Chıpte en çok kiminle tanışmak istersin
arkandayım Uğur abi.İşlemcidaşım abim benimbizde bizimkini kuruyoruz, hadi bakalım!
foruma ve dergiye gelince, bende eskiden aboneydim bikac yıl boyunca ancak sora gerçekten boşaldı derginin içi. şimdi hiç almıyorum bile. siteyide dergiden duydum ve öyle girdim zaten ilk başta, önceleri öyleydi evet sonra aştı kendini sağda solda hep övgülerle gerçekten kaliteli olmasıyla bahsedildi, dolduda doldu... bu tarz durumların kötü yanı o oluyor maalesef..
forumun kalitesinin düşmesi mi?internet te haberler makaleler arttıkça, yeni olaylar gündeme geldikçe dergiyi kim alır ?
bunu basit bir kaç cümleyle açıklayayım, forum ilk açıldığında -2004 ten bu yana ara ara takip ederim- buranın büyük çoğunluğu dergiden haberdar olanların forumuydu. şimdi ise öyle değil. bütün cevaplar burada. şimdi dergiyi okuyan da yokya neyse...
şuan pcnet,chip,pcword,byte,windows magazin toplamı 200 ün üzerinde dergi var evde.
ama o zamanlarda maximum 56k internet vardı bende her ay iki üç dergi alıyordum.
şimdi ne oldu:
bir sayfa haber bir sayfa reklam. sırf bu yüzden almıyorum dergileri... yaprak sayısı iyice düştü. kalite azaldı. ohoooo.
Aslında derginin kalitesinin düştüğü falan yok, sadece yazılı olan her şey hızla son demlerine yaklaşıyor. Bugün yönetimde bunun farkında ve onlarda artık en azından Türkiye'de interneti daha çok önemsiyorlar ama bu biraz bizim için geçerli, çünkü gelişmiş ve gelir seviyesi yüksek olan avrupa'da insanlar belki birazda sahip çıkmak adına hala dergilerini genel anlamda düzenli olarak alıyorlar. Forum'un kalitesinin düştüğü bir gerçek ama bunu yapanda yine bizleriz, maalesef tüketen bir toplum yapımız olduğundan güzel olan her şeyi hızla tüketiyoruz. Bu forumun en eski üyelerinden birisiyim ama abartısız daha 20 gün önce üye olan birisi kadar mesajım yok, bu benim yazmadığım anlamına gelmiyor sadece birilerinin gerçekten çok gereksiz yazdığını gösteriyor. Bu forum bilgi paylaşım forumu olabilirdi ama biz bu olanağı hızla ortadan kaldırıyoruz, işte bu noktada yönetimi kısmen eleştirebiliriz denetim noktasından yola çıkarak ama bu bizleri yani bu forumu kullanan üyeleri aklamaz.
Aslında derginin kalitesinin düştüğü falan yok, sadece yazılı olan her şey hızla son demlerine yaklaşıyor. Bugün yönetimde bunun farkında ve onlarda artık en azından Türkiye'de interneti daha çok önemsiyorlar ama bu biraz bizim için geçerli, çünkü gelişmiş ve gelir seviyesi yüksek olan avrupa'da insanlar belki birazda sahip çıkmak adına hala dergilerini genel anlamda düzenli olarak alıyorlar. Forum'un kalitesinin düştüğü bir gerçek ama bunu yapanda yine bizleriz, maalesef tüketen bir toplum yapımız olduğundan güzel olan her şeyi hızla tüketiyoruz. Bu forumun en eski üyelerinden birisiyim ama abartısız daha 20 gün önce üye olan birisi kadar mesajım yok, bu benim yazmadığım anlamına gelmiyor sadece birilerinin gerçekten çok gereksiz yazdığını gösteriyor. Bu forum bilgi paylaşım forumu olabilirdi ama biz bu olanağı hızla ortadan kaldırıyoruz, işte bu noktada yönetimi kısmen eleştirebiliriz denetim noktasından yola çıkarak ama bu bizleri yani bu forumu kullanan üyeleri aklamaz.
çok mesaj yazan saçmalıyor anlamına mı geliyor bu mesaj.
yanlış düşünce.
Türkiye de okuma alışkanlığı hiçbir zaman avrupa düzeyine gelmedi ki zaten.Bizde okuma denildimi kavhelerdeki gazeteleri karıştırmak dışında ne yapılıyor ki.Chip dergi ve diğer bilgisayar dergileri belli bir seviyedeki özel pc kullanıcılarına ve meraklılarına hitap ettiğinden ve her ay çok yeni ve orjinal konular bulmak zor olduğundan zaman zaman sıkıcı ve banal gelebilir okuyucuya.Bu avrupadaki dergiler içinde geçerli.Fakat orada okuyucular dergi bu ay sıkıcı ,gene aynı konular yazılmış diye almaktan vazgeçmiyorlar.Bizde ise çoğunlukla dergiler okumak için değil içindeki cd ler için alınıyor.Buradan da anlaşılıyor ki bizim kültür seviyemiz cd- dvd den ibaret.acı ama gerçek bu maalesef.
Foruma gelince,bir kalite düşüklüğü lafı almış gidiyor.Bunu yapan kimler peki,hepimiz değil miyiz.Herkes,herşeyi deneyimli üyelerden bekler hale gelmiş.Yani forumda da bir hazırcılık sözkonusu.Kimse(ben dahil,kendimi soyutlamıyorum asla)ben de biraz faydalı olayım,katkıda bulunayım demiyor.Çoğu üyeler googleden kolayca bulunabilecek şeyleri bile foruma soruyor.Birde üstüne niye yardım etmiyorsunuz diye söyleniyor.Ben gene de her soru soranın yardım isteyenin yeterli cevapları aldığına inanıyorum.Hem de çok kısa sürede.Katkılar biraz daha artırılırsa forumun kalite seviyesi de yükselecektir kendiliğinden.Mesaj sayıları benim için hiçbirşey ifade etmiyor.Yeni üye olan ve binlerce mesajı olan üye benim için eşittir.Burda önemli olan karşılıklı sevgi saygı ve hoşgörü olmalıdır.Gerisi teferruattan ibarettir...
Hazır hortlamışken bizde cevaplayalım :)
Adem Kaya
mcafee23
Şuanlık bu kadar ;)
İstanbula gittiğim zaman mcafee23 ile tanışmayı düşünüyorum merak edenlere bi fotoğraf çekip koyarız tabi Özgür abi izin verirse :)
ben no comment unknown melike nur :)
sağ ol gossip :)
bende no commentle tanışmayı isterim unknownu zaten tanıyorum :) çocukluk arkadaşım :) lisede yollarımız ayrıldı :P
Yamyamlarla kimse tanışmak istemez.
Atilla Sarıtaş
Adem Kaya
Infoman
cbilgen13
jubei76
mustafa@pc
süleyman (aktif değil)
ahmet_79 (aktif değil)
nonpasaran (aktif değil)
O zaman kısmetse şubat başı %90 oradayım :) Mecidiyeköy taraflarımda işim olacak zaten Taksim'e aktarmalı gitmek zorundayım. :))
mcafee de beni hesaba katmamış. Anlaşılan o da yamyamlardan korkuyo:D
Ben Ankaraayım. Ankarada bir etkinlik olursa herkese çay ısmarlayabilirim :D
Ankara nere ben nere beni temsilen gidecek arkadaş arıyorum