asıl sen kokuşmuşsun haberin yok
herkes kimin kokuşmuş oldugunu biliyor zaten
arap yarımadasında nie görmek istiyon merak ettim bu da başka bir mantıksızlıgın sonucunda sarf ettigin bir söz olsa gerek
Chip te Görmek İstemediklerimiz
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.mgd bilgisiz ve seviyesizsin
sadece kendi doğruları olan ve başkasını hor gören sözüm ona laiksin...ilericisn...
peygamberin araplara gönderilmesindeki hikmetler çok ...bunları sen o ilerici beyninle anlayamazsın çünkü ilk önce anlayabilmek için doğrulara açık olman lazım....
örtünmek dinin emridir bunu burada tartışmam çünkü burada iftira atan değil kendini savunana olan oluyor...ve bunu istersen sana ayetleriyle ve hadislerle ispat edrim bunlarıda kendi kafamdan değil islam büyüklerinin açıklamalarıyla yaparım...ama sen bunları anlarmısın bilemem...arap yarımadası allah c.c. nunda türkiye değilmi...
sen kimi hangi hakla başka bir ülkeye göndermeye çalışıyorsun ...
giyim konusunu sürekli hayvanlara bağlamamızın sebebi ünlü bir ilerici yazarın (güneri
civaoğlu...soyadını tam bilmiyorum) bir sözü o demiştiki hayvanlar kadar özgür olamayacakmıyız....sanırım bunu istiyorsunuz...
ifadeleriniz aslında sadece gülmeyi gerektiriyor laik kur an kursu ne demek...
ismini vereyim ben TC İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜNE BAĞLI bağcılar kirazlı fetih kur-an kursunda okudum ...ve burada 4 yıl okudum...ama eminim siz hayatınızda elinize kur-an ı ancak 10 defa bile almamıştırsınız...ne hakla kendi kafanızdaki dini başkalarına öğretmeye kalkıyorsunuz...
ve demek insanlığın çıplaklığı doğadan gelir o zaman neden kur-an da kadınların cilbablarını örtsünler buyruluyor allah reala sizin kadar bilemedimi ...1400 yıldır islma alimleri sizin kadar bilemedi mi....bu sadece cehaletin göstergesi...ve madem bunu savunuyorsunuz o halde sokağa diz kapağınızla göbeğinizn arasını da örtmeden çıkın...çıkamazsınız çünkü samimi değilsiniz sadece uyduruktan teyyare sallıyorsunuz...ve ayrıca bu insan fıtratınada ters utanır insan tabii edep ve haya var ise
ve en önemlisi ALLAH BİLE DİYEMİYORSUN bunun yerine ilahlar anlamındaki tanrıyı kullanıyorsun...oysaki ALlah teala tektir 1 dir eşi ve benzeri yoktur...bir kere allah deyin ...korkmayın gerici olmazsınız..
kim din kitaplarını arapçaya çevirdi ve ne zaman hangi kitaplar çevrildi ispatlayın...
saygılar...
CU_GS7Chip Dergisi başlığındaki konu bile dine ve hakarete doğru gitmiş..tartışmayı biz başlatmadık bir düzeltme yapalım istedik ama yine gerici olduk...
Bırakın herkes istediği gibi düşünsün..Düşüncesi yanlışsa gerekli yaptırımla karşılaşır zaten..
Asıl uygulanan yasalar ve toplumca genel kabul gören olur..[Bu tartışmanız belki işe yarar: Böylece daha çok editör ve mod bu konuya uğrayabilir..:))]
saygılar...
mgd şunuda bil İSLAM araplara değil tüm tüm insanlara ve cinlere gönderildi....ispat mı
Bismillahirrahmanirrahim.
VEMA halegtul cinne ve inse illa liya'budun... sadegallahul azim....iLA ahiril ayeh...
anlamı
RAhman ve rahim olan allah ın adıyla ...
"ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım..."
yani bu ne demek islam sadece araplar a değil tüm milletlere gönderildi...
saygılar..
gülüyorum size ancak
yazık birde 4yıl gittim diyorsun
bende 2 yıl gittim ne olmuş 3-4 kerede kuranı okumuşumdur.(okumuşumdur'u boşuna çarpıtma roman yada ansiklopedi gibi okumadığımız gibi körü körünede okumadık)
siz bağnazlığı marifet sayıyorsun bana diyorsunki örtünmeden çık
kaldıki isimlerle tanrıyı kişiselleştirmek put'tur tıpkı hac vs...... gibi
kaldıki ben 2 tanrı varda demedim
zaten türkler orta asyadan beri tek tanrılı sistem'i kullanmıştır osmanlı bi hata yaptı çıktık o sistemden olsun sonuçta zorda olsa elimizden alınmaya çalışılan bi seçime açık bi din bilinci yapısına sahibiz
arapların müslümanları din istismarı ile sömürdüğü yetmezmiş gibi birde maşa yapıyor siz daha bunu bile göremiyorsunuz.
kaldıki isteyen istediğine inanır.
sen gidersin istediğin temiz yerde namaz kılarsın kimse buna itiraz edemez
ama sen kalkıp dergideki resim ters dinimize dersen iş değişir.
kitleleri kendinize göre çekemezsiniz hukuk devleti vardır medyayı mümkün olduğunca kontrol eder.
bunun ötesinde yönlendirme ne etiğe ne insan haklarına sığar
sen arapça türkçe durumunu anlayamamışsın.
daha 70'lerde ezan türkçeydi neden arapçaya çevirildi o dönem'de kuran'da türkçe okutulurken bugün marifetmiş gibi arapça öğretiliyor
daha yakın geçmişimizdeki olayları bilmiyorsun
ama suç senin değil bende türkçe ezan duymadım bu ne senin ne benim suçum
aradaki fark ben bunu söylüyorum sen ise farkında bile değilsin
islam alimi dediğin arap değilmi.
