kainat kusursuz bir şekilde belli bir plan içinde intizama dayalı olarak yaratılmıştır güneşin şimiki olduğundan daha yakın yada azıcık olması hepinizinde bildiği gibi ünyanın yanmasına veya soğuktan donmasına sebep olabilir. gelelim konuya arkadaşın biri hala maymundan geldiğine inanıyor çars darwin gibi insanların sırf kendi egoları için yaptıkları sahtekarlığı batı dünyası bile bilmekte hacker cesur arkadaşımız hangi gezegende yaşamakta bi türlü anlam veremiyorum son olark doğanın ne kadar kötü olduğundan bahsetmiş sen evini düzgün kullanma ondan sonra ona buna mahana bul etrafımızdaki kordineli evren ve en basdinden öylesine değişikliğe uğrayarak bu kadar kombineli bir vucüt alacağına inanmak cahilliktir açıkca herşey ortadadır bir bütün olan tüm canlılar ve kainat yüce yaratıcı ALLAH tarafından en ince noktasına değin kusursuz yaratılmıştır buna rağmen şükredileceğe yere o küçücük beyni ile insanoğlu haşa sistemi yargılamakta varın artık gerisini siz düşünün.Bana doğadaki canlıların çeşitliliginin nedenini anlatın o halde... Bilim bunu anlatıyor. Peki kutsal kitaplar ?
Dünyanın 6000 yıl önce 6 günde yaratıldıgını sanan kutsal kitaplarda yazıyor mu bu ?
Evrim mi ? Yaratılış mı ?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.neden ayet yada kuranda geçenlerin sadece kendine göre aşalama olayını kapsayan yeri aldın herzamnki alışılmış kandırmaca olayı akıllının biri gelir işine gelcek bölümü keser ve insanlara gösterir örnek namaz kılmayınız diye geçer adam bunu kabullenir kendi aklınca ama neden namaz kılmayın diye yazar vücüt olarak kirlendiğinizde yada alkol aldığınızda namaz kılmayın der ama adam akıllıya küçük beyinli sadece o kısmını alır ve kendi mesut hisseder. dinimiz o kadar hoş görülüki bunu görmemen senin gerçek dünyaya ne kadar yalancı gözlerle a baktığını gösterir şimdi sen dinimize inanmıyorsun ya o zaman duayada inanmıyorsundur dua şöledir peygamber efendimizin ALLAHIM hidayete ulaşacaklar hidayet eyle ulaşamayanlara ve seni kabullenmeyeni yerle bir et ve kahret.
bak dostum hiç bir kutsal kitaba laf söleyemezsin. sen inanmasan da inanan çok kişi var. çok bilgiliymiş gibi konuşma. dedğin hacı okumamış olabilir. Allah-u Teala o zamanın durumunu düşünerek bu hukuk kurallarını göndermiştir belki de. kesin konuşamam çünkü Allah'tan korkarım. şimdi diyeceksin ki sen kesin konuşamıyorsun. o zamanın şartlarına göre gönderilmiş bir kitap. dünyanın en zengin ülkeleri nereleridir bilir misin ? arap ülkeleridir. kuveyt, umman, dubai...vs. ve bu ülkelerde hiç bir ülkede olmayan teknolojiler var. arap ülkeleri gelişmedi diyemezsin. sana kanıt bu. ülkemizde sürekli gelişme içinde. siyasete girmiyorum. %11.7 lik büyümeyle gelişiyor.
din konusu hakkında çok dikkatli olmalısın. ben profesör değilim ama her dediğine cevap mutlaka vardır. bazı dediklerinin ben de cevabı olmaya bilir. sen nasıl her bir şeyi bilmiyorsun bu konuda da bilgin olmayabilir. avrupa özentiliği sizde büyük derecede ilerlemiş. din; iyi bir yaşam için vardır. müslümanlıga inanmıyor olabilirsin ama diğer dinlerde de bu iyi bir yaşam için vardır.
gavurun yaptıgı uçakla diyorsun. sen tarih bilir misin kardeş ? 0(gavur) kişiler hoşgörüyle yaklaşmış mı ?
