HIS RADEON HD4650 Sorun

fearles577
01-03-2011, 01:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Geçen gün HIS Radeon HD 4650 marka ekran kartı aldım ama ekranda çokda belirgin olmasada karıncalanmalar oluyor masaüntünde bişey yok film izlerken veya oyun oynarken hatta bilgisayar açılırken windows yükleniyor yazısı geldiğinde bile oluyor siyah yerderde daha da belirgin  oluyor performans olarak çok iyi bi sıkınyı yok o konuda sizce neden olabilir?

turbocat
02-03-2011, 10:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
269 mesaj

öncelikle  kartınız  agp mi pciex mi  ?   sorusuyla başlıyalım  ve monitorunuz   lcd mi  crt mi   (tüplümü)    ve markası  ?
bende aynı kartın agp modelini kullanmaktayım.yeni ekran kartı  windows yazısında açılırken karıncalanma yaptığını söylemişşiniz;
şimdi sizden istediğim açılışta bios ekranını  açmanız ve bana orda karıcalanma olup olmadığını söylemeniz;
eğer bios ekranında karıncalanma yoksa ve window yazısından itibaren oluyorsa   sorun yeni kartınızın windowsunuza uyumsuz olmasından kaynaklanır...nedenide    bazen  cpu   ekrankartı   vb bileşenler  değiştirildiğinde   kurulu windowsumuz uyumsuzluk gösteriyor....bu yüzden baştan format atıp işletim sistemini yeniden kurmanız gerekiyor...
aynı şey benimde başıma geldi his 4650 agpyi aldım mevcut  xp sp3 lü sistemime taktım.... sorun oluştuğunu geç anladığımda mecburen baştan  xp sp3 kurdum.... ve düzeldi.......
özellikle   nvidiadan atiye   atiden nvidiaya  ekran kartı değişimlerinde  mevcut windowsta hata çıkma olayı daha yüksektir........
 şimdi operasyon zamanı;
boşu boşuna  format atmanızı  engellemek  için önce mevcut windowsunuzun yedeğini alın...(acronis  gibi programlarla)      sonra   format atıp  yeni windowsla   deneyin   kartınızı  (not; kartın cddeki sürücüsünü kullanmayın ati amd sitesinden güncel sürümü kurun. fakat kartınız agp ise  11.2  agp sürücüsü sisteme reset attırıyor. bulabilirseniz agp sürücüsünün   10.12  sürümünü kullanın....... 10.12 agp sürücüsünü bulamazsanız  ben    sendspace  e upload  ederim... ordan indirirsiniz....... 11.2 sürücünün pciex versiyonunda sorun olmayabilir....pciex kullanıyorsanız  onu indirip deneyinnn..
eğer sıfır windowstada kartta parazitlenme   biostada parazitlenme varsa  ya monitörünüz  arızalıdır yada bir ayarı vardır üstünde  yada ekran kartınız da sorun vardır.....
biosta  sorun yoksa görüntüde  sorunu windowsta arayınız........
ekran kartı değişimlerinde sorun çıkmaması için baştan format atıp   yeni windows kurmanız  daha hayırlıdır....
 not; format atmanıza rağmen yeni windowsta sorun varsa  önceden aldığınız  yedekten  eski windowsunuza geri dönebilirsiniz....böylelikle zaman dan vakitten tasarruf  sağlarsınız.......
acronisle nasıl yedek alınır  ?  yedek nasıl  geri döndürülür  ? konularına  internetten bakabilirsiniz. google amca sağolsun....

Son Düzenleme: turbocat ~ 02 Mart 2011 10:20
fearles577
05-03-2011, 21:41   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

saolasın biosda da yapıor aynısını ben garantiye verdim kartı büyük ihtimal ekran kartı bozuk diğer ekran kartını kattığım zaman bi problem yokdu :)