donanım sorunu

shgultekin
07-08-2008, 00:32   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj

Anakart= ASUS P5K3Deluxe DDR3
İşlemci= Core2Quad 6600 2.40(GHz) LGA 775 1066 MHz 8MB
Ekran Kartı= Palit 512MB 8800GT PCI-EXP 256bit DDR3
RAM= HiLevel 2GB (1x2) DDR3 1333MHz PC10600
HDD= Seagate 160GB 7200RPM SATA NCQ 8MB
Optik Okuyucu= Asus 20X DRW-2014L12T Sata Siyah LightScribe
PSU= Lc Power 560W Taurus

Bilgisayarımın özellikleri bu.. Fakat: Crysis - GRID - Call of Duty 4 full çözünürlükte oynarken hiç kasmadan 15 dk oynayabiliyorum daha sonra bütün oyunlardan atıyor, bunun nedeni nedir, ayrıca Photoshop CS3 kullanırken belli bir zaman aştıktan sonra işlemlerin gerçekleştirilmesi yavaşlıyor lütfen yardım... İşlemci termal macunsuz maximum 65derece ısıya ulaşıyor, ekran kartı da 62 dereceyi gördüm, lütfen sorunuma bir çözüm bulun minnettar olurum
--- ANTI-bimeks

Son Düzenleme: shgultekin ~ 08 Ağustos 2008 02:22
erkanc
07-08-2008, 00:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

Aslında bu biraz powerdan kaynaklanıyor gibi ancak bu power yeterli şu da olabilir eğer kasa içi sıcaklık değerleri fazla ise sistemin fazla ısınıp güç kaynağı yeterli beslemeyi yapamayabiir bunu anlamanın ilk yolu kasa kapağını aç bir de öyle oyunları oynamayı dene eğer atmazsa kasanın soğutmasını düzenlemelisin ikinci neden de işlemcindeki termal macun özelliğini yitirmiş olabilir bu nedenle ilk olrak diğer cozulmuş olan macun artıklarını temizledikten sonra tekrar termal macunu işlemci üzerine sürüp soğutucuyu takarak işlemcinin ısınmasını önleyebilirsin ha bu arada kasa sıcaklığını düşürmek için kasaya 2 adet 12cm fan takarsan kasa içi sıcaklığı halledebilirsin

Fatih_ARMAĞAN
07-08-2008, 00:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

Quad 2.4 için 65 derece pekte iyi değil.. işlemci ye termal macun koymanızı tavsiye ederim.. birde fanı ve işlemciyi çıkartıp. fanı temizleyin. işlemci ve fanı yerine dikkatlice tekrar monte edin .çogu zaman fan işlemci düzgünce monte edilmediği zaman belirgin ısı artışına neden olabilir.. gerekirse iyi bir fan temin edin.. tabi bilgisayarınızda yazlımsal olarakta iyice bir kontrol edin.. herhangi bir zararlı yazılım işlemcinizi üst seviyede kullanıp ısı artışı yapabilir. ( Trojan. spam virüs vb.)

PSu yeterli gibi gözüküyor teknik bir arıza yok ise tabiki.

fakat evinizin elektriklerindeki voltaj probleminden dolayı ısı artışıda mümkün.. Elektirik iyi gelmiyor ise PSU çalışması gerektiği verimi veremez. buda ısı artışına neden olur...
Heleki tr de elektrik zaten verimli değil bu yaz aylarındaki klima vb. kullanımı voltaj ları oldukça kötü duruma getiriyor..

son olarak şahsi bişey söylemek istiyorum Hı-level ram lerin profesyonel sistemler için pekte uygun ram modülü olmadığını söylemek istiyorum...

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 07 Ağustos 2008 00:51
waybe
07-08-2008, 00:47   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,376 mesaj

bence işlemcin ve ekran kartın ısınıyor bundan dolayı oyunda kasmalar yaşıyorsun kasanı temizledikten sonra ferah ve güneş almayan bir yerekoy kasanın kapakları açık olsun birde böyle dene bakalım

