Slm Arkadaşlarım;
İnternet Explorer'ime bir reklam dadandı. daha doğrusu bir arama sayfası. her açtığımda boş sayfa göreceğime bu arama sayfası karşıma çıkıyor. üstelik net'e bağlı olmadığımda bile karşıma çıkıyor. Ad-aware felan yaptım ama sorun çözülmedi. nasıl durdurabilirim bu akımı?
Teşekkürler...
İ.Explorer'de hata!.
- 1
- 2
aynı sorun bendede war arkadaşlar Gıcık oluyom ya Yoksa sayfanın bi zararı yok yani masum masum duruyo öyle Biri cevaplasın şunu
Merhaba arkadaşlar yanıtınız çok kolay yapmanız gereken şey güzel bir internet dökümanlarını yada artıklarını temizleyen bir program yükleyeceksiniz sanırım yüzde doksan sizin cookies yada internet temprorey klasörünüze bir program yüklenmiş bu yüzden de bu sayfa açılıyor inndir.com adresinden böyle temizleme programları bulabilirsiniz ayrıca şunuda bir denemenizi tavsiye ediyorum denetim masasından internet seçeneklerine girin orada açılan pencereden internet temprorey files yazan yerde delete diye bir yer var orayı tıklayın ve temizleyin ayrıca açılan pencerede aynı yerde home page bölümü var orayıda temizleyin sonra makinanızı açıp kapayın ve kurtulun saygılar .... :)
Starlord kardeş ben senin söylediklerini daha öncede harfiyen yaptım. ama sonuç alamadım. inndir.com'a bi bakıcam yalnız. gerçi böyle programlar var bende işe yaramadı ama yinede denemekte fayda var. ilgilendiğin için tşkler. bu arada mateng kardeşte de aynı sorun varmış. "zararı yok" diyor. ama ileride zararını görür. çünkü bazı siteleri açarken engel oluyor. açtırtmıyor. herhalde tek çözüm bilgisayara format atmak. şimdiye kadar bunun çözümünü buşanı görmedim,duymadım.
Merhaba dostum şu programı bulabilirsen bir denemeni tavsiye ediyorum bakarsın sana yardımı olur inndir.com yada programmerkezi.comda bir ara bakalım varmı programın adı Free internet Eraser ok baya faydalı bir program bende araştıracam bakalım nasıl bir yolla silebiliriz diye saygılar dostum....
1-webaytek'e
alıntı:demişsin Şimdi soruyorum Forumlar ne için?[:X]
sanki zorunlu herkes sorunuzu cevaplamaya
2-starlord'a
alıntı:DEMİŞSİN Yaklaşık on katını yaptım Yani bırak internet seçeneklerini falan regeditten kayıtları tek tek değiştirdim Adaware+spybot+spyware+hijackthis kullandım Ama program her seferinde anasayfayı tekrar değiştirdi
yükleyeceksiniz sanırım yüzde doksan sizin cookies yada internet temprorey klasörünüze bir program yüklenmiş bu yüzden de bu sayfa açılıyor inndir.com adresinden böyle temizleme programları bulabilirsiniz ayrıca şunuda bir denemenizi tavsiye ediyorum denetim masasından internet seçeneklerine girin orada açılan pencereden internet temprorey files yazan yerde delete diye bir yer var orayı tıklayın ve temizleyin ayrıca açılan pencerede aynı yerde home page bölümü var orayıda temizleyin sonra makinanızı açıp kapayın ve kurtulun saygılar .... :)
3-Son sözler masolak'a
alıntı:DEMİŞSİN Bence senin o sorun başka bi şeyden Eğer hangi siteler olduğunu yazarsan sana yardımcı olabilirim Mesela sahibinden.com'a giriyomu Format atma konusuna ise katılıyorum
bu arada mateng kardeşte de aynı sorun varmış. "zararı yok" diyor. ama ileride zararını görür. çünkü bazı siteleri açarken engel oluyor. açtırtmıyor.
SAYGILARIMLA
hee yani forumların Genel Amacı Ne Olursa Olsun Senin için Amacı ZORUNLU OLARAK YARDIM ETMEK HEE
allah selamet versin - tabii onun da ne kadarını alabilirsen
@mateng bir eksikle herşeyi yapmışsın
halihazırda program çalışıyorsa ki başka bi ihtimal yok
önce aktif programları kapamalısın
için ctrl+alt+del e bir kere basın - listeden programı seçip görevi sonlandırın
hee yok olmadı diosanız
calıştır>msconfig yazın son sekmeden tanımadığınız programları kaldırın (win98)
XP için de araççubuğuna sağ tıklayın görev yöneticisinden listeden silin
olmadıysa
çalıştır > services.msc yazın listeden tanımadığınız programlar varsa 2tık başlangıç özelliklerini disabled - kapalı yapın - ki burasını fazla kurcalamazsanız iyi olur - bilgisayarınız açılmayabilir (sadece bilenler kurcalasın)
burayı okuyun ve önceden arkadaşların söölediği herşeyi yapın problem çözülmezse biraz windows'u öğrenmeye başlamanın zamanı gelmiş demektir
Çok çok sevgili webaytek arkadaşım;
msconfig olayıda denediklerim arasında ve bencede senin dediğin gibi program mutlaka bilgisayarı her açtığımda çalışıyo
Lakinnnn başlangıç programlarım atıxx(ekran kartı),nerocheck(cd writer),logon(ukrayna ordusunun antivirüs prog.),mcc(kendileri virüs olurlar ve hoppadanak netteyken bi malum site açarlarki bunu sildim tabiki),hpzt05(yazıcı) Şimdi soruyorum;(Ahmet çakar abimizin kulakları çınlasın )BU programlardan hangisi bu virüsü çalıştırıyor
Bide şu windowsu öğrenme olayına gelince onda haklısın lakin mateng'in anlamı mathematics engineer yani(ing. biliyasundur sende bu kadar bizi aşağıladığına göre ben başka arkadaşlar için yaziyim)matematik mühendisidirki benim olayım donanım veya network uzmanlığı veya işletim sistemleri değil yazılımdır.
