Merhaba arkadaşlar
Size birşey danışmak istiyorum.
>Ekran kartı 1gb ati 3650
>HDD 80 GB
>İşlemci Pentium Dual Core E5200
>RAM 1 GB
Bu sistemde "Vista" kurulu biraz ağır çalısıyo gibi geldi bana . Bu siteme "Windows XP" kursak donanım parçalarını tanımada bi sorun olmaz değil mi ?
Bios dan işlemciyi tanımama gibi bi durum gerçekleşir mi ?
Sonra gelip bana neden Xp yi kurdun daha da yavaş çalışıyo demesin .
(Yukarıda sözü geçen PC bana ait olmadığından yanlış bişey yapmak istemiyorum. Benim olsa neyse sormazdım :D)
Görüşlerinzi almak istiyorum
- 1
- 2
Merhaba arkadaşlar
Size birşey danışmak istiyorum.
>Ekran kartı 1gb ati 3650
>HDD 80 GB
>İşlemci Pentium Dual Core E5200
>RAM 1 GB
Bu sistemde "Vista" kurulu biraz ağır çalısıyo gibi geldi bana . Bu siteme "Windows XP" kursak donanım parçalarını tanımada bi sorun olmaz değil mi ?
(Yukarıda sözü geçen PC bana ait olmadığından yanlış bişey yapmak istemiyorum. Benim olsa neyse sormazdım :D)
Abicim Windows 7 RC Sürümünü Kurmanı Öneririm Gerçekten Hem Vistadan Hemde XP den Katlarca Hızlı Olur Hemde Format ve Kurulumdan Sonra Driver Yüklemek Gibi Bir Sorununuz Olmaz :)
katılıyorum. xp yede geçmeyin. populer olan bu ms nickine ;
Siz hala xp mi kullanıyorsunuz ?
kalmayın
benim de msn nickim aynı zamanda.
Merhaba arkadaşlarVista da çalışan donanım xp de kesinlikle çalışır. Artı performans alırsın. Bu arada işlemci bilgisayara tanıtılmaz. yani direk tanıyacaktır zaten tanımasa pc çalışmaz.
Size birşey danışmak istiyorum.>Ekran kartı 1gb ati 3650
>HDD 80 GB
>İşlemci Pentium Dual Core E5200<<
>RAM 1 GB
(Yukarıda sözü geçen PC bana ait olmadığından yanlış bişey yapmak istemiyorum. Benim olsa neyse sormazdım :D)Hard disk Cd sürücü ve işlemciyi pc ye tanıtmana lüzum yok. Ekran kartı için ise. tanıtmazsan vga modda çalışır hiçbir iş yapamazsın o yüzden driver yüklersin o zaman tam kapasite çalışır tanımama gibi bir sıkıntın olmasın. Bios la alakası yok işletim sisteminin. Sonra Windows 7 yi "kesinlikle" kurmayın çünkü daha piyasaya çıktı çıkıcak veya çıktı tam emin değilim. Tüm kullanıcı yorumlarını almadan win 7 ye geçmek akıl kârı değil. Sonra bir drıver kurmak gerektiğinde win 7 bunu tanımayacağı için microsoft un sitesinden sürekli uyumluluk için yamalar indirmeniz gerekir. O Baş ağrıtıcı..<
Ekran kartı dx 11 destekli değil o yüzden win 7 ye geçmeye lüzum yok vista o sistemi kasar kesinlikle çünkü işletim sistemi kendisi yavaş :) Direk xp ye dönmek en hayırlısı bence..
Saygılarımla....Son Düzenleme: OpteroN ~ 31 Ekim 2009 21:04
forumu çöpe dönüştürmeyelim, görmezden gelip konuya dönelim.
windows 7 kur diyorsunuzda söyle söleyim size ben
windows 98 > pc cok hızlıydı
windows xp > 98 e göre biraz yavaşlama oldu ama hızlı
buna bakılacak olursa tamam win7 hızlı olabilir ama bilgisayar bileşenleri üst düzeyse hızlı çalısır.
İşletim sistemlerinin yenisi çıktıkça daha çok sistem özelliği ister yanılıyor muyum ?
Yani XP de daha hızlı çalışır pc bence .
windows 7 kur diyorsunuzda söyle söleyim size benÇok haklısın ama Windows 98 SE (Second Edition) Olsa hem xp nin yaptığı işlemleri yapabilirsin. hemde win 98 hızında çalışırsın ....
buna bakılacak olursa tamam win7 hızlı olabilir ama bilgisayar bileşenleri üst düzeyse hızlı çalısır.
İşletim sistemlerinin yenisi çıktıkça daha çok sistem özelliği ister yanılıyor muyum ?
98 ? siz en iyi si windows 7 kurun
windows 7 kur diyorsunuzda söyle söleyim size ben
Siz Kurun Ama Windows 7 Tavsiye Edilir Hem Siz Onu Kurunca Adam Demeyecekmi, Bu Ne Böyle 98'den Kalma İşletim Sistemi Der Bence Hem En Güncel Hemde En Hızlıyı Kurmanızı Öneririm ...
Olmaz İse Windows Vista'da Kalın Ve Güncelleştirmeleri Geciktirmeyin Windows Vista SP 2 Yüklenince Daha Hızlı olacaktır ...
Ya bakın pc özelliklerini yazdım ilk başta vista oyunlar falanda yüklenince , virüs programı v.b yüklenince kasıyo biraz ondan dolayı Xp daha hızlı çalışmaz mı ?
eski olması önemli deil ben kendim de xp kullanıyorum sonucta pes oynuyoruz ha win7 ha xp aradaki fark görsellik .
Ayrıca 1 gb ram le win 7 mi kurulur ?
ram yükseltemeyiz ram alın demeyin :D
Ben hala xp kullanıyorum hız konusunda bir sorunum yok, win7 daha hızlı olsa da benim pcden istediğim hızı alıyorum; yalnız yine de win 7 kurmalısınız ben de bir an önce geçmeye bakıyorum, xp hasta adam artık çok çabuk çökebilen bir işletim sistemi ayrıca grafik deyip geçmemek lazım en azından oyun oynayan biriyseniz directx 9 ile directx 10 arasında dağlar kadar fark var ki directx 11 i düşünemiyorum:) biraz kasmasını dert etmemelisin(aşırı derecede değilse)xp ye dönme win 7 yi okulda bir kaç öğretmenin pcye kurduk çok verimli olduğundan bahsediyorlar 1gb ram ile vista çalışıyorsa win 7 ile pc uçar:)vistayı da denedim ordan biliyorum.Yukarıdaki resmi daha önce görmüşsünüzdür belki; ama şu fakı görmek bile xp den soğutuyor insanı...
- 1
- 2