Merhaba arkadaşlar Uzun süredir Beklediğim oyun Crysis 2 türkçe olacakmı chipde bu ''Taş gibi bir Crysis 2 geliyor'' haberi okudum ama bu konuyla ilgili hiç bir şey söylenmemiş.
Cevaplarınızı bekliyorum.
Crysis 2 Türkçe Olacakmı?
- 1
- 2
E bide olmasaydı. Yani yapan adamlar sonuçta TÜRK değillermi ? Yakışan tabiğkide öncelikli dil TÜRK'çe olmalı. Bir TÜRK oyun yaparda neden oyunun anadilini İngilizce yaparda Yama olarak TÜRK çeyi yaslarlar millete anlamıyorum. Umarım, TÜRK'çe olur.
Crysis 1'i bir oynuyalım da Crysis 2 kusur kalsın :)
ben size ilk bilgisayar kulanımda bu yana dedim hiç illegal bir program,oyun,işletim sistemi , antivirus , v.b hiç bir zaman illegal kulandınız mı?????
crysis'i 50 liradan sattılarda noldu? gene öyle ahım şahım bir satış olmadı, ben gittim aldım(ki hayatımda ilk ve tek orj. oyunumdur). değdi mi? değdi o parayı veririm oyunlar için, ama insanlardaki fikirler öyle değil işte. maalesef türk kafası hep daha bi cinliğe işliyor.. orda 5-20 lira arası bir fiyattan almak varken tutup niye 50+ verim diye bi kafaya sahip olunca çoğu kişi..
Ne 50 tl si 38 TL'ye aldım ben orjinalini Vatan bilgisayar'dan millet sahtesine 20TL veriyor ben 18 tl daha kattım orjinalini oynadım ve internet üzerinden online oynamak farklı oluyor :D
ben size ilk bilgisayar kulanımda bu yana dedim hiç illegal bir program,oyun,işletim sistemi , antivirus , v.b hiç bir zaman illegal kulandınız mı?????
soruma cevap vermediniz recep baltaş
ben size ilk bilgisayar kulanımda bu yana dedim hiç illegal bir program,oyun,işletim sistemi , antivirus , v.b hiç bir zaman illegal kulandınız mı?????torentx adlı arkadaşa katılıyorum..
soruma cevap vermediniz recep baltaş
Recep Baltaş, siteye giren ve chip dergisini sürekli takip eden bizlere...(Zaten dergiyi kaliteli içeriğinden dolayı alıyoruzda) bu şekilde emrivaki yaparak veya okuldaki öğrencilere ayar veren öğretmenler gibi bir üslupla konuşmak gibi bir durumu nasıl kendinizde hak görüyorsunuz bunu anlayamadım açıkçası....
Orjinal oyunlara özendirmek ve teşvik etmek yahut kullanım ve satışını yaygınlaştırmak tabiki güzel bir düşünce..
Fakat sizde bu düşünceyi pekiştirmek için bir çaba göremedim açıkçası...Böyle bir üslupla zaten neyi düzeltebilirsiniz ki...Önce millete talimat vermekten vazgeçmeyi deneyin ondan sonra birşeyleri düzeltmeye başlamanız daha iyi olur...Oyunları orjinal almasada burdaki arkadaşlar dergileri düzgün takip ediyodur en azından ve böyle bir konuşmayla insanları dergi satın almalarından bile uzaklaştırabilirsiniz..
Olayı basite indirgiyorsunuz. Sanki koskoca oyunu oturup bir kişi yazıyor, tüm gelirleri bir kişi cebe indiriyormuş gibi lanse etmeyin şu işi. Firmada çalışan en az 500 kişi var. 500 kişide kendi geçimini sağlamak için oyun yazıyor veya oyun yapıyor. Ama tabi bunu anlayabilecek kadar gelişmiş bir ülke değiliz, kimse bu konularda aktif rol oynamadığı için indir ve kur metodu herkes için açık birer mesele haline geliyor ve kimse neyin ne olduğunu bilmiyor.
Orijinal oyun 20 lira olsa alırım diyorunuz, o oyunun 20 lira olması için oyunun bir kişi tarafından yazılması gerekiyor ki bunun yapılması için en az 10 yıl gerekiyor. Yapılan onca masrafı kendi cebinden karşılayacak ki böyle bir durum söz konusu olsun. Ayrıca bir sene içerisinde oyunları yok satmış olan bir firma bile kepenk indirebiliyor? Neden acaba? Oysa ki oyunları orijinal olarak yok satmıştı niye kepenk indirdiler? Çünkü gelir - gider oranını ayarlayamadılar, oyunlarını normal maliyetlerinin altında sattılar. LEVEL internet sitesini takip edersiniz ya da tanınmış olan oyun sitelerini takip ederseniz ''Finansal Kriz vurdu!'' diye bir başlığı sık sık görebilirsiniz.
