Evrim mi ? Yaratılış mı ?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
H@ckerCesur
27-08-2010, 00:21   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

Bu aralar sıkça araştırdıgım bir konudur.
Bir tarafta tüm bilim adamlarının ortak oldugu nokta evrim. Diğer tarafta ise ilahiyatçıların sadece inanarak öne sördüğü yaratılışçılık....

Bugün tıpın gelişimi evrimi baz alarak olmaktadır... Hastalıkların tedavisi için geliştirilen ilaçlar evrime göre yapılmaktadır. Ve bugün bir hastalıga iyi gelen antibiyotik bir süre sonra aynı hastalıga iyi gelmemektedir çünkü o hastalıga sebeb olan virüsler evrimleşerek daha da güçlenmiştir...
Evrimi hayatın her alanında görebiliriz. Hayvanlardan, bitkilerden ve sebzelerden örnekler verecegim...
Mesela kedigiller diyoruz...
Kedi, aslan, kaplan bunlar hep aynı ortak atadan gelmektedir...
Portakal, mandalina, greyfurt bunlarda hep aynı ortak atadan gelmektedir...
bezelye, bakla, fasulye de öyle.

Fakat yaratılışçılar nedense bu gerçekleri asla kabullenemiyorlar...
Ben bilime ve mantıgıma inanıyorum ve evrimi savunuyorum.

Yaratılışçılara göre ise hayat ensestlikle başlıyor.
Tüm insanlar adem ve havvadan gelmektedir diyorlar. Böyle birşeyin olması için kardeşin kardeş ile birleşmesi gerekiyor ve sırf bu durumdan bile ben evrimi daha mantıklı buluyorum.
maymunla aynı ortak atayı paylaşmak ensestlikten geldigimize inanmaktan daha iyidir.
ve insanlar arasındaki farklılıkları evrim çok güzel açıklıyor.
Mesela afrikadakileri, çinlileri, japonları...
Yaratılışçılar dünyanın 6000 yıllık oldugunu söylüyorlar fakat bilim 3.8 milyar yıldan bahsediyor.
Erkeklerde hiçbir işlevi olmayan meme uçlarını evrim çok güzel açıklarken yaratılışçılar allah bilir demekle yetiniyor... Ya da ne bileyim tavugun kanadı olmasına ragmen uçamamasını evrim çok güzel açıklarken yaratılışçılar yine allahın işine akıl sır ermez diyorlar.

Tabiki bu konuda inançlara sataşmam söz konusu degildir. Sadece iki tarafı da tartışalım istiyorum. Biliyorsunuz ki tvlerde bile artık evrim konusu tartışılıyor.

Eleştiri, görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 27 Ağustos 2010 00:24
aydın tulay
27-08-2010, 00:39   |  #2  
Üye
99 mesaj

bilimin bu gün bile açıklamaktan aciz kaldığı bazı konuları kuranı'kerim 1400 yıl önce açıkladı.sen kötü yoldasın kardeş geç olmadan dön.

uGuR.uK
27-08-2010, 00:42   |  #3  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

bunlar öyle laf olsun diye tartışılcak, hatta sıradan insanların tartışması gereken konular değil. evrimde yaratılışta günlük sohbetten ziyade hem bilimsel hemde dini açıdan çok büyük bir bilgi birikimi gerektirir ki daha burda ipler kopar çünkü her ne kadar bilimin kural ve sonuçları belli başlı sabit olsada din kısmı kişi ve kültürlere göre değişceğinden çoğu zaman ortak bir karara varılamaz. o yüzden kendi fikrinizi kendize saklayın derim yoksa kavga çıkar :)

-R8-
27-08-2010, 00:59   |  #4  
-R8- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
446 mesaj

Biz maymundan geldiysek ağaçlarda maydonozdanmı geldi =D

Son Düzenleme: -R8- ~ 27 Ağustos 2010 01:00
Blackinred
27-08-2010, 01:00   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
356 mesaj

En alevli konuyu seçmişsin. Umalım da herkes belirli bir seviyede tartışsın. Buna önce sen başlamalısın HackerCesur, ensest tarzı bir muhabbet hoş değil. Ayrıca ben de sana basitçe şunu diyebilirim ; "tek hücreli bir organizmadan evrildiğimi düşünmektense her şeyden üstün güce sahip biri tarafından yaratıldığımı düşünmek bence çok daha iyi ve insanı yücelten bir düşünce bu."

Ben yaratılışa inanıyorum açıkcası. Ancak evrim için de "hadi oradan" demem çünkü adamlar sana farklı zaman aralığındaki fosilleri ve bu fosillerin yavaş yavaş şu anda var olan türlere (örn, insan) dönüştüğünü, kesin olmasa da, gösterince bu ilginç geliyor.

