arkadaslar ekran kartım cok ısınıyo fan yeterince sogutma yapmıyor bunun için ne yapmalıyım. sogutucu krem falan war bi arkadasm onlardan sürmemi söyledi ama yapamadım.yeni fanlara bakıyorm 80-90 arası onun yerine yeni ekran kartı alırım diye düşümüyorm. yada dısardan birşeyle sogutmaya calıssam nasıl yapabilrm bi yardımcı olrmusunz
ekran kartı ısınması
- 1
- 2
ekran kartı üzerine yapıştırılan ısı emiciler var.Vatan yada hepsiburada görmüştüm sanki
dışardan başka bişey ile soğutmaya calıssam faydası olurmu? fan gibi falan bişeyle?
Ekran kartına karşılık gelen ızgaraya 80 lik fan tak çok olmasada faydası olur. Ama ekran kartı neden çok ısınıyor ve kaç dereceya çıkıyor? Bir de ekran kartın nedir? Deyalarını da paylaşırsan..
kardeş eğer termal macun eksikliğinden kaynaklanmıyorsa ısınma sorununun tek çözümü ek fan git en dandik ama biraz sessiz bi fan al 7 dolar olanlar varya onlardan. resmi incele ben böyle yaptım ve ısınma sorununu tamamen çözdüm seste yok ekran kartı buzzz gibi.Bu fan kaçlık? Ne kadara aldın? Nasıl monte ediliyor? Bende de ısınma problemi var da. Aslından ekran kartının dahili fanı düzgün çalışmıyor desem daha doğru.
https://www.chip.com.tr/forum/sis ... ek_t135349_wp3.html
arkadaslar ekran kartım cok ısınıyo fan yeterince sogutma yapmıyor bunun için ne yapmalıyım.laptop mu , masaüstü mü ?
sogutucu krem falan war bi arkadasm onlardan sürmemi söyledi ama yapamadım.yeni fanlara
bakıyorm 80-90 arası onun yerine yeni ekran kartı alırım diye düşümüyorm. yada dısardan birşeyle
sogutmaya calıssam nasıl yapabilrm bi yardımcı
ekran kartı, anakart ?
ekran kartının sürücüleri , anakartın chipset leri yüklümü ?
bios default mu , hiç o.c yaptınız mı , bios güncel mi ?
önceden bu ısınma sorunu varmıydı ?
psu kaç W ? psu da sorun olabilir mi ?bana göre yapılması gereken öncelikle özel verilerinizi yedekleyip , güvendiğini bir işletim sistemiyle format atmanız(perfect xp gibi windows klasöründe virüs olan işletim sistemleriyle format atmayın !)sonrasında ise everest programı ile ısını ölçtükten sonra , aşırı ısınmasına çözüm olarak :
ekran kartının fanını iyice temizleyin..üstündeki soğutucu tozlanmış böylecede ısıl iletkenliği azalmış olabilir..
http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=34430 ben bu sogutucuyu almayı dusunuyorumda ati x1550 ekran kartım var uyarmı
osman abi bilgisayarım masaüstü
ekran kartım ati x1550 anakart msı 1996
sürücüler yüklü ama chipsetler yüklümü bilgim yok
önceden ısınma sorunu vardı
psu 450w sorun olcagınısanmıyorm sımdıye kadar hıs bı sorun cıkartmadı
diğer soruları atlamışsın ama ? :)
ısıyı neyle ölçtünüz siz ?
bişeyle ölçmedim ama elimle dokundugum kadar 5 10 sanıye tutamıyacak kadar sıcak oluyo.
hatayı şöyle anlatıyım bilgisayarımın monitörü 3 kere gidip geliyo sonra bu yazıyo kutucuk iiçerisinde(VPU Recover artık grafik sürücüsü komutlarına yanın vermeyen grafik hızlandırcınızı sıfırladı.
ha pardon:D
ve artık ekran kartımın fanı çalısmıyor bozudm daha demin.
bios türü ami sürümi v5.4 güncellemedim o.c nin ne oldugunu bilmiyorum
:))
o.c un ne yaptığını ne işe yaradığını google den öğrenebilirsiniz yanlız bilmiyorsanız o.c yapmamışsınzdır..
tam tahmin ettiğim gibi : )
boşu boşuna 40 -50 lira vererek , soğutucu almayın..Çünkü daha ekran kartının ısındığından bile haberiniz yok..belki sürücüden kaynaklanan bir sorun vardır ?