shgultekin
07-08-2008, 01:36   |  #5  
OP Yeni Üye
23 mesaj
erkanc
Aslında bu biraz powerdan kaynaklanıyor gibi ancak bu power yeterli şu da olabilir eğer kasa içi sıcaklık değerleri fazla ise sistemin fazla ısınıp güç kaynağı yeterli beslemeyi yapamayabiir bunu anlamanın ilk yolu kasa kapağını aç bir de öyle oyunları oynamayı dene eğer atmazsa kasanın soğutmasını düzenlemelisin ikinci neden de işlemcindeki termal macun özelliğini yitirmiş olabilir bu nedenle ilk olrak diğer cozulmuş olan macun artıklarını temizledikten sonra tekrar termal macunu işlemci üzerine sürüp soğutucuyu takarak işlemcinin ısınmasını önleyebilirsin ha bu arada kasa sıcaklığını düşürmek için kasaya 2 adet 12cm fan takarsan kasa içi sıcaklığı
Kasanın içerisinde zaten 2 tane 12 CM fan mevcut.. dediğiniz gibi yapmıştım zaten yani kasa kapağı açık halde de denedim aynı sorun devam etti.. işemci termal macunsuz çalışıyor bunu da belirteyim, kasamda oldukça temiz zaten hepsini kendim monte ettim, doğru taktığımdan eminim.. birde şöyle birşey var bilgisayarımı ilk açtığımda bazen açılıyor bazen açılmıyor, bunu da belirtmek istedim

Son Düzenleme: shgultekin ~ 07 Ağustos 2008 01:39
shgultekin
07-08-2008, 01:43   |  #6  
OP Yeni Üye
23 mesaj
sakarboy
Quad 2.4 için 65 derece pekte iyi değil.. işlemci ye termal macun koymanızı tavsiye ederim.. birde fanı ve işlemciyi çıkartıp. fanı temizleyin. işlemci ve fanı yerine dikkatlice tekrar monte edin .çogu zaman fan işlemci düzgünce monte edilmediği zaman belirgin ısı artışına neden olabilir.. gerekirse iyi bir fan temin edin.. tabi bilgisayarınızda yazlımsal olarakta iyice bir kontrol edin.. herhangi bir zararlı yazılım işlemcinizi üst seviyede kullanıp ısı artışı yapabilir. ( Trojan. spam virüs vb.)

PSu yeterli gibi gözüküyor teknik bir arıza yok ise tabiki.

fakat evinizin elektriklerindeki voltaj probleminden dolayı ısı artışıda mümkün.. Elektirik iyi gelmiyor ise PSU çalışması gerektiği verimi veremez. buda ısı artışına neden olur...
Heleki tr de elektrik zaten verimli değil bu yaz aylarındaki klima vb. kullanımı voltaj ları oldukça kötü duruma getiriyor..

son olarak şahsi bişey söylemek istiyorum Hı-level ram lerin profesyonel sistemler için pekte uygun ram modülü olmadığını söylemek istiyorum...

ilk önce değerli yorumlarınız için hepinize teşekkürler.. sizin dedikleriniz de çok mantıklı fakat işlemci fanım gayet temiz.. termal macunu en kısa sürede temin edeceğim, birde öyle deniyim yazılım olarak da virüs v.b. Nod32 antivirüs + Ashampoo AntiSpyWare kullanıyorum aylık düzenli taramalar yapıyorum..Ayrıca NAR-800 güç kaynağı kullanıyorum elektriklerde bi problem olacağını zannetmiyorum.. HiLevel RAM lere gelince ne yazıkki OCZ alıcaktım ama pc yi topladığım yerde bittiği için ve babam da acele ettiği için hemen al gidelim dediği için ellerinde kalan hilevel ramlere muhtaç kaldım mecburiyetten aldığımı söylemek istiyorum..

shgultekin
07-08-2008, 01:45   |  #7  
OP Yeni Üye
23 mesaj
waybe
bence işlemcin ve ekran kartın ısınıyor bundan dolayı oyunda kasmalar yaşıyorsun kasanı temizledikten sonra ferah ve güneş almayan bir yerekoy kasanın kapakları açık olsun birde böyle dene bakalı
oyunlarda kasma olmuyor ki gayet rahat oynuyorum fakat 15 dk sonra pat diye atıyor oyundan ve bazen mavi bi ekran geliyor... ordaki yazıları bir daha çıktığında size yazayım, ordan da yola çıkarak sorunu çözebiliriz belki

shgultekin
07-08-2008, 01:49   |  #8  
OP Yeni Üye
23 mesaj

bir rezillik ve yalancılık abidesi olan bimeks, bilgisayarımı 10 gün koşulsuz iadeye ragmen iade almadılar gerekçe olarak ise işlemci kutusu yırtık dediler, onu da geçtim zaten ilk olarak bilgisayarı kendileri kurdu yani kutuları kendi servis elemanları açtı ve ben bunu onlara söyleyince bizim sorunumuz değil dediler.. her neyse bunuda söylemeden geçemiyeceğim lütfen bimeksden alışveriş yapıp rezil olmayın...

erkanc
07-08-2008, 01:53   |  #9  
Yıllanmış Üye
3,213 mesaj

Termal macun yok derken soğutucunun altındaki hazır gelen ısı iletimini sağlayan termal macun benzeri gelen tabaka da mı yok?

shgultekin
07-08-2008, 02:30   |  #10  
OP Yeni Üye
23 mesaj
erkanc
Termal macun yok derken soğutucunun altındaki hazır gelen ısı iletimini sağlayan termal macun benzeri gelen tabaka da mı yok?
evet aynen öyle yani bildiğimiz termal macun sürülmemiş bir şekilde çalışıyor işlemci bazı işlemciler öyle çalışırmış bir bilgisayarcıya sordum öyle demişti..