nereye gittiyse sömürmüş sömürmüş. osmanlı devleti hoşgörüyle yaklaşmış. emin ol osmanlı sömürseydi dünyada tek devlet osmanlı olurdu. neden bunu sölüyorum. şuan dünya o sömürgecilerin elinde. müslümana pazar payı bırakmıyorlar. bizim mühendislerimiz yok mu ? var. herşeyi de yapacak güçteler. sen cumhuriyet diyorsun ama milletçilik sen de yok. senin ve senin gibiler oldugu sürece kominist bir rejime doğru gider ve hiç gelişemeyiz. her birlikte olup ülkemizi iyi yerlere getirmeliyiz.
harun yahyayı yalanladı diyorsun. harun yahyanın kitabını okudun da mı yalanladı diyorsun. yine dogma bir düşünce içindesin. harun yahyayı da oku o dediğin kişiyi de oku.
konu dışına çıkmaya başladık. şuanki dünya dinleri arasında en mantıklı din islamdır.
onada güzel bir cevap ALLAH çeşitliliği sever bu onun yaratma sanatının ne kadar eşsiz ve üstün olduğunu gösterir ve doğadaki her canlı öylesine yaratılmamıştır evrenin en kıymetli yaratığı olan insan için hizmet vermek adına yüce yaradan tarafından yaratılmıştır bilime çok güveniyorsunuz ama oda bu olayların herşeyin rastgele olduğuna inanmıyor ve sonuç olarak bilerek düşünülerek ve planlı bir şekilde oluşturulduğunu söylüyor yani bilimde inançtan gelir bilim maddi olarak maneviyatı keşfetmektir neden inceliyorsun araştırıyorsun diyorsunki çok güzel yaratılmış buda seni ve herşeyi yaratan bir yaratıcı olduğuna inandırıyor ve öyledirde bu sayede bilim seni inanca ulaştırıyor.
Allah insanlara hakaret etmiştir diyorsun. ama nasıl insana hakaret etmiş ? inanmayan insana, yanlış yapan insana hakaret etmiştir.
sen diyorsun ki maymunlardan geldik. ya kardeşim bana somut örnek göster. var mı bu kadar basit birşey. maymunlardan geldik deyip geçiyorsun. asıl çocuksu düşünen sensin. bu kadar kestirip atmayın. tesadüf kelimesini unutuyorsun arkadaş. bu düzen tesadüf olabilir mi ? sana soruyorum ya. tek soru var. herşey tesadüf olabilir mi ? sen tesadüf diyorsun direkt Allah yoktur da demiş oluyorsun. bu muazzam vucud bu muazzam dünya, güneş, hayvanlar, bitkiler tesadüf olabilir mi ? mutlaka bunu yapan bir güç olmalı. o da Allah'tır. daha insan vucudunun büyük kısmını çözemediler. insanoğlu bir sineği bile yapamazken sen nasıl Allah'ın varlıgını yok sayarsın. altın oran dedim kimseden ses çıkmadı. sorarım sana bu altın oran da mı tesadüf. inanmak için küçük bir neden altın oran. sana bir örnek vereyim inanman için. google earth programını aç. mekkenin kuzey kutbuna uzaklıgını, mekkenin güny kutbuna uzaklıgına böl. cevabı 1.618'dir. google müslüman programı değildir. ama yap gör. somut örnekler veremiyorsunuz. yok yok. bir şey diyorsunuz ama örneği yok. dinde saçmalık var diyorsun ama kendine de bir bak. evrim der ki; balinalar şöyle oluşmuştur. ayı denizde yüzerken birden yüzgeçleri falan oluşmuş. balinalar ayıdan gelmiş. ya böle bi saçmalık var mı kardeşim.
yeni yeni konular açıyorsun. dediklerinin cevabı var elbette ama sen de benim dediklerime cevap yazsana kardeş.
onada güzel bir cevap ALLAH çeşitliliği sever bu onun yaratma sanatının ne kadar eşsiz ve üstün olduğunu gösterir ve doğadaki her canlı öylesine yaratılmamıştır evrenin en kıymetli yaratığı olan insan için hizmet vermek adına yüce yaradan tarafından yaratılmıştır bilime çok güveniyorsunuz ama oda bu olayların herşeyin rastgele olduğuna inanmıyor ve sonuç olarak bilerek düşünülerek ve planlı bir şekilde oluşturulduğunu söylüyor yani bilimde inançtan gelir bilim maddi olarak maneviyatı keşfetmektir neden inceliyorsun araştırıyorsun diyorsunki çok güzel yaratılmış buda seni ve herşeyi yaratan bir yaratıcı olduğuna inandırıyor ve öyledirde bu sayede bilim seni inanca ulaştırıyor.Hiçbirşey boşa yaratılmamıştır diyorsun fakat atıyorum dünya üzerindeki bir taşı alıp uzaya yolladık diyelim.
