Chrome: Google'ın web tarayıcısı geliyor!

CHIP Online
02-09-2008, 01:19   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

İnternet devi Google'dan çok büyük bir sürpriz: Şirket kendi web tarayıcısı Chrome'u sunmaya hazır!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Chro ... i-geliyor_8507.html

İnternetin hangi köşesine bakarsanız bakın, Google adını mutlaka görürsünüz. Hatta bu durum sadece internetle de kısıtlı değil, alternatif enerji çalışmaları, uzay çalışmaları, otomobiller ve daha neler neler... Google'la yollarımızın kesişmediği çok az alandan biri ise hiç kuşkusuz web tarayıcı pazarı - idi. Google, blog sayfalarında yaptığı açıklama ile Google Chrome adını verdiği kendi web tarayıcısını her an kullanıcılara sunabileceğini resmi olarak duyurdu.

İnternet devi, yeni tarayıcısının tanıtımını Scott McCloud tarafından çizilen ilginç bir karikatür kitabı ile yapıyor. Buraya tıklarsanız, Google Chrome için seçilen tanıtım yolunu yakından inceleyebilirsiniz.

Peki ama Google Chrome kullanıcılara neler sunacak? Çok fazla bilgi olmasa da, kulağımıza gelenler tarayıcının Javascript kullanacağı ve bu sayede çok hızlı olacağı, açık kaynak olacağı, sekmeli taramayı destekleyeceği, çevrim dışı sörf konusunda özel seçenekler sunacağı ve oluşan bir hatanın tüm tarayıcı yerine sadece ilgili sekmeyi ilgilendireceği.

Yukarıda da söylediğimiz gibi, Google Chrome her an indirilmeye sunulabilir. Siz iyisi mi şimdilik kapalı olan bu adresi arada sırada kontrol edin. Bakarsınız Google Chrome'u indiren ilk kullanıcılardan biri de siz olabilirsiniz...

Tüm konu: Chrome: Google'ın web tarayıcısı geliyor!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google Chrome: Internet devi Mozilla ve Microsoft'a tarayıcı darbesi vurabilir mi?

Banned
02-09-2008, 01:23   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,098 mesaj

Tartışıyoruz: Google Chrome: Internet devi Mozilla ve Microsoft'a tarayıcı darbesi vurabilir mi?

Zor be gülüm firefox 3'te 2 kat hızlıyız deselerde geçmem neden..? 2 gün sonra firefox daha hızlısı çıkarcakta ondan.. Öyle bi yenilik getirmesi lazımki millet vay anasını diyip yüklemesi lazım.. iş yüklemeklede bitmiyo göze ele hoş gelcekki ben o pencereyi tekrar açıyım.. Bunları nasıl yapar nasıl eder bilemiyoruz görücez..

frozen
02-09-2008, 03:28   |  #3  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj

Google fazla şımardı...

mynakturk
02-09-2008, 06:24   |  #4  
Taze Üye
2 mesaj

sadece buraya yorum yazmk için üye oldum :)
arkadaş demiş firefox falan :D
ya arkadaşım sen firefoxu google sayesinde tanıdın hatırlasana google reklamlarını gogole arka çıkmasa firefox bu kadar meşhur olurmuydu sanıyorsun :))
kendi borsverini yapar ve onada reklam basarsa bak gör ne oluo :)
türk milleti googleyi benimsedi çorap yapsa giyer şekildi şu anda sizin haberiniz yok galiba :D

diğer arkadaşa gelirsek haklı değilmi şımarmakta :D
neye elini atsa başarıyolar o şımarmıcakta biz mi şımarcaz :D
yakında görücez bunun altındanda çok iyi kalkacak ve eminim sizde kullanacaksınız :)) selamtle i love you google :p

man on the moon
02-09-2008, 06:35   |  #5  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

Google ne eksik gördünki tamamlayacaksın

berkkarabacak
02-09-2008, 10:30   |  #6  
Üye
68 mesaj

ya eyup adından zaten bu işten çakmadığın belli her şeyin mutlaka eksik bir yanı vardır sen görsende görmesende bence firefox diğerlerine göre çok iyi ama mükkkemmel değil(zoom özelliğinde yüzde kaç zoom yaptıgını göstermio araç çubukları çok kalın vb)her dünya devinde bir yanlışlık vardır muhakkak.ama google daha sade hızlı ve şık bie tarayıcı yaparsa kesinlikle fieroxu geçebilir.ne de olsa bu google not microsoft

minnoş_97
02-09-2008, 13:47   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,115 mesaj

chrome ha?GÜZEL bir tarayıcıya  benziyor.eğer  hızlı güvenli yaparlarsa iyi olacaktır.bu arada bu açık kodlu mu olacak belki MinCat 1.2ye koyarım :D

