Firefox 3.6 Sürümünü 2009 Yılı sonunda yayınlayacağını duyurmuş ama aksaklıklardan dolayı malesef bu sürümün nihayi sürümü yayınlayamamıştı ve bu yeni sürüm haliyle 2010 Yılına kaldı.
Firefox 3.6 beta 5 sürümünden hemen sonra Firefox 3.6 beta sürüm çalışmalarına hemen başlanmıştı ama bügün gördüğüm kadarıyla beta 6 sürümü yayınlanmasından vazgeçilmiş (her nekadar 5 Ocak tarihine kadar günlük sürümler yayınlanmaya devam etsede) ve onun yerine nihayi sürüme dahada yakın olan RC 1 sürümü yayınlandı.
Firefox 3.6 RC 1 sürümünün ilk aday sürümü bugün yayınlandı.
Firefox 3.6 beta 5 sürümündeki gibi olursa nihayi sürümü bir hayli bekleriz diyeceğim ama bu sürümde okadar fazla bekleyeceklerinide açıkçası düşünmüyorum. 2009'da yayınlanması gereken Firefox 3.6 sürümü için oldukça beklenildikten sonra Firefox RC 1 sürümü içinde fazla bekleteceklerini pek sanmıyorum.
Firefox 3.5 RC 1-2-3 Sürümlerinde Türkçe dil desteği yoktu ama bu sürümde Türkçe Dil desteği mevcut.
Firefox 3.6 RC 1 sürümünü şimdiden denemek isterseniz aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.
Firefox 3.6 RC 1 Windows (Türkçe ) sürümünü buradan
Firefox 3.6 RC 1 Linux (Türkçe) sürümünü buradan
Firefox 3.6 RC 1 Mac (Türkçe) sürümünü buradan
Not: Beta sürümlerinin bazılarında rastladığımız betik hatası olup olmadığı kontrolünüde yaptım. Bu sürümde betik hatası olmadığı gibi Beta 5 sürümünden sanki biraz daha hızlı gibi geldi.