O taşın dünyadan eksilmesiyle dünya düzeni bozulacak mı ???
O taşın yaratılma amacı nedir ?
O taş dünya üzerinde niye yaratılmıştır ?
diye sorular akla gelmiyor degil.Bir yaratıcı neden kendisine inanmayanlara hakaretler eder ki ?
Bu yüce yaratıcıya yakışıyor mu ? Ve kurani kerimde inanmayanları öldürün diye ayet var.
yani inananlarla inanmayanları savaştırıyor allah.Aklıma şöyle soru geliyor. İslamiyetten önce kendisine inanmayan kavimleri helak ettim diyen yaratıcı neden kurani kerimde helak ederim demiyorda siz savaşın diyor ? kullarını savaştırmak hoşuna mı gidiyor ?
Bu sadistlik degilmidir ?
Kadınlarla ilgili ayetlere daha gelmedim... O kadar çok konu var ki aslında. Sırayla hepsi... Akıl ve mantık dışı. Kutsal kitapta şiddet, savaşlar, esirler, cariyeler, kölelikler, cinsellik filan var hep. Korku filmlerini aratmıyor dogrusu. Her ayette yakarım, öldürürüm, helak ederim, görmedin mi onlara neler yaptım. Yangın azabını tadacaklar... Resmen vahşet.
dostum en yakın zamanda bir kitapçıya gidip dediğim kitabı almalısın. tüm dediklerinin cevabı var orda. harun hocayı da oku. sonra gel burda yine tartışalım. olur mu :)
dostum en yakın zamanda bir kitapçıya gidip dediğim kitabı almalısın. tüm dediklerinin cevabı var orda. harun hocayı da oku. sonra gel burda yine tartışalım. olur mu :)Harun Yahya'yı bilim adamı zaten anlatıyor. Benim okumama gerek yok. O kitaplardaki yanlışlarını bilim adamı kanıtlıyor. Bir izle videoyu...youtube giremiyorsan ktunnelden girip arama bölümüne şunu yaz. Richard Dawkings Harun yahya
Cidden yaz ve ögren neyin ne oldugunu... Hatta richard dawkingsin diger belgesellerini de izlemeni öneririm.
Dünya üzerindeki savaşların büyük çogunlugu hep dinler yüzünden çıkmıştır ve çıkmaktadır...
Din bir çeşit uyuşturucudur.
Bir yaratıcının varlıgı kabul edilebilir fakat dinler için aynı şeyi söyleyemeyecegim.Saygılarımla...
teknoloji forumunda gereksiz ve kavgaya dönüşebilecek birBurada mcafee23 'e katılıyorum.Burası teknoloji forumu.Böyle alt forumların kaldırılması gerek siteden bence...
Hoş sitede "ADMIN,MODERATOR" adına hiç kimse yokya,neyse...Şimdi Hacker kardeşimize bende bir iki birşey söylemek istiyorum:
Bu yazıyı şimdi gördüm ve yine bu evrimciler beni güldürmeye başladı sabah sabah.BU evrimciler de olmasa hiçbişeye gülemiyorum ben...Evrim evrim diyorsunuz sana bir soru sorayım:
ARA GEÇİŞ FOSİLLERİ NEDEN YOK?
NEDEN evrimciler BU SORUYA CEVAP VEREMİYORLAR?
Bir gece maymun yatıp,sabah kalktığınızda insan mıydınız?
Neden hiçbiryerde ara geçiş adına fosiller bulunmadıda , sizin o bilimadamlarınız kafatasını insandan alıp , çenesini maymundan alıp sahte örnekler oluşturma ihtiyacı duydular?Sanayi devrimi kelebekleri konusu,Başlı başına bir yalan!!!
Kelebeği alıp,ağaca yapıştırmış, sonrada "Anaaaa,evrimi kanıtlayacak fosil buldum lan" diye gezinen bilim adamları...
Eğer bilim buysa vah halimize!!!Bir de kendi aklınca (biraz ağır oldu kusura bakma artık) oturmuş Kur'an-ı Kerim ' i yorumlamaya kalkmışsın.
