arklar pc min hdd formatı ntfs memnun deil im fat yada fat32 yapmak istiyorum vista kullaınıyorum yardım ederseniz çok sevinirim
hdd NTFS yi Fat yada Fat32 nasıl yapa bilirim
- 1
- 2
hayatımda ilk kez dosya sisteminden memnun olmayan biriyle karşılaşıyorum neden memnun değilsin diye sormamda bi sakınca var mı?
ntfs den ben de memnun değilim. Bu yüzden ext4 dosya sistemine geçtim; herkese tavsiye ederim. Bilgisayar 10 saniyede açılıp 2 saniyede kapanıyor. Bu performansı yaşamak gerek tarifle anlatılmaz...
soruma cevap vereden forumdan çıktın ama neyse bu işlemi windows kurulu olan bi diske veye partitiona yapmayı düşünüyorsan bunu sadece sıfırdan format atarak yapabilirsin windows olmayan bi böiüme yapacaksan o bilgisayarımda o diski veya partitiona sağ tıkla biçimlendiri seç çıkan ekranda hangi dosya sistemini istayorsan seç tamama bas bekle o kendisi halleder
yalnız ben hala şoktayım üstteki soruma cevap bekliyorum konu açmış olmak için konu açtıysan yine de sağol gece gece güldürün beni allah iyiliğini versin
nicoll ext4 linuxta değilmiydi sen nasıl windowsta kullanıyosun yada windowsta mı kullaıyosun arkadş daha eski dosya sistemlerinden bahsediyor ben onun için öyle tepki verdim
tamam ben de bayılmıyorum ntfs e ama elde başka sçenek var mı? yok (linuxa geçmek istemeyenler için)
Evet maalesef Linux'ta kullanıyorum. Çünki Microsoft'un ext4 kullanmaya parası yetmez...
fıkra iyiymiş ama linuxun windowstan çok daha iyi bi işletim sistemi oluğunu düşünmüyorum belki de alşkanlıktan vazgeçemiyorum windowstan
Roadrunner dostumm soruna gelince cvp ım war tabiki ben laptop um vista olarak ve fat dosya sisteminde aldım fat biraz yawaş kopyalama yapıyor ve bazen herkeze can sıkıcı ve yawaş görüne bilioyr fakat bide şöyle bir şey war ben pc mi ntfs kullandım ve hiç memnun kalmadı nedeni 1 ayı geçince pc aşırı derecede kasmya ve donmaya başladı tamir bakım programları kullandım antivirusler kullandım ama ne fayda bide şöyle bi kötülügü war ntfs nin dosyaları dagınık ve sıkıştırma ettkin olmaıdıgı için ram hdd den bilgileri ara bellege alırken epey bi kasıyor tabi benim pc modeli biraz düşük bununda etkisi war ama bu bir gerçek nedenim bu.şimdi ben epey uzun zamandır bilgisayar işindeyim yazılım deil donanım olarak hdd ye sag tıklayıp biçimlendir dediginde sadece ntfs gözüküyor 2. partiton da bir işe yaramadı 3.convert C:/ ntfs:fs gibi şeyler i denedim olmadı bu hatta elimde epey bi xp cd si war onlarla format atarken fat yapim dedim ama işlemedi kafayı yiyecem ntfs ye mahküm kaldım.. yeterlimi dostum cvp ım :D
fat ve fat32 flash bellek dosya sistemidir onlara geçmeni tavsiye etmem iobit smart defrag programını kullan hem ücretsiz hem de arka planda çalışma özelliği var sen bilgisayarda işini hallderken o arkada parçalanmış dosyaları bilgisayarı hiç kasmadan birleştiriyor bunun yanında iobit security 360 ,advanced system care ve glary utilities kullan windows disk temizlemeyi de kullan disk temizlemenin 2. sekmesinde system restore dosyalarını temizle diye seçenek var onu da kullan
sonradan yazdığın mesajda aslında sorunun ne olduğu ortaya çıktı sen küt diye 'dosya sistemini değiştirmek istiyorum' dersen herkes bunu benim anladığım gibi anlar sorunlarını açık açık yazmalısın
walla bende anlamadım ama yeniden denemek istiyorum belki başka bir şeyden dolayı kasıyordu pc fat la felan alakası olmuya bilir ama bi deniyecem zaten pc de advanced system care ve glary unilites pro full sürümlerini kullanıyorum her gün bakım yapıyorum ve pc kasmasın diye virus programıda kullanmıyorum hafta da bir defa panda 2010 veya avast kullanıyorum bir kaç program buldum galiba deniycem fat yapmak için yardım için saol umarım işe yarar
indirdigim progmlar bir işe yaramadı :D ne olacak böyle anlmadım
pek fikrim yoq ama fat yapa biliriz onu biliyorum ama beceremedim bir türlü :D orası ayrı bir şey
başlat-denetim masası-yönetimsel araçlar-bilgisayar yönetimi-disk yönetimi burdan yapa bilirmiyim fikri olan warmı peki :D
şimdi ben bu konuyu açtıgımdan bu yana yani dün gece ve bugun epey bi aradım bu konu hakkında program ve çevirmelerin çogu xp için geçerli dediklerin dogru ama ben pc aldıgım da fat dı ve ne yapmamı önerirsiniz ??
