Selamlar
Ben şu an tarayıcı olarak maxthon kullanıyorum.bi arkadaşın tavsiyesi üzerine kullanıorum. Fena değil. Opera, Firefox da kullandım. Fakat hangisini kullansam diye karar veremedim yardımlarınızı bekliorum.
HANGİ WEB TARAYICI DAHA İYİ?
- 1
- 2
ben hem internet explorer ı hem firefox u hem de opera yı aynı anda kullanıyorum.opera gayet güzel ama kullanışsız(bana göre).ie güvensiz.en iyisi firefox.
Ben firefox kullanıyorum. Konforlu geliyor bana. ieden de çok faha iyi tabiki...
firefox un hem kullanması rahat hemde gayet güvenli
IE'ye güvensiz demek, AMD'ye çok ısınıyor demekle aynı şey bence. Patchsiz korsan kullanım tabi götürdükleri de oluyor. Öte yandan 7 ayda 11 Firefox sürümünün çıkması ve hepsinin "Security" patchlerinin olması da IE'de aşağı kalır yanı olmadığını gösteriyor.
maxthonun güvenliği hakkında ne dersiniz?
maxthon u hiç kullanmadım onun için bişiy söyliyemeyeceğim.ama bir dergi(isim vermiyim reklam olabilir:D)nin bu ayki sayısında şimdiye kadarki gelmiş geçmiş tüm browserları testten geçirmiş(ie nin firefoxun vs eski sürümleri vs vs)ve opera yı hız bakımından en iyi tarayıcı seçmiş.eski sürümleri vs dahil.ayrıca hem linux ta hem de windows ta
ieden sonra, opera, maxthon, firefox ve şimdilerde en iyisi flock... firefox eklentileriyle uyumlu ve en hızlısı
Selçuk İslamoğluIE'ye güvensiz demek, AMD'ye çok ısınıyor demekle aynı şey bence. Patchsiz korsan kullanım tabi götürdükleri de oluyor. Öte yandan 7 ayda 11 Firefox sürümünün çıkması ve hepsinin "Security" patchlerinin olması da IE'de aşağı kalır yanı olmadığını gösteriyor.Firefox'un 7 ayda 11 güvenlik patch'i çıkarması bence kötü birşey değil. Aksine çok iyi, neden? en azından açıklarını görüp kapatıyor. Malını sattıktan sonra ilgisiz kalmıyor. Peki İE nasıl ve ne yapıyor? Bu arada ben Firefox kullanıyorum.
Selçuk abi bu arada imzandaki beyzbol topu keşke İE olsaydı. Firefox'a haksızlık olmuş :)) Mesela sevgili Recep Baltaş'ın imzasındaki şekil çok güzel :)Son Düzenleme: samet1986 ~ 19 Temmuz 2006 03:24
samet1986IE nasıl yapıyor? Sürekli güvenlik patchlerini yayınlıyor. Hatta gününde yapıyor bunu tabi otomatik güncelleştirmeleriniz açıkçası, sadece versiyon numarasını değiştirmiyor. 7 ayda 11 versiyon çıkarması, ilk çıktığındaki "süper güvenli" iddiasını da çürütmüyor mu sence? Demek ki o zaman da güvenli değilmiş :)Selçuk İslamoğluIE'ye güvensiz demek, AMD'ye çok ısınıyor demekle aynı şey bence. Patchsiz korsan kullanım tabi götürdükleri de oluyor. Öte yandan 7 ayda 11 Firefox sürümünün çıkması ve hepsinin "Security" patchlerinin olması da IE'de aşağı kalır yanı olmadığını gösteriyor.Firefox'un 7 ayda 11 güvenlik patch'i çıkarması bence kötü birşey değil. Aksine çok iyi, neden? en azından açıklarını görüp kapatıyor. Malını sattıktan sonra ilgisiz kalmıyor. Peki İE nasıl ve ne yapıyor? Bu arada ben Firefox kullanıyorum.
Selçuk abi bu arada imzandaki beyzbol topu keşke İE olsaydı. Firefox'a haksızlık olmuş :)) Mesela sevgili Recep Baltaş'ın imzasındaki şekil çok güzel :)Gelelim asıl soruna, "malını sattıktan sonra" hizmetini veriyor. Ama satmadığı mal (ya da korsanlara) neden hizmet vereceğini de düşünmek lazım.
