1 aydır her fırsatta format atıyor duruyorum. Gün içinde 7-8 defa format attığım olmuştur. Bir türlü işletim sistemi için karar veremiyordum. Bilgisayarım ve benim için en ideal bir işletim sistem arayışı içinde söylentiler, anlatılanlar sürekli fikrimi değiştirmeme neden oluyordu. Windows 7 Ultimate 32 bit mi olsun yoksa Windows 7 Ultimate 64 bit mi olsun diye kararsızlığım yüzünden format atıp duruyordum. Arada aklım iyice karışınca Ubuntu, Mandriva hatta elimdeki mevcut orjinal Vista Home Basic'i önüme ne gelirse kurdum, denedim. Tamamen iptal oldum.
Sonunda 1 ay boyunca izlenimlerim sonuncunda kesin karar verip en uygun işletim sistemini kurmak için bu mesajımdan sonra harekete geçeceğim. Bilgisayarıma Windows 7 Ultimate 64 bit kurmam gerektiğini geç olsada anladım. Sebebi bilgisayarım diğer sistemlerde düşük performansta çalışırken Windows 7 Ultimate 64 bitte farkedilir derecede artış sağladı. 32 bitte bilgisayarda kasma oluyordu ve fan sesinde artış vardı, üstelik sistem randımanlı çalışmıyordu. Ama 64 bitte bilgisayarım bir yılan kadar sessiz, hızlı ve kasma olayı olmuyor. O kadarda söylediler 4 Gb Ram'in varsa ve iyi bir performans istiyorsan 64 bit kullan diye...Demek ki bir büyük sözü dinlemek gerekiyormuş...
Benim gibi kararsız kalan arkadaşlar varsa aklını başına alsın ve doğru kararı versin. Yoksa benim gibi perişan olur. Merak ettim, benim gibi kendi kendine sorun yaratan var mı aramızda ? Geçen zaman boşa giden zaman olmuş oldu.
Haydi son kez formata....
Gerçekten (64-bit) Farketti
- 1
- 2
kaç konu var 32bit ve 64bit hakkında , bi bilseniz :)
bende yükleyeceğim ama ramim 2 gb illa 4 olmak zorunda mı? birde korkuttular gözümü bütün donanımlarının driver larını bulamazsın diye.Ayrıca bütün programlarında 64 te çalışmaz dediler bende soğudum.Çalışma prensiplerine bakınca uzaktan 64 bit manyak görünüyor ama işte bu korkular yüzünden yükleyemiyorum :(
bende yükleyeceğim ama ramim 2 gb illa 4 olmak zorunda mı? birde korkuttular gözümü bütün donanımlarının driver larını bulamazsın diye.Ayrıca bütün programlarında 64 te çalışmaz dediler bende soğudum.Çalışma prensiplerine bakınca uzaktan 64 bit manyak görünüyor ama işte bu korkular yüzünden yükleyemiyorum :(
Sadece 2 GB RAM'e sahipseniz ve bunu arttırmayı düşünmüyorsanız 64 bit Windows 7'ye ihtiyacınız yok. 64 bit sürümün avantajları için en az 4GB belleğe ihtiyacınız var.
ya peki 64 biti desteklediğini nerden anlıyacaz arkadaş
Bilgisayarınız 64 bit destekliyor mu?
Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde yeni bir bilgisayar aldıysanız, işlemciniz 64 bit destekliyorsa Windows 7 64 bit çalıştırabilirsiniz. Emin olmak için şunları yapabilirsiniz:32 bit Windows Vista kullanıyorsanız kontrol panelinden sistem ve bakım kısmından performans bilgileri ve araçları görebilirsiniz. Burada sistem bölümü altında PC'nizin 64 bit destekli olup olmadığını görebilirsiniz.
Windows 7 Upgrade Advisor ya da Türkçesiyle yükseltme yardımcısı sisteminizin 64 bit Windows 7 çalıştırıp çalıştıramayacağını söyleyecektir.Windows 7 uyumluluk merkezinde (Compability Center) donanımınızın 64 bit sürücüleri olup olmadığını görebilirsiniz.