vista olarak aldım laptop umu ve şu anda vista home preminum kurulu orjinal olarak vede hdd fat dı ve pc performansı yükselir belki diye xp yükledim xp de format atarken bildigin gibi orda ntfs yada fat olarak çabuk biçimlendir gibi seçenekler war normalde benimkinde ise sadece ntfs olarak biçimlendir ve ntfs çabuk biçimlendir seçenegi wardı bende çabuk ntfs olarak biçimlendir i seçtim daha sonra baktım kötü oldu xp de sonra vistaya geçtim 1 ay dan fazla oldu baktım pc kasıyor bakım programları felanda kullandım diger sayfada yaızyor zaten dedim fat yapim hdd yi bu sefer de fat yapamadım denedigim şeyleride yazim sana
1.hdd sag tıklayıp biçimlendir seçeneginde fat seçenegi yo
2.xp yapıp fat seçenegini seçmeye çalıştım ama fat çıkmıyor 4-5 tane xp cd si denedim aam olmadı her biri farklı xp idi
3. cmd den convert lemeyi denedim olmadı
4.program denedim 3-4 tane yanılmıyorsam onlarda olmadı :D daha aklıma gelmiyor
arkadaşım bendeki pc ye profilimden bakarsan o programların ne kadar işe yaradığını görürsün ;)
:D şimdi benim fat hayalim çöpte mi diyorsunuz :D vista ve fat waybee gitti keşke hiç xp felan yapmasaydım walla su kaçtı pc ye :D
FAT 32'yi kullanabilirsin. Onun için Freedos edinmen gerek.
FreeDOS MS-DOS' un devamıdır.
FreeDOS:
Base CD Sürümü:
http://download.chip.eu/tr/FreeDOS-1.0_165302.html?tab=1
Tam Sürümü:
http://download.chip.eu/tr/FreeDOS-1.0_165302.html
FAT 32'ye çevirmek için Base CD öneririm.
Kurulum yapmadan FreeDOS Live CD seçeneğini seçin ve
Format (Sürücü Harfi):
ve böylece FAT 32 olur.
şimdi ustam iyi dedin güzel dedin saol fakat ben pc ye format atmadan fat yapmak istiyorum bana biraz daha açık bilgi verirsen çok sevinirim pc ye zarar vermeden fat yapabilirim biraz açık anlatırsan program hakında bili verisen çok güzel olurdu yaa çok şey istemiiş olacagım ama yardım edersen çok sevinirim..
fat ve fat32 flash bellek dosya sistemidir onlara geçmeni tavsiye etmem iobit smart defrag programını kullan hem ücretsiz hem de arka planda çalışma özelliği var sen bilgisayarda işini hallderken o arkada parçalanmış dosyaları bilgisayarı hiç kasmadan birleştiriyor bunun yanında iobit security 360 ,advanced system care ve glary utilities kullan windows disk temizlemeyi de kullan disk temizlemenin 2. sekmesinde system restore dosyalarını temizle diye seçenek var onu da kullan
sonradan yazdığın mesajda aslında sorunun ne olduğu ortaya çıktı sen küt diye 'dosya sistemini değiştirmek istiyorum' dersen herkes bunu benim anladığım gibi anlar sorunlarını açık açık yazmalısın
walla bilmiyorum elimden geldi kadar bakım programlarını düzenli kullanıyorum ve virus gelmesin diye elimden geleni yapıyorum girdigi zamanda temizliyorum ama ntfs mantısal olarak da iyi bir format deil bence şimdi şöyle düşün sen düzelin bir ortamda mı daha rahat çalışırsın yoqsa düzensizde mi buda ona benziyor ntfs dosyaları sıkıştırmıyor ve yer kaybı oluyor ve bir dosya açacagı zaman onu ara bellege alırken sıkıntı çekiyor bende bundan dolayı fat kullanmak istiyorum ayrıca pc min özellikleri güçlü olsa o azman ntfs tercih ede bilirim 1gb ram 1.73 ghz çift çekirden 256mb ekran kartı paylaşımlı 120gb hdd war sence güçlü bir pc mi deil tabikide bunda dolayı fat tercih ediyorum
o zaman linuxa geçecen abicim
bende onu düşünüyordum ne yalan söyleyim ama hiç kullanmadım linux :D bakalım ntfs ile gidelim bir süre olmazsa linux a geçiş yaparım neyse sizinde çok başınızı agrıttım k.bakmayın çok saolun.
- 1
- 2