Merhaba arkadaşlar aklıma bi soru takıldı.Gece rüyalanma durumunda boy abdesti alınır ama acaba rüyada içki içince de abdest almak gerekir mi? Çünkü kendimden yola çıkarak sanki o içkinin tadını ağzımda hissettim.Cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
Gusül Abdesti?
- 1
- 2
1-Konunun burada teknoloji sayfasında açılması yanlış.
2-Boy abdesti gerektiren halleri okumanı tavsiye ederim.
3-Cevap istersen hayır gerekmez ama kendine çeki düzen ver rüyada içki içmek iyi değildir
1-Konunun burada teknoloji sayfasında açılması yanlış.1- Adı üstünde bura konu dışı bölümü.Özellikle bir bölümü olmayan şeyler burada paylaşılır ve burasıda bir forum ise bir topluluktan yardım isteyebilirsin.
2-Boy abdesti gerektiren halleri okumanı tavsiye ederim.
3-Cevap istersen hayır gerekmez ama kendine çeki düzen ver rüyada içki içmek iyi değ
2- Boy abdesti gerektiren haller arasında özellikle bu duruma cevap olan bir yazı bulamadım.
3- Cevaba teşekkürler ama çeki düzen verme konusuna gelince benim ne karakterde biri olduğumu ne bildinki kendine çeki düzen ver diyorsun.
teşekkürler pcword ama benim direkt soruma cevap olmuyor :(
şu rüyalar şeytandan gelir...meseleside şeytandan rüya falan gelmez arkadaşlar...insanlar gün içinde yaşadıklarından, gördüklerinden, duyduklarından etkilendiği için rüya görürler... arkadaşta film falan bişey izlemiştir...bilinç altında kalmıştır bişeyler o yüzden içki içtiğini görmüştür...
Rüya üç sınıftır
1-Rahmani ( Yüce yaratıcının kullarını uyardığı veya mükafalandıracağını belirten)
2-Şeytani ( Gören kişinin hoşlanmadığı bir rüyadır)
3-Bilinçaltı( Kişinin gün içinde gördüğü veya duyduğu bişeyden çok etkilenmesi)
cbilgen13 Arkadaşımız kaynakları incelemeden yorum yapmış galiba şeytandan falan rüya gelmez diye.Ben bir adet hadis ile cevap vereyim.
(Hz. Peygamber (as): “Rüya, Allah'tandır; Hülm ise, Şeytandandır.” buyurmuştur.
Ebû Sa'îd Hudrî radiya'llahu anh'den rivâyete göre, Nebî Salla'llahu aleyhi ve sellem'in şöyle buyurduğunu işittim, demiştir: “Sizden birisi sevdiği bir rüya görürse bilsin ki, o Allah tarafındandır. Rüya sahibi, bu rüya üzerine Allah’a hamd etsin ve başkasına da söylesin. Buna karşılık hoşlanmadığı bir rüya görürse, muhakkak ki bu rüya, şeytandandır. Bu durumda rüya sahibi, rüyanın şerrinden Allah’a sığınsın ve rüyasını kimseye söylemesin. Bu suretle o rüya, sahibine zarar vermez.”)
namazdan önce alınan abdest alınması zorunludur =temizlik faydalarından biridir 2=oruçta asıl amaç disiplindir insanın kendini geliştirmesi için aç olan insanların halinden anlaması için kıymetini bilmediği bedenini dinlendirip sağlık kazanması içindir vede zorunludur eğer bir dine inanmışsan yaemilerini yaparsın yada yapmazsın yaparsan sevap yapmazsan günah işlemiş olursun inkar edersen dinden cıkarsın tercih insana bırakılmıştır ===arkadaşın durumunda gusul gerekmez
ALLAH MANCINIK YASARS SAİNT KARDEŞLERDEN RAZI OLSUN EN ACIKLAYICI BILGILERI VEMRIŞLER
CBİLGEN 13: FARZ YAPILMASI KESIN OLAN HUKUMLERDIR VE NAMAZ ABDESTİ GUSUL ABDESTİDE ORUÇTA BUNLARA DAHILDIR CENNETE GİRMEK ISTIYORSAN BUNLARI YAPMAN ŞARTIR YAPMASANDA OLUR DIYE BİRŞEY YOKTUR
ALLAH MANCINIK YASARS SAİNT KARDEŞLERDEN RAZI OLSUN EN ACIKLAYICI BILGILERI VEMRIŞLER
CBİLGEN 13: FARZ YAPILMASI KESIN OLAN HUKUMLERDIR VE NAMAZ ABDESTİ GUSUL ABDESTİDE ORUÇTA BUNLARA DAHILDIR CENNETE GİRMEK ISTIYORSAN BUNLARI YAPMAN ŞARTIR YAPMASANDA OLUR DIYE BİRŞEY YOKTUR
forumda bu kadar imam olduğunu bilseydim yorum yazmazdım... engin bilgilerini bizlerle paylaşıp doğru yolu gösterdikleri için hepsine tek tek teşekkür ediyorum ve özür dileyerek yazımı kaldırıyorum....
