32gb çok saçma geldi bana. casper yapıyor bu olayı en iyi. kasanın ekran kartı beş para etmez ama i7 16 gb ram 1 tb hdd takıyor millete geçiriyor. 3 gb vistada kullandım tık demedi şimdi 7 de kullanıyorum çok şükür emektar ayağımızı yerden kesiyor. 4gb olsun temiz olsun en önemlisi ucuz olsun..ben hiç casper kullanmadım ama çok aşırı sahtekar ve berbat ötesi bi marka olduğunu biliyorum.işlemciye ram'e hdd'ye ve anakartın en iyilerini takıyorlar.ama ekran kartına gelirsek bir işe yaramaz,kötü,külüstür ötesi bir ekran artı.zaten hazır sistemlere verilecek pararyla daha kral bir pc toplanır.
Günmüzde ve gelecekte PC'ler.Standart ram gb'ı...
- 1
- 2
32 gb tabiki saçma 4 gb normal 8 gb yeterlidir her şey için. 16 gb artiztik, 32 gb ise açıkcası salaklıktır çok büyük işlerin yoksa.bende eskiden hayalinizdeki pc'deki konusunda ram'i çok abartırdım.toplama pc konularındada.sonra akıllandım en az 4 gb bilemedin 6 gb ram'in yeterli olduğunu kavradım sizin sayenizde ve kendim düşünerek.ve bundan sonra ram 16 gb ise 4'e düşürür hdd 1 veya 2 tb ise 500 gb'a düşürür.işlemci ve ekran kartına yüklenirdim.gayette iyi oluyordu.8,16 gb gereksiz 32,64 gb gereksizin kralıdır.bundan sonra pc toplarken ve öneri yaparken 4gb veya 6gb ram yeterli olduğu için önereceğim abartmıyacağım :D.yalnız şöyle 2016 yılı gibi ram standartı 64 gb olbilir aman dikkat ! zaten günümüzdeki en gelişmiş anakartlar 64 gb ram destekliyor win7 ultimate.pro ise 192 gb.anakart firamları ve microsoft şimdiden hazırlanmış 2016 için :D.bunu dediğim için yanlış anlama halen 4gb-6gb'ın yeterli olduğunu biliyorum :D ama 2013'te 8 gb olacak topladığım pc'ler.bi de konu dağıldı ama ram'de gb değil mhz önemli :DZaten insanları böyle kandırıyorlar.
Adam İ5 işlemci takıyo en ucuzu.
Anakart da dandik en ucuzu.
Ram desem 16 diyor ama mhz hızı düşük falan o da dandik :D
ekran kartı 2 gb diyor bi bakıyon gt220 lan HD6950 de 2 gb ona bakarsan :D
Bide bu sisteme 350W psu takıyor ya deli olursun :
3gba window7 kurulmaz bence [x64] EN AZ 4GB1.dediğn aslında bu yeterli:
OYUN İÇİN ZATEN ŞUAN 4gB IN AÇMADIGI OYU N YOK 12-8 gb gereksiz hmm BELKİ 6gb
32 bit win7 işlemcileri ve programları için standart 2 gb
64 bit " için standart 3 veya 3.5 gb
bir oyun bilgisayarı için en az 4 veya 6 gb
2.dediğine artık aynen katılıyorum bir oyun bilgisayarı için 4 veya 6 gb yeterlidir.
NOT:yalnız 2013'te bu standart 8-12 gb 2014'te 16-24 gb olabilir.2016'da da 64 gb-96 gb olabilir.standart her yılda bir yükseliyor.
ve bu ilerki yıllar için şimdiden 64 gb destekleyen ankart çıkarmışlar.win7 ultimate te zaten 192 gb ram destekler.
ama yinede:
2.dediğine artık aynen katılıyorum bir oyun bilgisayarı için 4 veya 6 gb yeterlidir.
1.dediğn aslında bu yeterli:EVET ÇİNDE BİR MAKİNA TOPLADILAR GEÇEN SENE 64 GB RAM VARÜSTÜNDE SADECE
32 bit win7 işlemcileri ve programları için standart 2 gb
64 bit " için standart 3 veya 3.5 gb
bir oyun bilgisayarı için en az 4 veya 6 gb
NOT:yalnız 2013'te bu standart 8-12 gb 2014'te 16-24 gb olabilir.2016'da da 64 gb-96 gb olabilir.standart her yılda bir yükseliyor.
ve bu ilerki yıllar için şimdiden 64 gb destekleyen ankart çıkarmışlar.win7 ultimate te zaten 192 gb ram destekler.
ama yinede:
BENCE 64 GB FALAN yada 32 GB SANMAM 2015 e kada8-12 gb standarrtta kalabiliryada Türkiyede en fazla okadar kullanılabilir [ÇOGUNLUK BAKIMINDAN] ŞAHSEN BENİM BİLE 32 GB ALICAK KADAR NE anakrtım var ne param
ZATEN aldım diyelim anakartım ddr2 4gb ram desteklio hadi bakam deiştir
EE işlemciyi deiştir :)
öle uzayı gidio ŞÖLE OLABİLİR BELKİ MESELA ADAMLAR MASRAF ETMEZ EĞER DDR2-DDR3 TEK SLOT 4 GB OLURSA YANİ EĞER ADAMLAR ÇOGALTIRDA UCUZLARSA BU FİYAT TABİKİDE ÇOGUNLU ALIR ZATEN BELKİDE ŞUAN ÇOGU KİŞİNİN ANAKRTI DDR VEYA DDR2 DİR diye tahmin ediyorum :)):) SAYGILAR:::):):)
Fikrimce 2014 yılında 6 gb yeterli, 8 gb ideal, 8+ ise abartı olacak.
