DELL Inspiron 15R Dizüstü Bilgisayar ?

egemen154
29-08-2010, 13:19   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Merhaba arkadaşlar size bir firmanın Kampanyada olan bir leptobunu sorucam bunu gidip yarın 36 Ay taksitle alıcam.Lütfen bana demeyin bak şunu şöyle yükselt bak şu bilgisayarı al vs.. gibi yorumları istemiyorum sadece Bilgisayar hakkında yorum yapmanızı istiyorum :)
Ben bu bilgisayarı Oyun Oynama Ağırlıklı istiyorum.Şuanki Güncel oyunları ve 1 yıl sonra çıkıcak Oyunları nasıl karşılar sorun çıkartırmı oyunları açarmı , açar ise ortalama hangi ayarlarda nasıl açabilirim ? Sizden bunları merak ediyorum ...

Sistem Özellikleri                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
                                                                                                  Marka & Model                                                                                                  DELL Inspiron 15R Dizüstü Bilgisayar                                                                                                                                                                                                                                                                                              İşletim   türü                                                                                                   Intel® Core™ i3 -350M işlemci (2.26 GHz, 3MB Cache)                                                                                                                                                                                                                                                                                              İşlemci Sistemi                                                                                                  Orijinal  Windows® 7 Home Basic                                                                                                                                                                                                                                                                                              Dahili bellek                                                                                                  320GB                                                                                                                                                                                                                                                                                              Bellek kartı aygıtı                                                                                                  3GB DDR3 1333Mhz                                                                                                                                                                                                                                                                                               Ekran boyutu                                                                                                  15.6"                                                                                                                                                                                                                                                                                              Ekran çözünürlüğü                                                                                                   1366x768                                                                                                                                                                                                                                                                                              Grafik kartı                                                                                                   512MB ATI Mobility Radeon HD 5470 DirectX 11 Shader Model 5.0
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Harici G/Ç bağlantı noktaları                                                                                                   2xUSB, 1xeSATA/USB, 1xVGA, 1xHDMI                                                                                                                                                                                                                                                                                              Dahili sürücü                                                                                                  DVD-RW                                                                                                                                                                                                                                                                                              Web kamerası                                                                                                  1.3MP                                                                                                                                                                                                                                                                                              Hoparlörler ve mikrofon                                                                                                   Var                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Ağ arabirimi                                                                                                   10/100                                                                                                                                                                                                                                                                                              Geniş bant kablosuz                                                                                                   WiFi N                                                                                                                                                                                                                                                      Güç kaynağı türü                                                                                                   90W                                                                                                                                                                                                                                                      Pil türü                                                                                                  6 Cell                                                                                                                                                                                                                                                                                              Garanti                                                                                                  2 Yıl müşteri yerinde destek                                                                                                                                                                                                                                                                                              Ürünle gelen yazılım                                                                                                  30 günlük McAfee Security Center Antivirus.                                                                                                                                                                                                                                                                                              Ürün rengi                                                                                                  Siyah

Son Düzenleme: egemen154 ~ 29 Ağustos 2010 13:21
rap1997
29-08-2010, 13:50   |  #2  
rap1997 avatarı
Yıllanmış Üye
737 mesaj

bu ttnet in kampanyası ve pcnin özellikleri güzel bizde alcaz (abim) için

Son Düzenleme: rap1997 ~ 29 Ağustos 2010 13:52
egemen154
29-08-2010, 13:55   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

Evet :) Ne düşünüyorsun PC hakkında oyunlarda sorun çıkartır mı sence ?

rap1997
29-08-2010, 13:59   |  #4  
rap1997 avatarı
Yıllanmış Üye
737 mesaj

laptop olduğu için oyuna uygun deil bizim arkadaşta sony laptop var 6 aylık 2499 tl ye aldı 1 hafta önce çöktü sen bilirsin

egemen154
29-08-2010, 14:03   |  #5  
OP Taze Üye
6 mesaj

Çökme olayı laptopla alakalı nasıl kullanmış bilemezsin :D Leptop çökmüş diyede Leptop alınmıycak diye bişey yok :D Oyuna aslında uygun Ram'i hiç bir dert yapmaz.Ekran kartı DX 11 S.M 5.0 Oda 1 sene kadar idare eder sanıyorum.İşlemci biraz çapak yapar Çift Çekirdek 2.23 GHZ . Overclock yapsan iyi iş yapar ama tehlikeye girmem :D Videolarda bu sistem Crysis Full High - Mediumda 1280x768 Ayarda 30 FPS Civarı alıyor . Mafia II de o civarlarda. Isınma sorunu yoksa dert yapmaz oyunlarda...