Selçuk İslamoğlusamet1986Doğru abi, "süper güvenli" iddiasını çürütüyor. Doğru söze ne denir? :) Ya da şöyle desek olurmu ? "Al bir tarayıcıyı, vur ötekine" :) ? Şunuda söyliyim ben şu ana kadar sadece Firefox ve İE kullandım. Ama yinede bana göre Firefox İE'den daha iyi. Diğerlerini; yani Maxthon ve Operayı indireceğim sağlam bir link verebilirmsiiniz ? Hepsini denemek istiyorum.IE nasıl yapıyor? Sürekli güvenlik patchlerini yayınlıyor. Hatta gününde yapıyor bunu tabi otomatik güncelleştirmeleriniz açıkçası, sadece versiyon numarasını değiştirmiyor. 7 ayda 11 versiyon çıkarması, ilk çıktığındaki "süper güvenli" iddiasını da çürütmüyor mu sence? Demek ki o zaman da güvenli değilmiş :)Selçuk İslamoğluIE'ye güvensiz demek, AMD'ye çok ısınıyor demekle aynı şey bence. Patchsiz korsan kullanım tabi götürdükleri de oluyor. Öte yandan 7 ayda 11 Firefox sürümünün çıkması ve hepsinin "Security" patchlerinin olması da IE'de aşağı kalır yanı olmadığını gösteriyor.Firefox'un 7 ayda 11 güvenlik patch'i çıkarması bence kötü birşey değil. Aksine çok iyi, neden? en azından açıklarını görüp kapatıyor. Malını sattıktan sonra ilgisiz kalmıyor. Peki İE nasıl ve ne yapıyor? Bu arada ben Firefox kullanıyorum.
Selçuk abi bu arada imzandaki beyzbol topu keşke İE olsaydı. Firefox'a haksızlık olmuş :)) Mesela sevgili Recep Baltaş'ın imzasındaki şekil çok güzel :)Gelelim asıl soruna, "malını sattıktan sonra" hizmetini veriyor. Ama satmadığı mal (ya da korsanlara) neden hizmet vereceğini de düşünmek lazım.
Sağol tonic. İkisinide yükledim, kurdum. Şimdi toplamda 4 tarayıcım var. (Sanki koleksiyon yapıyom :) ) 1-2 gün içinde karar veririm dicem ama belki o kadarda sürmez.
firefox çünkü new tab oluşturup tek sayfada 1den fazla internet sayfası açabiliyom hem kullanışlı hemde simgesi hoşuma gidiyo!
tuncabmaxthon u hiç kullanmadım onun için bişiy söyliyemeyeceğim.ama bir dergi(isim vermiyim reklam olabilir:D)nin bu ayki sayısında şimdiye kadarki gelmiş geçmiş tüm browserları testten geçirmiş(ie nin firefoxun vs eski sürümleri vs vs)ve opera yı hız bakımından en iyi tarayıcı seçmiş.eski sürümleri vs dahil.ayrıca hem linux ta hem de windowshızlı ama bi de kullanışlı olsa
judgemantişte zaten tek sorun da o.:Dtuncabmaxthon u hiç kullanmadım onun için bişiy söyliyemeyeceğim.ama bir dergi(isim vermiyim reklam olabilir:D)nin bu ayki sayısında şimdiye kadarki gelmiş geçmiş tüm browserları testten geçirmiş(ie nin firefoxun vs eski sürümleri vs vs)ve opera yı hız bakımından en iyi tarayıcı seçmiş.eski sürümleri vs dahil.ayrıca hem linux ta hem de windowshızlı ama bi de kullanışlı
yükledim ama aşırı kullanışsız.ama yükleme yöneticisini çok beğeniyorum.yoksa 1 sn bile benim bilgisayarımda duramaz:Dkapı açık arkanı dön ve çık bile demem doğrudan uninstallarım:DDDDDDDD
Tuncab'ın dediği gibi , bende bu ay aynı dergide tarayıcılar üzerinde yapılmış hız testini gördüm.Testte; aklınıza gelebilecek her tarayıcı kullanılmış.Avant,Blazer,Clue,Escape,Firefox,İE,Maxthon,Mozilla,Netscape,Netfront,Opera...
Testin sonucu beni bir hayli şaşırttı. Yani kendi adıma konuşayım,böyle bir sonuç beklemiyordum. Bu testte kullanılan tarayıcılar arasında en hızlısı : OPERA'nın 6.3 , 8.0 ve 9.0 sürümü. Diğer tarayıcılar yakınından bile geçmiyor neredeyse.
Peki test nasıl yapılmış?
Öncelikle tüm tarayıcılar aynı pc'ye yüklenmiş.Her tarayıcı varsayılan ayarlarlan test edilmiş.
