Geçen gün HIS Radeon HD 4650 marka ekran kartı aldım ama ekranda çokda belirgin olmasada karıncalanmalar oluyor masaüntünde bişey yok film izlerken veya oyun oynarken hatta bilgisayar açılırken windows yükleniyor yazısı geldiğinde bile oluyor siyah yerderde daha da belirgin oluyor performans olarak çok iyi bi sıkınyı yok o konuda sizce neden olabilir?
HIS RADEON HD4650 Sorun
öncelikle kartınız agp mi pciex mi ? sorusuyla başlıyalım ve monitorunuz lcd mi crt mi (tüplümü) ve markası ?
bende aynı kartın agp modelini kullanmaktayım.yeni ekran kartı windows yazısında açılırken karıncalanma yaptığını söylemişşiniz;
şimdi sizden istediğim açılışta bios ekranını açmanız ve bana orda karıcalanma olup olmadığını söylemeniz;
eğer bios ekranında karıncalanma yoksa ve window yazısından itibaren oluyorsa sorun yeni kartınızın windowsunuza uyumsuz olmasından kaynaklanır...nedenide bazen cpu ekrankartı vb bileşenler değiştirildiğinde kurulu windowsumuz uyumsuzluk gösteriyor....bu yüzden baştan format atıp işletim sistemini yeniden kurmanız gerekiyor...
aynı şey benimde başıma geldi his 4650 agpyi aldım mevcut xp sp3 lü sistemime taktım.... sorun oluştuğunu geç anladığımda mecburen baştan xp sp3 kurdum.... ve düzeldi.......
özellikle nvidiadan atiye atiden nvidiaya ekran kartı değişimlerinde mevcut windowsta hata çıkma olayı daha yüksektir........
şimdi operasyon zamanı;
boşu boşuna format atmanızı engellemek için önce mevcut windowsunuzun yedeğini alın...(acronis gibi programlarla) sonra format atıp yeni windowsla deneyin kartınızı (not; kartın cddeki sürücüsünü kullanmayın ati amd sitesinden güncel sürümü kurun. fakat kartınız agp ise 11.2 agp sürücüsü sisteme reset attırıyor. bulabilirseniz agp sürücüsünün 10.12 sürümünü kullanın....... 10.12 agp sürücüsünü bulamazsanız ben sendspace e upload ederim... ordan indirirsiniz....... 11.2 sürücünün pciex versiyonunda sorun olmayabilir....pciex kullanıyorsanız onu indirip deneyinnn..
eğer sıfır windowstada kartta parazitlenme biostada parazitlenme varsa ya monitörünüz arızalıdır yada bir ayarı vardır üstünde yada ekran kartınız da sorun vardır.....
biosta sorun yoksa görüntüde sorunu windowsta arayınız........
ekran kartı değişimlerinde sorun çıkmaması için baştan format atıp yeni windows kurmanız daha hayırlıdır....
not; format atmanıza rağmen yeni windowsta sorun varsa önceden aldığınız yedekten eski windowsunuza geri dönebilirsiniz....böylelikle zaman dan vakitten tasarruf sağlarsınız.......
acronisle nasıl yedek alınır ? yedek nasıl geri döndürülür ? konularına internetten bakabilirsiniz. google amca sağolsun....