iPhone hakkındaki görüşlerinizi paylaşın!

centauri
03-10-2008, 12:18   |  #51  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
289 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

birisi film seyretmek icin psp filan demis, yahu o zaman sen foto cdekmek icin foto makinasi alsana daha ucuz hem? allahallah!!! Iphone un vaadettigi seyler var
1- MULTITOUCH - Coklu dokunmatik DUNYADA ILK VE TEK
2- Genis ekranli video oynatici DUNYANIN EN YUKSEK COZUNURLUKLU TELEFONU
3- IPOD, accelerometer sensor - EN KALITELI SES EN IYI MUZIK OZELLIKLERI
4- WEB SURF - Dunyanin en iyi ve kullanisli mobil internet tarayicisi
5- APP STORE- 30.000 oyun uygulama muhtesem kullanisli yazilimlar

ANLAMIYOR MUSUNUZ HALA BUNLARI? Iphone bunlari vaadediyor ne anlami var hala ama bu eksik bu eksik demenin? Iphone un verdiklerini de baskasi veremiyor! Apple telefona da diger cihazlara da baskalarinin baktigi acidan bakmaz! Kendine gore kullanissiz olan seyleri KOYMAZ ve kendi yorumunu yapar her cihazda. Bunu da basarmistir cunku IPHONE alindiktan 6 AY SONRA ornegin bir nokia ya gore 6 KATA KADAR DAHA FAZLA KULLANILAN bir cihazdir.
Nokiayi alirsiniz birkac ay herseyini kullanirsiniz 6 ay sonra sadece mesajlasmak icin konusmak icin kullanirsiniz. APPLE bunu yenmistir... Iphone alanlar surekli kullanmaktadir telefonlarini!


Iphoneda aslinda bluetooth ile dosya gonderme altyapisi da var,mms altyapisi da var, video cekme altyapisi da var. Ama Apple bunlari acmiyor... Niye acmiyor? Cunku apple kullanici dostu olmaya calisiyor gereksiz stabiliteyi bozabilecek ozellikleri koymuyor. O yuzden cok hizli cok kullanisli cok guclu bir sekilde calisiyor... Symbiandan da windows mobiledan da farkli...
Ancak insanlarin hala anlamadigi ve nasil anlamadiklarini anlamadigim birsey var... Hala MMS yok video kaydi yok diyorlar... HEPSI VAR google da bi search yapin hic bilmiyorsaniz... Ama MMS GEREKSIZ. E-mail varken ne yapacaksiniz mms i ya?

ilaveten eksisozlukte birisi soyle yazmis, (baska bi kelime yerine sevmek kelimesini koydum)
kutusunda yazan tonla özelliği eksik çıkan telefon bu, yani umarım öyledir; yoksa millet nereden eksik özellik tespit edip her 3 entryde bir kafa seviyor anlamak mümkün değil.
nedir iphone: al şimdi o cihazı eline; ekrana elini sürerek görüntünün bunu nasıl takip ettiğini izle; daha önce hiç bir telefonda görmediğin bir şey dimi bu? biraz kurcalarsan bir takım uygulamalar, browser ,wi-fi falan olduğunu görürsün zaten; iphone bu işte; beğendiysen al beğenmediysen alma arkadaşım; rica ediyorum kafa sevme tamam mı;
zanledersin 8mp kamerası var dediler de enterpolasyonlu çıktı da şikayet ediyorsun "ama bu 2 megapiksel" diye.
iskender kebap spiariş edip, alt tarafı eti kesip tabağa koymuşlar, ne peynir var içinde ne zeytin yağı demekten farkı yok iphonea eksik özellik biçmenin; o özellik yok çünkü o cihaz bir iphone. apple hangi özellikleri var dediyse o özellikleri var; ne fazlası ne eksiği.

firewalker kafayi iphonela bozmus : Alma kardesim iphone. Sanane yani...
Yolladigin mesajlarda o yok bu yok denen hersey de yuklenebiliyor nasil anlamiyosunuz bunu ilginc... Ve iphone a pahali demek de ilginc cunku turkcell de 200 ytl faturali bi kullanicisysaniz IPHONE bedava size.
Nokia gibi SE gibi kullanissiz uzun vadede sade konusmaya yarayan bi telefon degil herseyi surekli yapacaginiz bi telefon..
Elazigli mi ne cepten internete kim girer ki demis.. Iphone un yoksa girmezsin tabi.. Iphone u olanlarin %96si webte surf yaparken nokia n95 sahiplerinin %18i yapiyormus..
Birkac ay once ben iphone aldim, ikinci telefon olarak kullanirim dedim. (N95 8GB var) ama sonra Iphone u ilk telefonum yaptim N95i kullanamaz oldum. Cunku Iphone HIZLI STABIL KULLANISLI.
Ve App store ile herseyi ekleyebiliyorsunuz!