Sen kimsin ki de biz senin yorumladığın bir şeye inanalım...
Kur'an-ı Kerim' den anlamayanlar işte saçma sapan yorumlar yapıyorlar.
Senin yorumun gibi sistemsiz değil yapılan yorumlar.Demişsin ki "Allah ismi bir putun ismi.Siz neye inanıyorsunuz?"...
Bir fani insanın koyduğu bir isimden dolayı ALLAH'ımdan mı soğuyayım?Richard Dawking miş,Richard Dawking kim? Bu adama ben niye inanayım?
Evrimciler HARUN YAHYA'yı neden sevmez?
Çünkü evrimcilerin tüm kirli çamaşırlarını ortaya döktüde ondan.Harun Yahya'ya birşey yapamıyorlarya acayip zorlarına gidiyor? İŞte bu yüzden Harun Yahya'yı sevmezler ve mahalle kadınları (biraz ağır oldu ama...) sadece iftira atarlar adama...Hani sen aşağıda demişsinya "Hacca gidip-gelen bir kişi bizi iftara davet etti.Kur'an-ı Kerim'i bir kez bile okumamış ,onla sohbet etmey kestim.Ne desem anlamayacaktı.." diye ,hah bende işte senle bu konuyu tartışmıyorum.Çok gerekli olmadıkça bu ilk ve son mesajım.Çünkü ne desem anlamayacaksın ki?
Bana vakit kaybettireceksin...İnsanlar artık evrim teorisine inanmıyorlar, çocuklar bile inanmıyor...
İnsan her zaman için bir Yaratıcı'ya sığınma gereksinimi duymuştur.Bütün dinler böyledir.Okuduğunuz kitap sayısı 10'u geçmiyor, kalkmış onu savunuyorum , bu benim adamım diyorsunuz.
ALLAH ne güzel buyurmuş Kur'an-ı Kerim'de ;
"Sizin taptıklarınız size , benim taptıklarım banadır."Neyse dediğim gibi bu mesajım -çok gerek olmadıkça- ilk ve son mesajımdır.Benim böyle değersiz konulara , ayıracak vaktim yok....
Size kolay gelsin, benim dinime saldırmadığınız sürece hangi dine taparsanız tapın,kime inanırsanız inanın,
Eyvallah ...
şimdi sana son cevabı veriyorum eğer bilmediklerimi ayağımın altına alaydım başım arşa değerdi bi mevzu açmışsın ve önceden soruları hazırlamışsın durmadan soru soran sen cevap veren biziz bizde nihayetinde aciz bir yaratığız bilmediğimiz bir çok şey var önceki cevabımdada verdim insan oğlunun beyni küçücük sadece yaşamaya ve etrafındaki kendisini ilgilendirecek mevzuları bilecek kadar yetiyor sen bana dünya dışındaki olayları soruyorsun zaten ben bunları bilmiş olsaydım burda işim ne olurdu ayrıca kuranı kerim kesitler alarak kendince mantığı bulmaya çalışıyorsun ben sana hangi cevabı sunarsam sunayım sen yeni sorularla ve aklının yettiği kadar kendi gerçeklerini savunacaksın en iyisi senin dinin sana benim dinim bana ALLAH hidayete erdirsin bu gibi mevzular yüzünden hayatımızı geliştireceğimiz yere geriliyoz
ha son olarak ddr 2 am+ işlemcili pc balkona koydum dün gece acaba evrimleşip ddr3 ve am3 bir sistem olurmu diye olmadı. ha dedim zaman lazım aklıma pentıum 2 geldi koştum bodruma baktım nerde evrimleşeceği yere iyiçe hurda olmuş :)))))) olay bu kadar basit.
Arkadaş araformdan bahsetmiş o verdigim videoları izlerse zaten anlayacak fakat okuma geregi ya da izleme geregi bile duymuyor ki :)
Aslında boşuna yazıyorum. Çünkü ne desem fayda etmez. Diyorum ya din uyuşturucu gibidir. Bağımlılık yapar. O yüzden de yorum ve soru sormayı bırakıyorum. Çünkü inandıgınız şeyin nasıl birşey oldugunu, nasıl oluştugunu, nerde yaşadıgını dahi bilmiyorsunuz. Ölüm korkusu ve ebedi yaşam arzusu sizi bu inançlara yitiyor. Çok iyi biliyorum. Ya varsa mantıgı içindesiniz. Kimse gidip cenneti cehennemi ya da allahı görmemiş. Fakat çıkar için ya varsa ben karlı çıkarım mantıgıyla hareket ediliyor.
