arkadaşlar yeni bir kasa almak istiyorum ama fiyatlar dengesiz oluyor bazen pc parası kadar anakart buluyorum. bazen de 100 liralık 0 kasa buluyorum. öneriniz 0 kasa mı yoksa toplama mı??
hazır pc mi yoksa toplama mı?
- 1
- 2
ancak pc toplama robotlarına baktım hazır kasayı geçiyor... 2000 tl bile oluyor bazen.
Adamların yaptığı iş belli 1500 TL'Lik bilgisayara Hd5750 ekran kartı i3 i5 işlemci yada amd üstüne damgayı vuruyorlar yazıcı , klavye , mouse , hoparlör , monitörüde var sat 1500 TL'ye.Sende adamın orda anlatmasıyla gaza gelip al.Eve gelince merak edip parçaların fiyatını internette araştır ve 1500 TL'lik bilgisayarın aslında 1200 TL'ye yakın olduğunu görüp camdan atla :D
Adamların yaptığı iş belli 1500 TL'Lik bilgisayara Hd5750 ekran kartı i3 i5 işlemci yada amd üstüne damgayı vuruyorlar yazıcı , klavye , mouse , hoparlör , monitörüde var sat 1500 TL'ye.Sende adamın orda anlatmasıyla gaza gelip al.Eve gelince merak edip parçaların fiyatını internette araştır ve 1500 TL'lik bilgisayarın aslında 1200 TL'ye yakın olduğunu görüp camdan atla :çok haklısın tam üstüne deyindin aynen ;)Son Düzenleme: Seyhan Bahçe ~ 18 Ekim 2010 22:40
Toplama bilgisayar ve markalı bilgisayarların bazı avantajları var.
Markalı bilgisayarlar çoğunlukla daha ucuza gelir çünkü ilgili marka her bir parçayı toptan aldığı için toplam maliyet düşer. Ayrıca markalı bilgisayarlarda bütün sistem ilgili markanın garantisi altındadır. Ancak bence şöyle bir dezavantajı var: istediğiniz bileşimi birarada bulamayabilirsiniz. Ya eksik kalan bazı parçalar olur ya da kullanmayacağınız donanımlar için ekstra para ödersiniz.
Toplama bilgisayarların en önemli avantajı aklınızdaki bilgisayarı oluşturma imkanı. Ancak her donanım perakende olarak alınacağı için kuşkusuz markalı bir bilgisayardan biraz daha pahalıdır.(maliyeti azaltmanın bir yolu her donanımı farklı mağazadan almak, çünkü bütün donanımlara aynı mağazada indirimde olmayabilir.) Garanti bakımından ise her donanım ayrı olarak kendi garantisine sahiptir. Ancak bütün sistem aynı mağazada toplandığında mağaza tüm sisteme garanti veriyor olabilir(bu konuda bilgim yok).
PC Toplama robotlarını geç sen buraya gel bizden ala robot mu var :)
Yeni bi konu açıp ;
Kullanım Amacı
Bütçe ve maks. bütçe
Kasa dışında gerekli olan bileşenler'i (Monitör vs.)
belirtin.
3 gün içinde ortalama 10 adet sistem önerisi gelecektir. Fikir alışverişi yapılarak parçalar değiştirilip ortaya nur topu gibi sistem çıkarılır alınacak yere gidilip liste sorumlu kişinin eline tutuşturulur fiyatta pazarlık yapılır el sıkışılır ve satış biter.
Bence alacaksan kasayı LG al kalıtelidir tafsiye ederim
Hazır pc'nin şöyle bir avantajı olabilir ki onlarda toplama ama örneğin casper her parçadan binlerce şipariş verdiği için daha ucuza gelecektir aynı sistem birde tabiki işletim sisteminiz orjinal olacak belki internet vasıtasıyla bile yardım alabileceksiniz direk olarak... FAKAT HİÇ BİR ÜRÜN BİLİNEN MARKALAR OLMAYACAKTIR...
TOPLAMA pc de ORJİNAL İŞLETİM SİSTEMİNİ ALMAIDIGINIZ SÜRECE ORTALAMA 200 DOLAR CİVARINDA İŞLETİM SİSTEMİNİZ KOPYA OLACAKTIR...KURULU DA GELMEYECEKTİR..
FAKAT HER PARÇAYI İSTEYEREK BİLEREK ALDIGINIZ İÇİN İÇİNİZ RAHAT EDECEKTİR...
