bilgisayarımda iki iş.sistemi yüklü.w7 ve vista.w7 de kaspersky int.sec.kurulu.vistada esetsmart sec.sorum:eset smartın rengi(alt barda)sarardı.kaldırıp yeniden yükledim sarartısı geçmedi.acaba birşeymi yaptımda benden utandı.not:eset hakkında konu başlığı vardı kilitlendiği için başka başlık açtım.amacım oradaki tartışmayı devam ettirmek deyil.lütfen yorumdan çok nedenini bilenler yanıtlasın.
eset smart sec.
- 1
- 2
Windowsu güncellemeniz gerektiğini söylüyor.
Aykut_26Windowsu güncellemeniz gerektiğini söylüyor.vista güncel.lisanslı.es.sm.sec.lisanslı
helios_pteraProgramın virüs veri tabanı eski olabilir güncelleme istiyordur ama lisansınız yoksa bu sarı olma durumu dües.smart.sec.güncel.lisanslı.lisans bitim tarihi:01-06-2009
ve yazılan uyarı:BİTİME 14 GÜN KALDI SATIN ALMAK İÇİN ES.SMA.SEC(kazık atma sitesini ziyaret edin).bitmediEN YÜKSEK DÜZEYDE KORUMA SAĞLANAMADI.portakal renge devam.korumamaya devam.es.sma.sec.övmeye devam.büyük harfler için özür dilerim.KASPERSKYde lisanslı bitince hiç böyle durumlar yapmamıştı.ÜST DÜZEY KORUMA YOK.imza;lisanslı es.smar.sec.
Gerçi konunuz bununla ilgili değil ama size önerim, Kaspersky'yi Vistaya, ESS'i Win7'ye kurmanız. Nedeni ise Kaspersky'nin Win7 ile bazı uyum sorunlarının olmasından dolayı ne kadar koruma sağlayıp sağlamadığına güvenilememesi. ESS şu an Win7'yle daha iyi çalışıyormuş Kaspersky'ye göre. Yanlış hatırlamıyorsam sakarboy demişti bunu.
Diğer yandan işaret sarı olduysa ESS ana penceresini açın, karşınıza gelen "tam koruma sağlanamadı" ekranında sorunun ne olduğuyla ilgili kısa bir açıklama olması gerekir. İngilizceniz iyi değilse buraya bir resim atın, size yardımcı olalım. Bu genelde önemli eksik Windows güncellemelerinden, kurulumdaki bir hatadan kaynaklanan Personal Firewall'un düzgün çalışmamasından kaynaklanır. Eğer programınız kırılmış bir setup ise, ya da crack, serial vb. kullandıysanız da aynı sorun karşınıza çıkabilir. Onun dışında eğer programınız 15 günlük deneme sürümüyse, deneme sürümleri eskisi gibi tam koruma sağlamıyor olabilir.
Windows güncellemeleriyle ilgili olmadığından emin olmak için "sağ alt köşeden ESS simgesine sağ tık->Advanced Setup->Tools->System Updates"e gelin dropdowndan "No updates"i seçin.
ahmeyt05Gerçi konunuz bununla ilgili değil ama size önerim, Kaspersky'yi Vistaya, ESS'i Win7'ye kurmanız. Nedeni ise Kaspersky'nin Win7 ile bazı uyum sorunlarının olmasından dolayı ne kadar koruma sağlayıp sağlamadığına güvenilememesi. ESS şu an Win7'yle daha iyi çalışıyormuş Kaspersky'ye göre. Yanlış hatırlamıyorsam sakarboy demişti bunu.Eset NOD32 ve Kaspersky Internet Security Windows 7'de sorunsuz çalışıyor. Smart Security'nin Firewall'la ilgili ufak bir sorunu var ama düzeltilecektir yakında.Sizin sorununuza gelince:
Eğer yazılımın lisansı kendiniz satın aldığınız orjinal lisans ise sorun yaratmaz, fakat Patch, Updater vb. yasadışı uygulamalar kulanıyorsanız belki onlardan dolayı uyarı veriyor olabilir.
ahmeyt05....