ancak yazımı eleştiren arkadaşlar için bir kopyasını saklıyorum isteyen olursa özel mesajla tekrar atarım...kulaktan dolma bilgilerle o kadar gözlerinin kararmış ki benim orada yazdığım namazdan önce alınan abdest'i zorunlu olduğun için değil temiz olasın diye almalısın kelimesini yapmasanda olur yapmasanda diye algılamışsınız...
bakın günümüz çoğu insan kendi fikirleri yüzünden değil etrafındaki insanlar ne düşünür diye ibadet eder oldu... kurban bayramında dana - deve kesmeyi gösteriş olsun diye yapanlar var.... aslında içinden gelmemesine rağmen aile baskısı yüzünden başını örtüp evden biraz uzaklaşınca başını açan kaç tane kız biliyorum ben... benim orada yazdıklarım kendinizi kandırmayın yapmak zorunda olduğunuz için değil islamın emrettiği gibi temiz olun diye abdest alın manasında yazdım... ama şaşı bakıp şahpaz olan beyaz hocalardan--- camide ağzını yozmaktan geri kalmayan cüppeli ahmet hocalardan.... daha reşit olmayan kızlara yan gözle bakan islami yazarlardan...kendine harem kurup eteğini erkek müride öptüren şeyhlerden islamı öğrenmiş bir topluma bunu anlatmak boşuna o yüzden tekrar özür dileyerek mesajımı kaldırıyorum...
yazınızı dikkatlce tekrar tekra okudum veo şahane yorumunuzu arkadaşlarımada gösterdim EVET İBADETLARDEN ASIL MAKSAT ALLAHIN EMRİ OLDUKLARINDAN DOLAYI YAPILMALARIDIR TEMİZLİK SAĞLIK YARDIMLAŞMA İKİCİNCİ SIRADA GELİR NAMAZ ORUC ZEKAT VB İBADETLER İSLAMIN EMRİDİR BUNLARI BAŞKA DİNE MENSUB İNSANLAR YAPTIKLARI ZAMAN TEMİZLENEBİLİRLER AMA KENDİLERİNE MANEVİ AÇIDAN HİÇBİR FAYDASI OLMAZ MÜSLÜMANA İSE HEM MADDİ HEM MANEVİ YÖNDEN FAYDALIDIR AYRICA 2004 YILINDAN BERİ DİYANET İŞ BŞK DİN GÖREVLİSİ OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM BİZ MADEM DİN TÜCARLARINDAN İSLAMI ÖĞRENMİŞİZ PEKİ SİZ KİMDEN ÖĞRENDİNİZ KARDEŞİM
AYRICA YAZINIZIN BİR KOPYASINI BEKLİYORUM KOCAKAFALI OLDUĞUM İÇİN BAZEN ALGILAYAMIYORUM YAZINIZIN NE İFADE ETTİĞİNİ ETRAFIMDAKİ İNSANLARA DANIŞIP SİZDEN ÖZÜR DİLESEM ONUDA KABUL ETMEZSİNİZ ÇÜNKÜ ONLARDA SÜBYANCI HOCALARDAN DİNLERİNİ ÖĞRENDİ DEĞİLMİ
islamiyete bir din görevlisi olarak bakış açınızı şu sözünüz özetliyor " MÜSLÜMANA İSE HEM MADDİ HEM MANEVİ YÖNDEN FAYDALIDIR " manevi kısmını anladım... maddi kısmınıda anlayan anlasın diyorum...
islamı nereden öğrendiğime gelince herkesin öğrenmesi gereken kaynaktan kitaptan öğrendim kendi anladığım dile orjinal dilinden çevrilmiş haliyle okuyarak anladım....
insanın kendini temiz hissetmesi, başkalarına yardım etmesi, sıhhat içinde olması etrafındakileride bu doğrultada motive etmesi bunlar manevi değerlerdir... maddi değil.... ama islamı kullarak millete sahte muskalar yazıp bununla sıhhat bulacaksın refaha kavuşacaksın diye para kazanan hoca efendilerden bahsediyorsan tamam derim o maddi kısmı...
umarım işinizide kelimeleri seçtiğiniz gibi yapmıyorsunuzdur..zira yol göstericiliğinize güvenip gönlünüzden ve aklınızdan geçip ağzınızdan çıkan kelimelere güvenen insanlar olabilir etrafınızda...
BEN SİZİN YAZDIKLARINIZDAN DİNE DİN ADAMLARINA ÖN YARGILI VE AŞAĞILAYICI YAKLAŞTIĞINIZIyazdıklarımın hiç birinde gerçek anlamda işini yapan din adamlarının hiç birine yargılı ve aşalayıcı birşey yazmadım...bahsettiğim din adamlarının ne kadar din adamı olduğunuda cümle alem biliyor...ama siz onlarıda kendinize eş tutup meslektaşım diyorsanız bu sizin adınıza büyük bir çelişkidir...
- 1
- 2