Ben de diyorum ki dogumdan önce nerdeysen ölümden sonrada öyle olacak.
Eger konuyu mod arkadaşlar silerse memnun olurum. Çünkü gerçekten tek başıma cehaletle savaşacak gücüm yok.
Hz. Muhammed'in 9 yaşındaki aişe ile ilişkiye girmesini savunurlar çünkü bu insanlar.
Hz. aişenin kendi hadislerinde 9 yaşındaydım der. Fakat islamcılar kılıflar uydururlar 17 yaşında derler.
17 yaşında bile olsa 52 yaşındaki allah resulünün kendisinden 35 yaş küçük torunu yaşındaki kız ile birlikte olması nasıl açıklanır bilemiyorum.
Konu silinebilir. Çünkü başka cevap yazmayacagım. Üsluplar ortada...
Hah hah,ne güldüm beaaa.Gözlerim yaşardı....Arkadaş araformdan bahsetmiş o verdigim videoları izlerse zaten anlayacak fakat okuma geregi ya da izleme geregi bile duymuyor ki :)Aslında boşuna yazıyorum. Çünkü ne desem fayda etmez. Diyorum ya din uyuşturucu gibidir. Bağımlılık yapar. O yüzden de yorum ve soru sormayı bırakıyorum. Çünkü inandıgınız şeyin nasıl birşey oldugunu, nasıl oluştugunu, nerde yaşadıgını dahi bilmiyorsunuz. Ölüm korkusu ve ebedi yaşam arzusu sizi bu inançlara yitiyor. Çok iyi biliyorum. Ya varsa mantıgı içindesiniz. Kimse gidip cenneti cehennemi ya da allahı görmemiş. Fakat çıkar için ya varsa ben karlı çıkarım mantıgıyla hareket ediyor.
Eger konuyu mod arkadaşlar silerse memnun olurum. Çünkü gerçekten tek başıma cehaletle savaşacak gücüm yok.
Hz. Muhammed'in 9 yaşındaki aişe ile ilişkiye girmesini savunurlar çünkü bu insanlar.
Hz. aişenin kendi hadislerinde 9 yaşındaydım der. Fakat islamcılar kılıflar uydururlar 17 yaşında derler.
17 yaşında bile olsa 52 yaşındaki allah resulünün kendisinden 35 yaş küçük torunu yaşındaki kız ile birlikte olması nasıl açıklanır bilemiyorum.Konu silinebilir. Çünkü başka cevap yazmayacagım. Üsluplar ortada...
A evet videoları izledim,çok güzel yalan atıyorlar...
Ara geşiç formu olarak neyi gösteriyolar?
Mesela örnek veriyorum (onlarca yalandan sadece bir tanesi...), Archæopteryx 'i örnek gösteriyorlar ara geçiş formuna...
Buna,sürüngenden kuşa geçiş bir canlı olduğu ve uçamadığı iddaa edilmiştir.Amma ve lakin 92 yılında yapılan kazı çalışmaları sonucu bulunan fosiller bunun -doğuştan kuş olduğu- ve uçabildiğini göstermiştir.
Yapılan araştırmalar kanıtlamıştır ki,
Archæopteryx bir kuş türüdür..
Burda kimin cahil olduğu belii.(evrimi savunduğun için demiyorum.).
Yazdığın yorumlardan , cevaplarından cahilliğini belli ediyosun zaten...
Bir teoriye inanmış -ama doğru,ama yanlış- onun adam gibi savunmasını bile yapamıyorsun.
Zora gelince kaçarsınız zaten..
İki de bir Richard dawkins,Richard dawkins diye tutturmuşsun.
Bu adam kim?
Bütün dünyanın kabul ettiği en mükemmel bilim adamı mı?...
Ne, atom mühendisi mi?
Yoksa astra fizikçi mi?
Ben bu adama niye inanayım abi???
Ne idüğü belirsiz.....
Ben senin yorumunu bekliyordum,cevabın ne olacak diye.
Ama gördüm ki çoluk çocukla uğraşıyor muşum....