Yalnız bak şöyle de bir şey var; Hadi bu bilim adamları evrim üzerine tezler yürütüyor ama onların da belirttiği gibi ve inançlı insanlarında savunduğu gibi hiçbir şey yoktan varolamaz. Mutlaka bütün bu yaratılış zincirini (Bing Bang'a kadar gidersek) başlatan biri olmalı. Evrim var, ben Allah'a inanmıyorum derken bunları da düşünmelisin. Sadece insanların varoluşuyla Allah'ın varlığını kıyaslayamazsın, madem araştırmayı seviyorsun, ki bu çok güzel, bunlara da bir bak. Gidebildiğin kadar geri git, bulabildiklerini oku.

H@ckerCesur
27-08-2010, 01:00   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj
Alıntı: qudin  
Saçma sapan konuşma ensestmiş Darwin'i okudun mu? haydi okudun diyelim aç birde Kur'an'ı oku sonra böyle sapık ifadeler kullan neye inandığını sorgulayan yaradılışa inanları saçma sapan kelimeler kullanarak yargılama.!
Ayrıca merak konusudur Charles Darwin'in akrabası Galton parmak izini bulan adamdır eğer ki evrimleştik her insanda farklı parmak izini neye dayandırıyorsun geçtim
Balina yunus memeli hayvanlardır halbuki denizlerde ki balıklar yumurta ile çoğalırla bunu evrimciler her zaman görmezden gelmektedirler.!
Ayrıca akıl var mantık var japonlar çinliler demişsin bilmem kaç milyar yıllık fosilleri bulunmuş demek ki o zamandan bu zamana değişiklik olmamış kendi kendnle çelişki içerisinde değil misin?
Öncelikle üslübunla kendini belli etmişsin zaten. Parmak izi konusunda kör cahilsin. Ayrıca kuranı okumadan yorumlaman yanlış.
Kurandaki mucizelerle ilgili çarpıtmalar için ise

burayı okumanı öneririm.

H@ckerCesur
27-08-2010, 01:03   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj
Kendi evinde kanıtlasana evrimi al milyonlarca atomu(canlı organizmasında olan ne istersen) koy yan yana bakalım birleşip evrimleşip herhangi canlı bir organizma haline geliyor mu? Basit Türlerin Kökenleri kitabını oku atomların nasıl bir araya geldiğini anlatmış zaten Darwin inanmak mümkün mü acaba :))
Ayrıca özürlü doğan organizmaları nasıl açıklayacaksın mutasyon yada doğal seleksyon sonucu bir evrim varsa insan neden özürlü doğar? Bunu açıklayana şeker alacağım Genç Evrimciler.:
Zaten verdigin örnek yani özürlü çocuklar bile mükemmel yaratıcının eseri olmuyor mu ?

Yeterince mükemmel olmadıgı sonucu çıkmaz mı :)

Şöyle bir bak hele mükemmel denilen düzene. Doğa tam bir vahşet. Tüm canlılar hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. İnsan da dahil ;)

onurrT
27-08-2010, 01:05   |  #8  
Yıllanmış Üye
288 mesaj

Bu ne nefret darvine?Sonuçta bu bir teori hepininizinde söylediği gib daha kanıtlanmamış!Şuanda bilim dünyasında en çok kabul gören TEORİ bu.

H@ckerCesur
27-08-2010, 01:07   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj
Alıntı: Blackinred  
En alevli konuyu seçmişsin. Umalım da herkes belirli bir seviyede tartışsın. Buna önce sen başlamalısın HackerCesur, ensest tarzı bir muhabbet hoş değil. Ayrıca ben de sana basitçe şunu diyebilirim ; "tek hücreli bir organizmadan evrildiğimi düşünmektense her şeyden üstün güce sahip biri tarafından yaratıldığımı düşünmek bence çok daha iyi ve insanı yücelten bir düşünce bu."

Ben yaratılışa inanıyorum açıkcası. Ancak evrim için de "hadi oradan" demem çünkü adamlar sana farklı zaman aralığındaki fosilleri ve bu fosillerin yavaş yavaş şu anda var olan türlere (örn, insan) dönüştüğünü, kesin olmasa da, gösterince bu ilginç geliyor.

