En İyi MMORPG oyunu

bono80
07-01-2010, 15:23   |  #26  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Bence MMORPG oyun denince görsellik ve oynanabilirlik yapısı çekmeli insanı ilk başta... Benim gibi wow görmüş geçirmiş bir insansanız sizde fazlasıyla... Wow dan sonraki diğer oyunlar acayip yaban gelir insana... Karakterin haraket etme şekili grafikler falan göze batar... Örneğin ben kinght tarzı kalas gibi sabit yürüyen karakterli oyunları oynayamıyorum... (kinight , rappelz , karahan vs...)

O yüzden haraket özgürlüğünü tadan biri olarak wow , runes of magic oynayabiliyorum...

HarLeQuiN
07-01-2010, 19:10   |  #27  
Taze Üye
2 mesaj

aga ben size DOTA bide 2Moons başka bi oyun tanımam...para da vermem bi online oyuna...birçok f2p oynadım %99u rpgydi(airrivals-4story-hero-metin2-sro-rappelz-knight-2moons-runes of magic-warrior epic-sword of the new world-shaiya-flatout2-cs1,6-warrock(iyi bi oyun ama pc sorun verio)-jadde-karahan-bf heroes-battle forge).ayrıca popmundo-erlikhan-ogame-rexwars-ogame.tr(böük xS)-hattrick.org...ama şu ana kadar en iyisi 2moons...ama dersen oyunda en sevdiğin özellikler:2moons(item güçlendirme),metin2(aynı anda birden çok yaratığa vurma), bf heroes(hala kopamadım mütiş ve sadece eğlenme amaçlı),
Rom (ayrıntılar[meslek,2.class vs.]), karahan ve 2moons(grafik),
rappelz(pet sistemi, sınıf dengesi&bolluğu,skiller) ... ama tarayıcı tabanlılardan diye sorarsanız rexwars tek geçerim ...çok zekice planlanmış ve eğlenceli...ayrıca bir tarayıcı tabanlı oyun için çok güzel yenilikleri de yolda...ama şimdi allods u deneyeceğim...ayrıca champions online free mi?birde aklıma yeni geldi bir oyun varmış...level onlineda bu ay yayınlandı...mytheon...çok iyi olcek diolar inşallah olurda oynarız...bide exiled realm... die bi oyun çıkcakmış...onuda denicem...

Son Düzenleme: HarLeQuiN ~ 07 Ocak 2010 19:34
Burak ÇAKAY
18-01-2010, 00:43   |  #28  
Burak ÇAKAY avatarı
Yıllanmış Üye
432 mesaj

Önerebileceğim 4 tane MMORPG var sana. Birincisi World of Warcraft. İkincisi Conan The Hyb. Adv. Üçüncüsü Lord Of The Rings Online. Dördüncüsü ise Aion. Bunların içinde en sağlamı da WoW'dur. Sarmıyor yada zevk vermiyor diyenler var ise de zaten Warcraft evrenine yabancı kişilerdir. Sağladığı devasa haritalar, sürükleyici questler, eventler, dungeon'lar, raid'ler, meslekler ve daha sayamadığım bir çok özelliği ile zamanın nasıl geçtiğini anlamadığın bir oyundur. Ama ilk baştan Warcraft 3 ve Frozen Throne ek paketini campaing modlarında oynayıp bitirmeni tavsiye ederim. Evrene alışırsın, hikayeyi anlarsın. Ve gerçekten güzel zaman geçirir ve oyundan zevk alırsın. Sonra da milyonlarca insan gibi WoW evrenine adımı atarsın. Diğer oyunlar da gayet iyidirler. Özellikle Aion WoWun verdiği tadı en çok yakalayabilen nadir mmorpg'lerdendir. Başka da bilmiyorum KO, Metin2 vs gibi gereksiz oyunlar var tabi de onlar dediğim gibi gereksiz ve amaçsız adam gibi dürüst bütün hikayesi senaryosu olmayan. Dandik grafikleri olan ve özellikleri bir elin parmağını geçmeyecek olan oyunlardır. Bir de parasız olsun ama zevkli olsun, Multi olsun diyorsan. Dota'yı öneririm. O da Warcraft3' ün playerler tarafından yaratılan map'lerinde oynanan güzel bir oyundur.