Ben 2 gb ile kullaniyorum ve oldukca mennunum daha baska konulardada söyledim 32 ve 64 ikisinide denedim bariz fark var belki 4 gb ramle dahada fazla olur ama su haliyle bile her yönden iyi.
gün içinde 7-8 format atmak. hesap yapalım. bir format ve progrmaları kurmak için 1 saat versek 7 saat yapar. günde 8 saat uyusak. 24-8=16 saat uyanığız. eğer bu 16 saatin neredeyse yarısı bilgisayar başında format atark geçiriyorsan sen ne zaman bu bilgisayarı kullanıyorsun kardeşim/abicim? tamam şimdi diceksin hergün yapmıyorum diye ama sadece bir gün bile yapsan bunu... bilemiyorum.
birde windows 64 bit için 4 gb ram şart değil. 2 gb ram'de de kullanırsın, defalarca yazıldı bu forumda. sadece 4 gb'da ki kadar randımanlı olmaz. e bu da doğal değil mi Allah aşkına? (Hakkı Devri'me saygılarımla, ellerinden öperim)
gün içinde 7-8 format atmak. hesap yapalım. bir format ve progrmaları kurmak için 1 saat versek 7 saat yapar. günde 8 saat uyusak. 24-8=16 saat uyanığız. eğer bu 16 saatin neredeyse yarısı bilgisayar başında format atark geçiriyorsan sen ne zaman bu bilgisayarı kullanıyorsun kardeşim/abicim? tamam şimdi diceksin hergün yapmıyorum diye ama sadece bir gün bile yapsan bunu... bilemiyorum.Kalan diğer yarısında
64 bit ne yönden farketti açıklar mısın ?Belki bizde geçeriz !
32 bitte bilgisayarda kasma oluyordu ve fan sesinde artış vardı, üstelik sistem randımanlı çalışmıyordu. Ama 64 bitte bilgisayarım bir yılan kadar sessiz, hızlı ve kasma olayı olmuyor. O kadarda söylediler 4 Gb Ram'in varsa ve iyi bir performans istiyorsan 64 bit kullan diye...Demek ki bir büyük sözü dinlemek gerekiyormuş...
Bu yazdıklarının hepsi saçma inandırıcı değil ve hiç bilgisayar bilmeyen bir insan bile sallama yazdığını anlar!
İlginç olan neden buna gerek duymuş olman ?
64 bit ne yönden farketti açıklar mısın ?Belki bizde geçeriz !32 bitte bilgisayarda kasma oluyordu ve fan sesinde artış vardı, üstelik sistem randımanlı çalışmıyordu. Ama 64 bitte bilgisayarım bir yılan kadar sessiz, hızlı ve kasma olayı olmuyor. O kadarda söylediler 4 Gb Ram'in varsa ve iyi bir performans istiyorsan 64 bit kullan diye...Demek ki bir büyük sözü dinlemek gerekiyormuş...
Bu yazdıklarının hepsi saçma inandırıcı değil ve hiç bilgisayar bilmeyen bir insan bile sallama yazdığını anlar!
İlginç olan neden buna gerek duymuş olman ?Neden bu 64BİT de RAM odaklanılıyor. sistemimde 2gb 1066 DC ram var ve 64bit win 7 ultimate kullanıyor. 3GB olan o zaman ne 32 ne 64bit kurucak (?) 64bit için işlemcinizin ve diğer donanımlarınızında desteği gerekir. 64bit C: Sürücüsü içinde iki tane Program Files / Program Files (x86) görmek değildir. Yanlış belirtmeyin bunları lütfen...
Yahu şu 64 bit ten adam akıllı hangi uygulamada performans aldınız açıklasanız amenna !
Yok fan sesi azalmış yok randımanlı çalışmaya başlamış yok performans artmış !
Bunlar boş şeyler kardeşim nerde performansın arttığını gördün? hangi uygulamada ?
Ben sana söyleyim ne fan sesi azalır ne performansın artar (tabi 64 bit uygulama kullanmassan) nede pc hızlanır.