Yalnız bak şöyle de bir şey var; Hadi bu bilim adamları evrim üzerine tezler yürütüyor ama onların da belirttiği gibi ve inançlı insanlarında savunduğu gibi hiçbir şey yoktan varolamaz. Mutlaka bütün bu yaratılış zincirini (Bing Bang'a kadar gidersek) başlatan biri olmalı. Evrim var, ben Allah'a inanmıyorum derken bunları da düşünmelisin. Sadece insanların varoluşuyla Allah'ın varlığını kıyaslayamazsın, madem araştırmayı seviyorsun, ki bu çok güzel, bunlara da bir bak. Gidebildiğin kadar geri git, bulabildiklerini oku.

Haklısın evet... alevli bir konu ve yorumcu üslupları başlangıçtan belli oluyor. Elbetteki bir yaratıcının olması mantıklı olabilir. Fakat bu konuda eleştirdigim dindir. Çünkü kurana bakarsak kurana inanmayanlar cehenneme gidecek diye yazar. Dünyada 6 milyar insan yaşıyor. bunun 1.5 milyarı müslüman diger 4.5 milyar doğuştan cehenneme...

Dedigim gibi eleştirdigim dinlerdir. Bu konuda da çogu müslümanlardan daha çok kuran ve islam tarihi bilgim var... ;)

H@ckerCesur
27-08-2010, 01:14   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj
Ederim tabi ensest kelimesi rencide ediciden öte saçmalık ona bakılırsa evrimle ilgili bende sana milyonlarca link atarım senin kafandakiler önemli. Sen Türlerin Kökenleri kitabını okudun mu okumadın mı onu söyle?
Hem verdiğin linkte ayetleri saptıranlardan bahsediliyor ben ayetten alıntı yapmadım ki var olanı açıklamanı istedim evet verim parmak izini nasıl açıklıyor? Ya da milyon yıllık fosilleri?
Ensest: aile içi birleşmedir...

Eğer adem ile havvadan geldiyse tüm insanlar....
Bu durumda ya kardeşler birbiriyle olacak...
Ya adem kızıyla birlikte olacak,
Ya da havva oğluyla birlikte olacak,
Yanlış var mı ??? Yok... Çünkü başka insanın yaratıldıgı yazmıyor.
Bu durumda sen yap yorumunu...

Parmak iziyle ilgili sorunun cevabını zaten din veremez. Bilim verir. Her insanın parmak izinin farklı olmasının nedeni genetik biyolojiyle yani bilim ile dna ile çok güzel açıklanıyor. Araştır. Ben genetik bilimci degilim ;)
Bundan sonraki yorumlara ancak sabah cevap yazabilirim. Çünkü yorgunum ve uykum geldi...
Lütfen saygı sınırlarını aşmadan tartışalım...

inançlara bir saldırım yok. Sadece eleştiriyorum.
Saygılarımla iyi geceler.

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 27 Ağustos 2010 01:16
asaibo
27-08-2010, 01:20   |  #11  
Taze Üye
9 mesaj

dostlarım sizlere harun yahya'nın evrim teorisinin nasıl bir oyun oldugunu anlatan bir kitabı var; bunu okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. kitabın adı EVRİM ALDATMACASI. müthiş örneklerle evrim teorisinin sadece teori oldugunu açıkca ispat ediyor.

evrim teorisi her şeyin rastgele oluştuğunu ima eder. ayrıca evrim teorisi o kadar büyümüştür ki; artık tıp alanında..vs tüm alanlarda etkisini göstermiştir. türkiyede nasıl avrupa özentiliği var ise, bilim dallarında da bu özentilik vardır. ve böyle gösterilir.

size örneklerle bu teoriyi açıklayacağım. sizce bu muazzam düzen bir rastlantı sonucu olabilir mi ? EVRİM ALDATMACASI kitabından bir örnek: insan vucudu muazzam bir düzen içindedir. dna'nın yapısı, kalbin atması..vs herşey bir düzen içindedir. daha somut anlatacak olursak, evrim insan vucudu rastgele oluşmş demektedir. evrim teorisi insanın maymundan geldiği değildir. dünya rastlantı sonucu oluşmuş demektir.
 bir bina düşünün. elektrik tesisatı, asansör tesisatı, herşeyiyle kusursuz bir bina. evrim bu binayı şöyle açıklar. toprak parçası çeşitli coğrafi koşullarla tuğla olur. ama binaya yeticek kadar tuğla. ve tuğlalar rüzgarlarla üst üste gelir. muazzam bir şekilde. hatta tuğlaların aralarında çimento bile vardır. herşey imkansız bir şekilde düzenlenir. ama doğayla.(evrime göre). bunun örneklerini çok artırabiliriz. bir sorusu olan mesaj göndersin. ayrıntılı bir şekilde öne sürdüğü evrimi savunan düşünceye cevap vereyim.