son bir not:Yinede windows hususunda senden çokta az bilgim olduğunu zannetmiyarum
@mateng benim kimseyi aşağıladığım falan yok. Ben bu forumda sorulan soruları kişilerin anlaması için değil herkesin anlaması için çok detaylı anlatmaya çalışıyorum - it dalaşına gerek yok.
Windows bilgin benden ala dahi olsa beni ilgilendiren birşey var herhangi birisi bu foruma bi soru sormuş elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım - isterse bill gates olsun.
kullandığın işletim sistemi windows xp ise (ben gerikafalılığa devam edicem ) sana tavsiyem windows 95 kullanman - yaklaşık 3 sene kullandıktan sonra 98'e geçmen ve bundan sonra xp kullanman, kullanmanız... Donanım ve Yazılım arasında köprü kurmanıza yardımcı olur
bu olayın spyware olmadığını, virüs olduğunu nasıl anladın - wallahi ben nasıl anladığını merak ediyorum... yok antivirus programı becerdi bu işi diyosan o halde herkese ders olsun. Windows'unuz en süper haline ulaştığı zaman bir sistem yedeği alın - ki bööle virüsmüş bilmemneymiş falan vızgelsin. - Detaylı bilgi isteyen özel mesaj atsın...
Önceden de dediğim gibi windows'u kullanmayı bilen bilmeyen bütün arkadaşlar
adresine bi gözatsın. Sorunlara çözüm yolları üretemiyorsan istersen virüs yaz istersen işletim sistemi... Hiçbir işe yaramaz
BAK güzel kardeşim,şu cümle nedir aşağılama değilse
alıntı:
allah selamet versin - tabii onun da ne kadarını alabilirsen
Ben it dalaşı yapmam çünkü it değilim Sen niye benim fikrimi açıklamama it dalaşı dedin onuda anlayamadım Biz insanlar buna tatışma deriz daha çok
Forumların amacıda budur herhalde
Benim anlamadığım olay niye artık windows öğrenmenin zamanı geldi deyip bide sonuna gülücük koyduğun Yani nerden anladın windowsu benim yada arkadaşın bilmediğini
neyse uzatmaya gerek yok Sana tavsiyem madem bu kadar bilgin war bu konularda win 95,98.xp,programlama dilleri hepsini biliyon Git abicim microsoftun sınavlarına gir Al bikaç sertifika Babalar gibi
Sürünme hiç buralarda bizim gibi Yazık oluyo sana
Arkadaşlarım karar verdim bu işin çözümü yok. tek çözüm format. ama inndir.com'dan free erase'yi deneyeceğim. yedekleme yapmıştım geri yükleme yaptım yine sorun çözülmedi. ya ben bunlardan korunamazmıyım? Stralord'a teşekkürlerimi sunarım ve sizlerede tabi. bu arada Starlor kardeşim araştırdığında bana da bilgi verirsen çok sevinirim.
Masolak kardeşim aynı durum benimde başıma geldi.. ,da güvenlik bölümünde STARTPAGE GUARD Programıvar.Onu kur.Programın üst tarafına belalı adresi, ortaya kendi sayfanı yaz.Gerisini programa bırak.Kolay gelsin.
Walla Kali kardeş bu senin dediğin program sorunu çözerse minnettarım sana. netekim bugünlerde bu olay iyice canımı sıkmaya başladı. hayır gittikçe zararı olamaya başlıyor. ikide bir bana "spyware" reklamı yapıp duruyor. bazı sayfaları açtırtmıyor. bundan dolayı bende 2-3 gündür internet explorer'i kullanamadığım yerlerde "mozilla" isimli programı kullanıyorum. Hadi hayırlısı... Teşekkürler.