Fatih_ARMAĞAN
07-08-2008, 10:09   |  #11  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
erkanc
Birçok işlemci kutusundan çıktığında sadece fan ın altındaki hafifce sürülü olan termal macunla çalışıyor..

shgultekin
07-08-2008, 11:07   |  #12  
OP Yeni Üye
23 mesaj

ama benim işlemcimin altında termal macun yok, bundan eminim

Borga-x
07-08-2008, 11:14   |  #13  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Oha desem... O bimeksteki rezillerle senin bilgisayarcın olacak kepazeye soyle son cıkan butun işlemcilerde Termal macun kullanılır.Sallamasın, seni başından savmak için öyle soylemiş...

shgultekin
07-08-2008, 11:19   |  #14  
OP Yeni Üye
23 mesaj

yani şöyle birşey de başıma geldi... ben iade için bilgisayarı yolladım, 1 hafta sonra tekrar geldi ve hiç bir parçası takılı değildi, bir gün sonra gelin biz toplayıp kasayı vereceğiz dediler, tamam dedim, 1 gün sonra gittim servis elemanı gelmedi o yüzden yarın gelin dediler, yarın gittim aynı şeyi tekrar söylediler.. bende babama havale ettim, kavga falan ettik ordakilerle.. herneyse ben kasayı aldım eve geldim bütün parçaları tek tek kendim taktım ve bilgisayarı açtığımda overlock'ing field yazısıyla karşılaştım ve hala çıkıyor bilgisayar başlamadan önce.. sanırım bilgisayarımda overlock denemişler ve başarısız olmuşlar böyle rezillik görmedim ben lütfen bimeks den alış veriş yapıp rezil olmayın.

Son Düzenleme: shgultekin ~ 07 Ağustos 2008 11:20
Fatih_ARMAĞAN
07-08-2008, 11:22   |  #15  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
Borga-x
Oha desem... O bimeksteki rezillerle senin bilgisayarcın olacak kepazeye soyle son cıkan butun işlemcilerde Termal macun kullanılır.Sallamasın, seni başından savmak için öyle soylemiş...
Aynen katılıyorum..

Her işlemci kutusundan çıkınca en azından orjinal fanın alt kısmında ufak bir termal macun tabakası bulunur..tabi ne kadar yeterli o malum..

Harici en ucuz oem fanlarda bile genelde o şekilde bulunur yada ufak bir tüpte veya ufak ampalajda termal macun çıkar..

shgultekin
07-08-2008, 11:23   |  #16  
OP Yeni Üye
23 mesaj

kesinlikle eminim ki benim işlemcimin altında termal macun yok, belkide onlar sırf gıcıklık olsun diye termal macunu temizlediler işlemciden bilemiyorum orasını ama eminim ki termal macun yok, ne tüp ile verdiler ne bişeyle.. kesinlikle yok

Fatih_ARMAĞAN
07-08-2008, 11:29   |  #17  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

ÖZel bişey olucak ama ben zaten deli oluyorum bu Vatan Bimex türü yerlerden PC alışveriş yapan bazı kişilere bir pc orda atıyorum 1000 ytl iken ben onu en uygun 1100 e satabiliyorum çünkü onlar kadar kapasitem yok yüksek adette mal alamıyorum.. ve insanlar sen çok pahalısın deyip gidip o tip yerlerden alışveriş yapıyorlar ve bu şekilde hüsrana uğruyorlar.. ( dostum sakın üzerine alınma sözüm sana değil.sadece bu mantıkla yapanlara) Heleki PC konusunda acemi bir kişi o tip yerlerden PC aldığından daha kötü hüsran oluyor ...
karşılarında muhattap bulamıyorlar.. destek alamıyorlar.. fakat bize bir 100 ytl daha fazla verip istediğinde arayarak cevap almayı sorun çıktığında gelip teknik servise bırakıp düzeltin bunu demeyi tercih etmiyorlar..