asaibo
27-08-2010, 01:22   |  #12  
Taze Üye
9 mesaj

qudin kardeşim. hackercesur adlı kişiye verdiğin cevaba hitaben yukardakini yazdım. hiç dinden de bahsetmedim farkedersen. eğer evrim die ısrar ediyorsan harun yahyayı mutlaka okumalısın.

asaibo
27-08-2010, 01:32   |  #13  
Taze Üye
9 mesaj

http://www.evrimaldatmacasi.com bu siteyi herkes incelemeli. kitabını bulursa da okumalı. bu düzen nasıl tesadüf sonucu oluşur? yaratılışa inanan kim demiş 6000 yıl diye? evrimi kanıtlar nitelikte bir fosil bulunmuş mu? evrimi savunan fotoğrafların hepsi çizimdir. yukarıda insan - bina benzetmesi yaptım. sence bu nasıl tesadüf sonucu oluşur ? olma imkanı 0'dır. sen evrim teorisi hakkında bilgisi olmayanlarla görüşmüşsün. Allah bilir deyip kaçmayıp, somut örneklerle her türlü bunun aldatmaca oldugunu kanıtlarım.

Blackinred
27-08-2010, 01:37   |  #14  
Yıllanmış Üye
356 mesaj

@asaibo

Yukarıda görüşümü belirttim ancak bu bina örneği gerçekten kötüymüş :) Bunlar insanı dinden soğutur. Yani bir "CANLI"yla ilgili örnek verilirken "cansız" bir şeyden bahsedilebilir mi? Canlıların vücudu (türü farketmez) sürekli bir hareketlilik içinde, değişim olasıdır. Buna bina örneği verilir mi yahu! Dediğim gibi yaratılışa inanıyorum ama her "bana göre" gibi duran düşünceye atlamam. Ayrıca evrimi savunanlara göre bu belirli düzende olmuştur. Harun Yahya'ya söyle kendine hobi edinsin..

asaibo
27-08-2010, 01:44   |  #15  
Taze Üye
9 mesaj

blackinred arkadaşım. bunu çok araştırdım. bu konu ve verdiğim örnekle canlı-cansız ilişkisinin bi alakası yok. teorinin yanlışlıgını belirtiyorum. yani kısaca demek istediğim insanın kusursuz vucudu tesüfden ibaret midir? dogmatik düşünce içindesiniz. ben somut örnekler vererek bunun yanlışlıgını size sölüyorum. dogmatik düşünceyle yaklaşırsanız anlaşamayız. dostum değişim demişsin. mikroplar mutasyona uğrar. ama tesadüf eseri değildir. mutasyon = evrim değildir. dostum evrim teorisi hakkında iyi araştırma yap. evrimin ilk sözü tesadüftür ve anlamında vardır. lütfen dogmatik düşünceyle yaklaşmayın.

asaibo
27-08-2010, 01:46   |  #16  
Taze Üye
9 mesaj

evet arkadaşlar küçük bir hata olmuş. özür diliyorum :). qudin kardeşim affola.

violence
27-08-2010, 01:48   |  #17  
Yıllanmış Üye
121 mesaj

Demişsin ADEM VE HAVVA  onlar bizim baba ve annemizdir. Bide demişsinki kardeş kardeşi demişsin zaten öyle olmuştur KURAN'I KERİM de normalde bu yasaktır ama ALLAH nslimizin devamı için buna izin vermiş yani dediğin gibi kardeş kardeşi ADEM ve HAVVA 30 yaşlarında çamurdan yaratılmıştır.Yaratılmak ALLAHA mahsustur unutma ve 2erkek,2de kız çocuğu vardır ve bunları çaprazlama olarak bunu tam bilmiyorum yani öyle olarak neslimizin devamını getirdiler sen sen ol ensestikle uğraşma bi kere insanlar maymundan geldiyse evrim geçirmişse peki yeni doğan maymunlar neden insan değil bunları tam bilmeden karar verme yani MASONLAR gibi kötü olma!!<

asaibo
27-08-2010, 01:49   |  #18  
Taze Üye
9 mesaj

altın oran diye bir şeyi duydunuz mu ? evrimi savunanlar bir de bunu araştırsınlar. ya kardeşim yapmayın gözünüzü seveyim tesadüf sonucu oluşur mu altın oran veya bu düzen. kendinize hakaret ediyorsunuz. verdiğim bina örneğini insanın kusursuz vucudu gibi ele alın. ele aldıgım şey bina olabilir. başka bir şey olabilir. daha iyi anlatabilmek adına bu örneği verdim dostlarım. canlı-cansız ilişkisinin bi önemi yok. evrim cansız olan taşı topragı da tesadüf diyor. ne farkeder canlı-cansız olmuş.