Hadi sana iyi evrimleşmeler...
Bu arada arkadaşın verdiği bilgisayar örneği çok güzeldi...
Son olarak üstte yazmayı unuttum,
Görmek isteyen bakar, bakmak isteyende görür...
bende seni anlamıyorum sana diyorum bunları çözme mantığına yetecek akıl insanoğlunda yok anlatamıyorum etrafına bir bak çözemediğin bir sürü olay var evren o kadar büyükki uçsuz bucaksız hakkındaki gerçekler ve bilinmeyenlerde kendisi kadar büyük buraya gönderilirken zaten yüce yaradan senin iman edip etmeyeceğini biliyor haşa cahillik yaradandan olamaz sonuçta imtihan olmak için geldik herşeyin bir sebebi var ve eğer okuduysan imzamı bende orda insanlaın ne kadar nankör olduğunu bahsediyorum yaradan herkese özgür irade vermiş sonuç olarak sende bir işyerinde çalışıyorsun ne karşılığında beleşemi hayır bir ekmek yada gıda alıp hayatını sürdürmek için cennete böledir hiç bişey yapılmadan kazanılmıyor ve ayrıca kuranda bahsedilir kıyameti gören günahkarların tövbe etmeye çalıştığını ama artık çok geç olduğunu belirtir eğer herkes cehennemi görseydi iman ederdi imtihanın bir anlamı olmazdı yada cenetin derecelerini görseydi herkes kullukta yaışa girerdi ve yibe cehennem azabında bahsedilir inanmayanlar hiç durmaksızın yalvarırlar yarabbi bizi tekrar dünyaya gönder iman edelim diye ALLAHTA onlara zaten siz dünyada değilmiydiniz biz sizlere haberciler peygamberler ve kitaplar gönderdik siz bunu kabullanmediniz o zaman tadın bu azabın tadını.
Burada mcafee23 'e katılıyorum.Burası teknoloji forumu.Böyle alt forumların kaldırılması gerek siteden bence...Chip Online, ağırlıklı olarak bilgisayar teknolojisi ve programlamaları konularında bilgi paylaşım forumu olabilir ancak bu yaşam olaylarından bihaber kalınacağı demek değildir. bu nedenle konu dışı bölümü altında açılan ve tüm forum başlıkları altında açılan konular, Chip Online Forum Kuralları çerçevesindeyse hiçbir bilginin paylaşımı için bir kısıtlamamız yoktur.
Hoş sitede "ADMIN,MODERATOR" adına hiç kimse yokya,neyse...
Aslında boşuna yazıyorum. Çünkü ne desem fayda etmez. Diyorum ya din uyuşturucu gibidir. Bağımlılık yapar. O yüzden de yorum ve soru sormayı bırakıyorum. Çünkü inandıgınız şeyin nasıl birşey oldugunu, nasıl oluştugunu, nerde yaşadıgını dahi bilmiyorsunuz. Ölüm korkusu ve ebedi yaşam arzusu sizi bu inançlara yitiyor. Çok iyi biliyorum. Ya varsa mantıgı içindesiniz. Kimse gidip cenneti cehennemi ya da allahı görmemiş. .Başta belirtmişsiniz saygı duyarım manasında bir şeyler.Belki üsluptan rahatsız oldunuz,ya da kanıtlama isteği ağır bastı,kendinizi tutamadınız.Bilemiyorum ama kimseye inançlarından ötürü cahil diyemezsiniz,insanların inandığı değerleri böyle basite indirgeyemez ve onlarla dala geçemezsiniz.Evrimi savunabilirsiniz ona bir şey demiyorum.Ancak bu konuyu açma amacınızdan oldukça sapmışsınız.Burada inandığınız şeyi savunmanız gerekirdi,inanmadığınız şeyi çürütmek değil.Korkarım siz böyle davranmaya devam ettikçe istediğiniz üslupla karşılaşmanız mümkün değil.Bence tartışmayı burada kesmek en doğrusu.Ölünce gerçek neymiş öğreneceğiz değil mi? O zamana kadar herkes istediğine inansın ve bu tartışma bitsin derim.Her forumda defalarca açıldı ve açanlar ve cevap yazanların çoğu karşı tarafı da kendi inandığına inandırmaya çalışıyor.Herkesin aklı var,herkes istediğine inansın.Lütfen birbirimize de hakaret etmeyi keselim...ve de
Çünkü gerçekten tek başıma cehaletle savaşacak gücüm yok.
