burada yazanları dikkatlice okuyup işlemini yavaş yavaş gerçekleştir;
2-) Seagate veya Maxtor marka bozuk HDD'niz varsa önce diskinizin "Seri no - Seri numarası" ve "Part Number - Parça numarası" bilgilerine ihtiyacınız var. Bunlar disk üzerinde "S/N" ve "P/N" olarak gösterilen numaralar. Ayrıca diskinizin "seri no" sunu SeaTools veya HD Tune programlarıyla da öğrenebilirsiniz.
Dikkat etmeniz gereken bu numaraları okurken sıfır rakamı - O Harfi ve Q Harfi "0 - O - Q" birbirine benziyor, bu yüzden SeaTools veya HD Tune ile Diskinizin seri No'sunu bulmanızı tavsiye ederim.
3-) Diskinizin garanti kapsamında olup olmadığını öğrenmek için Siteye üye olmanıza gerek yok. Blacklegend'in aşağıda verdiği linke tıklayın.
Seagate customer number : Bu kımı boş bırakın.
* Serial number : Buraya diskinizin "seri no" sunu yazın. "S/N"
* Model number OR Part number : Buraya diskinizin "Part no" sunu yazın. "P/N"
* Country : Turkey olarak seçin.
Altta resimde çıkacak olan iki kelimeyi kutucuğa doğru olarak yazdıktan sonra diskinizin garanti kapsamında olup olmadığını ve Garanti bitiş tarihini göreceksiniz.
4-) Diskinizin garantisi devam ediyorsa siteye üye olup iade işlemlerine geçebilirsiniz.
Öncelikle ingilizcesi yetersiz olanlar için Seagate Türkiye sitesinin Linkini veriyorum. Buradan bir yere kadar Türkçe olarak devam edebilirsiniz.
En üstte "Oturum aç" yanındaki "Hesabınız" yazan linke tıklayın. Sizi ingilizce bir sayfaya yönlendirecek.
Ben bu sayfada "New user" kutucuğunun altında "Register and Submit an Email Case" yazılı linke tıklayarak üye olmuştum. "User ID" kullanıcı adınız oluyor ve bir şifre belirledikten sonra diğer bölümleri de dolduruyorsunuz. (Ben siteye bu şekilde üye olmuştum).
5-) SeaTools for Windows programını indirip diskinizi test edebilirsiniz. Seagate Türkiye sitesinde
"Destek ve İndirmeler" altında SeaTools programının iki versiyonu var. Biri windows diğeri dos altında çalışıyor. Ben SeaTools for Windowsu indirip kurdum.
SeaTool For Windows Linki
Programı indirip kurun. Programı çalıştırın. Sisteminizde takılı olan tüm diskleri seri numaralarıyla beraber gösterecek.
Sadece seri numarasını alıp garanti kontrolü yaptığınız diskin önündeki onay kutucuğunu işaretleyin. Programda "Basic Tests" işareti yeşile dönecek. Buraya tıklayarak S.M.A.R.T Testten başlayarak sırayla testleri uygulayabilirsiniz.
Önce smart testi uygulayın. Eğer bu testi geçerse PASS yazacak. Yok geçemezse kırımızı yazıyla SMART-FAİL yazacak ve programın üst kısmında Help menüsünün hemen yanında sarı üçgen içinde ünlem işareti simgesi ve Fail Info yazısı belirecek.
Eğer Smart Testi geçiyorsa sırayla "Short Drive self test" ..... ve diğer testleri uygulayın taki FAIL verene kadar. Ancak Advanced Tests'i tıklarsanız devam etmeniz halinde verilerinizin silineceğini söyleyen bir uyarı mesajı veriyor. Dolayısıyla bu testi mecbur kalmadıkça sakın yapmayın.Yoksa Diskinizdeki veriler silinebilir.
Eğer yaptığınız test başarısız olup FAIL olmasına rağmen Help menüsünün yanında "Fail Info" yazısı belirmiyorsa programı kapatıp tekrar başlatın. Sadece seri numarasını aldığınız diski onaylayıp aynı testi tekrarlayın. Test başarısız olursa Fail Info
yazısının görünmesi gerekir.
Help menüsünün yanındaki Fail Info ya tıklayın açılan pencerede SeaTools Test kodunu verecek. Warranty Checker sekmesini tıklayın altta mavi yazıyla alt çizgili Warranty Checker linkine tıklarsanız sizi Seagate'nin sitesine yönlendirecek. Açılacak sayfada Diskinizin seri numarası , model numarası ve test kodu yazılmış olacak. Resimdeki kelimeleri yazıp submit'e tıklarsanız açılacak sayfada diskin garanti süresi yazacak. İşte bu sayfada "Create RMA" yazan yere tıklayarak iade işlemini başlatıyorsunuz.
Bu aşamadan sonra gerekli yerleri doldurup adres ve mail bilgilerinizi doğru girdikten sonra diskinizi iade etmek istediğiniz yeri seçmenizi isteyecek. İşte bunlar arasından İstanbul / Sefaköydekini seçiyorsunuz. Bozuk diskinizi göndereceğiniz adres burası.
Size vereceği "Order No" (order no ile rma numarası aynı şeyler) ile birlikte diskinizi güzelce paketleyip bu adrese kargo parası sizden olmak üzere göndereceksiniz. Bir iki gün içerisinde mailinize gerekli bilgilendirmeler gelecek.