Banned
02-09-2008, 14:29   |  #8  
Banlandı
1,098 mesaj
mynakturk
sadece buraya yorum yazmk için üye oldum :)
arkadaş demiş firefox falan :D
ya arkadaşım sen firefoxu google sayesinde tanıdın hatırlasana google reklamlarını gogole arka çıkmasa firefox bu kadar meşhur olurmuydu sanıyorsun :))
kendi borsverini yapar ve onada reklam basarsa bak gör ne oluo :)
türk milleti googleyi benimsedi çorap yapsa giyer şekildi şu anda sizin haberiniz yok galiba :D

diğer arkadaşa gelirsek haklı değilmi şımarmakta :D
neye elini atsa başarıyolar o şımarmıcakta biz mi şımarcaz :D
yakında görücez bunun altındanda çok iyi kalkacak ve eminim sizde kullanacaksınız :)) selamtle i love you google :

Benim Firefoxu kullanmam onun bunun sayesinde tanıtması değil en iyi web browser olduğu içindir.. Google sempatizanlığıyla firefox kullanan insanlar varsa onların cahillidir buki bu ışığı sende görmekteyim.. (:
Google çorap yapsa Türk milleti giyer diye milleti aşalama Google vibratör yaparsa kullanırsın SEN artık..! (: Nihahah..

Son Düzenleme: Morgue ~ 02 Eylül 2008 14:29
Pollka
02-09-2008, 14:44   |  #9  
Taze Üye
13 mesaj

Bence Google moderatör arkadaşın dediği gibi hızlı ve güvenli bir browser yapacak. İlk çıkardığı sürüm çok iyi olmayabilir ama Google kendini mutlaka geliştirecektir.

Well
02-09-2008, 15:53   |  #10  
Yeni Üye
25 mesaj

Google neyi başarmadiki ? Bnece bu işin altından da başaryla kalkarlar , bu arada gerçek , google çorap yapsa giyecek durdmdayz xD

I Love GS
02-09-2008, 16:29   |  #11  
Yıllanmış Üye
448 mesaj
Morgue
Benim Firefoxu kullanmam onun bunun sayesinde tanıtması değil en iyi web browser olduğu içindir.. Google sempatizanlığıyla firefox kullanan insanlar varsa onların cahillidir buki bu ışığı sende görmekteyim.. (:
Google çorap yapsa Türk milleti giyer diye milleti aşalama Google vibratör yaparsa kullanırsın SEN artık..! (: Nihahah..
morgue geçenlerde köye gittim cahil bir köy çocuklar vardı gittim yanalrına bilgisayardan açıldı konu aslında gülmemek için kkendimi zor tutyordum da elin köylüsü bile googlede aratınca çıkıyor
gokleye giriyorum filan diyor köylüler bile biliyor tarayıcı e desen bilmicek durumdalar ama googleyi biliyorlar
:D
google bunun reklamını iyi yaparsa sanırım yapacak:D
kesin firefoxdan daha hızlı bir şekilde yükselir :D
ı loce gs dediydi dersiniz:D

Feel Good
02-09-2008, 16:34   |  #12  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

Bana kalırsa da Google'ın web tarayıcısı büyük ilgi görecek. Firefox'u aratmayacak!!

DaRWeLL
02-09-2008, 16:48   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj
mystical93
Bana kalırsa da Google'ın web tarayıcısı büyük ilgi görecek. Firefox'u aratmayacak!!
katılıyorum.google yaparsa iyisini yaparBeğendim

Hiper£l£v£nKids
02-09-2008, 16:52   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj

çok tutulur bence ben denicem bu tarayıcıyı

Banned
02-09-2008, 17:21   |  #15  
Banlandı
1,098 mesaj
I Love GS
morgue geçenlerde köye gittim cahil bir köy çocuklar vardı gittim yanalrına bilgisayardan açıldı konu aslında gülmemek için kkendimi zor tutyordum da elin köylüsü bile googlede aratınca çıkıyor
gokleye giriyorum filan diyor köylüler bile biliyor tarayıcı e desen bilmicek durumdalar ama googleyi biliyorlar
:D
google bunun reklamını iyi yaparsa sanırım yapacak:D
kesin firefoxdan daha hızlı bir şekilde yükselir :D
ı loce gs dediydi dersiniz:
Siz daha kullanmadan kendinize ve başkalarına oo google yaptıysa tamam diye enpoze ederseniz emin olun kötü bişi çıkarsalarda ağzını açık kullanırsınız..

