Reklam yayıncı için güzeldir. Okur için bir noktaya kadar. Ancak derginin neredeyse %30 u reklam olunca bu sırf reklamları okumak için dergi alıyormuşum hissi uyandırıyor bende. Sizler ne dersiniz.
Chip te Görmek İstemediklerimiz
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.silaz55 kardeşe katılıyorum walla
para kazanmak en doğal hakkınız ama reklam sayfaları gerçekten abartılı
ek halinde verilebilir:D:D:D:D:D:D:D
dergi %40 reklam, %60 yazıdan oluşuyor.
Reklamın olmasından ben rahatsız değilim ve yaklaşık 300 sayfa olan derginin 180 küsür sayfası,ekleri,cdleri,verilen emek vs.. verdiğimiz parayı hak ediyor..
Tüketici olarak reklamlara istemezsen bakmazsın,okumazsın hemen diğer sayfayı çevirirsin. Ek olarak verilmesi,reklam verenler için bir "ilgi kaybı" gibi görülebilir..Eğer ilginizi çekmiyorsa birkaç sayfa fazladan çevirmekten de üşenmemek gerekir..
CU_GS7 Arkadaşıma katılıyorum
Derginin %30 unun reklam olduğunu söylüyorsunuz ama kalan %70 inde de gerçekten ciddi ve verimli bilgiler var. Reklam konusu heryerde aynıdır. Sonuçta bu insanlar para kazanıyorlar. Koskoca bir ekip bir ay boyunca çalışıp didinip bu dergiyi çıkarıyor
5,5YTL - Yayıncı payı+Dağıtımcı payı+Satıcı payı = Çerez parası
E bu reklamlar da onların ekmek parası arkadaşlar saygı duymak lazım
reklamlar ayrıca bir broşürde verilse daha iyi olur bence
valla bencede sorun yok
çünkü nekadar reklam o kadar dergi içeriği
Arkadaşlar yanlış anlamayın. Ben reklam olmasın demiyorum. Reklam olmaz ise dergi olmaz. Bunun bilincindeyim. Benim vurgulamak sitediğim Chip gibi alanında lider olan bir derginin editörlerinin reklam konusunda biraz daha dikkatli olması. Okuyucuyu dergiden soğutacak, yada okuyucuya bıkkınlık verecek şekilde reklam olmaması.
silaz55Arkadaşlar yanlış anlamayın. Ben reklam olmasın demiyorum. Reklam olmaz ise dergi olmaz. Bunun bilincindeyim. Benim vurgulamak sitediğim Chip gibi alanında lider olan bir derginin editörlerinin reklam konusunda biraz daha dikkatli olması. Okuyucuyu dergiden soğutacak, yada okuyucuya bıkkınlık verecek şekilde reklam olmaması.mesela hangi reklamdan bahsediyorsun,sonuçta tüketicisin ve şu markanın yada şu sayfadaki reklam dersen sevinirim..
chip ocak 2006 sayfa 53
deki gibi reklamlar verilmesin bari
açık saçık resimler var
oyunlarslideşovchip ocak 2006 sayfa 53deki gibi reklamlar verilmesin bari
açık saçık resimler var
Dergide her ay bulunan 3 pc örneği varya (Ofis,Multimedia...) bu bilgisayarların konfrigasyonlar bana biraz abartılmış gibi geliyor.
Artık bu reklam polemiği sıkmaya başladı, kaç defadır söylüyorum, gerekli merciler de anlatıyor durumu ama hala inatla bu sorularla muhattap oluyoruz. Reklamlar dergininn gelişmesi için gerekli, reklamdan şikayet etmek yerine faydalanmaya baksanız biraz da.
elvis32Artık bu reklam polemiği sıkmaya başladı, kaç defadır söylüyorum, gerekli merciler de anlatıyor durumu ama hala inatla bu sorularla muhattap oluyoruz. Reklamlar dergininn gelişmesi için gerekli, reklamdan şikayet etmek yerine faydalanmaya baksanız biraz da.reklamın nesinden faydalanalım
bana söylermisin şu forumdakilerin kaçı reklama göre alış veriş yapıyorpc dergisinde çikolata reklamının ne işi var ya
ama reklam bi gerçek tek sevdiğim yanı reklamlarda kullanılan grafik uygulamalar.
elvis32Artık bu reklam polemiği sıkmaya başladı, kaç defadır söylüyorum, gerekli merciler de anlatıyor durumu ama hala inatla bu sorularla muhattap oluyoruz. Reklamlar dergininn gelişmesi için gerekli, reklamdan şikayet etmek yerine faydalanmaya baksanız biraz da.Butarz cevap teknikleri yalakalık kokuyor.