Bu arada Kali kardeş benim dediğim programın bi adresi yok. yani direkt "about:blank" olarak exlporer'i çalıştırdığıma rağmen "seach for.." diye ekrana geliyor. çözüm lütfen :(
Merhaba arkadaşlar ne ooo bir birimize girmişiz arkadaşlar lütfen birbirimizi küçük düşürmeden kırmadan yardım edelim he yardım etmeyeceksekte lütfen yardım edenlere engel olmayalım yada engel olacak lafları forumlara yazmayalım... Webaytek !!! sanki zorunlu herkes sorunuzu cevaplamaya ---- gibi ayrıca herkezin kendine göre bilgisi degişir herkezin kendimiz gibi bilgili olmasını bekleyemeyiz amacımızda burda başlamıyormu zaten yani kim daha iyi biliyorsa bilen arkadaşlara yardım etmek deyilmi hepimiz dostuz gerçi birbirimizi ne kadar tanımasakta ne kadar görmesekte dostuz çünkü bu forumu paylaşıyoruz ve bu forumda birbirimizden yardım istiyoruz yani kısaca tartışmayalım arkadaş olalım bilgiyi paylaşmak güzeldir saklamaksa bana göre boş bir kagıttan başka birşey deyildir saygılarımla arkadaşlar....
[8)]
Arkadaşım,bu arama sayfasının bir adresi ve ya bir IP numarası vardır. Bunu programın üst tarafına (kırmızılı bölge) ye yaz.Açilış sayfası belirle , onu orta kısma yaz.Sag taraf üç şıklı bölümde,ortayı işaretle.Ben bu şekilde kurtuldum.
SİTENİN IP NUMARASINI NASIL BULABİLİRİM PEKİ KALİ KARDEŞ? ÖZÜR DİLERİM FAZLA OLUYORUM AMA BU İŞİ ÇÖZMEM GEREKİYOR!.. TEŞEKKÜRLER.
Masolak kardeş,derdine çare olursak seviniriz.Sitelerin IP numarasını gösteren çok program var.Aklıma gelen ACTİVE PORTS var.İnndir com da vardır.Selamlar.
Masolak abi biliyasun yazmıştım AYNI problem bendede wardı ve aynen seninkisi gibi adres'te about:blank yazıyodu En sonunda herşeyi denedim baktım olmuyo sistemi geri yükledim hemen halloldu Bence xp kullanıyosan sistemi geri yükle
ben kimsenin bildiğini veya bilmediğini iddia etmiyorum turanozzeybek arkadaşımızın da başına bööle bişiy geldi forumda eğer bu diyeceklerimi anlayamayacaksanız gerçekten aşağılanmayı hakediyorsunuz demektir...
Karşımızdakini "0" görmezsek sorunları çok daha zor çözeriz - yani sen bir soru sorarken ilgili olan şeyleri bilmek zorunda diilsin (windows şu donanınım şu demek neden zor geliyor)
alıntı:
Benim anlamadığım olay niye artık windows öğrenmenin zamanı geldi deyip bide sonuna gülücük koyduğun Yani nerden anladın windowsu benim yada arkadaşın bilmediğini
senin için söylememiştim hatta konuyla ilgili arkadaş için de söylemedim - sen onun yerine zaten fikir bildiremezsin o ayrı - ben bu sorundan muzdarip olan/olacak, bu konuyu okuyan/okuyacak olan herkes için (yeniden söylüyorum) detaylı bilgi vermeye çalışıyorum - senin hala anlamadığın bu... zaten sana da it diyecek kadar seviyesiz diilim, Meyve veren ağacı taşlarlar meselesi...
Evet bu konuda iddidalıyım windows95/98/nt/xp/2000 Delphi HTML JavaScript CGI-Perl bak ben bunlarda iyiyim - çok istiyorsan şunu da ekliyim Delphi hariç tüm bunları ortaokul zamanımdan beri biliyorum
alıntı:sürünen kim anlayan var mı? - ben bu işi çok büyük zevkle yapıyorum
Al bikaç sertifika Babalar gibi
Sürünme hiç buralarda bizim gibi Yazık oluyo sana
bi ara özel mesajdan teşekkür edenlerin mesajlarını toplar sana yollarım - Ben bu işten çok büyük bir haz alıyorum
bu arada sitenin ip adresi falan konusu varmış ben atladım onu - isterseniz başlat > çalıştır > command > ping www.adresin.com yaz - büyük ihtimalle sadece domain ise ipsini bulur subdomain ise http://www.ripe.net/db/whois/whois.html den bulabilirsiniz - tabii ki programlarla bu daha rahat olur...
BU ARADA HEPİNİZDEN ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM FORUMU SAÇMA BİR İNAT UĞRUNA KİRLETMEKTEYİM AFFINIZA SIĞINIYORUM... [8]
ok webaytek kızmana gerek yok Bana tesekkür mesajlarini falan gönderme çünkü sen kendini bana ispat etmek zorunda değilsin Çok istersen foruma koyarsin Ona karismam Bide ben seni düsündügüm için söyledim git sertifika al diye Bulunsun yani bu kadar bilgi bosa GİTMESİN Bide Öğrenciymişsin Merak ettim Kusra bakma Nerde öğreniyosun Az önce senin profilden daha önceki cevaplara baktim Yine milleti aşağılamışsın Demekki yapında war abi olabilir ÖRNEK
https://www.chip.com.tr/forum/
- 1
- 2