Son Düzenleme: Burak ÇAKAY ~ 18 Ocak 2010 00:47
RebelSpirit
26-01-2010, 16:05   |  #29  
Taze Üye
5 mesaj

ya ne ucreti bea allah allah sole duzgun mmorpg oyunu solein de kararsiz kaldim siimdi mesela ben worrior epic oynuom g-hosuma gitti ama gercek parayla alinan altını almak yusuflatio beni okdr klontor harciyamam bu biir ikinci oyunum ise x firedan cod serisi 3.su ise cross fire bunada para harcanilmaz salla ee para harcanilmasini hak eden bedava oyun istiorum yawn

dextercan
27-01-2010, 02:27   |  #30  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

Siz efsaneyi atlamışsınız.Ne wow,ne Aion nede diğer ücretli ve ücretsiz oyunlar.Hepsinden kat ve kat iyi olan tek online oyun bilirim.Ultima Online

Burak ÇAKAY
27-01-2010, 03:20   |  #31  
Burak ÇAKAY avatarı
Yıllanmış Üye
432 mesaj
Alıntı: dextercan  
Siz efsaneyi atlamışsınız.Ne wow,ne Aion nede diğer ücretli ve ücretsiz oyunlar.Hepsinden kat ve kat iyi olan tek online oyun bilirim.Ultima Online

2000'den beri oynuyorum. Sphere serverlerda Warlock olarak. Belki yüzlerce Normal + PvP serverda oynadım ama oyunun zirve olduğu 2001-2005 arası yıllardan sonra eski tadı bulamıyor insan. Hâla bir başlayıp bir bırakıyorum ama bir türlü tamamen bırakamayacağım tek oyundur sanırım artık kanıma işlemiş çünkü. Burda yazmamamın nedeni; artık yeni başlanacak bir oyun olmamasıdır. Nerde artık hangi internet cafeye gittiğin zaman bütün masalarda UO oynanmasını bırak pc'lerde bile yüklü değil. Taş çatlasın 40-50 online olan serverlar da mı oynanacak. PH açık kalitesiz yada PvP serverlarında nereye kadar zevk alacak insan, 2 gün sonra kapanmaması garanti bile edilemeyen, bug dolu serverlerda mı oynanacak. Yapmayın Allah aşkına UO devri bitti. UO efsaneydi, bu oyunların atasıydı evet. Biz o devri yakalayan şanslı insanlardanız ayrıca. Ama kat kat iyi en iyi demek şu durumda yanlış olur. Bu yorumu 2004 yılında yapmış olsaydınız size +10 derdim. Sonuna kadar katılırdım.

Son Düzenleme: Burak ÇAKAY ~ 27 Ocak 2010 03:29
Burak ÇAKAY
27-01-2010, 03:27   |  #32  
Burak ÇAKAY avatarı
Yıllanmış Üye
432 mesaj
Alıntı: RebelSpirit  
ya ne ucreti bea allah allah sole duzgun mmorpg oyunu solein de kararsiz kaldim siimdi mesela ben worrior epic oynuom g-hosuma gitti ama gercek parayla alinan altını almak yusuflatio beni okdr klontor harciyamam bu biir ikinci oyunum ise x firedan cod serisi 3.su ise cross fire bunada para harcanilmaz salla ee para harcanilmasini hak eden bedava oyun istiorum
Türkçemizi düzgün kullanmayı öğrenmelisiniz baştan. Şurada forum kirliliğinden başka bir şey değil yorumunuz. Ayrıca CoD serisi MMORPG türünden bir oyun değildir. Bedava oyun oynayacaksanız Dota oynayınız o zaman. Size onu öneriririm.