örtünmek dinin emri değil arabistandaki hayat şartlarının kuran tarafından adaptasyonudur.bugün örtünmek kölelik düzeninin gizli prangası olmuştur tıpkı savaş sonrası erkek nüfusun azalıp ülke bütünlüğünün tehlikeye girmesi sonucu çok eşliliğin kabulu fakat etkisini göstereceği 30-40 sonra peygamberin çoktan araf'a çıkmasından dolayı bu düzen değişmemiş menfaatçi araplar'ın suistimaline kurban gittiği gibi.
bunun yanında sen kuran'ı okudunda incil'i tevrat'ı okudunmu ki yeteri kadar şeffaf yorum yapıyorsun.
sende bende uzattıkça uzatırız bence büyütmeyelim gel bi ara msn'den konuşuruz.
kimsenin diyecek sözünü ağzına tıkmayız tıpkı sanatını karalamadığımız gibi
@oyunlarslideşhof... seni oralarda görmek istiyoruz çünkü gerçeği tek yönlü kabul ediyorsun hac paralarının hangi içki ve kadın alemlerinde yendiğini bilmediğin için git gör diyorum.yukarıda yazdıklarım senin içinde geçerli
sanki bizim dememizle olacak gibi konuşuyorsun biz tepkimizi dile getirdik degişir degişmez o ayrı ama gel görki bunu anlamıyorsun kafana girmiyor ne yapalım.
örtünme hakkında yazdıkların gayet saçma olay adaptasyon degildir. her zaman için geçerli olacak emirlerdir bir hadiste şöyle denir
Ey Esmâ! Kadın erginlik çağına ulaşınca onun şu yüzü ve elleri hariç diğer yerlerinin görülmesi helâl değildir."
şimdi söyle bana örtünme neye karşı adaptasyon olarak uygulandı.yalnız fazla büyük atma civcivler aç kalmasın.
mgd sen ırkçılık yaoıyorsun sana bir sürü arap olamayan alim sayarım...
ve şunu bil kim dinin bir emrini inkar ederse allah muhafaza küfre girer...sen hangi bilginle yorum yapıyorsun...bak meshep imamlarından ahmed bin hambel hz 1 000 000
bir milyon tane hadis i şerif i ravileriyle birlikte ezbere bilen bir insan peki sen ve senin gibiler ne biliyor...
ben neden incil ve tevrat a bakayım tahrif edilmiş bir kitabı neden okuyayım...sen okuyorsan bilemem ama akıllı adam onları gidip okuyupta kur an la karşılaştırmaz...
türkçe ezan saçma sapan bir düşüncenin ürünüdür..türkçe kur an da kur an arapça indirildi ve hep arapça kalıcak koruyucusu da bizzat allah teala olacaktır...
delil mi:bismillahirrahmanirrahim...
İnna nahnu nezzelnezzikra ve inna lehu lehafizun...sadegallahul azim...
Kur an ı biz indirdik ve onun koruyucusuda biziz...
bak acı ama gerçek türkçe üç dilin toplamıdır...Arapça Osmanlıca ve farsça
bir zamanlar bir millet vekili şu sözü söylemiş ...
"LİSAN ımızdaki ARAPÇA KELİME leri İHRAC edeceğiz......bak ve acınacak halinize gül...
bak bizzat bizim köyde ezan arapça okunduğu için minare kurşunlanmış..babamın dedeleri tutuklanmış...bunları yapanlar a ne oldu...SOnunda gerçek geldi ve Öldüler...AMA acınacak bir halde...
tekraren IRKÇILIĞINDAN ÖTÜRÜ SENİ KINIYOR VE ALLAH TAN SENİ ISLAH ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM...
Arkadaşlar, herkesin fikrine saygımız var ama burası bunların tartışılacağı yer değil. Teknoloji ortak noktasında buluşulmuş ve lütfen bırakalım böyle kalsın. İsterseniz "Konu Dışı (CHIP Life)" kısmında devam edebilirsiniz tabii ki.
Buraya tekrar mesaj yazılırsa kilitlemek zorunda kalacağım ve bu hiç hoşuma giden bir şey değil.
Konu nerden nerelere gelmiş, hepinizin yazısını tek tek okudum. Hakarate varan sözler sarfedecek kadar ileri gitmiş bazılarınız. Reklam konusuna gelelim; asıl tartıştığımız da buydu zaten. Ben Chip'in reklamlarında herhangi bir 'aşırılık' görmedim, bu arada burası ne İran ne Irak ne de başka bir arap toprağıdır ya da şeriatla yönetilen bir yerdir, burası Türkiye'dir, gazetelerde vs nasıl reklamlar görüyorsanız, dergimizde de böyle reklamlar görmekte beis görmemelisiniz. Ayrıca herkesin inancına saygı gösterin, yok Tanrı demiş yok bilmem ne, bu kimseyi ilgilendirmez, onun Tanrı'dan kastı yüce Allah'ım değil midir zaten? Ayrıca reklamlardan konu ezanın türkçe okutulmasına kadar gelmiş, hakkaten nasıl konu buralara gelebildi merak ediyorum, laf lafı açıyor haliyle.
Bu tür konuların burada konuşulmasını doğru bulmuyorum, forum kurallarında da bu yazılır, illa bir sorun görüyorsanız, aranızda halledebilirsiniz. Chip'in forumu bu tartışmaları kaldıramaz. Bu arada reklamların miktarı ya da içeriği ile ilgili herhangi bir şikayetim yok.