Yahu şu 64 bit ten adam akıllı hangi uygulamada performans aldınız açıklasanız amenna !
Yok fan sesi azalmış yok randımanlı çalışmaya başlamış yok performans artmış !
Bunlar boş şeyler kardeşim nerde performansın arttığını gördün? hangi uygulamada ?
Ben sana söyleyim ne fan sesi azalır ne performansın artar (tabi 64 bit uygulama kullanmassan) nede pc hızlanır.
Sonuna kadar katılıyorum. Adobe Photoshop CS4 64Bit ilemi denediniz ?
Fan sesi azalır o an sistem boştadır :) işlemci EIST destekler ve tak fan durur :)
Sizin kullandığınız programların %90u 32bittir. C:/Program Files (x86) içine girip kurdugunuz programları orda görebilirsiniz ? C:/Program Files içinde sistem ile gelen belli baslı uygulamalar durur :) o kadar...
64 bit ne yönden farketti açıklar mısın ?Belki bizde geçeriz !32 bitte bilgisayarda kasma oluyordu ve fan sesinde artış vardı, üstelik sistem randımanlı çalışmıyordu. Ama 64 bitte bilgisayarım bir yılan kadar sessiz, hızlı ve kasma olayı olmuyor. O kadarda söylediler 4 Gb Ram'in varsa ve iyi bir performans istiyorsan 64 bit kullan diye...Demek ki bir büyük sözü dinlemek gerekiyormuş...
İlginç olan neden buna gerek duymuş olman ?Yazdıklarımın saçma olduğunu ve inandırıcı olmadığını, hatta bir adım daha ileriye giderek salladığımı ve bunu sıradan bir insanın bile anlayacağını söylemişsin. Beni üzdüğünüzü söylemek isterim ki bir o kadar da sizin adınıza üzüldüm. İnsanları hep böyle kendi dünyanızdan bakarak mı yargılarsınız ?
Ben sorunumla ilgili durumu kendim yaşadım ve buna kendim tanık oldum. Bu durumuda foruma yazmak istedim çünkü ben sürekli bu tip konuların takipçisi olduğum için belirtmek istedim. Benim bilgisayarımın özellikleri senin bilgisayarının özellikleriyle aynı olmadığı gibi aynımış gibi ve denemişsin gibide konuşup bir başkalarına çamur atıp forumu kirletmen ve ya konuyu dağıtman üzücü. Üstelik hiç hoş değil.
%90 32 bitse ne olmus ? calismasina engelmi var ? mantiksiz yorumlar yapiyorsunuz ayni sisteme 2 sinide kurar deneyip karar verirseniz.
Neticede seven icinde x64 hem 32 hemde 64 bit programlari sorunsuz kaldiriyor bu belirtilmis kendinizi cok zeki herkezi aptal gibi görmekten vazgecin bu foruma girenlerin asag yukari belirli bir bilgi birikimi var.
Bir yerlerden okumusunuz x64 sadece 4 gb üstünde verimli olur diye ayni cizgiden gidip druuyorsunuz alakasi bile yok.
Elindeki pc 3 sene zarfinda alinmis bir makine ise x64 daha verimlidir diye kendi deneyimimi paylasiyorum.
Zaten kullanan program files dosyalarinin 2 tane oldugunu biliyor aciklamasanda olurdu.
Sadece kulaktan dolma rami konusuyorsunuz ama islemci mimarilerinin x64 üstüne kuruldugunu unutuyorsunuz
Yazdıklarımın saçma olduğunu ve inandırıcı olmadığını, hatta bir adım daha ileriye giderek salladığımı ve bunu sıradan bir insanın bile anlayacağını söylemişsin. Beni üzdüğünüzü söylemek isterim ki bir o kadar da sizin adınıza üzüldüm. İnsanları hep böyle kendi dünyanızdan bakarak mı yargılarsınız ?Ben sorunumla ilgili durumu kendim yaşadım ve buna kendim tanık oldum. Bu durumuda foruma yazmak istedim çünkü ben sürekli bu tip konuların takipçisi olduğum için belirtmek istedim. Benim bilgisayarımın özellikleri senin bilgisayarının özellikleriyle aynı olmadığı gibi aynımış gibi ve denemişsin gibide konuşup bir başkalarına çamur atıp forumu kirletmen ve ya konuyu dağıtman üzücü. Üstelik hiç hoş değil.