RebelSpirit
28-01-2010, 00:01   |  #33  
Taze Üye
5 mesaj

Arkadaşım Türkçe'mizi tamam sağolasın doğru kullanalım da burda da mı felsefe kardeşim.Herkes birbirini anlıyorsa bence pek bir sorun değil bunun üzerindede tartışma çok gereksiz olacaktır.Gelelim asıl meseleye ki Dota'nın stratejisini mi diyorsun yoksa WoW mu diyorsun.Benim ilk mesaj açıklayıcı olmadı galiba Dota saten strateji internet cafede oynanılcak bir oyun.WoW'a gelicek olursak 2 aylık 60 lira bu parayı vereceğime daha dandiğini oynar ama zevke oynarım.Ben bu forumda yeniyim üyeliğimi görürseniz.Yanlışım olursada düzeltin.Ben metin2 crossfire KO(Knight Online) Ace online=Air Rivals (Ace Online Air Rivals'ın USA Server'i)Rappelz, Warrior Epic, Runes of Magic, Rakion , Son Destan, Cabal oynamış bir insanım.Metin sıktı ve baydı artık o kadar oynadım ki içim dışım metin taşlarıyla doldu.KO ya gelirsek sevmedim grafik bakımından haritasından felan...Geldik Crossfire'ahala oynuoyorum C.S tipi ama ustalığımı gosterebildiğim bir yer.CoD2 CoD4 Multiplayer'ını oynamışlığım var tabi ama çok patch olduğu için üşendim formattan sonra geldik Runes Rakion ve Son Destan'a gelirsek onları beğenmedim beklediğim gibi çıkmadı.Rappelz de tek bir haritadan oluşup yolculukların sıkması ve benim görev deliliğim ile baydi 39 seviyede bıraktık.Biliyorum bunu okurken diyeceksiniz bunlardan banane bu oyunlar bu tip oyunlar diye dedim ve çok oyun denediğimi gösterdim daha anlatmadım oyunları bırakıyorum sizi çok sıktığımdan susucam ama nolur bir (mümkünse türkçe) mmorpg online oyunu arıyorum.Tavsiyelerinizi açoklamalı veya açılamasız bir liste yaparsanız sevinirim.

Burak ÇAKAY
28-01-2010, 01:43   |  #34  
Burak ÇAKAY avatarı
Yıllanmış Üye
432 mesaj
Arkadaşım Türkçe'mizi tamam sağolasın doğru kullanalım da burda da mı felsefe kardeşim.Herkes birbirini anlıyorsa bence pek bir sorun değil bunun üzerindede tartışma çok gereksiz olacaktır.Gelelim asıl meseleye ki Dota'nın stratejisini mi diyorsun yoksa WoW mu diyorsun.Benim ilk mesaj açıklayıcı olmadı galiba Dota saten strateji internet cafede oynanılcak bir oyun.WoW'a gelicek olursak 2 aylık 60 lira bu parayı vereceğime daha dandiğini oynar ama zevke oynarım.Ben bu forumda yeniyim üyeliğimi görürseniz.Yanlışım olursada düzeltin.Ben metin2 crossfire KO(Knight Online) Ace online=Air Rivals (Ace Online Air Rivals'ın USA Server'i)Rappelz, Warrior Epic, Runes of Magic, Rakion , Son Destan, Cabal oynamış bir insanım.Metin sıktı ve baydı artık o kadar oynadım ki içim dışım metin taşlarıyla doldu.KO ya gelirsek sevmedim grafik bakımından haritasından felan...Geldik Crossfire'ahala oynuoyorum C.S tipi ama ustalığımı gosterebildiğim bir yer.CoD2 CoD4 Multiplayer'ını oynamışlığım var tabi ama çok patch olduğu için üşendim formattan sonra geldik Runes Rakion ve Son Destan'a gelirsek onları beğenmedim beklediğim gibi çıkmadı.Rappelz de tek bir haritadan oluşup yolculukların sıkması ve benim görev deliliğim ile baydi 39 seviyede bıraktık.Biliyorum bunu okurken diyeceksiniz bunlardan banane bu oyunlar bu tip oyunlar diye dedim ve çok oyun denediğimi gösterdim daha anlatmadım oyunları bırakıyorum sizi çok sıktığımdan susucam ama nolur bir (mümkünse türkçe) mmorpg online oyunu arıyorum.Tavsiyelerinizi açoklamalı veya açılamasız bir liste yaparsanız sevinirim.
Felsefe yapan yok kardeş. Tanımadığımız bir eleman geliyor "ne ücreti bee, allah allah, bana şunu öner" gibi artiz ve emir kipleriyle konuşuyor. Ne cevap verilir bu adama. WoW'a gelirsek istatistikler herşeyi gösteriyor zaten. O kadar zengin bir insan değilim ama zevkim için 2 aylık 49 lira veriyorum 60 değil. Gittigidiyordan alıyorum pre-paid'imi. Kaliteli, adam gibi oyun oynayacağım diyorsan onu öneriyorum. Gördüğünüz üzere başlık "En iyi BEDAVA MMORPG" değil sadece " En iyi MMORPG" bunu göz önünde bulundurursanız sevinirim. Bedava oyun olarak da dota'yı önerdim arzu ederseniz arkadaşlarınız ile ventrilo sayesinde sesli olarak aynı cafedeki gibi de oynayabilirsiniz. Onun haricinde yüzlerce beleş mmorpg var hepsini deneyin arzu ettiğinizi sarın oynayın öyleyse yani. Ben sadece fikirlerimi söyledim. Herkez kendine göre iyi olanı söyleyebilir.