Psychonaut968
27-08-2010, 02:33   |  #19  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Yorumların tamamını okumadan cevap yazanlara karşı hazırlık olarak önceden belirteyim,ben evrime inanmayan biriyim... Uzun olabilir,okuyan çıkar mı bilmem.

Önceki sayfalarda Blackinred'in de deiği gibi ileri doğru gidersek bir sonuca ulaşamayız.eriye doğru giderek incelememiz gerektiğini düşünüyorum.Evrim teorisinin savunduğuna göre,biz maymunların soyundan geliyoruz.Onlar da sonuçta denizde yaşarken bacakları çıkan ve böylece karaya çıkmış daha basit canlılardan.O basit canlılarda en nihayetinde küçük bir hücreden.İşte burada kalıyoruz,peki o hücre neyden oluştu? Cansız bir nesneden olmadığı ortada,haydi biraz daha geriye gidelim,Büyük patlamaya mesela.Büyük patlama evreni oluşturduysa ve bu patlamadan önce evren yoktuysa,bu patlamayı oluşturacak bir sebep yoktur.Olmayan bir şey bu denli büyük ve etkili bir patlamaya sebep veremez.Şimdi geriye gitmeyi bırakalım ve maymun kısmına dönelim.Maymunlardan gitgide ''Homosapiens'' denen günümüzdeki insan türüne kadar olan gelişim evrim sonucunda oluşuyor diyor bu teori.Peki nasıl oldu bu iş ve insan nüfusu arttıkça maymunlar evrimleşmeyi mi bıraktı?Mükropların direnç kazanması ise tamamiyle başka bir şey ve kötü bir örnek.Çünkü mikroplar başka bir canlıya dönüşmez.Ve evrim teorisini öz önüne alırsak bu bu kadar kısa bir sürede olamaz.Ensest konusuna hiç girmiyorum bunu örnek verirken insanların yaradıldığı andan sonra ''Allah'' unsurunu işin içine katmamışsınız,sadece insanların çoğalması konusu üzerinden örnek vermişsiniz.Doğada hayvanların hayat mücadelesi verme sebebi zaten doğanın kuralı,dengesidir.Hayvanlar avlanmasa ne olurdu? Hiç azalmayan,sürekli artan bir hayvan nüfusu düşünün.Yılanlar fare avlamıyor ve fareler her yerde.Yılanları da yumurtalarını da hiçbir hayvan ellemiyor bu kez yılanlar her yerde...  Ha insanların durumu zaten insanların kendi yaptıklarının sonucu.İşsizlik ya da savaşlar evrim teorisi olsada var olmasa da var.Yaratılışın suçu mu bu? Ayrıca doğuştan Cehennemlik olma durumu da kötü bir örnek.Serbest irademiz var ve kendi kararlarımızı verebiliyoruz.Bir kişi Müslümanlığı seçebilir kendi iradesiyle.Çevresi karşı çıktığı için Müslüman olamıyorsa zaten aslında kendi içimizde ne kadar özgür olmadığımızı gösterir ayrı bir konu o.Son olarak şunu da söyleyeceğim,evrime göre maymunların,doğal olarak onun soyundan gelen insanların çoğalması için üremesi,doğanların hayatta kalması için mesela anne bireyler tarafından emzirilmesi gerek.Anne maymunlar çocuklarını emzirir ama bunu onlara kim öğretmiştir?Evrime göre düşünürsek her şeyi öğrenmiş olmalılar sonradan.Peki ilk maymun nereden öğrendi bunu? Ve Dünya üzerinde niçin hem memeliler hem de yumurtayla çoğalan hayvanlar var? Sonuçta evrimin de çıkış noktası hemen hemen aynı,başlanıçta tek bir hücre vardı ve her şey bölünme,üreme vs. ile oldu.Ensestliğe ne kadar benziyor değil miIslıkYanlışım varsa düzeltin,saygı duyarım ama benim görüşüm budur.Ha evrime inanana da''Vay sen niye evrime inanmıyorsun!'' demem.Herkesin kendi kararı herkes istediğine inanmakta özgür sonuçta.

