Çok değil 1 ay öncesine kadar Youtube ve benzeri yasaklı sitelere girilebiliyordu. Fakat şuan Dns değiştirsenizde ne yaparsanız yapın girilemiyor. Hadi tamam Youtube'yi anlıyorum kapattılar fakat bunun yanında bir çok site de kapatılmaya başlandı; Mesela www.etsy.com şu anda erişemiyorum aynı hatayı alıyorum bilmiyorum sizdede kapalı mı ama bu site birçok bayanın el işi yaparak geçimini sağladığı bir yer.
Neyse , sonuca gelelim vesselam... Bu sitelere giriş tamamen mi yasaklandı? Uzun süredir internet haberlerini takip etmiyorum , bu yüzden bir bilgim yok. Herhangi bir giriş yolu var mı? Varsa yazarsanız sevinirim. Eşim Etsy üzerinden ufak çaplı paralar kazanıyordu, hobi olarak, şimdi etsy e de giremiyoruz hatta www.twitter.com ' a bile giremiyoruz, bizden dolayı mı kaynaklanıyor bilemiyorum. Bir dener söylerseniz sevinirim.
P.S: Memleketimin insanı, GooGLe 'ı kapattırmaya çalışır. Memleketin elden gitse, orda oturup çayını içersin, nerde lüzumsuz iş var onlara koşun.
Atatürk'ü hepimiz severiz vesselam ama böyle saçmalıklarla ne insanların düşüncelerini engelleyebilir ne de toplumdan hoşgörü kazanırsınız anca nefret toplar, Ulu Önderimizide yanlış tanıtmış olursunuz.
Girilemeyen siteler
- 1
- 2
bende açık benim erişemediğim site yok şu an da tahtaya vuralım üç kere
msn.com , rapidshare.com , maps.google.com , bi kaç download sitesi,ara sıra facebook ve twitter ve kendi blog sitem dahil giremiyorum :S gece gece sinir etti beni ttnet ,sinir oldum az kalsın yere fırlatacaktım laptopu :S bu saydıgım sitelere turkcell ile sıkıntısız girilebiliyor fakat ne hikmettir ttnet ile giremiyorum...
yani google krizi büyüyerek devam ediyor
Kriz falan yok ortada iki üç sitede problem var o kadar
208.67.222.222
208.67.220.220
DNS olarak bunları kullanın
hosts dosyasında ise sadece bunlar olsun (şu an problemli olan maps ve earth bile çalışır)
127.0.0.1 localhost
74.125.43.103 youtube.com
74.125.43.103 www.youtube.com
72.14.213.136 khm0.google.com
72.14.213.91 mt0.google.com
72.14.213.136 khm1.google.com
72.14.213.136 mt1.google.com
72.14.213.93 lh4.ggpht.com
74.125.53.139 gg.google.com
72.14.213.93 kh.google.com
72.14.213.103 maps.google.com
72.14.213.113 auth.keyhole.com
74.125.43.105 earth.google.com
ya dns ayarları ile oynamadan youtube haric zaten diger sitelere girebiliyorduk, benim derdim youtube girmek falan degil, internete neden yasak birşey gibi dolanbaçlı yollardan kullanmak zorunda kalıyoruz, gelişmesi ve hayatı kolaylaştırması gerekirken neden zorlaştırıyorlar ve uğraştırıyorlar bizi onu anlamıyorum ben... ya komple yasaklasınlar türkiyede internet erişimini - ki yemez- , yada bıraksınlar insanlar istedigi yere girsin - zaten giriyor herkes - zorlaştırmayın bunu bu kadar...
eh o da Türkiye'de yaşamak olarak özetlenebilir.
Sorun dns ler ile falan düzülmio , yabancı hiçbir siteye şuanda ulaşılamıyor. hatta türkiyede edu.tr uzantılı hiçbir site açılmıyor. facebook videoları bile şuan çalışmıyor. sanırım genel bir sorun ama ttnet kaynaklı değil diğer operator hatlarında bile erişim zorluğu var
valla birşeyler oldu yine bu gece ama anlayamadım, du bakalım sabah nelli olur...
sorun her neredeyse umarım uzun sürmez.
Sorun iki üç sitede değil. İnternetin yarısı açılmıyor. www.adobe.com dahil. Adamlar iyice ellerine gözlerine bulaştırdı. YouTube'u yasaklayım derken bütün interneti durdurma noktasına geldi. Off be offf! Nedir bu çektiklerimiz.
Girilemeyen sitelere proxy kullanarak rahatlıkla girebilirsiniz. İyi proxy bulduysanız bu sizi bir süreliğine idare eder. Umarım yarın sabaha bütün sorunlar gitmiş olur.
konuda adı geçen tüm siteler bende de gitti nazar değdi gördün mü?
Google ile ilgisi yok bu geçici düzelir extra herhangi bir ayar yapmayın
arkadaşlar lütfen www.etsy.com u bir denermisiniz...
Umarım ttnet tüm bu sitelere yasak felan koymuyordur... Dediğiniz gibi ,erişimi kolaylaştıracaklarına bir kaç kişinin lüzumsuz işleri sonucu zorlaştırıyorlar. Sanki o siteyi bu siteyi kapatınca, herkesin düşüncesi değişecek, yada insanlar bu sitelere girmeyi bırakacaklar. Ne kadar saçma abuk subuk iş varsa yapıyorlar.
www.etsy.com açılmıyor bende. Proxy kullanarak girebiliyorum. El yapımı şeyler var sitede :D
evet internet gitti yurt dışı çıkışların bir kısmında problem var bekleyin sorunu öğreneyim
yarın bakarım artık, yola çıkacagım sabah o yüzden bugun erken yatalım dedil, ne güzel tüm ayarlamalarımı yaptım,ben uyurken sabaha kadar dosyalarım inmiş olacaktı ki ttnet yüzünden uykusuz kaldım yine, ahanda buraya yazıyorum, yarın yolda kaza falan yaparsam ttnet e dava acarım :D
herkese iyi geceler, dedigim gibi umarım yarına kadar düzelir ki umudum yok benim, birisini düzeltseler 10 unu bozuyorlar tecrübeli ttnet çalışanları :)
Delirmek üzereyim...Saatlerce uğraştığım host dosyası da işe yaramıyor artık.1000 satırdan fazla site yazmıştım, hepsi boşa.. :S..amaçları ne bunların? İlla abi gel yeniden yaz diyor.<
ttnet bilinen bir çalışma olmadığını fakat yurt dışı çıkışlarında problem yaşadıklarını doğruluyor.
saydığınız birkaç siteyle kalmadı internetin yarısı gitti arkadaşlar biraz sonra chip'de gidecek yatalım en iyisi
derken
normale döndük arkadaşlar
Herşey düzeldi mi ne? Siteler çalışıyor bende :D
evet bu kadar işte paniğe gerek yok
not:4 saatlik bir krizmiş 12'de başlamış
bence türkiye bu konuda haklı...adam türkiyeden istedigi parayı kazanacak sonra türkiyenin degerlerine saygı duymayacak..sonra internette ozgurluk diyecek..bugunku ulastırma bakanın açıklamısını okuyun ne demek istediğimi daha ii anlarsınız
smile adsl kullanıyorum http://www.etsy.com/ http://twitter.com/ bende çalışıyor youtube hariç.
- 1
- 2