rap1997
29-08-2010, 14:11   |  #6  
rap1997 avatarı
Yıllanmış Üye
737 mesaj

bence güzel i3 işlemci var ekran kartı 5470 güzel oyunları açar high da oynarsın bence al                              arkadaşım metin2 cilent kurdu 6 gün 16 saat açık salı düzeltmeler (bugları giderio) ondan çöktü xD

egemen154
29-08-2010, 14:38   |  #7  
OP Taze Üye
6 mesaj

Arkadaşlar iyi bilen birisi yorum yapabilir mi ?

rap1997
30-08-2010, 01:38   |  #8  
rap1997 avatarı
Yıllanmış Üye
737 mesaj

iyi bilen biraz laf sokmuşun ama olsun pc yi araştırdım alanlar var herkes (% 80 kötü diyor) markası dell bence dandik biz almaktan vaz geçtik bence asus sony veya toshiba almalısın

egemen154
30-08-2010, 01:55   |  #9  
OP Taze Üye
6 mesaj

Dell kötü bir marka değil iyi bir marka.Hatta Isınma Sorunu En az indirgenmiş bir markadır :) Sony'den Uzak dururum.Zaten bu kampanyadan alıcam.PC yi 3 gündür aralıksız Soruşturdum.Her özelliğini Çoğu foruma sordurdum.Hepsi kampanyayı kaçırmamı vede bu özellikler güncel oyunların hepsini en az medium 1280x768 sorunsuz oynayabiliceğim söylendi.Ben aslında Düz Toplama PC yapsam sıkıntı yaşamam kendim toplarım ama laptop olunca Mobility Ekran kartları 350m(obilty) İşlemciler filan aklım karıştı.Ama 2-3 Bilgisayar Uzmanına sordurdum yukarda dediklerini dediler.

dolkiguti
11-09-2010, 21:36   |  #10  
Taze Üye
2 mesaj

bak arkadaşım bence bana göre laptop alacaksan ya dell yada hp al eğer ben sana söliyim bizde aynı markadan bilgisayar alacağız ttnetteden kampanya varmış.dellerde ve hp ide yorganda veya yatığında bilgisayar çalışıyor haldeyse  bilgisayar 1 saat sonra veya daha sonra kapanır şimdi bana sorarsan oyun olarak ağırlıklı diyorsan hp al ama oraya yazdığın özellikler iyi kötü değil ama 2011 yılında veya 2012 yılında çıkan oyunları çalıştırması zor bence ama 2010 yılı ve daha yeni çıkan ne biliyim prototype gibi oyunları çalıştırır ama daha 2011 yılında çıkan oyunları çalıştırması biraz zor birde vista olursa daha zor şimdi moda artık windows 7 eğer buysa oyunları yüklerken hata vermez hem daha iyi çalıştırır

aliozangul
01-10-2010, 11:03   |  #11  
Taze Üye
3 mesaj

arkadaşlar bende almayı düşünüyorum ve sadece can sıkıntısından pes oynuyorum. birde pek detay meralısı değilim. genelde internet-film-çizim programları için kullanıyoum.pes 2012 çıktığında medium detail oynasam yeter mi?

hariciadam
01-10-2010, 17:06   |  #12  
hariciadam avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 12
1,192 mesaj

parası yazılmamış  ama yerinde  olsam  i5 işlemci ve 5650 ekran kartı olan bi noebook alırdım  oyunlar konusunda  taviz  vermezz  mesela  bunun  gibi

http://www.pcdepo.com/asp/produc ... -450-3GB-320GB-15-6

alembenim2008
01-10-2010, 22:11   |  #13  
Taze Üye
1 mesaj

mafia ıı ile pes i çalıştırır mı

unalark
04-10-2010, 21:27   |  #14  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşım bence oyun için diyorsan toshiba yada sony derim.diğer markalarda oyun oynayan fazla görmedim.ben sony almıştım hala var.İŞLEMCİ:   Intel Dual Core 800 MHz. 2.00 GHz. 1 MB Cache Bellek T4200 İşlemci
RAM:   4 GB DDR2 800 Mhz. (Max.4 GB) Ram
SABİT DİSK:   320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
EKRAN KARTI:   ATI Mobility Radeon HD 3430 Max. 1510 MB Ekran Kartı
İŞLETİM SİSTEMİ:   Microsoft Windows Vista Home Premium Tr-İng

