Firefox 3.6 RC 1 Sürümüyle Yola Devam

Ali34
06-01-2010, 11:35   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj

Firefox 3.6 Sürümünü 2009 Yılı sonunda yayınlayacağını duyurmuş ama  aksaklıklardan dolayı malesef bu sürümün nihayi sürümü yayınlayamamıştı ve bu yeni sürüm haliyle 2010 Yılına kaldı.
Firefox 3.6 beta 5 sürümünden hemen sonra Firefox 3.6 beta sürüm  çalışmalarına hemen başlanmıştı ama bügün gördüğüm kadarıyla beta 6  sürümü yayınlanmasından vazgeçilmiş (her nekadar 5 Ocak tarihine kadar  günlük sürümler yayınlanmaya devam etsede) ve  onun yerine nihayi sürüme  dahada yakın olan RC 1 sürümü yayınlandı.

Firefox  3.6 RC 1 sürümünün ilk aday sürümü bugün yayınlandı.

Firefox 3.6 beta 5  sürümündeki gibi olursa nihayi sürümü bir hayli bekleriz diyeceğim ama  bu sürümde okadar fazla bekleyeceklerinide açıkçası düşünmüyorum.  2009'da yayınlanması gereken Firefox 3.6 sürümü için oldukça  beklenildikten sonra Firefox RC 1 sürümü içinde fazla bekleteceklerini  pek sanmıyorum.

Firefox 3.5 RC 1-2-3 Sürümlerinde Türkçe dil desteği yoktu ama bu sürümde  Türkçe Dil desteği mevcut.  

Firefox 3.6 RC 1 sürümünü şimdiden denemek  isterseniz aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

Firefox  3.6 RC 1 Windows  (Türkçe )  sürümünü buradan

Firefox 3.6 RC 1 Linux  (Türkçe) sürümünü buradan

Firefox 3.6 RC 1 Mac  (Türkçe) sürümünü buradan

Not: Beta sürümlerinin bazılarında rastladığımız betik hatası olup olmadığı kontrolünüde yaptım. Bu sürümde betik hatası olmadığı gibi Beta 5 sürümünden sanki biraz daha hızlı  gibi geldi.

Kapalı Hesap (135391)
06-01-2010, 13:02   |  #2  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

Hemen indirelim :)

bilgi_çağı
06-01-2010, 13:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
349 mesaj

Teşekkürler bildirim için :)
Deneyenler görüşlerini bildirirlerse çok iyi olur.

Kapalı Hesap (135391)
06-01-2010, 14:59   |  #4  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

Birazdan bildiririm...

Burak Torun
06-01-2010, 19:15   |  #5  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj

Bu arada beta denemek istemeyenler Firefox 3.5.7 çıktı.

AtoX
06-01-2010, 19:21   |  #6  
AtoX avatarı
Yıllanmış Üye
517 mesaj

Firefox 4 istiyoruz. :)

Burak Torun
06-01-2010, 19:27   |  #7  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj
Alıntı: AtoX  
Firefox 4 istiyoruz. :)
Daha çok beklersin Ağzı kulaklarına varıyor

Kapalı Hesap (135391)
06-01-2010, 20:24   |  #8  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

:) Off bu betalarda

Yok  Sxe yeni sürüm , Firefox , Win7 beta(eskiden)  Bune ya ?

bilgi_çağı
06-01-2010, 20:28   |  #9  
Yıllanmış Üye
349 mesaj
Alıntı: Burak Torun  
Bu arada beta denemek istemeyenler Firefox 3.5.7 çıktı.
Teşekkürler ama 3.6.beta 5 ten gayet memnunum.Memnun olmayanlar yüklesinler ayrıca siznde dediğiniz gibi bu sürüm kararlı benimkisi beta...

Son Düzenleme: bilgi_çağı ~ 06 Ocak 2010 20:29
Nicoll
07-01-2010, 00:00   |  #10  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Sık aralıklarla sürüm çıkarmasına ve çok sayıda alfa, beta, rc şeklinde sürüm çıkarmasına sevinmeniz lazım. Çünkü gerçekten sürekli bir geliştirme ve çalışma yapılıyor demek. Sık sık güncellemek yerine IE ve Opera gibi açıklarını gizlese daha mı iyi olurdu?

Açık kaynak geliştirmenin mantığı budur, herşey kullanıcının gözü önünde gerçekleşir, en son geliştirilen bir teknoloji kullanıcıya anında yansıtılır.