Son Düzenleme: Psychonaut968 ~ 27 Ağustos 2010 12:21
Yazmayacagım demiştim fakat yazıyorum. Akıllı tasarım mahkeme tarafından çürütüldü ve çöktü. Buna ragmen hangi akla hizmet akıllı tasarımı savunuyorlar bilmiyorum...
Merak edenler var ise http://yaratiliscilaracevaplar.w ... i-tasarimin-cokusu/
linkteki videoyu izlesinler.
Evrim saçmalık diyenlere en büyük kanıt videodadır. Mahkeme tarafından akıllı tasarım resmen çökertilmiştir. Burdaki insanlarda mahkemeden üstün degildir. Çünkü evrim gözlenebiliyor...
Saygılarımla. Evrime saçma diyenler aynaya dönüp baksınlar hele...
dogmatik düşünceyle bir yere varamayız. hem evrimi savunan kitapları oku, hem de evrimin aldatmaca oldugunu anlatan kitapları oku. dinime laf söleyemezsin. Allah'a ne hak ile laf söleyebilirsin.
senin gibi kominist ve evrimi var sayan arkadaşlarımı görüyorum. özellikle kız arkadaşlarımın durumu hiç iç açıcı değil. bırakın şu avrupa özentiliğini. sen kendi soyuna hakaret ediyorsun. neyse dostum. Allah ıslah etsin seni. eyvallah.
biraz izledim adamlar resmen darvinizim avukatları ne yani mahkeme sırf bunlaraın isteği doğrultusunda karar verdi diye kabullenmek zorundamıyım çok saçma adamın tek yaptığı sadece konuşmak mahkemelerde o kadar yanlış kararlar veriliyorki insanın kanı donuyor en basit örnek adam evi soymaya gelmiş öldürürsem ben suçluyum niye arkadaş benmi davet ettim onu. hani bir söz vardır bazen birisine kızdığın için maymun dersin ve karşıdaki hakarete uğradığını ve kalbinin kırıldığını söyler peki sana maymun demiş olsam şimdi burada bu sitede beni uzaklaştırırlar nedeni basit maymun bir hayvandır ve hiç bir şekilde insanla bağnaşamaz afedrsin ama anne ve babanı maymun olarak görmek çok değişik bir fantezi en basidi fare insan dna en yakın dna kendilerinde bulunmakta eeeee imdi napacaz çook önceki atalarımız faremi yani güldürmeyin beni :)))))))))))))
dogmatik düşünceyle bir yere varamayız. hem evrimi savunan kitapları oku, hem de evrimin aldatmaca oldugunu anlatan kitapları oku. dinime laf söleyemezsin. Allah'a ne hak ile laf söleyebilirsin.Kendi soyuma nasıl hakaret ediyorum hele bir söyle ?
senin gibi kominist ve evrimi var sayan arkadaşlarımı görüyorum. özellikle kız arkadaşlarımın durumu hiç iç açıcı değil. bırakın şu avrupa özentiliğini. sen kendi soyuna hakaret ediyorsun. neyse dostum. Allah ıslah etsin seni. eyvallah.
Türklerin nasıl müslümanlaştırıldıklarını biliyor musun ?
100.000 türk katledilip 50.000 türk köleleştirildi... 40.000 türkün kellesi inanç ugruna kesilip yol boyuna agaçlara asıldı. araplar türk savaşında baya bir zengin oldu.İşte türkler yani soyumuz olan şaman türkleri bu şekilde müslümanlaştırıldı. Fakat bunu din ve tarih kitaplarında anlatmazlar...
Aşık Mahsuninin bir şarkısı geldi aklıma...
Ey arapça okuyanlar allah türkçe bilmiyor mu diye.İroni yapmıyorum. Mantıgımı kullanıyorum. Özellikle kız arkadaşlarının halleri gerçekten içaçıcı... Çünkü arap ülkelerinde kadınlar makyaj yapıyor diye, oje sürüyor diye kırbaç cezası yiyor.
2 kadının şahitliginin 1 erkek şahitligi sayıldıgı kuranda yazıyor.
1 kadına 1 erkegin yarısı kadar miras düşecegi de kuranda yazıyor.