320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
 1.3 Mega Pixel Webcam
 Microsoft Windows® Vista™ Home Premium İng-Tr

özellikleri biraz  düşük.256 ekran kartı ile call of duty 6 yı bile sorunsuz oynuyorum.ama dell için bu oyunları oynatır diyemem .benim tercihim toshiba yada sony derim

melan2508
29-10-2010, 11:16   |  #15  
Yıllanmış Üye
125 mesaj

Eğer oyun için pc istiyosan laptop almamalısın çünkü laptoplardan masaüstübilgisayarları kadar verim alamazsın ikinciside dell sorunlu bir markadır dikkat etmelisin bence

Atilla Sarıtaş
29-10-2010, 11:26   |  #16  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Dell'in neyi sorunlu Allah aşkına ? HP'den sonra Dünya'nın en büyük pazar payına sahip marka.

quadqore
30-10-2010, 10:46   |  #17  
quadqore avatarı
Üye
88 mesaj

şuanda zaten o pc kullanıyorum size masaüstümü göstereyim umarım tatmin eder sizi DELL 15 R FARKI DİYİM
http://img408.imageshack.us/img408/5048/16582746.png

Son Düzenleme: quadqore ~ 30 Ekim 2010 10:48
Atilla Sarıtaş
30-10-2010, 11:46   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Quad mümkünse bide dış görünüşünü çeksen daha iyi olur :)
Aynı kasa'ya sahip bi üst modelini alıcam. 

quadqore
31-10-2010, 08:53   |  #19  
quadqore avatarı
Üye
88 mesaj

umarım begenirsin :D
http://img840.imageshack.us/img840/6053/30102010288.jpg
http://img232.imageshack.us/img232/5586/30102010290.jpg
http://img824.imageshack.us/img824/4158/30102010291.jpg

lion_ua
31-10-2010, 14:45   |  #20  
Yeni Üye
49 mesaj

vayyyy quad oyunlarda nasıl performans alıyosun görünüşe göre oyunlar seni tatmin etmiş

quadqore
31-10-2010, 17:06   |  #21  
quadqore avatarı
Üye
88 mesaj

hepsini hight ta oynuyorum donma yaşamadım şimdiye kdar cod dof honor 2 herkes bilir çok kaliteli bir oyun ama işlemiyor bile tavsiyemdir bu özelliklere böyle performans gayet sağlıklı

dambrellaii
05-11-2010, 21:17   |  #22  
Taze Üye
2 mesaj

dell inspiran 15r çok sorunlu bir dizüstü bilgisayarıdır. 3 aydır kullanıyorum. başıma gelmeyen kalmadı. bu ürünü almaktansa tost makinesi alın daha memnun kalırsınız..

dambrellaii
05-11-2010, 21:17   |  #23  
Taze Üye
2 mesaj

dell inspiran 15r çok sorunlu bir dizüstü bilgisayarıdır. 3 aydır kullanıyorum. başıma gelmeyen kalmadı. bu ürünü almaktansa tost makinesi alın daha memnun kalırsınız..

wampelt
09-11-2010, 03:03   |  #24  
Taze Üye
1 mesaj

bende o bilgisayar için epey kafa patlattım. 1. olarak senin maksadın oyun oynamak ise zaten bu bılgısayar 36 ay vadelı olacak. o zamana kadar idare etmez. cunku piyasa cok genisledi. arasında ay farkı olan aynı oyunların farklı surumlerı bıle 2 kat sistem gereksinimi istiyor bi öncekinden. 3 sene idare etmez. 2.si laptopta oyun oynamaktansa git nintendo gameboy al yada tetris. sorunsuz oyun oynarsın. her zaman her yerde oynayabilirsin. psp falan al. her makineyi amacına uygun kullanmak gerekir. sonra oyunun ortasında donar takılır yada resetleri cok acık kalınca batarya yanar kısa devre yaptırır sonra sende kısa devre yaparsın. masaustu pc alsan daha ıyı olur o kampanyadan.

setra92
09-11-2010, 12:37   |  #25  
setra92 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
351 mesaj

kalitesni bilemem ama özelikleri seni 1-1.5 sene götürür gibi gzöüküyor ama high ama medium ama götürür.sen diyorsanki ben oyunu oynucam, 36 ay taksit ödemke yerine toplama masaüstü yap 1200 tl ye kafanı dinle