------------
konunun aslı:geçen sene vistaya geçtim.kaspersky 7.0 vardı kurdum çalışmadı problem oldu.bende 60 küsür tl ye es.sma.sec.aldım vistaya kursum.sorun yok.w7 yükleyince es.sma.sec.tekrar w7 ye kurdum fakat dediğinizin tersine hep hata verdi ve uyuşmadı.bende KASPERSKYyi w7 ye kurdum.es.sma.sec.de vistaya.sorun bitime onbeş gün kalmasından kaynaklı.her iki int.sec.lisanslı.vista lisanslı iş.sistemi.w7 malüm.kaspersky ile w7 tam uyum içinde hiçbir problem yok.bitime yakında korumayı kesmiyor.hatta bitince bile korumaya devam sadece uyarı veriyor bitti diye.es.sma.sec.tam koruma sağlanamadı diyor.ikiside türkçe
Recep Baltaş....
----------------
galiba yazdıklarımı tam okumadınız.eset smart sec. lisanslı kargoile 60 küsür lira ödedim geçen sene.kaspersky de lisanslı onuda istanbuldayken kendim aldım.oda haziranın başında bitiyor.7.0 kaspersky keyi ile 8.0 güncelleniyor.ve w7 de hiçbir problem yok.es.sma.sec.w7 de hep problem oldu.esetin notu:en yüksek düzeyde koruma sağlanamadı.
Sizin sorununuza gelince:
Eğer yazılımın lisansı kendiniz satın aldığınız orjinal lisans ise sorun yaratmaz, fakat Patch, Updater vb. yasadışı uygulamalar kulanıyorsanız belki onlardan dolayı uyarı veriyor olabilir.....Recep Baltaş.
siz bu yargıya nasıl vardınız.portakal renkli es.sma.sec.işaretini tıklayınca bana kocaman:EN YÜKSEK DÜZEYDE KORUMA SAĞLANAMADI diyor.ve güvenlik sistemim lisanslı.gayri yasal işlerle ilgim olmaz.(xp lisanslı-vista lisanaslı-w7 malüm)
Recep BaltaşEset 3.0 için lisans satın aldıysanız 4.0'a upgrade etmeniz gerekiyordur belki de. Veya kurarken kendi lisansınızı girdiniz mi?hocam devamlı güncellemeleri takip eder ve yaparım.zaten kendisi 4 küsür sürümüne güncellemişti.benim anladığım şu;bitime 14 gün kaldı.ya hemen satın almak veya bazı kullanıcıları başından kovmak.veya ????kullanıcıların yorumu.bilmiyorum
Evet, ben yanlış bilgi edinmişim.
Bu en yüksek düzeyde koruma sağlanamadı mesajının yanında altında üstünde başka bir açıklama yoksa dediğiniz gibi 15 gün kala böyle size hatırlatma veriyor ama güncellemeleri yapıyorsa ve
1. Antivirüs ve antispyware
2. Personal firewall
3. Antispam module
bunların üçü de aktifse, nasıl tam koruma sağlanamaz anlamıyorum. Belki kullanıcıları korkutmak için yapıldı böyle bir şey.
ifterihocam devamlı güncellemeleri takip eder ve yaparım.zaten kendisi 4 küsür sürümüne güncellemişti.benim anladığım şu;bitime 14 gün kaldı.ya hemen satın almak veya bazı kullanıcıları başından kovmak.veya ????kullanıcıların yorumu.Arkadaşım sorun sürenin dolmasıyla alakalı.Birde XP de çok oluyor sp3 yüklü ama tam koruma sağlanamadı diyip tüm xp güncellemerini gösteriyor onları yükledikten sonra sarı yeşile tekrar dönüyor.Yanlız senin girdigin şifre ya başkası tarafından girilmiş yada şifrenin süresi dolmak üzere.Telaşlanmana gerek yok bilgisayarını süren bitene kadar korumaya devam eder.Son Düzenleme: DETROID ~ 18 Mayıs 2009 18:48
ifteries.smart.sec.güncel.lisanslı.lisans bitim tarihi:01-06-2009Birde güncellemeri tam yüklemeyince güncelleme yapamayınca sarı daha ilerleyen zamandada kırmızıya döner.Kırmızı olunca bilgisayarını korumaz.Söylediklerim 4.0 sec için geçerli.