Paran varsa amiyane tabir kazıklanmak istiyorsan hazır pc al. Param yok f/p istiyorum dersen toplama alırsın.
toplama pc pahalı ama en iyi markalar toplandığı için o daha iyi.
Pahalı mı?Ben Casper'ın 2900 Tl bilgisayara 2000 Tl ye kendim topladım.Fark 900 Tl.Bu 900 Tl ye gtx 460 Sli yaparsın.Altna da kabin yaparsın hedef uzayKATILMIYORUM KESİNLİKLE. BENDE 1,5 AY ÖNCE CASPER ALDIM 1900 TL YE ÖZELLİKLERİNİ TEK TEK VE EN NORMAL OLANIYLA KIYASLAYIP FİYAT ÇIKARDIGIMDA 2150 TL YE ÇIKIYOR TOPLAMA DA VE AYRICA İŞLETİM SİSTEMİ ORJİNAL DEĞİL...AMA TOPLAMA BİLGİSAYAR BİLİPTE ALAN İÇİNDİR YANİ BİLGİSAYARI GERÇEKTEN KULLANACAK İÇİNDİR... HAZIR PC BİRAZ DAHA EV KULLANICISINA HİTAP EDİYOR GERÇİ ÇOK İYİ KOMBİNASYONLARDA VAR HAZIR PC LERDE ARTIK..
TAVSİYEM : Toplama herşeye rağmen...
Ben ekran kartı adam gibi olan hazır sistem görmedim.
Şimdi gelip bana Alienware felan göstermeyin.
Toplama bilgisayar terziye elbise diktirmek gibi birşey, terzi işin erbabıysa elbisen mükemmel uyar, yok acemi terzi ise artık ne diyeyim. Çok ilginçtir bizim sektörde ne diploma aranır, ne ustalık belgesi. İnternet cafeler pc toplayıp satıyor benim tavsiyem kendin bu işten anlamıyorsan toplama işinden uzak dur. Yok ben biliyorum diyorsan eyvallah.
Hazır pc lerde artık adam akıllı olmaya başladı bence ama dediğim gibi içerindeki ürünün marka olma durumu yetersizliğini ön plana çıkarıyor zaten... örneğin bende MSI ın anakartı var aynı özellikte aus yada gıgabyte ın ürünleri 300-400 arası fiyatlarda burda da kullanılan malzemeler ön plana çıkıyor... Bilerek toplanan pc her zaman bi adım öndedir ADAM AKILLI SİSTEM UYUMLU OLMUŞSA TABİ...
EKRAN KARTLARI EVET ÇOK İYİ OLMAYA BİLİR AMA örneğin casper 5750,5770,5850,5870 modellerini koyuyor ence kullanıcıya yetecektir...
PROFESYONELLİK için diyorsanız o zaman değişir zaten profesyonel bişey düşünen toplama mı hazır mı diye sormaz...
casper neo
NGO.I870-6T85P-W var ben de gayet memnunum ayrıca :):):)
tabiki toplama ancak işi biliyorsan veya bu işlerden anlayan bir yakının varsa toplama iyi olur
bana göre hazır bilgisayarın hiçbir avantajı yok, tamamen gereksiz bir hareket
Toplama bilgisayar terziye elbise diktirmek gibi birşey, terzi işin erbabıysa elbisen mükemmel uyar, yok acemi terzi ise artık ne diyeyim. Çok ilginçtir bizim sektörde ne diploma aranır, ne ustalık belgesi. İnternet cafeler pc toplayıp satıyor benim tavsiyem kendin bu işten anlamıyorsan toplama işinden uzak dur. Yok ben biliyorum diyorsan eyvallah.Cafeler de bilgisayardan anlayan tek adam yok. İnternet cafecilerin toplandığı forum siteleri var sistem tavsiyesi yapılıyor yorumları görsen isyan eder ağlarsın. Adamın bişeyden anladığı yok gelmiş 12V kanalından bahsediyor biz bilmiyoruz sanki.