Çıkış tarihindeki gecikmelere gelince; yeni IE ve Opera sürümlşerinin ne zaman çıkacağı açıklanıyor mu? Hayır. "Ben nezaman verirsem o zaman alırsınız" deniyor. Bir gecikme olmuş olabilir ama en azından IE ve Opera gibi olgunlaşmadan final sürümümüz bu, buyurun kullanın denmiyor...

Meraklıları için Firefox 3.7 Alfa1 .zip uzantılı olanını indirirseniz kurmadan da (portable olarak) deneyebilirsiniz...

Alıntı: ~~€zgi~~  
ya bu betaları niye bu kadar çok çıkarıyorlar diğer tarayıcılar bunun gibi yapmıyorlar süreklü beta çıkarmak yerine 4 e odaklansınlar
Alıntı: Melih Çalışkan  
:) Off bu betalarda

Yok  Sxe yeni sürüm , Firefox , Win7 beta(eskiden)  Bune ya ?

yalcinkurt
07-01-2010, 00:02   |  #11  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
1,580 mesaj
Alıntı: Nicoll  
Meraklıları için Firefox 3.7 Alfa1 .zip uzantılı olanını indirirseniz kurmadan da (portable olarak) deneyebilirsiniz...
Denedim ve gayet hoşuma gitti. Mozilla Firefox gerçekten açıklarını saklamıyor ve bu açıkları kapama adına da çalışıyor. Takdir edilesi şeyler yapılıyor.

ugpa7
07-01-2010, 13:21   |  #12  
Yıllanmış Üye
275 mesaj

Hiç bir şey anlamadım güncellemeleri kontrol ettirip yükledim sürüm 3.5.7 yazıyor konunun ilk mesajdaki resimdeki lisansda 2010 yazıyor bende 2009 ayrıca hala firefoxtan chip.com.tr ye girmek çoooook yavaşşş

Ali34
07-01-2010, 14:34   |  #13  
OP Üye
54 mesaj
Alıntı: ugpa7  
Hiç bir şey anlamadım güncellemeleri kontrol ettirip yükledim sürüm 3.5.7 yazıyor konunun ilk mesajdaki resimdeki lisansda 2010 yazıyor bende 2009 ayrıca hala firefoxtan chip.com.tr ye girmek çoooook yavaşşş
Sizin güncelleme yoluyla indirdiğiniz Firefox'ın 3.5 sürümüne ayit bir güncelleme; Bizim bahsettiğimiz ise yakında çıkacak olan bir 3.6 üst sürümünün ilk aday sürümü. Firefox 3.6 RC 1 sürümünü kullanabilmeniz için güncelleme yoluyla değilde ilk sayfadaki linklerden istifade etmeniz gerekiyor.

Bu sürüm güncelleme yoluyla gelmiyor.

ugpa7
07-01-2010, 16:04   |  #14  
Yıllanmış Üye
275 mesaj
Alıntı: Ali34  
Sizin güncelleme yoluyla indirdiğiniz Firefox'ın 3.5 sürümüne ayit bir güncelleme; Bizim bahsettiğimiz ise yakında çıkacak olan bir 3.6 üst sürümünün ilk aday sürümü. Firefox 3.6 RC 1 sürümünü kullanabilmeniz için güncelleme yoluyla değilde ilk sayfadaki linklerden istifade etmeniz gerekiyor.

Bu sürüm güncelleme yoluyla gelmiyor.

Gözle görülür bir hız artışı yok adamlar resmen 3.'nın yanına 5 yerine 6 koymuşlar bir fireefox'la chip.com.tr'ye girin birde Chrome'la fark kendini belli edecektir buradada anlattım:https://www.chip.com.tr/forum/fir ... 335_wp1.html#794576

Ali34
07-01-2010, 20:39   |  #15  
OP Üye
54 mesaj
Gözle görülür bir hız artışı yok adamlar resmen 3.'nın yanına 5 yerine 6 koymuşlar bir fireefox'la chip.com.tr'ye girin birde Chrome'la fark kendini belli edecektir buradada anlattım:https://www.chip.com.tr/forum/fir ... 335_wp1.html#794576
Sizin belirttiğiniz şekilde öyle 3.'nın yanına 5,6 veya 7 koymakla işler yürümüyor. 2 dakikalığına sizin dediğiniz gibi olduğunu düşünelim. Peki ozaman okadar tepki alacaklarını bildikleri  ve 2009'da çıkartacaklarını belirttikleri halde neden 3.6 sürümünü 2010 Yılına bıraktılar. Sizin dediğiniz gibi olsa ozaman bukadar tepkiye rağmen hemen yayınlamaları gerekmez miydi. nasıl olsa 5 yerine 6 rakamını koyacaklardı.

