Sevgili arkadaşlar,
Konu daha fazla dallanıp budaklanmadan kısa bir açıklama daha yapma zorunluluğu hissediyorum lütfen kimse üzerine alınmasın.
Öncelikle şu özel mesajdan küfür konusuna değinmek istiyorum. Mesaj bütünlüğünü okuyan sıradan birisi benim pcmaker'e özelden küfür yazdığımı düşünebilir, yok öyle birşey. En azından okurken ben öyle yorumladım.
Jadex, sen de haklısın ama bazı gerçekleri göz ardı etmeyelim. Forumdaki arkadaşlar birbirlerine bir şekilde şaka yaparlar bu gayet normal. Bu her nekadar normal de olsa yeri ve zamanı ile kişilerin psikolojik durumları da önemlidir. Nihayetinde son durumu bilemeyiz. O halde herkes herkese şaka yapmaz yapamaz. Kaldıran vardır kaldırmayan vardır. Yapılan şakadan yada kişiden hoşlanmıyor olabilirsiniz, bu size şaka yapan kişiye hakaret etme hakkını doğurmaz. Nezaketinizi bozmadan gerekli uyarınızı forumda yada özelden yapar olayın önüne geçersiniz. Yanlışmıyım?
Arkadaş güzel bir konuda önemli bir çalışma hazırlıyor, buna katılmakla birlikte destekliyor önem veriyorum ki takip ettiğimi ifade ettim. Kaale almasam zaten sonuçlarını merak etmez, çalışmasını önemsemezdim. Konuyu küçük bir espriyle güncellemek istedim olay bundan ibaret. Şimdi arkadaşın espri anlayışını ve kişiliğini bir kenara bırakırsak, dışarıdan tarafsız bir şekilde baktığımızda yaptığım esprinin aşırı olmadığını düşünüyorum. Sonuçta, antivirüslerle çalışma yapan birine alakasız bir konuda espri yapmak herhalde doğru olmazdı. Açıkcası bunda büyütülecek bir hadise göremiyorum. Ve nihayetinde aldığım bu '''matrak biri olduğunu mu sanıyorsun? Yanılıyorsun! Fikir yürütme benim hakkımda!'' yanıtı hak etmediğimi düşünüyorum. Kaldıki foruma yeni üye olmuş ve 3-5 mesajı olan birisi de değilim. Eğer öyle olsaydı yapılan espriyi zamansız, verilen cevabı da terbiyesizlik olarak değerlendirirdim. Zamansız dan kastım, yeni üye olmuş birinin her önüne gelenle laubalileşemeyeceğidir. Ha, diyebilirsiniz ki sen de aynını yaptın. Ama arada bir fark var, bizler günümüzün büyük bir kısmını birlikte geçiriyor ve birbirimizi az çok tanıyoruz. Ve yine birbirimize az yada çok bir takım düşünceler besliyoruz. Şimdi yaşça bir çoğunuzdan büyük biri olarak, sevdiğim bir kardeşime ufaktan takılmış olmak bu kadar büyütülmemeliydi. İnsan nazının geçtiğine yada sevdiğine takılır, ama incitmeden.
Sonuç olarak,
Hatalıyım, çünkü yeterince tanımadığım, samimiyetim olmayan birine espri yaptığım için.
Kırgınım, çünkü o kardeşimin seviyesiz boyutlardaki ifadelerine maruz kaldığım için.
Haksızım, çünkü yapılan hataya hatalı cevaplar verdiğim için.
Haklıyım, çünkü yaşça epey büyük biri olarak hakkında iyi yargılar taşıdığım ve önemsediğim bir kardeşim tarafından haksız eleştirilere maruz kaldığım için.
Haklı, çünkü bazı sorunları olabilir ve ters bir anında yazılmış ifadeler olabilir, üzerine gitmemem lazımdı.
Zahmet edip okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Lütfen yazdığımız her kelime için tekrar tekrar düşünelim. Çünkü kimsenin dilinde kemik, altında terazi yok. Dil yarası diye boşuna dememizler.
Son olarak,
Olan olmuş yazılan yazılmış söylenen söylenmiş, eğri yada doğu. Birbirimizi kırmayalım arkadaşlar. Bu arada PcMaker kardeş seni kırdıysam özür dilerim. Bundan sonra daha dikkatli olacağıma söz veriyorum. Ayrıca çalışmalarının sonucunu büyük merakla bekliyorum....