Oguzkhan
02-09-2008, 17:32   |  #16  
Yıllanmış Üye
296 mesaj

google bnce bu ıse asılırsa yapar (yanı kendını verırse) ama  bnce google tarayıcısı ıle google reklamları arasında baglantı kurcak (yanı reklamlara tıklamak ıcın bzı daha cok tesvık edecekler) google ın asıl kazancı reklamlar zaten

deadly_saw000
02-09-2008, 18:04   |  #17  
Yıllanmış Üye
487 mesaj
Well
Google neyi başarmadiki ? Bnece bu işin altından da başaryla kalkarlar , bu arada gerçek , google çorap yapsa giyecek durdmdayz
Beğendim

neyzen_1980
02-09-2008, 18:12   |  #18  
Taze Üye
1 mesaj

cok önemliii

arkadaslar bana yardımcı olursanz cok sevınırım

google  arama motorundan  rahatsız oldugunuz bir linki nasıl kaldırabılırsınız nereye basvurmalıyım lutfen cok onemlı yardımcı olursanız cok sevınırım

Feel Good
02-09-2008, 18:15   |  #19  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
neyzen_1980
cok önemliii

arkadaslar bana yardımcı olursanz cok sevınırım

google  arama motorundan  rahatsız oldugunuz bir linki nasıl kaldırabılırsınız nereye basvurmalıyım lutfen cok onemlı yardımcı olursanız cok sevınırı

Rahatsız olduğunuz bir link derken?? Ayrıca arama motoru derken arama sonuçlarından mı bahsediyorsun?

gözyaşı
02-09-2008, 19:56   |  #20  
Yeni Üye
24 mesaj

ya ben acaba yanlış bi siteyemi üye oldum hiçbirşey anlamıyorum  ben bu konuşmalardan gerçi en azından aşinalık oluyo dimi :)

TuncaBozkurt
02-09-2008, 20:24   |  #21  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Google'a güveniyorum. Chrome iyi olacak gibi. Ama tarayıcıyı test etmeden hiçbir yorum yapamam.

man on the moon
02-09-2008, 20:58   |  #22  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj
berkkarabacak
ya eyup adından zaten bu işten çakmadığın belli her şeyin mutlaka eksik bir yanı vardır sen görsende görmesende bence firefox diğerlerine göre çok iyi ama mükkkemmel değil(zoom özelliğinde yüzde kaç zoom yaptıgını göstermio araç çubukları çok kalın vb)her dünya devinde bir yanlışlık vardır muhakkak.ama google daha sade hızlı ve şık bie tarayıcı yaparsa kesinlikle fieroxu geçebilir.ne de olsa bu google not
evet bencede firefox u geçer. firefox'a iyidir de demedim zaten. Bana kalsa microsoft nasıl ki araç ve hizmetlerinin reklamı için ie yi kullanıyor. google da bunu yapacak. belki de msn explorer gibi bir şey olacak. bakalım sonuda onun gibi olacak mı?

bir de şu var aranızda kaç kişi gtalk kullanıyor?
tmm sonuçta başkaları o programı kullanmayınca tek başınıza kullanmanız ifade etmiyor ama çoğumuz sırf google çıkartmış bir indirip bakalım diye kullanacağız. ben ne mi kullanıyorum? tabii ki opera.

Son Düzenleme: man on the moon ~ 02 Eylül 2008 21:07
Hiper£l£v£nKids
02-09-2008, 22:10   |  #23  
Yıllanmış Üye
2,310 mesaj

Google Chrome çıkmış yüklüyorum hemde türkçe!

letias
02-09-2008, 22:22   |  #24  
Taze Üye
13 mesaj

bana oldukça hızlı geldi firefoxa göre tabi güvenlik konusundan bilemem ama firefoxa göre daha hızlı olduğunu hissettim.

omer_6134
02-09-2008, 22:22   |  #25  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj

Şu anda Google Chrome'den yazmış bulunmaktayım Kahkaha

Tasarımı yine sade ve çok güzel. Hızıda fena değil. Çok azda ram yiyor. Renkler oldukça iyi seçilmiş. Ama yazı büyütü biraz büyük olmuş Gülümseme Yinede şimdiden ilk sırada yer alma şansı var bana göre !