Artı Firefox ile diğer tarayıcıları karıştırmayın. Nicoll arkadaşımızıda belirttiği gibi herşey kullanıcıların gözüönünde oluyor. Bir sonraki sürümü bile test etme imkanınız var, günlük sürümleri tüm kullanıcılara açık.

Yazınızın detayına gelirsek.

İşyerinden olsun, evden olsun Chip online giriyorum ve Firefox ile sizin dediğiniz yavaşlamanın y sini bile görmedim. 3.5'den daha hızlı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Peki bilgisayarınıza bakım yapıyormusunuz (CCleaner ve Advanced Sytemare gibi programlarla) belki sebebi bundandır.

Ayrıca size Firefox için birkaç eklenti önerebilirim birde bunları deneyin bakalım sorununuz devam edecek mi?

MemoryFox

Vacuum Places Improved

PlacesCleaner

Constantine81
07-01-2010, 21:24   |  #16  
Constantine81 avatarı
Yıllanmış Üye
212 mesaj

Eklenti güzeli :)

Halil Mollaoğlu
07-01-2010, 22:18   |  #17  
CHIP Online
373 mesaj

Arkadaşlar bu sürüm gerçek RC1 değil. RC1 adayı desek daha iyi olur. Henüz imzalanmamış bir derlemedir. Nightly Builds klasörünün içine yerleşmiş olması yakında gerçek RC sürümün çıkacağı anlamına gelir. Ama şu an burada paylaşılan sürüm umuma açılacak RC sürüm değildir.

ugpa7
07-01-2010, 22:56   |  #18  
Yıllanmış Üye
275 mesaj
Sizin belirttiğiniz şekilde öyle 3.'nın yanına 5,6 veya 7 koymakla işler yürümüyor. 2 dakikalığına sizin dediğiniz gibi olduğunu düşünelim. Peki ozaman okadar tepki alacaklarını bildikleri  ve 2009'da çıkartacaklarını belirttikleri halde neden 3.6 sürümünü 2010 Yılına bıraktılar. Sizin dediğiniz gibi olsa ozaman bukadar tepkiye rağmen hemen yayınlamaları gerekmez miydi. nasıl olsa 5 yerine 6 rakamını koyacaklardı.

Artı Firefox ile diğer tarayıcıları karıştırmayın. Nicoll arkadaşımızıda belirttiği gibi herşey kullanıcıların gözüönünde oluyor. Bir sonraki sürümü bile test etme imkanınız var, günlük sürümleri tüm kullanıcılara açık.

Yazınızın detayına gelirsek.

İşyerinden olsun, evden olsun Chip online giriyorum ve Firefox ile sizin dediğiniz yavaşlamanın y sini bile görmedim. 3.5'den daha hızlı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Peki bilgisayarınıza bakım yapıyormusunuz (CCleaner ve Advanced Sytemare gibi programlarla) belki sebebi bundandır.

Ayrıca size Firefox için birkaç eklenti önerebilirim birde bunları deneyin bakalım sorununuz devam edecek mi?

MemoryFox
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/53880/

Vacuum Places Improved
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/13878

PlacesCleaner
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/13860

Bu eklentilerin bir tanesi rc'ye yüklenmiyor,bakım yapmasını bilmiyorum,aslında mozilladan başlangıçta memnundum sonra chromu denedim farkı anladım ama chromeda sadece chromu yükledim o kadar eklenti,güncelleme vs. hiç bir şey kurmadım firefox hantal sörf yapılamıyor mesela online strateji oyunlarından veya bir forum sitesi var ad vemek yasak sanırım o yüzden yazmıyorum aşagı/yukarı inince sayfada kırılmalar,yavaşlama ve takılmalar meydana geliyor chromeda ise sürgülü kapı gibi titreşimsiz kayıyor resmen kötü bir amaç veya size yada mozillaya bir kastım yok yanlış anlaşılıyorum bu sadece kişisel görüşüm sizinkinede saygı duyuyorum iyi sörfler...