Eliniz değdiğinde aşırı ısınabilir , tamam da bir ölçseniz daha iyi olacak ki ekran kartınız da o kadar ahım şahım birşey değil...Belki bu ekran kartına harcadığınız paraya , yeni ekran kartı alabilirsiniz :)
Everest programını yükleyin ilk önce , ısılarını ölçün sisteminiz..Tabi ondan da önce kasanın önünü , arkaasını ,deliklerini falan önlerini kapatmayın..
Sonrasında tekrar buraya yazın ona göre birşey yazarız..Tek tek , adım adım gitmek daha doğru olur , en baştan başlayalım ok ?
indirdim ama tam olarak neresine bakmam gerekiyor söyleyebilirmsiniz?
indirdim ama tam olarak neresine bakmam gerekiyor söyleyebilirmsiniz?eski everest :yeni everest :
everest açıkken ,oyuna girin..oyunda ctrl-alt-delete yaparak oyundan çıkın ve ısıya tekrar bakın..
ekran kartı sürücüleri yüklü tabiki değil mi ?
Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 22 Kasım 2009 09:48
anakart 45 derece
cpu 35 derece
cpu1 37
cpu1 cekırdek 2 37
maxtor 35 derece
ama sizin kırmızıyla işaretlediğimiz GPU dioda yazmıyor bende :S
sizin everest baya bi eski o zaman :)
indir google den bulabilirsiniz :)
sizin kullandıgınızın aynısını indirdim ama gene yazmıyor.
üst mesajınızda yazmışsınız , ekran kartını nasıl bozdunuz ?
sürücüsü yüklümü ?
aygıt yöneticisinde gözüküyor mu ?
bu resme iyi bakın, yine yoksa tamam.. :)
hayır gene yazmıyor su sekil benimki http://i49.tinypic.com/2yzhp35.jpg
cd sini kaybettim ama internettten driver yükledim gene normal oyunları açıyor ama ısınma yüzünden hata veriyor
fan biraz zor çalısıyordu bende yerınden cıkarttım bıraz yağ döktm tekrar tatktm sanırm orda ufak bir tel vardı onu kopartmısım su an çalısmıyor
burada gözüküyor ama http://i45.tinypic.com/167wi7o.jpg
o teli , tekrar birbirine yapıştırabilir msiiniz ? :)
yapıştırın..
bir de aygıt yöneticisine bakarsanız , orada ekran kartınızın gözüküp ,gözükmediğini bilgisayarınızın algılayıp ,algılamadığını kesin olarak anlarız..
aygıt yöneticisinde gözüküyo http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=34430 ben bu fan ı alsam uyumlu olurmu. onu birleştirmem imkansız yani. sorun ısınma yani başka bişeyi yok. yada saphire hd 3650 ddr3 almayı düşünüyorm
ekran kartının fan kontrollü varsa ordan ekran kartının devrini yükseltebilirsin...
ekran kartının fanı bozuksa önce onu yapmanız yaptırmanız lazım yoksa benim taktığım fan yardımcı bir fandır yani tek başına soğutamaz. en fazla 15 lira o fanlar rastgele bir elektrik girişine taktım ve kasanın arkasına iple bağladım vida filan yok yani zaten vida olsa yan durmazdı. sessiz çalışmasına dikkat etmek gerek ama.
- 1
- 2