Üzücü olan boş şeylerle insanların kafasını bulandırıp gereksiz yere 64 bit kurdurup bir çok insanın driver sorunu yaşamasına ve sisteme ek yük bindirmesine sebeb olman.
Ben senden mantıklı bir cevab beklerdim ama şahsıma yönelik bir cevab geldi demek ki haklı olduğum için cevab veremiyorsun.
İnsanları yanlış bilgilendiren her konuya tavrımı koyarım.
Chip online gerektiği yerde mudahale etmesini de bilir admin,mod ,yönetim vs..
Gerekirse beni banlarlar kimsede forum u kirletemez.
Cevaplarınız ve yorumlarınız konulara ve sorunlara yönelik olsun tekrar ediyorum şahıslara değil gereksiz yere polemik yapmayın kimseyi kıracak bir tabir kullanmadım.Son Düzenleme: dante-1985 ~ 16 Kasım 2009 18:37
64bit için öncelikle işlemcinin desteklemesi gerekiyor..Şimdi benim işlemcim 64bit i destekliyor , benim işlemcimde bu teknoloji var..Çünkü ben bu bilgisayara çok para verdim o yüzden de o teknolojide olacak..Bende paramı o teknolojinin olması için verdim değil mi ?
o zaman ben salak olmadığım için 64bit i de kullanıcam..Atıyorum webcamin 64bit sürücüsü yok..o zaman o webcam i de yine işlemcimde olan sanallaştırma teknoloji sayesinde sanal işletim sistemimi kurur ve öle kullanırım..
Şimdi de PcMaker'in konusundan bir alıntı yapayım 64bit benim ne işime yarar konusunda :
1 tane programımız var. Mesela Winrar.
Hem 32 bit sürümü var Hem 64 bit sürümü. İşlemcilere uygun derlenmiş olduğunu farz ediyoruz.
1 GB Lık bir dosyamız var. Mesela Bir Divx Film.
32bit winrar ile 64 bit winrar ı aynı özelliklerde iki makinada biri 32bit windows 7 biri 64 bit windows 7 de çalıştırdığımızı var sayıyoruz.Çift çekirdekli 4 GB ram olan birer makina.
Winrar mimarisine göre işlem yapacak işlemci aynı ama çalıştığı windows sürümü farklı.
64 bit winrar veriyi darboğaz yaşamadan daha fazla hızla sıkıştıracaktır. %40 - 50 daha hızlı sıkıştırma uygulamaktadır.
Şimdi ben buradan alıyorum ki , benim winrar gibi olan programlarım 64bit bilgisayarımda çok güzel çalışıcak..
Ee o zaman iş bende bitiyor yine..Bütün kullandığım programlara 64bit olup olmadıklarını bakıcam ilk olarak ve varsa indiricem , performans için..
64bit i yok mu programların o zaman 64bit de çalıştığınıda görüyorum..Ama düşünüyorum ki 32bit program(lar) performans vermiyor bana..O zaman gidip, aynı işi yapan alternatif programlara bakıyorum..Mesela virüs programım avira ise gidip ESET i yüklüyorum ve performansımın tadını çıkartıyorum..
%90 32 bitse ne olmus ? calismasina engelmi var ? mantiksiz yorumlar yapiyorsunuz ayni sisteme 2 sinide kurar deneyip karar verirseniz.
Neticede seven icinde x64 hem 32 hemde 64 bit programlari sorunsuz kaldiriyor bu belirtilmis kendinizi cok zeki herkezi aptal gibi görmekten vazgecin bu foruma girenlerin asag yukari belirli bir bilgi birikimi var.
Bir yerlerden okumusunuz x64 sadece 4 gb üstünde verimli olur diye ayni cizgiden gidip druuyorsunuz alakasi bile yok.