İngilizce konusuna gelince. Yapımcı firma Türk diye oyuna Türkçe desteği koyma zorunluluğu yok. Bugüne bakınca oyun dili İngilizce olmayacakta Türkçe mi olacak? Almanya'da ki adam Türkçe oyunu nasıl anlayacak? Rusya'da ki adam Türkçe oyunu nasıl anlayacak? veya İsveç, İsviçre, Hollanda ? Bunlar Türkçe olan bir oyunu nasıl anlayıp oynayacaklar? Ortaokul veya Lise okuyanlar bugün eğitimde başınızda olan kişiler bas bas bağırmıyorlar mı İngilizce öğrenin diye? Niye diyorlar bunu çünkü İngilizce artık evrensel bir dil haline geldi. İşte oyunların İngilizce olarak piyasaya sürülmesinin sebebi budur. Bunu bilmiyorsanız, oturupta ''Oyunu yapan Türk! Oyunda Türkçe olacak!'' diye bir dayatma ortaya atamazsınız.
Recep Baltaş bu konuda size katılıyorum. :)
İyi oyunlar herkese.
bu oyunu yapan insanlar sabahtan akşama uyumayıp çalışıyor. deli gibi programlıyor. paketinden tutunda cd si için uğraşıyor. siz gidip korsan aldığınız da harbi mi harbi o insanların herbirinin hakkını yiyorsunuz. haram abi. hiç mi korkunuz yok sizin. herşeyi geçtim ayıp. türkiye hep bunun için geride kalıyor. bu zihniyetle ilerleyemeyiz. yapmayın. daha bununla kalmayıp utanmadan bu forumda korsan oyun için yardım isteyenleriniz var. Recep Baltaş hocam bile yoruldu yani. ayıp. gerçekten ayıp. ne desem boş olduğununda farkındayım. bunu okuyup "ben salakmıyım o kadar para verecem" diyip geçen öküzler de olacak. ama azıcık onur hatta kendinize olan ufacık bir özsaygı (oda kaldıysa) varsa korsan almayın. ben bunu diyorum. dikkate alacaklarında ancak orjinal oyun alanlar olacağına eminim. korsan alan bir kişi bunu dikkate alıp zihniyetinden vazgeçmeyecek. bu crysis 2'yide ancak ve ancak 1000 civarı kişinin adam gibi orijinal'ini alacağını sanıyorum(türkiye için)
ama emin olun amerika'da toplasam 100 kişi sahtesini almayacak. bu açıdan bir şey daha ortaya çıktı. "oyunlar neden türkçe olmuyor?"sorusunun cevabı; orijinal oyunların türkiye'de artış gösterdiği an bakın bakayım pes2011 türkçe seçeneğiyle geliyor mu gelmiyor mu.
bu gidişle crysis 3 çıksada türkçe seçeneği felanda göremeyeceğiz.
bu oyunu yapan insanlar sabahtan akşama uyumayıp çalışıyor. deli gibi programlıyor. paketinden tutunda cd si için uğraşıyor. siz gidip korsan aldığınız da harbi mi harbi o insanların herbirinin hakkını yiyorsunuz. haram abi. hiç mi korkunuz yok sizin. herşeyi geçtim ayıp. türkiye hep bunun için geride kalıyor. bu zihniyetle ilerleyemeyiz. yapmayın. daha bununla kalmayıp utanmadan bu forumda korsan oyun için yardım isteyenleriniz var. Recep Baltaş hocam bile yoruldu yani. ayıp. gerçekten ayıp. ne desem boş olduğununda farkındayım. bunu okuyup "ben salakmıyım o kadar para verecem" diyip geçen öküzler de olacak. ama azıcık onur hatta kendinize olan ufacık bir özsaygı (oda kaldıysa) varsa korsan almayın. ben bunu diyorum. dikkate alacaklarında ancak orjinal oyun alanlar olacağına eminim. korsan alan bir kişi bunu dikkate alıp zihniyetinden vazgeçmeyecek. bu crysis 2'yide ancak ve ancak 1000 civarı kişinin adam gibi orijinal'ini alacağını sanıyorum(türkiye için)
ama emin olun amerika'da toplasam 100 kişi sahtesini almayacak. bu açıdan bir şey daha ortaya çıktı. "oyunlar neden türkçe olmuyor?"sorusunun cevabı; orijinal oyunların türkiye'de artış gösterdiği an bakın bakayım pes2011 türkçe seçeneğiyle geliyor mu gelmiyor mu.
bu gidişle crysis 3 çıksada türkçe seçeneği felanda göremeyeceğiz.
bu soruyu sizede sormak istiyorum.
bak dayanamadım yazayım dedim kimsenin korsanı alkışladığı filan yok kimse korsan kulanmak istemez ama sizce ülkede eşit gelir varmı ? adam elinde olsa niye gidip korsan alsın . bizde biliyoruz gidip orjinal almayı sizde gelmişsiniz bize ahkam kesiyorsunuz bilmiyoruz sanıyorsun korsan almıyacağımızı ...
Son Düzenleme: sendotilyon ~ 03 Mayıs 2010 17:20
- 1
- 2