2016 gibi 8 gb ve fazlasına ihtiyaç duyulacak.
2020 gibi yıllarda ise 16 gb gibi ramlere anca ihtiyac duyulacak
Bizim apartmandaki ramleri toplasan 32 gb etmez ama 32 gb ram takıyo ne işine yarayacaksa :D
Kilobaytları görmeyen arkadaşlar belli oluyo.millet GB diyor sen KB MB diyorsun :D
Commodore 64 döneminde rem di mem di bişii denmezdi. Takardık kaseti Shift+load tuşu ile çalıştırırdık sonra da sabaha kadar oynardık.
64KB hafıza 38911 free
1Mhz motorola işlemci.
ÖÖf ööf.
Daha sonra AMİGA lar çıktı 512Kb kendi remi ile bir kral gibiydi. Ben bu ramlari 2.5 MB a yükselttiğimde arkadaşlar waauuvv demişti.
Ne oyunlar çevirmiştik
Ama o 512Kb ile ne işler yapardık.
Envai çeşit oyun.
Elektronik tasarım ve devresi.
Müzikle uğraşılar org morg enstruman.
Üstelik şimdiki bilgisayarlar gibi yoh böcük girdi yoh böcüklendi yoktu.
Arada bir guru hatası verirdi onu da sistemi kapatıp açınca hallederdi.
Unutmadan söyleyeyim. Daha millet internetin adını bilmezken biz o bilgisayarla LOTUS II yi karşı komşu ile oynardık. Ama o kendi evinde ben kendi evimde. 9600 Baudluk modemimizle iki telli hat çekmiştik.
Vaaay be :D
YAMYAM abi sence 10 yıl sonra nasıl olacak teknoloji?
En iyi sen bilirsin :D
Vaaay be :D10 yıl sonra teknik ilerlese de pek değişeceğini sanmıyorum.YAMYAM abi sence 10 yıl sonra nasıl olacak teknoloji?
En iyi sen bilirsin :
20 Sene ki teknoloji ile yapabildiklerimizle şimdiki teknoloji ile yapabildiklerimiz arasında pek fark yok. Sadece görüntü ve ses kalitesi arttı o kadar.
Ama o yıllardaki keyif şimdikilerde yok ne yazıkki.
ben hologramı merak ediyorum.
Hani şey var yaa. mesela tv de olacak. insanların 3 boyutlu yansımaları ile odaya yansıcak gerçek gibi seyredeceksin ama daha çok var buna.
Bence 3d tv demek bu teknolojidir. Fikrimce 7-8 yılı var :/ sence ne zaman çıkar yamyam abi? alamasam da alışveriş merkezlerinde görsem bile yeter :D
Teknolojik olarak henüz yeterli değil. Ancak üzerinde çok çalışmalar var.
umarım en kısa sürede çıkar. her şey için devrim olur. Oyunlarda mesela...
teknoloji çok gelişecek çook hemde sonsuza kadar ...
ama eski teknolojiler halen efsane kalacak
koy 16 gb ram 200 liraya baban oğula miras olsun torunlaranıza
Herşey ram demek değildir.
Herşey işlemci demek değildir.
Herşey ekran kartı demek değildir.
Bilgisayar bileşenlerinin özelliklerini bilmeden çoğu arkadaşımız düşüncelerinde yanılıyorlar.
işyerinden bir arkadaşım 500TL ye eski bir server kasası almıştı. Ben ona işletim sistemi kurdum. Linux ve XP. Bu serverin içerisindeki işlemciler o dönemin P4 karşılığına gelen ve 2.4GHz civarı çalışan 2 adet XEON işlemciden oluşuyordu. 512MB lık 6 adet ECC ram belleği vardı. Grafik kartı ise sadece 256Mb belleğe sahip bir karttı.
Bu arkadaş sistemin çalışmasını gördükten sonra gudurdu. Bir uygulamayı açmak için geçen süre normal bilgisayarlarda 1-2 sn iken o bilgisayarda ölçülemez bir hızla açılıyordu.
Peki neydi o bilgisayarı bu kadar hızlı yapan faktörler. Günümüzün i5 işlemcili bir dizüstü ile o bilgisayarı kıyasladığımızda arada inanılmaz farklar vardı. İ5 o bilgisayarın yanında kağnı gibi kalıyordu.
SİZCE NEDEN BU HIZ FARKI.
Ekran kartı deseniz eski bir kart.
İşlemci deseniz P4 seviyesinde 2.4GHz
Ram deseniz çok fazla değil.
- 1
- 2