Son Düzenleme: Psychonaut968 ~ 27 Ağustos 2010 02:39
mcafee23 ayrılmıştır
27-08-2010, 03:33   |  #20  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

teknoloji forumunda gereksiz ve kavgaya dönüşebilecek bir konu

H@ckerCesur
27-08-2010, 08:12   |  #21  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

işe gitmeden önce yazılanları şöyle bir okudum da... Harun Yahya Namıdeger Adnan Oktar... Gerçek ismini bile kullanmayan bir insanın evrim aldatmacası kitabını Richard Dawkings adlı bilim adamı rastgele 4-5 tane sayfa açarak yalan bir kitap oldugunu bilimsel olarak kanıtladı. Youtube girip richard dawkings harun yahya diye aratırsanız bulabilirsiniz...
Evrim aldatmaca diyorsunuz da bugün tıp evrim teorisine göre bu kadar ilerledi.
Bir arkadaşımız demişki insanlar maymundan geldiyse bugünkü maymunlar neden insan olmuyor.
ilkokul seviyesindeki bu soru zaten evrim konusunda nasıl kandırıldıgınızı açıkça gösteriyor. Bunun için ünlü belgesel yapımcısı BBC'nin insanın evrimi adlı belgeselini yine youtubeden bularak izleyebilirsiniz. Toplam 12 bölüm 120 dk. civarı sürüyor.
Kutsal kitaplar konusuna hiç girmeyecegim. 1400 yıl önce yazılan 6237 ayet bulunan kuranı kerimde sayılarla oynayarak her türlü mucizeyi bulabilirsin. Hatta sadece 2 ayete bakarak bilgisayar mucizesini buldum. Çünkü kelimeleri evirip çevirerek her türlü mucizeyi çıkartırsın.
Alın bilgisayar mucizesi...
Diyanet Çevirisi:
Kamer (48): Yüzüstü ateşe sürüklendikleri gün kendilerine, “Cehennemin dokunuşunu tadın!” denecek.
Kamer (52): İşledikleri her şey ise kitaplarda kayıtlıdır.

Şu mucizeyi görmemek için kör olmak gerekiyor. Kamer 48. ayette günümüz bilgisayarlarında mouse ile yapılan sürükleme işleminden bahsediyor ve Cehennemin dokunuşunu tadın diyerek. Günümüz dokunmatik tablet bilgisayarlarından bahsediyor olabilir.
Kamer 52. ayette ise herşeyin kitaplarda(Klasörlerde) Yani bir hard diskte kayıt edildiginden bahsediyor...

Üstelik bu iki ayetin numaralarını topladıgımızda ise: 48 + 52 = 100 sonucunu buluruz.

Bu sonuç ise günümüz bilgisayarlarının işlemcilerinin çalışma mantıgının 0 ve 1 lerden oluştugunun en büyük kanıtıdır.

Evet arkadaşlar Bilgisayar teknolojisi ancak 20. yüzyılda keşfedilebilmişken

Kuranı kerim bunu 1400 yıl önceden müjdelemiştir.
Neticede sayılarla ve kelimelerle oynadım. Ve 20. yüzyılda ortaya çıkan bilgisayar teknolojisini kurandan buldum... Biraz mantıklı olun arkadaşlar.
Bir de şeytan konusuna deginmek istiyorum...
Şeytanla ilgili kurani kerimde 2 hitap bulunuyor.
bir ayette şeytan melektir deniyor.
başka bir ayette şeytan iblistir diyor.
------------------------------------------------
yani ikisinide kuranı kerim diyor. Hangisine inanacaz.

Bu tarz binlerce örnek verilebilir bizzat kurani kerimden.. Lütfen önce kuran-ı kerimi okuyun...
Mesela amin kelimesinin kökenini okuyun. Allah kelimisinin islamiyetten önce hangi putun adı oldugunu okuyun. Camilerin üzerinde neden ay simgesi var onu araştırın. Allah islamla birlikte geldiyse hz. muhammedin babasının adı neden abdullahtı onu araştırın. Biliyorsunuz ki abdullah allahın kulu demek. Ve hz. muhammedden önce kullanılan bir putun ismidir. Ay tanrısını simgeler ve camilerin üzerindeki hilal ay simgeside buradan gelir.
Putperestler bir puta taparken o puta dönerler ve ellerini açarlar. Bazen o putun önünde egilir medet umarlar. Müslümanlar ise kabeye dönüp dua ederler yere uzanırlar.
Puta tapmak ile kabeye dönüp namaz kılmak arasındaki farkları araştırın...
Kabe(allahın evi) Kaç defa yıkılıp yapıldıgını araştırın...
Kaç defa dogal afetlerle kullanılmaz hale geldigini araştırın...
Hacdaki şeytan taşlama hikayesini araştırın...
vs.vs.vs...
Umarım anlayan arkadaşlarıma biraz olsun cevap olmuştur.

