Merhabalar ;
İşletim Sistemim : Windows 7 Ultimate - 7600 (Güncelleştirmeler Yüklü)
İşlemci : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4600+
Ekran Kartı : ATI Radeon X1200 Series (Tümleşik Ekran kartı )
Ram : 2GB
ReadBoost : 1GB Flash Bellek ( Sonradan ekledim )
HDD : 250 GB
BIOS : Phoenix Technologies, LTD // BIOS Type: AT/AT COMPATIBLE //BIOS Version: 6.00 PG //Date: 05/11/2007
Anakart : AMD690GM-M2
Sorunum şudurki Windows 7 kurduğumdan beri Windows Kapanış hızım çok yavaş.Normalde XP ve Vistaya göre hızlı olmasını düşündüğüm kapanma nedense kurdum kuralı hep yavaş.
Yaptıklarım :
Kayıt Defterinden kapanma hız ayarlarını 20000 den 1000 e düşürdüm.Windows Doctor,Auslogics BoostSpeed,CCleaner,AusLogics Disk Defrag,SLOW-PCfighter,Disk Birleştirme,Msconfigden gereksiz programları ve uygulamaları sonlandırdım.Neredeyse Tüm Driverları Windows 7 uyumlu olarak güncelledim.
Bilgisayarın açılma hızı gayet normal hızlı denebilir.Fakat kapanma hızının yavaşlılığını anlayamadım.
Windows kapanma açılma hızını test etmiştim (Daha doğrusu antivirüslerin kapanma açılma hızına etkilerini).
Norton IS +mcse = Kapanıp Açılma Hızı 162 sn
mcse = Kapanıp Açılma Hızı 140 sn
panda cloud = Kapanıp Açılma Hızı 141 sn
Flash belleği readboost oalrak kullandım nafile.Bilgisayar açılış hızı artıyor kapanış hızlanmıyor.Bilgisayarı kapatırken antivirüs dışında tüm programları kapatıyorum.Oturum kapanma hızı yüksek windows kapanma hızı çok yavaş ( Tek kullanıcı hesabım var).
Chip'deki performans konularının çoğunu uyguladım.Malesef değişen birşey olmadı.Sistemde casus yazılım bulunmamaktadır.
Sorunu BIOS update etmeyle çözmeyi düşündüm fakat Phoenix Resmi sitesinde gördüğüm bios güncelleme için bir güncelleme yazılımını satması yani biıos update işlemini ücretli olarak yapması sonucunda biosu güncelleyemedim.Ayrıca Tümleşik ekran kartı ile alakasıda olabilirmi.Bios pilini ve jumperı çıkartıp biosu sıfırlasam sorunun düzelme ihtimali varmıdır ?
Yapacak başka birşey gelmiyor aklıma.
Windows 7 ile alakalı bir durum mu ?Şayet durum düzelmezse bu kadar para verip satın alacağıma ücretsiz Pardus 2009 'a geçmeyi düşünüyorum veya lisanslı vista'm ile devam etmeyi.İlginiz için teşekkürler.