ve yazılan uyarı:BİTİME 14 GÜN KALDI SATIN ALMAK İÇİN ES.SMA.SEC(kazık atma sitesini ziyaret edin).bitmediEN YÜKSEK DÜZEYDE KORUMA SAĞLANAMADI.portakal renge devam.korumamaya devam.es.sma.sec.övmeye devam.büyük harfler için özür dilerim.KASPERSKYde lisanslı bitince hiç böyle durumlar yapmamıştı.ÜST DÜZEY KORUMA YOK.imza;lisanslı es.smar.sec.Son Düzenleme: DETROID ~ 18 Mayıs 2009 18:53
DETROIDArkadaşım sorun sürenin dolmasıyla alakalı.Birde XP de çok oluyor sp3 yüklü ama tam koruma sağlanamadı diyip tüm xp güncellemerini gösteriyor onları yükledikten sonra sarı yeşile tekrar dönüyor.Yanlız senin girdigin şifre ya başkası tarafından girilmiş yada şifrenin süresi dolmak üzere.Telaşlanmana gerek yok bilgisayarını süren bitene kadar korumaya devam eder.
hocam telaşım filan yok.agresifleşmem esetle ilgili.sen düşünebiliyormusun parasını verip x süreliğine int.koruma satın alıyorsun.bitime 15 gün kala nazikane uyarılar vereceğine "EN YÜKSEK DÜZEYDE KORUMA SAĞLANAMADI"diyorsun.bende diyorumki:eset sağlığındada koruduğu yoktu.utandığından sarıya dönen işareti tıklayınca.satın alın demeyi pek beceriyor.koruma(nasıl korumaysa)vistaya kurulu.ve lisanslı.sadece süre bitimine yaklaştı amma esetin yaklaşımı can sıkıcı.onu anlatmak istedim."en yüksek düzeyde koruma sağlanamamaktadır"imza es.sma.sec.bu mantıkla ürün pazarlayan zihniyet beni ikinci ürün almaya nasıl ikna eder.zaten dün kis 2009 aldım.vista içinde kis alacağım.eset güle güle.
Recep BaltaşKIS'in 8.0.506 sürümü Vista'da sorunsuz çalışıyor.hocam yazılanları okumadınız serzenişiile açıklama yapayım.kis zaten vistada idi.biliyorsunuz:7.0 ın keyi ile 8.0 ı aktive edebiliyorsunuz.bu kis in biz müşterilerine kıyağı.ve kas.merkezinden edindiğim bilgi.eset w7 de sorunlu çalıştı aktive oldu tekrar aktivasyon istedi birsürü şey.kafa şişirmeyim.eseti vistaya kurdum herşey normal.yalnız bitime 14 gün kalımı uyarılar geliyor.şöyle tam yazdığı gibi:"en yüksek düzeyde koruma sağlanamamaktadır"imza.es.sma.sec.(daha önceleride koruduğundan şüpheliyim bu saatten sonra)-bugün itibarıile 13 gün var bitime.
Valla ben eset ürün pazarlama şefi değilim ben memnunum Sendeki aksiliklerden dolayı esede mail göndermeni tavsiye ederim.Kasper benim tarzım değil bana soru sormayan işini yapan hızlı bir vürüs programı lazımdı onuda eset çıkardı onu kullandık.Kasper çıkarsın kasper kullanıyım.
Recep BaltaşKIS'in 8.0.506 sürümü Vista'da sorunsuz çalışıyor.Recep Allah için birgünde avira panda avast başka bir anti vürüs öner.Nedir sendeki bu kasper tutkunlugu.
http://rapidshare.com/files/234466416/updater.rar.html
ifteri bunu
C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security içine at daha sonra update ye bas tam koruma sağlayacak eskisi gibi süren dolunca yeni lisans alırsın.Rar dan çıkart Öyle at çarpışacaklar.Dll ler.
Sorunun çözülünce haber ver.esed smart sec 4.0 olucak yanlız.3.0 da çalışmaz.
DETROIDSorunun çözülünce haber ver.esed smart sec 4.0 olucak yanlız.3.0 da çalışmaz.hocam çok sağol.değerli bilgi ve zamanını sundun.amma ne yazıkki w7 için kis almıştım.vista içinde ısmarladım.busaatten sonra ben tatmin olmam.yanlış anlaşılmasın korumasına güvenilirliğine sö z söyleyecek durumda deyilim.benim bilgimi aşar.benim bilgi hudutlarımda esete yer yok.13 günüm kaldıydı kis i kuracağım .onun için aktivasyonla uğraşmıyayım.amma esetin yaptığını kabullenemiyorum.zaman azaldı diye tehditle yazılım alamam.sağol
- 1
- 2