Soğuk başlangıç testi : Bilgisayarın açılmasından sonra hiç çalıştırılmamış tarayıcının açılış hızı.
Sıcak başlangış testi : Tarayıcının kapatılıp yeniden açılması için ne kadar süre geçtiği.
Tabloların gösterilmesi : Açılan sayfadaki tabloların kullanıcıya gösterim hızı.
Birçok resmin yer aldığı sayfaların açılma hızı: İçeriğinde çok fazla resim olan sitenin açılma hızı.
Script hızı : Bunuda gerekli ölçüm programıyla yapılmış.
Geçmiş : Daha önce açılmış bir sitenin, 2 . açılımında ne kadar süre geçtiği...
Evet bu testlerde en iyi süreyi elde eden tarayıcı , OPERA imiş.. Sizce ne kadar gerçektir bu ? ( Testlerde güvenlik kıyaslaması yapılmamış )
yapılan testlerde opera 9,0 en hızlısı deniyo
mozilla firefox 1,5,0,4 ise eklentilerle birlikte en guvenli
IE 7+ birkac sayfayı aynı pencerede gosteriyo ama bence firefox tercih edilmeli
samet1986Tuncab'ın dediği gibi , bende bu ay aynı dergide tarayıcılar üzerinde yapılmış hız testini gördüm.Testte; aklınıza gelebilecek her tarayıcı kullanılmış.Avant,Blazer,Clue,Escape,Firefox,İE,Maxthon,Mozilla,Netscape,Netfront,Opera...Doğrudur. Opera oldukça başarılı.Testin sonucu beni bir hayli şaşırttı. Yani kendi adıma konuşayım,böyle bir sonuç beklemiyordum. Bu testte kullanılan tarayıcılar arasında en hızlısı : OPERA'nın 6.3 , 8.0 ve 9.0 sürümü. Diğer tarayıcılar yakınından bile geçmiyor neredeyse.
Peki test nasıl yapılmış?
Öncelikle tüm tarayıcılar aynı pc'ye yüklenmiş.Her tarayıcı varsayılan ayarlarlan test edilmiş.Soğuk başlangıç testi : Bilgisayarın açılmasından sonra hiç çalıştırılmamış tarayıcının açılış hızı.
Sıcak başlangış testi : Tarayıcının kapatılıp yeniden açılması için ne kadar süre geçtiği.
Tabloların gösterilmesi : Açılan sayfadaki tabloların kullanıcıya gösterim hızı.
Birçok resmin yer aldığı sayfaların açılma hızı: İçeriğinde çok fazla resim olan sitenin açılma hızı.
Script hızı : Bunuda gerekli ölçüm programıyla yapılmış.
Geçmiş : Daha önce açılmış bir sitenin, 2 . açılımında ne kadar süre geçtiği...Evet bu testlerde en iyi süreyi elde eden tarayıcı , OPERA imiş.. Sizce ne kadar gerçektir bu ? ( Testlerde güvenlik kıyaslaması yapılmamış )
Fasterfox'lu Firefox'lu Hiç Bir Geçemez Portable Boyut Bakımından pek Portable Olmasada 256 mb. İçin 1 Numara Firefox Eklentileri Diğer Browser'ımsıları Geçer En Güzel Yanı Dergilerden Destek Beklenip Aptal Saptal Yazılımların Koyulduğu Sayılar, Yazılım Testleri Yapılıp Çok Daha İyi Açık Kod Alternatifleri Varken Paralı Yazılımlar'dan Başka Bişey Olmayan Yazılımlar.Daha Çok Destek Açık Kaynak Koda...!
Arkadaşlar ben yaklaşık 1 aydır maxthon kullanıorum. Çok da memnunum. Firefoxu herkes kullanımı kolay olduğu için tercih ediyor. Fakat maxthon bence daha kullanışlı. Sekmeli pencere özelliği de maxthonda bence firefoxtan daha kullanışlı yapılmış. Ben herkese maxthonu tavsiye ederim en azından bi deneyin derim.(yukarıda linkleri zaten vermişler)
t_mac1firefox çünkü new tab oluşturup tek sayfada 1den fazla internet sayfası açabiliyom hem kullanışlı hemde simgesi hoşuma gidiyo!kesinlikle katılıyorum. ister ctrl e basılı tutun mausunuzla tıklayın isterseniz ortadaki scroll tuşuna basıp 1 pencerede1 den fazla tab açın ve yine aynı işlemle tab ın üstüne gelip kapatın. bence bu çok kullanışlı...
- 1
- 2