İnternetten toplattıracak birini arıyorsan bu foruma gel. Forumda sistem toplamaktan gerçekten anlayan en fazla 5 kişi var.Hazır pc lerde artık adam akıllı olmaya başladı bence ama dediğim gibi içerindeki ürünün marka olma durumu yetersizliğini ön plana çıkarıyor zaten... örneğin bende MSI ın anakartı var aynı özellikte aus yada gıgabyte ın ürünleri 300-400 arası fiyatlarda burda da kullanılan malzemeler ön plana çıkıyor... Bilerek toplanan pc her zaman bi adım öndedir ADAM AKILLI SİSTEM UYUMLU OLMUŞSA TABİ...Memnun olunur ayrı Core 2 Duo'lu sistemde de memnun olursun ama o sistem o fiyatı kesinlikle haketmiyor. Bide milleti enayi yerine koyuyorlar ;EKRAN KARTLARI EVET ÇOK İYİ OLMAYA BİLİR AMA örneğin casper 5750,5770,5850,5870 modellerini koyuyor ence kullanıcıya yetecektir...
PROFESYONELLİK için diyorsanız o zaman değişir zaten profesyonel bişey düşünen toplama mı hazır mı diye sormaz...
casper neo
NGO.I870-6T85P-W var ben de gayet memnunum ayrıca :):):)
Son Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 19 Ekim 2010 16:33
İşlemci
- [url=]Intel® Core™ i7-870 İşlemci[/url]
- [url=]İşlemci hızı 2.93 Ghz, Intel® Turbo Boost Teknolojisi ile 3.60 GHz.?e kadar, 8 MB Intel® Akıllı Bellek[/url]
İşletim Sistemi
- Orijinal Windows® 7 Home Premium (64 Bit)
Chipset
- [url=]Intel® H55 Chipset[/url]
Ram
- [url=]6 GB DDR3 Bellek[/url]
HDD
- [url=]1 TB SATA Harddisk[/url]
Monitor
- [url=]20'' Wide Casper LCD Monitör[/url]
Ekran Kartı
- [url=]2GB ATI HD5750 Ekran Kartı (1GB DDR5 Ayrılmış Bellek)[/url]
Kablosuz Ağ
- [url=]Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11b/g[/url]
DVD
- [url=]DVD±RW DUAL[/url]
Diğer1
- [url=]20 in 1 kart okuyucu[/url]
Diğer2
- [url=]Microsoft Klavye ve mouse[/url]
Peşin Fiyat
1.449 $ + KDV
2.377 TL KDV Dahil
Toplamanın farkı:
CPU
INTEL i7 950 3.06 GHz Quad Core Socket 1366 8MB
ANAKART
GIGABYTE X58A-UD3R, X58, DDR3, 4x PCIExp, Socket 1366, SLI & CrossFireX, Sata 3.0, USB 3.0
BELLEK - RAM
G.SKILL TT 6 GB (3X 2GB) DDR3 1600 Mhz RAM CL6 (Düşük Voltaj - 1.6V)
HDD
SAMSUNG 1 TB HDD SATA II 32 MB 7200 rpm (HD103SJ)
EKRAN KARTI
GIGABYTE HD5850 OC, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 765/4000
MONİTÖR
PHILIPS 220E1SB 22'' LCD Wide Screen MONİTÖR 5 MS, Full HD
KASA
CM Storm Scout Mesh Panel ve Pencereli 3 Fanlı Mid-Tower Oyuncu Kasası (PSU Yok)
KASA - PSU
THERMALTAKE TOUGHPOWER 850W W0131RE 14 cm PSU
2400 Tl
Şimdi yine aynı mı düşünüyorsunuz??
evet yazılımı demiştim ben zaten ürünlerin farkını hepimiz biliyoruz fakat toplama da orjinal işletim sistemi 215 dolar ekleyin lütfen....
toplama pc daha iyi olur her markanın kaliteli ürünlerinden meydana geldiği için ortaya süper bir pc cıkar yanlız tek sorun parcalar birbirleriyle uyumlu olması gerekir eğer hazır pc alcak olursan inan toplama kadar iyi olmaz ..
İşletim Sistemi:Windows XP Home Edition (32-bit)İşlemci:AMDAnakart:AsrockEkran Kartı:Diğer GigabyteSes Kartı:Asrock
böyle bir pc. bunu satarak alabileceğim daha güzel bir sistem istiyorum. üstüne tabi para vericem. kasa olarak mı yok sa ayrı ayrı mı satsam ?
Hazır pc de sana sanki çok iyi işletim sistemi veriyolar windows starter, home premium vs. daha iyisinide veriyosa zaten çıkarıyo o parayı, kaldı ki ülkemizde legal olarak kullanan insan sayısı az hakta vermek lazım.
- 1
- 2