Combofix çok mu iyi.

HPQ-User
18-04-2009, 02:06   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

memo 01 sormuş:
Combifix.
Arkadaşlar genel virüs kanısında genellikle çoğu arkadaş combifix ile taratın diyor. Ama editörler pek beğenmemiş gibime geliyor.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
xp professional

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/530.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/2.0.173.1 Safari/530.5

ziyaaa
18-04-2009, 02:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
309 mesaj

Gerek yok o programa cok gereksiz Kis 2009 ile taratın.

Banned
18-04-2009, 02:11   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

Genel virüs kanısı diye bir şey yok aslında ama amvo,autorun ya da malware gibi zararlıların  çözümünde ilk akla gelecek olan combofixtir.Ayrıca virüsü veya malware'i sildiği yetmezmiş gibi bu virüslerin bilgisayar ya da tarayıcıda yaptığı her türlü değişikliğide geri alır.

Ben şimdiye kadar combofixi bir çok defa kullandım ve yararından başka hiç bir şeyinide görmedim.Özellikle gizli dosyaların klasör seçeneklerinden aktifleştirildiği halde görünmediği durumlarda combofix yegane çözümdür.

ziyaaa
Sana bu yorumunda hiç katılmıyorum asıl bu tür durumlarda Kis2009'a gerek yoktur bu forumda bir çok arkadaşın başka programlarla çözemediği sorunları combofixle hallettiğini gördüm.

Son Düzenleme: Kylie ~ 18 Nisan 2009 02:18
viking20
18-04-2009, 02:32   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Combofix i gezginlerden indirin.Masaüstü kısayolu yapın,daha sonra güvenli modda burdan çalıştırırsınız.Finish yazısını da görmeden müdahale etmeyin,o çalışırken başka program çalıştırmayın.

Son Düzenleme: viking20 ~ 18 Nisan 2009 02:34
ziyaaa
18-04-2009, 02:35   |  #5  
Yıllanmış Üye
309 mesaj

İşi bilen kimselerin combofix önerdiğini hiç görmedim Gözünü devirmiş
Temiz sisteme kis 2009 kuracaksın hiç böyle sorunlarla uğraşmayacaksınGözünü devirmiş

Banned
18-04-2009, 02:41   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
ziyaaa
İşi bilen kimselerin combofix önerdiğini hiç görmedim Gözünü devirmiş
Temiz sisteme kis 2009 kuracaksın hiç böyle sorunlarla uğraşmayacaksınGözünü devirmiş
var ya sana yazacak kelime bulamıyorum artık hem kendin işi bilmiyorsun hemde başkalarına laf atıyorsun pes doğrusu pes.

Mustafa@PC
18-04-2009, 02:46   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

combofixin bügüne kadar çok kez sistem kurtardığını biliyorum...

viking20
18-04-2009, 12:14   |  #8  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

artık günümüzün vazgeçilmezi oldu,her bilgisayarda bulunmalı.Atıp tutanlar biraz yabancı siteleri dolaşsın.
Eskiden teşhis koymada sadece HiJackThis raporu istenilirdi,şimdi yanında Combofix raporuda isteniliyor.

COMBOFİX
UYARI: Yazılıma bazı antivirusler uyarı vermektedir.Bu uyarının bir virus uyarısı olmadığını belirtmek isterim.
Windowsun bazı özelliklerine derinden müdahele yapabilen bir yazılım olduğu için riskli araç anlamına gelen "RiskTool" uyarısı veriliyor. Bilinçli kullanıcı için üretilmiş bir yazılımdır. Nasıl kullanacağını bilen kullanıcı için faydalı bilmeyen için zararlı sonuçları olabilir..
Sonuç olarak size bir rapor dosyası verecek. "C:\combofix.txt" bu dosyayı HijackThis raporunuz ile beraber gönderiniz.(ALINTI)

Son Düzenleme: viking20 ~ 18 Nisan 2009 13:22
ziyaaa
18-04-2009, 14:01   |  #9  
Yıllanmış Üye
309 mesaj

Combofix işe yaramaz sakıncalı bir program bana göre .

Mustafa@PC
18-04-2009, 14:04   |  #10  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
ziyaaa
Combofix işe yaramaz sakıncalı bir program bana göre .
O da Onun düşüncesi

Ama sen ne olur ne olmaz pcinde bulundur...Göz kırpma

leech
18-04-2009, 14:11   |  #11  
Yıllanmış Üye
709 mesaj

KONU NASIL AÇILIYOR ARKADAŞLAR :O

Ahmet Ertuğrul
18-04-2009, 15:04   |  #12  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
leech
KONU NASIL AÇILIYOR ARKADAŞLAR :
İlgili alt foruma gidip sağ üst köşedeki "yeni mesaj" düğmesine tıkla.