Evde izlediğimiz normal tv kanalları için ücret ödemiyoruz çünkü bu kanallar reklamdan yeterince para kazanıyor. ama reklam olmadan keyifle tv izlemek isteyenler kablolu tv yada farklı alternatiflere yönelip parasını da ödeyip reklamsız tv izliyor.Sorun şuki biz hem para ödeyip hem de reklama maruz kalıyoruz.
Olayı basitleştirmek istedim belki anlamazsın diye. forum katibi gibi ahkam kesmekle olmuyor.
Forumların bir özelliği de özgür tartışma platformu olmalarıdır. yani bu konu da sıktı, kaçkere söyleyecez vs. gibi bağnazca yaklaşımlar bu özgür ortama gölge düşürmekten ileriye gidemez.
Kaldı ki değersiz ve anlamsız bir konu başlığına verilecek en güzel cevap o konuyu yanıtsız bırakmaktır. ukala ukala konuşup artislik yapmak değildir. konuyu açan arkadaşa teşekkürler...
Forumda kimle nasıl konuşulacağından haberin yok, şu yazdıkların resmen kavga çıkarmak için farkında mısın? Sana uyacak değilim, kapasite meselesi sonuçta. Şimdi cevap vereyim bana katılmayanlara...
Kimseye yalakalık yaptığım yok, hatta bundan nefret ederim! Chip'teki hoş görmediğim pek çok şeyi yazmış, eleştirmiş bir insanım ve bu yüzden zamanında çok tartışmalar yaptık yönetimle. Bunlar geride kaldı, reklam dergimizin bize daha iyi hizmet vermesi için bence gereklidir, zaten bunu kendileri de açıkladılar, ama inatla anlamak istemiyor bazılarınız. Yok reklamları derginin sonuna kaydıralım, yok reklamlar toptan kalksın! Bunlar mantıklı istekler değil. Dergideki reklamların derginin sonuna taşınması mesela, o reklamlar derginin arasına okunsun diye koyuluyor, derginin sonunda yer alan reklamları kim ne yapsın, yırtıp atar o bölümü bile, reklamverenler de bu işi pek hoş karşılamazdı herhalde. TV'de dizi izlerken reklamların dizinin sonunda verilmesi gibi bir şey bu, saçma! Reklama her kuruluşun ihtiyacı vardır, eğer dergimiz reklamı fazlasıyla alıyorsa bu dergimizin başarısını gösterir, pekçok okura ulaşıyor çünkü bunun anlamı. Dar düşünmeyin, reklam görmek istemiyorsanız sayfayı çevirin olsun bitsin! ben kendi adıma rahatsızlık duymuyorum, herkesi kendiniz gibi reklamlardan irrite oluyor diye düşünmekten vazgeçin. Bu sırf Chip için değil, diğer dergiler için de aynıdır.
Ayrıca forumun katibiyim diye kimseye ahkam kestiğim yok, ucuz yorumlarda bulunma, eleştirecek bir şey bulamıyorsunuz sonra da böyle talihsiz açıklamalarda bulunuyorsunuz, bu sizin seviyenizi gösterir, başka bir şey değil. Bir daha benle bu şekilde sakın konuşma, haddini bil...
elvis32ama inatla anlamak istemiyor bazılarınız.elvis32Bunlar mantıklı istekler değil.elvis32Dar düşünmeyin.Bir de kendi yazdıklarına bak haddini bilmeye ihtiacı olanbiri varsa o da
sensin
bilmem aladınmı(şüpheliyim)
Chipte top 10 listesini görmek istemiyorum. En azından 2 sayfaya düşürsünler.
Bencede 6 ytl dergi ancak derginin yarısı reklam chipte yolunu iyi buluyo ama dergi dışardan dergi gözüküyo kapkalın ama alıp içine bi bakınca dergiden eser yok nedense sanki reklam dergisi aldım :D reklamların azaltılıp yerine daha açıklayıcı bilgiler konulması şart örneğin bir konu hakkında bilgi vericeği zaman özet geçmişler kısaca bahsediyolar her teknolojik gelişmeden halbuki burdaki amaç takipçilere(yani bizlere)bilgi kaynağı sunmak ürün tanıtmak değil.!
Bence bi sorun yok, ben reklamlarida okuyorum :D