Sözünüzü dinlemeyen başkaldıran kadını dövün diye de kuranda yazıyor.
Kuran kadına resmen 2. sınıf insan gözüyle bakıyor. Hatta köle gözüyle bakıyor. Kadın kölemi ki başkaldırsın.
1 kadına verilirken 2 erkeğe verilmesini sebebi belli bunu bile çözemedin ha kızın varacağı erkek olduğunu düşünürsek kocası 2 alarak bu açığı kapatıyor peki kadın 1 alarak vardığı erkek olduğuna göre tam bir eşitlik ölçüsü çıkıyor ortaya başkalarının yaptıkları uyguladıkları fenalıkları bir dini inanca mal edemezsin bunu bile anlayamazsan vay haline ayrıca cahiliye döneminde puta tapanlar zamanında kız çocukları diri diri gömülmekten islam sayesinde kurtulmuştur ALLAH AŞKINA BU DARVİNİZİM OLAYLARINI OKUYANA KADAR AZICIK DİNİ BİLGİLERE BİR GÖZ AT VALLA BU BASİT BİLGİLERİ HERKES BİLİYOR YAZIK SANA VE AYRICA HERKESİN 2 . SINIF GÖRDÜĞÜ ZENCİ KARDEŞLERİMİZİDE İSLAM KURTARMIŞTIR TEK YÖNLÜ OKUMAK BİLDİĞİN YALANLARI KENDİNE İNANDIRMAK GİBİDİR BUDA BENDEN Bİ SÖZ YAZIN KENERA HOŞUMA GİTTİ.
Chip Online, ağırlıklı olarak bilgisayar teknolojisi ve programlamaları konularında bilgi paylaşım forumu olabilir ancak bu yaşam olaylarından bihaber kalınacağı demek değildir. bu nedenle konu dışı bölümü altında açılan ve tüm forum başlıkları altında açılan konular, Chip Online Forum Kuralları çerçevesindeyse hiçbir bilginin paylaşımı için bir kısıtlamamız yoktur.Ben de arkadaşa katılıyorum ama bir farkla admin moderatör vs var da kendi moderatörü olduğu forumun kurallarından bi haber moderatörler. Arkadaşım cevap vermeden önce "yav bi forum kurallarına bakayım da öyle ahkam keseyim sonra rezil oluruz falan" demekte mi aklına gelmedi???
"Burada mcafee23 'e katılıyorum.Burası teknoloji forumu.Böyle alt forumların kaldırılması gerek siteden bence...Hoş sitede "ADMIN,MODERATOR" adına hiç kimse yokya,neyse..."Kapatın şu konuyu!
Forum kurallarında yer alan en az 5 maddeye aykırı. Tabii o forum kurallarını muhtarın eşeğinin yazdığını düşünüyorsanız onu bilemem...
Forum için tema dışı sayılabilecek mesajlar. Bu forumlar, üyelerin fikir paylaşımı ve yardımlaşması için kurulmuştur. Forumumuzda “Konu Dışı” adında bir başlık bulunsa da, bu kurallar söz konusu alanda da uygulanacaktır. Konu Dışı kısmının her türden tartışmaya açık olduğunu düşünmeyin: Dini tartışmalar, politika, aşk partneri arama, diğer firmalara/dergilere saldırma gibi şeyler, bu forumlara değil, başka web sitelerine ve forumlara uygundur.
Son Düzenleme: noleafclover ~ 27 Ağustos 2010 14:35
@noleafclover;
Beni kast ediyorsan, seninle aynı fikirde olduğumuzu da anlamanı bekliyorum..
Forum kurallarını daha önceden okumuştum.Bende bu konunun kapatılmasından yanayım.
Burası teknoloji forumu, genel bir forum değil.
Teknoloji,programlama,oyun,program,vb. dışındaki alt forumlar kaldırılmalı bence...
Zaten artık moda olmuş durumda...
Programlama ile ilgili bir forum açılır,programlamanın dışında her şey paylaşılır,
cep telefonu üzerine bir forum açılır,başlarlar siyasetle vb.ile ilgili konular paylaşmaya...
Chip Forum 'da böyle bir duruma gelmiş halde...
Bu arada Darwin'i savunanlar acaba biliyorlar mı Darwin'in, Türkler'i en aşağı ırk diye nitelendirdiğini ve dünya üzerinden kaldırılması gerektiğini söylediğini ?