Dün akşamüstü bu saatlerde oturmuş kahvemi yudumluyorum. Keyfimde biraz yerinde hiç ummadıgım alacaklardan bir kısmı gelmiş. Kasaya para girmiş ve günü kurtardım diye keyifliyim.
Tam bu sırada içeri iyi giyimli bir adam girdi ve kurdugu cümleleri aynen aktarıyorum:
"Ya biz buraya yeni taşındık karşı apartmanda oturuyoz. Ben de işten yeni geldim fakat evde kimse yok. Yanıma da para almamışım, 3 tl dolmuş parası verebilirmisiniz. Kusura bakmayın kimseyi tanımıyorum burada 2 saat içinde geri getirim size..." dedi...
Tabi ben de insanlara karşı tükenmek üzere olan güvenim gün içinde gelen paralarla tekrar arttı ve kasayı açarak adama 3 tl verdim. Teşekkür etti 2 saate kadar gelecegini söyledi ve gitti.
Para halen gelmedi.
Parasında degilim zaten. İnsanların bu denli şerefsizliklerini gördükçe kalan son damla güven de ben de bitiyor. İlle biz de mi kandıralım birilerini. İhtiyacın varsa ihtiyacım var de al. Fakat ne amaçla yalan söylerler anlamış degilim.
Bir daha gerçekten ihtiyacı olanlara bile yardım edersem 2 olsun.
Sizin başınızdan da böyle şeyler geçti mi ? Paylaşırsanız aynı numaralara düşmeyelim birdaha.