Combofix zararlı falan değildir. Yalnız çok ağır virüslenmiş sistemlerde internet bağlantısını uçurabiliyormuş, benim başıma gelmedi hiç ama, zaten bir defa kullandım combofixi şimdiye kadar. Böyle bir durumda interneti elle geri getirmeniz gerekiyor. Ancak sık rastlanılan bir durum değil.

Ayrıca, uzmanlar tarafından yönlendirilmedikçe kullanmayın, çok güçlü bir programdır denmiş kullanma kılavuzunda.

Burda Combofixi ayrıntılı kullanma kılavuzu var.(İngilizce) İnternetin nasıl geri getirileceği de sayfanın altına doğru açıklanmış.

Süleyman.
18-04-2009, 15:04   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Combofix bilgisayarınızın korunması için sürekli çalışması gereken bir uygulama değil bana göre. Ama belli zararlı türleri için tam bir panzehir. O yüzden, bilgisayar şikayetleri olanlara, forumdaki arkadaşlar sorunlarına göre öneriyor ya da önermiyor. Olay bundan ibaret aslında.

Süleyman.
18-04-2009, 15:05   |  #14  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
leech
KONU NASIL AÇILIYOR ARKADAŞLAR :
Siz de amma parazit yapmışsınız yani.

sevecenmustak
18-04-2009, 18:20   |  #15  
Yıllanmış Üye
218 mesaj

eltahir

bilmemek değil öğrenmemek ayıp

çok mu klasik oldu :))))))))

Mustafa@PC
18-04-2009, 18:26   |  #16  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
JADEX
Arkadaş bilmiyor ki soruyor ne var bunda?
Birçok konuda aynı mesaj var o yüzden Elthair yazmış onu üstelik ben cevapp vermiştim daha önce...

Süleyman.
18-04-2009, 18:27   |  #17  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
JADEX
Arkadaş bilmiyor ki soruyor ne var bunda?
Bunda birşey yok da, dört-beş tane konuya birden yazmış. Benim gördüklerim tabi bunlar...

umut101010
18-04-2009, 18:35   |  #18  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

arkadaşlar ben bizzat combofixide kis 2009 da denedim virüslü usb belleği pc ye taktım virüs pc ye bulaştı msconfigde kava.exe ve tavo.exe oluştu yerel disk c ve d ayrı pencerelerde açıldı sistem aşırı kastı net yavaşladı gizli klasör ler gözükmedi sonra combofix ile tarattım virüsler kısa bir sürede yok etti pc normale döndü sonra yine bulaştırdım bu sefer kis 2009 ile tarattım aynı şekilde kis 2009 da combofix gibi virüsleri buldu ve yok etti şimdi size avantajı söyliyim combofix 5 dakka gibi kısa bir sürede bulup yokketti kis 2009 yer göstermeme rağmen biraz uzun sürdü sonuç olarak ikiside işini iyi yapıyor ama combofix daha seri şu an kis 2009 kurulu benim pc ye bizim okul pc ağındada virüs var oyüzden usb yi taktığımda virüs bulaşıyor ancak usb yi kendi pc me taktığımda kis 2009 işini seri ve iyi bir şekilde yapıyor

Son Düzenleme: umut101010 ~ 18 Nisan 2009 18:38
mesut_illegal
18-04-2009, 18:50   |  #19  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
810 mesaj

ARkadaşım sen kullanma ama Combofix çok kaliteli bir zararlı yazılım temizleme aracıdır. antivirüs gözüyle bakmamak gerekir.Antivirüs olarak NOD 32 4.0 versiyonunu öneririm. Baktın ki işlemcin %50 %60'lardan aşağıya inmiyor. ve başlangıç'lara baktığında sistem açılışında amvo.exe diye bir program açılıyor ve gizli dosyalarını göremiyorsan bilki Combofix kullanman gerekir. Çoğu antivirüs amvo.exe temizleyemiyor. Son versiyonlarını bilmem ama NOD 32 3.0 versiyonu ve KİS 08 versiyonu bide avira antivir hepsini denemiştim temizlememişti.

s_V_s
19-04-2009, 00:41   |  #20  
Yıllanmış Üye
317 mesaj
ziyaaa
Kasparsky zaten resmi sitesinde combofix'i dağıtıyor autorun virüslerine karşı bi çözüm olarak

Dil çıkarıyor

Son Düzenleme: s_V_s ~ 19 Nisan 2009 00:42
ziyaaa
19-04-2009, 02:41   |  #21  
Yıllanmış Üye
309 mesaj
savasmeral
Kasparsky zaten resmi sitesinde combofix'i dağıtıyor autorun virüslerine karşı bi çözüm olarak

Dil çıkarıyor

Biliyorum cok zaman gecti üzerinden daha önce burada bende paylaşmıştım .