dextercan
28-01-2010, 02:01   |  #35  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

Rappelz Online'ı önerebilirim.Oynamışsın ve sıkılmışsın ama oyunu zevki 50 levelden sonra artıyor.Yeni sınıf seçince.

doodLex
28-01-2010, 02:18   |  #36  
doodLex avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
343 mesaj

Bir Wow oyuncusu ve hayranı olarak . Aion'u pek beğenmedim. Bir ara Wow'dan ve Raid - Pvp vs. sıkıldım başladım. Başlamam çok iyi oldu 1 hafta sonra Wow'a döndüğümde inanılmaz bir iştahla oynuyordum harikaydı şahsen.

Dünyanın En iyi MMORPG oyunu kuşkusuz Wow. Paralı olması herkesi oyuna gelmekten vazgeçirtiyor ama gerçekten verdiğin parayı hakkediyor.

RebelSpirit
28-01-2010, 09:43   |  #37  
Taze Üye
5 mesaj

dextercan biliyorum sağol Raapelz'ide biliyorum ama ben Asura ırkındaydım ve Katil sınıfna geçecektim ama benim bir görev piskolojim olduğundan bıraktım her yerde görev görev sıktı vallahi ama bidaha denemek istioyudum açıkçası ama  oyunu bir daha açamadım.İşte beni illa eleştirecek olan Burak ÇAKAY kardeşimize bu konu uzuyor tanımadığımız biri geldide şöle yaptı bunları verin bana gibi laflar kullanmış diyorsun ki oda benim galiba.Her forumda bu böyle işlerdi bir alışkanlık söz konusuki son yazdığım mesajda da saten 2. mesajım oluyor(:D).Olabildiği kadar düzelttim hızlı yazarken yine bir yerde gözümden kaçmış olabilir.Fakat Burak kardeş 1 bu iş çok uzadı 2 sen kaç yaşındasın merak ettim :D ve 3.sü ise sende misaferperverliği diye bir kavram yok mu?Konumuz evet doğrusun '' En İyi MMORPG'' tamam da ben parası olmayanlar içinde söylemenizide isterdim bende kardeş sandığım bir arkadaşta oynuorum vee oyun sahiden güzel bir karara varamıyacaksak benim fikrimde paralı oynananları başka bedava olanları başka ayırıp söyleyelim.

RebelSpirit
28-01-2010, 09:55   |  #38  
Taze Üye
5 mesaj

Benim önerilerim ise her zaman ki gibi CoD Serisi(Multiplayer) Warrior Epic; oyun görevlerle kasılabildiğin bir içeriği var.Bir oda açıp görev seçip arkadaşlarınızla felan yapabilirsiniz veya pvp modu seçerek de oynayabilirsiniz.Orda para kazanmanın yolu da var char sata biliyorsunuz grafikler süper ama haritalar küçük ve bir süre sonra sıktı beni belki siz beğenirsiniz.Son Destan'ı tavsiye edemicem Rappelz gibi bir oyun Rappelz'e başladıysanız hiç değmez.Aslında pek çok tavsiye veremiyeceğim güzel oyunların grafikleri kotu grafik leri iyi olanlarında oyun içeregi kötü tabi paralı olanlar hariç(:D).Metin2'yi herkez biliyor hilelerden sonra oda sıktı.Hala oyun arıyorum açıkçası belki de eski oyunlarımdan birisine dönerim bilemiyorum sizinle bunu paylaşırım ve sizinde benimle paylaşımlarınızı bekliyorum.

