zamanlar bir millet vekili şu sözü söylemiş ...
"LİSAN ımızdaki ARAPÇA KELİME leri İHRAC edeceğiz......bak ve acınacak halinize gül...
bak bizzat bizim köyde ezan arapça okunduğu için minare kurşunlanmış..babamın dedeleri tutuklanmış...bunları yapanlar a ne oldu...SOnunda gerçek geldi ve Öldüler...AMA acınacak bir halde...

tekraren IRKÇILIĞINDAN ÖTÜRÜ SENİ KINIYOR VE ALLAH TAN SENİ ISLAH ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM...

Gökhun Sungurtekin
19-04-2006, 21:49   |  #58  
CHIP Editör
136 mesaj

Arkadaşlar, herkesin fikrine saygımız var ama burası bunların tartışılacağı yer değil. Teknoloji ortak noktasında buluşulmuş ve lütfen bırakalım böyle kalsın. İsterseniz "Konu Dışı (CHIP Life)" kısmında devam edebilirsiniz tabii ki.

Buraya tekrar mesaj yazılırsa kilitlemek zorunda kalacağım ve bu hiç hoşuma giden bir şey değil.

theironman
19-04-2006, 21:50   |  #59  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

Konu nerden nerelere gelmiş, hepinizin yazısını tek tek okudum. Hakarate varan sözler sarfedecek kadar ileri gitmiş bazılarınız. Reklam konusuna gelelim; asıl tartıştığımız da buydu zaten. Ben Chip'in reklamlarında herhangi bir 'aşırılık' görmedim, bu arada burası ne İran ne Irak ne de başka bir arap toprağıdır ya da şeriatla yönetilen bir yerdir, burası Türkiye'dir, gazetelerde vs nasıl reklamlar görüyorsanız, dergimizde de böyle reklamlar görmekte beis görmemelisiniz. Ayrıca herkesin inancına saygı gösterin, yok Tanrı demiş yok bilmem ne, bu kimseyi ilgilendirmez, onun Tanrı'dan kastı yüce Allah'ım değil midir zaten? Ayrıca reklamlardan konu ezanın türkçe okutulmasına kadar gelmiş, hakkaten nasıl konu buralara gelebildi merak ediyorum, laf lafı açıyor haliyle.

Bu tür konuların burada konuşulmasını doğru bulmuyorum, forum kurallarında da bu yazılır, illa bir sorun görüyorsanız, aranızda halledebilirsiniz. Chip'in forumu bu tartışmaları kaldıramaz. Bu arada reklamların miktarı ya da içeriği ile ilgili herhangi bir şikayetim yok.

Aras Yurtman
19-04-2006, 21:57   |  #60  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj

Tartıştığınız şeyin konuyla ne ilgisi var?!

Bunları başka yerde tartışın. Kimse "CHIP Dergisi" başlıklı herhengi bir yerde bu tür yazıları görmek istemez; sizin "açık saçık" reklâmları görmek istemediğiniz gibi!
Kızgın

Gökhun Sungurtekin
19-04-2006, 22:16   |  #61  
CHIP Editör
136 mesaj

Sanıyorum bir nokta koymanın zamanı geldi...