Heleki Evkur Vb. yerlerden PC almak.. bu tamamen saçmalıkk

lütfen beni kimse yanlış anlamasın amacım reklam gibi birşey değil sadece bu tip alış merkezlerinden alışveriş mantığı  ile aramdaki sıkıntımı konu açılmışken paylaşmak istedim.

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 07 Ağustos 2008 11:30
shgultekin
07-08-2008, 11:33   |  #18  
OP Yeni Üye
23 mesaj

çok çok mantıklı konuşmuşsun sakarboy.. ilk önce yorumun için çok saol, bende babamın zoruyla bimeksden aldım bilgisayarı ve bin pişmanım, söylemesi ayıptır ama sadece kasa+yazıcı 2600 YTL para verdim evlat acısı gibi zaten.. inanmayan olursa faturaları tarayıp koyabilirim, eğer bu sorunu çözemezsem bimeks e gidip yaptırcam beni onlara muhtaç etmeyin...

mcinali
07-08-2008, 14:38   |  #19  
mcinali avatarı
Üye
53 mesaj
erkanc
Aslında bu biraz powerdan kaynaklanıyor gibi ancak bu power yeterli şu da olabilir eğer kasa içi sıcaklık değerleri fazla ise sistemin fazla ısınıp güç kaynağı yeterli beslemeyi yapamayabiir bunu anlamanın ilk yolu kasa kapağını aç bir de öyle oyunları oynamayı dene eğer atmazsa kasanın soğutmasını düzenlemelisin ikinci neden de işlemcindeki termal macun özelliğini yitirmiş olabilir bu nedenle ilk olrak diğer cozulmuş olan macun artıklarını temizledikten sonra tekrar termal macunu işlemci üzerine sürüp soğutucuyu takarak işlemcinin ısınmasını önleyebilirsin ha bu arada kasa sıcaklığını düşürmek için kasaya 2 adet 12cm fan takarsan kasa içi sıcaklığı
Kasa kapağını açmak kasanın içindeki hava sirkilasyonunu bozacağından kasa içi soğutmaya zarar verir.Ortam sıcaklığını dahada yükseltir.Kullanıcı termal macununun olmadığını yazmış yanlış anlamadıysam.Bence sorun bu.

shgultekin
07-08-2008, 16:14   |  #20  
OP Yeni Üye
23 mesaj

bu gün termal macun alacağım birde öyle deniyelim.. umarım sorun budur

Mustafa Arslan
07-08-2008, 17:56   |  #21  
Yıllanmış Üye
411 mesaj

Benzer donanımlara sahibiz seninle ... oyunlardan atma ve mavi ekran hatası benımde basıma geliyordu once sorunun windowsta oldugunu dusundum  format attım fayda etmedi işlemciyi 3.2 ghz overclock etmiştim dusurdum fayda etmedi en sonunda biostan system sıcaklıgının n kadar oldugunu gormek için bakınmaya başladım ve 55 derece oldugunu gordumki bu  sistemin normal sıcaklıgıydı ( yani n oyun n d program acıkken ) bende kasanın kapaklarını actım ekran kartı içinde rivatuner yazılımını yukledim pc yi acar acmaz fan ayarını %80 getiriyorum oyuna girdiğimde %100 yapıyorum  boyle herhangi bir sorunla karsılaşmadım ...
( işlemcine termal macun surmeyi unutma Gülümseme sonra guzelim quad core yanmasın  )

Borga-x
07-08-2008, 18:01   |  #22  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

İşlemci yanmaz ama sureklı kendını kapatır. Eğer avcılara yakınsan getir dicem evde bakalım Kahkaha

shgultekin
07-08-2008, 18:03   |  #23  
OP Yeni Üye
23 mesaj

bende de VDOTool programı var bu program da rivatuner ile aynı özelliklerde sanırım bende ekran kartı fanının hızını %100 yapıyorum ama oyuna girdiğimde aynı durumla tekrar karşı karşıyayım... termal macunu en kısa sürede temin edip sürücem :))

shgultekin
07-08-2008, 18:18   |  #24  
OP Yeni Üye
23 mesaj
Borga-x
İşlemci yanmaz ama sureklı kendını kapatır. Eğer avcılara yakınsan getir dicem evde bakalım Kahkaha
yok ya ben eskişehirde oturuyorum Gülümseme

erkanc
07-08-2008, 18:28   |  #25  
Yıllanmış Üye
3,213 mesaj

Valla Trabzon'a getir iki dakikada hallederizKahkaha Şaka bir yana ilk olarak termal macun olayını dene olmazsa teknik servise götür

Son Düzenleme: erkanc ~ 07 Ağustos 2008 18:31