Burak ÇAKAY
28-01-2010, 19:30   |  #39  
Burak ÇAKAY avatarı
Yıllanmış Üye
432 mesaj
dextercan biliyorum sağol Raapelz'ide biliyorum ama ben Asura ırkındaydım ve Katil sınıfna geçecektim ama benim bir görev piskolojim olduğundan bıraktım her yerde görev görev sıktı vallahi ama bidaha denemek istioyudum açıkçası ama  oyunu bir daha açamadım.İşte beni illa eleştirecek olan Burak ÇAKAY kardeşimize bu konu uzuyor tanımadığımız biri geldide şöle yaptı bunları verin bana gibi laflar kullanmış diyorsun ki oda benim galiba.Her forumda bu böyle işlerdi bir alışkanlık söz konusuki son yazdığım mesajda da saten 2. mesajım oluyor(:D).Olabildiği kadar düzelttim hızlı yazarken yine bir yerde gözümden kaçmış olabilir.Fakat Burak kardeş 1 bu iş çok uzadı 2 sen kaç yaşındasın merak ettim :D ve 3.sü ise sende misaferperverliği diye bir kavram yok mu?Konumuz evet doğrusun '' En İyi MMORPG'' tamam da ben parası olmayanlar içinde söylemenizide isterdim bende kardeş sandığım bir arkadaşta oynuorum vee oyun sahiden güzel bir karara varamıyacaksak benim fikrimde paralı oynananları başka bedava olanları başka ayırıp söyleyelim.
Kişisel sayfama tıklarsan kaç yaşında olduğumu görürsün kardeşim. Elbette misafirperveriz ama ilk mesajındaki üslübuna bir bak bakalım sende, ters birşeyler yok mu acaba yazı tarzını ve Türkçe'yi geçtim kullandığın kelimelere bir bak. Bir daha adam gibi yazmışsın, düzeltmişsin üslubunu tamam normal medeni bir şekilde muhabbet ediyoruz işte. Uzadığı falan yok hiç bir şeyin. Oyun konusuna gelince hangi oyun hoşuna gidiyorsa onu oyna, bedava mmorpg çok deneye deneye bulursun elbet bir tane sana hitap edenini.

RebelSpirit
28-01-2010, 23:36   |  #40  
Taze Üye
5 mesaj

Sağol kardeşim ilk üslübum saten eleştirilince hemen düzeşttim bu forum farklıymış bunu anladım.Bilirsin ki sende Burak kardeş diğer oyun forumların da küfür dahi ediliyor.Ben böyle kötü ve terbiyesizce şeylere bulaşmamama rağmen yine de konuşma tarzım kaydı açıkçası bundan dolayı özür diliyorum saten diğer yazımdada beni uyarın bir yanlışım olursa diye bir cümle kullanmıştım.Hala Bazen imla hatalarım olsada ki beni maruz görün anlayışınızdan dolayı cok teşekkür ediyorum.Fakat oyun konusunda da haklısın Burak kardeş deneye deneye buluruz fakat inşallah kotayı aşmadan buluruz.(:D)

Cremator
14-05-2010, 03:25   |  #41  
Taze Üye
1 mesaj

O söylediğiniz oynaması ücretsiz olan 500mb'lık oyunlardan hangisinin tarihi var?Hangisi bir hikaye gibi devam ediyor? Hangisinde görevleri yaparken kendi karakterinize sadık kalarak onunla bütünleşip doğru hareketleri yapıyorsunuz? Söyleyin bana hangisi size bir oyun değilde gerçek bir yaşam tadı veriyor? Ha? Söylediğiniz oyunların çoğunu denedim tamamen Lan'dan oynanan bir" age of "gibi bir counter gibi onlarda RP yapılmaz World of Warcraft da RP yapılır ve Massive Multimedia Online Role Playing Game diye World of Warcraft'a denir.