Son Düzenleme: ugpa7 ~ 07 Ocak 2010 23:18
Ali34
08-01-2010, 08:54   |  #19  
OP Üye
54 mesaj
Alıntı: Halil Mollaoğlu  
Arkadaşlar bu sürüm gerçek RC1 değil. RC1 adayı desek daha iyi olur. Henüz imzalanmamış bir derlemedir. Nightly Builds klasörünün içine yerleşmiş olması yakında gerçek RC sürümün çıkacağı anlamına gelir. Ama şu an burada paylaşılan sürüm umuma açılacak RC sürüm değildir.
Sevgili üstadım gerçek değil kelimesi biraz ağır kaçmış. ikinci kelimeniz daha yerinde. Tabiki bu RC1 sürümünün Aday sürümü. yazımda da özellikle bunu vurguladım ki denemek isteyen arkadaşlar bunu gözönünde bulundursun diye.
Aslında nihayi sürüm çıkmadan vermek istemiyordum ama Beta 6 çalışması devam ederken RC1 Aday sürümü yayınlanınca betaların bittiğini Arkadaşların öğrenmesi açısından verdim ve yazımda da belirttiğim gibi bu Aday sürümün fazla bekleyeceğini sanmadığımı ve biran önce yayınlayacaklarınıda belirtmiştim ve söylediğim şekilde bu sürümde sadece bir Aday sürüm var ve başka Aday sürüm yok. Bugün itibariyle Releases sayfasında da bu Aday sürüm yayınlandı ve birkaç saat içinde de RC 1 sürümü resmi sayfalardaki yerini alır. yani bu sürümü indirenlerin Gerçek RC 1  sürümünü kullandığınıda varsayabiliriz.

Birkaç saat içinde Yayınlanacak olan resmi sürümün linklerinide buraya ileve ederim.

Buda Rc 1'in resmi değilde aday sürüm olduğunu belirten yazım.

Saygılarımla.

Firefox 3.6 RC 1 sürümünün ilk aday sürümü bugün yayınlandı.Firefox 3.6 beta 5 sürümündeki gibi olursa nihayi sürümü bir hayli bekleriz diyeceğim ama bu sürümde okadar fazla bekleyeceklerinide açıkçası düşünmüyorum. 2009'da yayınlanması gereken Firefox 3.6 sürümü için oldukça beklenildikten sonra Firefox RC 1 sürümü içinde fazla bekleteceklerini pek sanmıyorum.Firefox 3.5 RC 1-2-3 Sürümlerinde Türkçe dil desteği yoktu ama bu sürümde Türkçe Dil desteği mevcut.Firefox 3.6 RC 1 sürümünü şimdiden denemek isterseniz aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.
Bu eklentilerin bir tanesi rc'ye yüklenmiyor,bakım yapmasını bilmiyorum,aslında mozilladan başlangıçta memnundum sonra chromu denedim farkı anladım ama chromeda sadece chromu yükledim o kadar eklenti,güncelleme vs. hiç bir şey kurmadım firefox hantal sörf yapılamıyor mesela online strateji oyunlarından veya bir forum sitesi var ad vemek yasak sanırım o yüzden yazmıyorum aşagı/yukarı inince sayfada kırılmalar,yavaşlama ve takılmalar meydana geliyor chromeda ise sürgülü kapı gibi titreşimsiz kayıyor resmen kötü bir amaç veya size yada mozillaya bir kastım yok yanlış anlaşılıyorum bu sadece kişisel görüşüm sizinkinede saygı duyuyorum iyi sörfler...
Büyük bir ihitmalle sorunun kaynağı sizin bilgisayarınız. CCleaner (Alternative yazan Yerden) ve Advanced SytemCare (ilk açılıştaki taramayı durdurun ve sağ üstte yer alan seçeneklere girin ve çöp dosyatemşzlik bölümündeki seçeneklerden sadece IE geçici dosyalarını temizle haricindeki kutucukların işaretini kaldırın. özeliklede Windowsun 1 haftadan önceki dosyalar seçeneğini)  programlarını indirin (ikiside Türkçe). Ayrıca bilgisayarınıza virüs ve spyvare taramasınıda mutlaka yapın. Antivirüs programınız vardır mutlaka ama bir tanede Spyware programı olsun ve onunlada taratın. Bu işlemler sonrası bakalım bu sorunlarınız yine devam edecek mi?

Tekrar iyi sörfler.

Son Düzenleme: Ali34 ~ 08 Ocak 2010 09:11
AHHY
08-01-2010, 11:28   |  #20  
Taze Üye
2 mesaj

saol kardeşim ama beta tafsiye etmem

ugpa7
08-01-2010, 11:36   |  #21  
Yıllanmış Üye
275 mesaj

Deneyeceğim teşekkürler.

ugpa7
08-01-2010, 12:00   |  #22  
Yıllanmış Üye
275 mesaj
Sevgili üstadım gerçek değil kelimesi biraz ağır kaçmış. ikinci kelimeniz daha yerinde. Tabiki bu RC1 sürümünün Aday sürümü. yazımda da özellikle bunu vurguladım ki denemek isteyen arkadaşlar bunu gözönünde bulundursun diye.