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 27 Ağustos 2010 08:21
H@ckerCesur
27-08-2010, 08:39   |  #22  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj
Hamallık yapma taşıdığın beynin hakkını ver nationalda da dünyadaki yaşamın kaynağı olarak kuyruklu yıldızları gösteren belgesel vardı şimdi işin ilginç yanı diğer gezegenlerde aynı şartlara sahip olmasına rağmen yaşamın neden sadece dünyada olduğunu açıklayamıyorlar sen ne halta inanıyorsan inan burada Kur'ana dil uzatacak kadar embesil olma hangi forumdan beslendiğini çok iyi biliyorum ama neyse işine bak haddin olmayana dil uzatma kapa çeneni başka bir şey istenmez.!
Sen salt gerizekalının tekisin evrimle ilgili düşündüklerinden dolayı değil ama insanların inancına bu kadar basit iftira atbildiğin için Kur'anı okumayım ya da idrak edemeyip Kur'anda olmayan şeyleri varmış gibi gösterme alçaklığını gösterdiğin için.
işte üslubun... Hakaretlerin bini bin para... Nereden beslendiginde ortada. Çünkü kurani kerimde de allah hakaretler ediyor yarattıklarına... Al sana ayet ayet hakaretler... Hepsi diyanet çevirisi...

A'RÂF (179) : Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.
Araf 179 da bir şey daha var ki kırmızı ile çizdim. Anlama işlemini beyin degil kalp yapıyor. Çünkü 1400 yıl önce düşünmenin kalpten oldugu sanılıyordu. Bilim o kadar gelişmemişti ve şuan bilindigi üzere kalbin tek görevi vücuda kan pompalamak. Fakat 1400 yıl önce beyin yerine kullanılıyordu ve kuranda da apaçık ortada...
MÜDDESSİR (51) : Onlar sanki arslandan kaçan yaban eşekleridirler.

MÂİDE (60) : De ki: “Allah katında cezası bundan daha kötü olanları size haber vereyim mi? Onlar, Allah’ın lanetlediği ve gazabına uğrattığı, içlerinden maymunlar ve domuzlar çıkardığı kimseler ile şeytanlara tapan kimselerdir. İşte bunların yeri daha kötüdür ve onlar doğru yoldan daha çok sapmışlardır

NAHL (105) : Yalanı, ancak Allah’ın âyetlerine inanmayanlar uydurur. İşte onlar, yalancıların ta kendileridir.

MÜ'MİNÛN (90) : Hayır, biz onlara gerçeği getirdik, fakat onlar kesinlikle yalancıdırlar.

BAKARA (16) : İşte onlar, hidayete karşılık sapıklığı satın almış kimselerdir. Bu yüzden alışverişleri onlara kâr getirmemiş ve (sonuçta) doğru yolu bulamamışlardır. (175) İşte bunlar hidayeti verip sapıklığı, bağışlanmayı verip azabı satın alanlardır. Onlar ateşe karşı ne kadar da dayanıklıdırlar(!) (256) Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir

MÂİDE (51) : Ey inananlar! yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez.

Müdessir/19
Canı çıkasıca
, ne biçim ölçtü biçti!

Tevbe/28
Ey iman edenler! Müşrikler ancak bir pisliktir. Onun için bu yıllarından sonra Mescid-i Haram’a yaklaşmasınlar

Bakara/65
İçinizden cumartesi günü azgınlık edip de, bu yüzden kendilerine: Aşağılık maymunlar olun! dediklerimizi elbette bilmektesiniz.

Cuma/5
Tevrat’la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyenlerin durumu, ciltlerle kitap taşıyan eşeğin durumu gibidir.

Bakara/142
İnsanların beyinsizleri, “Yöneldikleri kıbleden onları çeviren nedir?” diyecekler; de ki: “Doğu ve batı Allah’ındır. O, dilediğini doğru yola eriştirir”.

Şimdlik bu kadar..

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 27 Ağustos 2010 08:43
Psychonaut968
27-08-2010, 09:39   |  #23  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

İnandığınız şeyi savunabilirsiniz ama bunu yaparken lütfen inanmadıklarınızı yerin dibine skomayınçBelki farkında olmadan yapıyorsunuz ama ayetlerle dalga geçiyorsunuz.Dolayısıyla milyonlarca insanın inandığı değerlerle.

İnsanların düşünme ve karar verme yetenekleri var,buna rağmen inkar edenlere söyleniyor ayettekiler.Allah yarattığı kullarından kendine inanmasını bekliyor budur yani durum.Kur'an'ın indirildiği dönemde insanlar düşünmenin kalpten olduğunu sanıyordu evet,belki de bu yüzden Kur'an'da böyle yazılmıştı... Sonuçta bazı ayetlerde de düşünme ve beyin ile ilgili ifadeler var.Ayrıca kanıt olarak sunduklarınızın bir kesinliği yok.