Garahon(Paladin)

Arkady
29-06-2010, 19:16   |  #42  
Yeni Üye
33 mesaj

Hiç mmorpg oyunlara başlamayın.Tüm zamanınızı verir oynarsınız oynarsınız sonra da ya sıkılır bırakırsınız ya da hesabınız çalınır vs. dolayısıyla hiç başlamayın.

NightWis
01-07-2010, 02:48   |  #43  
Taze Üye
4 mesaj

MMORPG siz bir hayat olamaz. oynamayın diyende düzgün mmorpg oynamamıştır. oynayacak olan kişide her türlü zaman yaratır zaten. oynamayanı varsa WOW öneririm oyalanmak için kesinlikle ideal bir oyun. Para sorun ise private hala bir seçenektir. Guild wars iyi diye duydum bir ara deneyeceğim ama asıl söylemek istediğim APB dir temmuz 2 de çıkacak bir oyun ve tavsiye ederim ki ilk gününden alıcam oyunu. tek kötü yanı oyunda "level" yok. tam anlamıyla rpg oynamak isteyenlere de mortal online tavsiye ederim çok detaylı ve ultima online kadar gelişmiş.

SlientDeatH
01-07-2010, 02:48   |  #44  
SlientDeatH avatarı
Yıllanmış Üye
104 mesaj

Knight Online(usko)
ve
1299 Pvp Serverler (Zor Server Oynucaksın )

NightWis
01-07-2010, 03:01   |  #45  
Taze Üye
4 mesaj

knight oynadım ama bi yerden sonra bayıyor aga yaa grafik aramam ben oyunda ama biraz koysalarmış :S bide dota MMORPG değil.

Arkady
01-07-2010, 17:37   |  #46  
Yeni Üye
33 mesaj
Alıntı: NightWis  
MMORPG siz bir hayat olamaz. oynamayın diyende düzgün mmorpg oynamamıştır. oynayacak olan kişide her türlü zaman yaratır zaten. oynamayanı varsa WOW öneririm oyalanmak için kesinlikle ideal bir oyun. Para sorun ise private hala bir seçenektir. Guild wars iyi diye duydum bir ara deneyeceğim ama asıl söylemek istediğim APB dir temmuz 2 de çıkacak bir oyun ve tavsiye ederim ki ilk gününden alıcam oyunu. tek kötü yanı oyunda "level" yok. tam anlamıyla rpg oynamak isteyenlere de mortal online tavsiye ederim çok detaylı ve ultima online kadar gelişmiş.
Nasıl mmorpg'siz bir hayat olamaz dersiniz bilmiyorum.Ama ben Knight Online da oynadım,Hero da oynadım hatta WOW da oynadım.Yine de en çok sevdiğim Hero olmasına rağmen hesabımın çalınmasıyla son buldu.Sonra da oynadığım zamanı düşününce tüm vaktimin oyuna gittiğini anladım ve bir daha da başlamama kararı aldım.Ama siz istiyosanız oynayabilirsiniz.

manyaq81
27-07-2010, 18:23   |  #47  
Taze Üye
1 mesaj

ben bir oyuna para vermem bedava mmorpg de şu ana kadar hiç görmedim :S veriyorsun parayı oyuna sonra charın banlanıyor oyundan sıkılıyorsun vs... para boşa gidiyor :S

mmorpgoyunlar
05-01-2011, 16:46   |  #48  
Taze Üye
2 mesaj

en iyi mmorpg oyun suanda metin2 dir.

Son Düzenleme: mmorpgoyunlar ~ 05 Ocak 2011 16:48
isomega
14-03-2011, 23:59   |  #49  
Taze Üye
1 mesaj

en iyi mmo WoW'dur oynayın ama paralı 27 tl ücret ödüyorum aylık ama süper bir oyun tavsiye ederimm

yeni bir ek paketi çıktı ismide WoW Cataclysm

furkanus123
21-04-2011, 14:25   |  #50  
Taze Üye
6 mesaj

Ben bütün online oyunlara az çok göz attım silkroad ın görseller iyi oyun uzun k.o. fazla oynamadım açıkcası   darkorbit bi süre sonra insanı bayıyor ama ikv kıs olmasına rağmen gid gide gelişen bi oyun hepinize tavsiye ederim arkadaşlar...Sancak sunucusda oynuyorum hepinizi beklerim...