Aslında nihayi sürüm çıkmadan vermek istemiyordum ama Beta 6 çalışması devam ederken RC1 Aday sürümü yayınlanınca betaların bittiğini Arkadaşların öğrenmesi açısından verdim ve yazımda da belirttiğim gibi bu Aday sürümün fazla bekleyeceğini sanmadığımı ve biran önce yayınlayacaklarınıda belirtmiştim ve söylediğim şekilde bu sürümde sadece bir Aday sürüm var ve başka Aday sürüm yok. Bugün itibariyle Releases sayfasında da bu Aday sürüm yayınlandı ve birkaç saat içinde de RC 1 sürümü resmi sayfalardaki yerini alır. yani bu sürümü indirenlerin Gerçek RC 1  sürümünü kullandığınıda varsayabiliriz.

Birkaç saat içinde Yayınlanacak olan resmi sürümün linklerinide buraya ileve ederim.

Buda Rc 1'in resmi değilde aday sürüm olduğunu belirten yazım.

Saygılarımla.

Büyük bir ihitmalle sorunun kaynağı sizin bilgisayarınız. CCleaner (Alternative yazan Yerden) ve Advanced SytemCare (ilk açılıştaki taramayı durdurun ve sağ üstte yer alan seçeneklere girin ve çöp dosyatemşzlik bölümündeki seçeneklerden sadece IE geçici dosyalarını temizle haricindeki kutucukların işaretini kaldırın. özeliklede Windowsun 1 haftadan önceki dosyalar seçeneğini)  programlarını indirin (ikiside Türkçe). Ayrıca bilgisayarınıza virüs ve spyvare taramasınıda mutlaka yapın. Antivirüs programınız vardır mutlaka ama bir tanede Spyware programı olsun ve onunlada taratın. Bu işlemler sonrası bakalım bu sorunlarınız yine devam edecek mi?

Tekrar iyi sörfler.

1. Öncelikle teşekkürler
  2. casus yazılımı kaldır24
  3. kayıt düzelt 255
  4. gizliligi süpür 397
  5. çöp dosya temizle 167,89mb dosya bulundu
    • advance system care'de dediğin gibi yaptım düzelmedi
    • ccleaner'ı yazmamışsın nasıl kullanılacagını yanlış bir işlem yapmamak için başlatmadım onuda yazarmısın
    • birde bu programları hangi sıklıkla ve nasıl kullanacagım
    • spyware'programını indiremedim  cevap verirsen çok yardım etmiş olursun ilgin için tekrar teşekkürler

Ali34
08-01-2010, 14:46   |  #23  
OP Üye
54 mesaj
  • advance system care'de dediğin gibi yaptım düzelmedi
  • ccleaner'ı yazmamışsın nasıl kullanılacagını yanlış bir işlem yapmamak için başlatmadım onuda yazarmısın
  • birde bu programları hangi sıklıkla ve nasıl kullanacagım
  • spyware'programını indiremedim  cevap verirsen çok yardım etmiş olursun ilgin için tekrar teşekkü
Spyware programını  buradan  (Doğrudan) indirebilirsiniz.

Ccleaner programı için

Advanced SystemCare nin diğer tarama seçeneğinide kullanın.

Hiç farketmez hergünde kullanabilirsiniz. haftada bir kezde labilir.

Aşağıdakilerde Firefox 3.6 RC1 sürümünün resmi indirim linkleridir ve büyük ihtimallede Rc2 sürümü yayınlanmadan  (günlük testelrdeki sürümden yola çıkarak söylüyorum)doğrudan Firefox 3.6 sürümüne geçilecek buda ek bilgi olsun.

ve Linkler.

ugpa7
08-01-2010, 16:12   |  #24  
Yıllanmış Üye
275 mesaj
Spyware programını  buradan  (Doğrudan) indirebilirsiniz.

Ccleaner programı için

Advanced SystemCare nin diğer tarama seçeneğinide kullanın.

Hiç farketmez hergünde kullanabilirsiniz. haftada bir kezde labilir.

Aşağıdakilerde Firefox 3.6 RC1 sürümünün resmi indirim linkleridir ve büyük ihtimallede Rc2 sürümü yayınlanmadan  (günlük testelrdeki sürümden yola çıkarak söylüyorum)doğrudan Firefox 3.6 sürümüne geçilecek buda ek bilgi olsun.

ve Linkler.

[/alıntıSpyware programını da detaylı anlatabilirmisin kurdum sonra hiç bir şey yazmayan uyarı çıktı güncelleme yaptı virüs bul 15 tane karantinada kayboldu nasıl kullanılacagını anlamadım

ugpa7
08-01-2010, 19:11   |  #25  
Yıllanmış Üye
275 mesaj

son dediklerimi yazma prog.sildim