Elindeki pc 3 sene zarfinda alinmis bir makine ise x64 daha verimlidir diye kendi deneyimimi paylasiyorum.
Zaten kullanan program files dosyalarinin 2 tane oldugunu biliyor aciklamasanda olurdu.
Sadece kulaktan dolma rami konusuyorsunuz ama islemci mimarilerinin x64 üstüne kuruldugunu
Neden bu 64BİT de RAM odaklanılıyor. sistemimde 2gb 1066 DC ram var ve 64bit win 7 ultimate kullanıyor. 3GB olan o zaman ne 32 ne 64bit kurucak (?) 64bit için işlemcinizin ve diğer donanımlarınızında desteği gerekir. 64bit C: Sürücüsü içinde iki tane Program Files / Program Files (x86) görmek değildir. Yanlış belirtmeyin bunları lütfen...
---------------------------------------------------------bak ne qüzeL belirtmişim orda ?
dante ile savunduğumuz şey fan az çalışması yılan gibi süzülmesi vs.vs.burda oturup ben 32kurdum daha iyi ben 64kurdum daha iyi konusu deqil. onu okuyan biri "pc den çok ses geliyo 64kuruyum rahatlasın az ses çıkarsın" yorumunu bile rahatlıklar yapar...
Son Düzenleme: Barış ~ 16 Kasım 2009 19:13
64bit için öncelikle işlemcinin desteklemesi gerekiyor..Şimdi benim işlemcim 64bit i destekliyor , benim işlemcimde bu teknoloji var..Çünkü ben bu bilgisayara çok para verdim o yüzden de o teknolojide olacak..Bende paramı o teknolojinin olması için verdim değil mi ?Ne yani 32 bit kullanan salak 64 bit kullanan akıllı !Saçma sapan yorum yapmayın adam akıllı yorum yapın !
o zaman ben salak olmadığım için 64bit i de kullanıcam..Atıyorum webcamin 64bit sürücüsü yok..o zaman o webcam i de yine işlemcimde olan sanallaştırma teknoloji sayesinde sanal işletim sistemimi kurur ve öle kullanırım..Şimdi de PcMaker'in konusundan bir alıntı yapayım 64bit benim ne işime yarar konusunda :
1 tane programımız var. Mesela Winrar.
Hem 32 bit sürümü var Hem 64 bit sürümü. İşlemcilere uygun derlenmiş olduğunu farz ediyoruz.
1 GB Lık bir dosyamız var. Mesela Bir Divx Film.
32bit winrar ile 64 bit winrar ı aynı özelliklerde iki makinada biri 32bit windows 7 biri 64 bit windows 7 de çalıştırdığımızı var sayıyoruz.Çift çekirdekli 4 GB ram olan birer makina.Winrar mimarisine göre işlem yapacak işlemci aynı ama çalıştığı windows sürümü farklı.
64 bit winrar veriyi darboğaz yaşamadan daha fazla hızla sıkıştıracaktır. %40 - 50 daha hızlı sıkıştırma uygulamaktadır.Şimdi ben buradan alıyorum ki , benim winrar gibi olan programlarım 64bit bilgisayarımda çok güzel çalışıcak..
Ee o zaman iş bende bitiyor yine..Bütün kullandığım programlara 64bit olup olmadıklarını bakıcam ilk olarak ve varsa indiricem , performans için..
64bit i yok mu programların o zaman 64bit de çalıştığınıda görüyorum..Ama düşünüyorum ki 32bit program(lar) performans vermiyor bana..O zaman gidip, aynı işi yapan alternatif programlara bakıyorum..Mesela virüs programım avira ise gidip ESET i yüklüyorum ve performansımın tadını çıkartıyorum..Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 16 Kasım 2009 20:31
Adam ol , adam gibi konuş..MORON....
sen o kadar laftan onu anlıyorsan ,moron luğunu ifade ediyorsun...
orada yazanlardan 32bit e kullanan salak , ben 64bit kullanıyorum akıllıyım gibi bir şey mi görüyorsun..!!!
Orada kendi yorumumu yaptım , bunu beyin almıyorsa yazık size..
- 1
- 2