GazI_9o9
19-04-2009, 15:58   |  #22  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
1,126 mesaj

combofix + dracula..bi kenarda bulunmalı

mumy13
05-04-2010, 17:37   |  #23  
Taze Üye
7 mesaj

ziyaaa bak microsoftu ara ve deki bilgisayarımda gizli dosyaları göster aktif olmuyor, c sürücüsünü açamıyoruuu, internet explorerde sayfa açamıyorum. servisteki arkadaşın yaptırdıklarını adım adım bize anlat kardeşim. bak ben aradım ve ilk hijack this i daha sonra combofix le sistemi scan yapmamı söyledi kardeş

mancukya
06-04-2010, 00:45   |  #24  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Antivirus firmalari nedense bazi zararli yazilimlar icin özel program cikartiyor sanirim isi bilmiyorlar.
Kaspersky Norton gibi sirketler benim ürünle tarat temizler demiyorda özel  zararli temizle araclarini programlayip sunuyorlar.
Combofix sisteme zarari olmayan kullanmasi cok basit  bir yazilim eger sistem dosyalarina virus girip bozduysa combofixin bundan hatasi yok.

bosluk
06-04-2010, 02:43   |  #25  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Alıntı: mumy13  
ziyaaa bak microsoftu ara ve deki bilgisayarımda gizli dosyaları göster aktif olmuyor, c sürücüsünü açamıyoruuu, internet explorerde sayfa açamıyorum. servisteki arkadaşın yaptırdıklarını adım adım bize anlat kardeşim. bak ben aradım ve ilk hijack this i daha sonra combofix le sistemi scan yapmamı söyledi kardeş
USB belleklerden geçen, habire exe ve dll dosyalarına da bulaşan, hiçbir virüs tarayıcısını çalıştırtmayan; hatta çoğu programın açılmasına bile izin vermeyen, güvenli kipi kapatan ve olası güvenli müdahalelerde mavi ekran çıkartan, gizli klasörler ayarını değiştirmeye izin vermeyen, hem mbr/sistem virüsü; hem de truva atı olarak çalışan bahsettiğiniz virüsün adı "Sality"

Ve ne yazık ki ne combofix, ne kaspersky, ne panda, ne dos açılışında çalışan avira; hatta sophos ve internette sality diye aradığınızda yazılan ufak düzeltici programlarla temizlenemiyor malesef. Sistemde Nod32 veya avast gibi anlık koruma özelliği pek zayıf tarayıcılar varsa bile bulaşıyor; sadece Kasper ve Panda gibi yoğun anlık tarama yapan programlarca bulaşmadan engellenebiliyor ki çoğu durumda sürekli mavi ekran çıkartıp gizli "System Volume Information" klasörüne gizlenerek bile yayıldığı için bahsi geçen koruma programları da aciz kalabiliyorlar.

Çözüm, Knoppix tarzındaki bir dvd'den açılan Linux sürümü ile sabit sürücülere erişip, içlerindeki her türlü sistem geri yükleme/volume information/system->cache dosyalarını silmek; ardından Windows CD'si ile sistemi açıp, komut satırından "fixmbr" komutunu kullanmak ve daha sonra da başka bir sabit sürücü takıp oraya bir sistem kurmak ve ardından hem Malwarebytes, hem de en yüksek tespit ve koruma ayarları ile sağlam bir güvenlik paketi kullanmak ne yazık ki (ben virüslenmiş dosyalarım silinmesin diye Panda Global ile tarama yaptım, ardından Kaspersky ve Gdata ile de biberledim). Yeni sistem kurulumunda ise halihazırda virüslenmiş sürücülere erişim yapmamak ve cd/çıkartılabilir sürücülerin otomatik çalıştırma özelliğini hemen kapatmak çok önemli. Ancak bundan sonra bahsettiğiniz Sality virüsünden kurtulabiliyorsunuz.

Malesef klasik virüs ve truva atlarına karşı hemen hemen tüm virüs yazılımları 3 aşağı 5 yukarı bir koruma sağlasalar da, bu tarz kombine çalışan virüslere karşı en güvenilen combofix de birşey yapamıyor, kaspersky ve diğerleri de. En güvenlisi taratmadan usb bellekleri kullanmamak, bilinmeyen sitelerden; özellikle torrent ağlarından abidik şeyler indirmemek, olaki virüslenilirse de panik yapmayıp; formatlamadan ve bilgileri kaybetmeden (muhakkak internet bağlantısını kapatarak tabiki) nasıl bu işi çözebilirim diye sakin biçimde düşünmek olacaktır.

Sorundan muzdarip arkadaşların google aramasındaki şunu yapın bunu yapınlara aldanmadan ve her gereksiz uğraş sonunda daha fazla dosyaya bulaşın olacağını öğrenmeleri ışığında, bu problemin ne olduğunu görebilmeleri için yazdım efendim. Umarım bu sorunla karşı karşıya olanlara bir nebze olsun fikir verecektir. Saygılarımla...