Biz size kabul edebileceğiniz bir kanıt sunamıyor olabiliriz,ama siz de bize sunamadıkça bu tartışma uzar gider,sebep de iki tarafın birbirini bir şekilde kendi inandıklarına inandırmaya çalışması.Ama herkesten düşüncelerini savunurken bunu saygı çerçevesinde yamasını rica ediyorum.Aksi halde sağlıklı bir tartışma ortamı elde edemeyiz.

İyi günler...

H@ckerCesur
27-08-2010, 10:03   |  #24  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

Dün akşam hacca gitmiş gelmiş 60 yaşlarında bir akrabamız iftara bize gelmişti ailesiyle...
Konu döndü dolaştı dine geldi. Ben lafa girdim ve ne kadar cahil ve kuranı bile okumadan hacca gittiğini ögrendim. Tartışmayı kestim. Çünkü ne kadar söylesem anlamayacaktı beni...
Diyorum ki kuranı kerimde hırsızlık yapanların elini kesin diye şeriat ayeti var diyorum.
Kuranda öyle şey olmaz diyor.
Okudun mu kuranı diyorum yok diyor.
Nerden biliyorsun olmadıgını diyorum.
Kuran allahın sözüdür. Öyle emirler vermez diyor.
Kuranı kerimi getirip ayeti gösteriyorum... (Maide 38). "Hırsızlık yapan erkek ve kadının ellerini kesiniz."

Çeviri hatası var diyor. Bunu diyen hacı...
Türkiye gibi laik ve cumhuriyet ile yönetilen bir ülkede islamiyeti güllük gülüstanlık yaşıyoruz. Asıl islamı araplar yaşıyor. Ve halleri ortada. Hiç gelişemiyorlar. Hele batıya Gavur diyorlar gavurun yaptıgı uçak ile hacca gidiyorlar.
Kendi içlerinde çelişiyorlar.

Saygı

Alıntı: Psychonaut968  
İnandığınız şeyi savunabilirsiniz ama bunu yaparken lütfen inanmadıklarınızı yerin dibine skomayınçBelki farkında olmadan yapıyorsunuz ama ayetlerle dalga geçiyorsunuz.Dolayısıyla milyonlarca insanın inandığı değerlerle.

İnsanların düşünme ve karar verme yetenekleri var,buna rağmen inkar edenlere söyleniyor ayettekiler.Allah yarattığı kullarından kendine inanmasını bekliyor budur yani durum.Kur'an'ın indirildiği dönemde insanlar düşünmenin kalpten olduğunu sanıyordu evet,belki de bu yüzden Kur'an'da böyle yazılmıştı... Sonuçta bazı ayetlerde de düşünme ve beyin ile ilgili ifadeler var.Ayrıca kanıt olarak sunduklarınızın bir kesinliği yok.

Biz size kabul edebileceğiniz bir kanıt sunamıyor olabiliriz,ama siz de bize sunamadıkça bu tartışma uzar gider,sebep de iki tarafın birbirini bir şekilde kendi inandıklarına inandırmaya çalışması.Ama herkesten düşüncelerini savunurken bunu saygı çerçevesinde yamasını rica ediyorum.Aksi halde sağlıklı bir tartışma ortamı elde edemeyiz.

İyi günler...

SAİNT
27-08-2010, 10:09   |  #25  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj

kainat kusursuz bir şekilde belli bir plan içinde intizama dayalı olarak yaratılmıştır güneşin şimiki olduğundan daha yakın yada azıcık olması hepinizinde bildiği gibi ünyanın yanmasına veya soğuktan donmasına sebep olabilir. gelelim konuya arkadaşın biri hala maymundan geldiğine inanıyor çars darwin gibi insanların sırf kendi egoları için yaptıkları sahtekarlığı batı dünyası bile bilmekte hacker cesur arkadaşımız hangi gezegende yaşamakta bi türlü anlam veremiyorum son olark doğanın ne kadar kötü olduğundan bahsetmiş sen evini düzgün kullanma ondan sonra ona buna mahana bul etrafımızdaki kordineli evren ve en basdinden öylesine değişikliğe uğrayarak bu kadar kombineli bir vucüt alacağına inanmak cahilliktir açıkca herşey ortadadır bir bütün olan tüm canlılar ve kainat yüce yaratıcı ALLAH tarafından en ince noktasına değin kusursuz yaratılmıştır buna rağmen şükredileceğe yere o küçücük beyni ile insanoğlu haşa sistemi yargılamakta varın artık gerisini siz düşünün.