Son Düzenleme: centauri ~ 03 Ekim 2008 12:27
yoeliko
03-10-2008, 12:31   |  #52  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Ben ikigün önce bir iPhone 3G 8 Gb aldı.Her şey iyi ama çok sorun çıkarıyor.Bir den bire kilitlendi.Onun dışında çok zevkli.Kulanırken çok keyif alıyorsun.Ancak çok pil tüketiyor.Telefon kilitlenince kapatamıyosun.Tek çözüm:Format.Ses kaltesi ve kullanım açısında kolay bir telefon.Estetik bakımından da mükkemmel!İnternet hızlı bağlanıyo tek sorun flashıdeseklememesi.Safari de.Gpsi ok iyi bence nerde lduğunu görebiliyorsun.Ancak 3Gyle nasıl bağlanılır bilmiyorum.Ayrıca arka tarafı çk parmak izi belli ediyor.Sim kartı da ha diyince çıkartamıyorsunuz.Acak ya bir ataç yada sim kart çıkartma aparatı kullanmanız gerekiyor.İpod u gerçekten güzel.Hava atmak isteyenlere ve teknoloji meraklılarına tavsiye ediyorum.Beğendim

kurt28
03-10-2008, 12:44   |  #53  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
113 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

senin söylediklerin doğru ama birşeyi unutuyorsun.bu telefon türk milletine hitap etmiyor onun için bu ülkede çoğunluk tarafından kullanılmaz..blutooth yok-mp3 yükleme yok,v.b bunlar bizler için önemli özellikler,şu an bu tlf nu bedava verseler almam.

broodofqueen
03-10-2008, 14:09   |  #54  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

* Bluetooth ile resim, müzik ve dosya transferi yok
Doğrudur, büyük eksiklik.

* MMS özelliği bulunmuyor
Bulunuyor. AppStore; Swirly MMS

* Pil çıkarılamıyor, değiştirilemiyor
Pil çıkarılamıyor ama değiştirilebiliyor. Garanti süresi içinde pilin ömrü biterse ücretsiz olarak.

* Video kayıt özelliği ve dijital yakınlaştırma yok
Var; AppStore.. VideoRecorder ve alternatifli birkaç program

* Görüntülü görüşme için 2. kamera takılamıyor
Doğrudur, büyük eksiklik.

* Arttırılabilir hafıza özelliği yok
Doğrudur, ama 16GB hafızası olan bir telefonun neresine ne kadar eklem yapacaksın?
* Flash videoları izleyemiyorsunuz
Adobe iPhone için Flash desteğini resmi olarak duyurdu. Gelecek.

* Java desteği yok
Doğrudur, ama OpenGL desteği var. Java'da Super Monkey Ball gibi bir oyun yapılabilirmi acaba?

* MP3 zil sesi yapamıyorsunuz
Yapılıyor, araştırın. Hem 3. parti yazılımlar hemde iTunes kullanarak yapılabilme olanağı var

* iTunes programı olmadan müzik yükleyemiyorsunuz
Evet, de 140 milyon adet satan iPod içinde aynısı geçerli. Şöyle genellerseniz siz katılırım. iPhone satın alacak kişinin bilgisayarı olmak zorunda.

* iPod aksesuarları ile uyumlu değil
???? Tamamen uydurma. 3G iPhone'da normal kulaklık kullanılabiliyor. Dock ve data kablosu ise tamamen uyumlu.

* Sesle arama yok
Doğrudur, ama ben şimdiye kadar hiç eksikliğini hissetmedim..

* Tek bir mesaj silmek yok
AppStore

* XHTML tarayıcı yok, WAP sayfalarını görüntüleyemiyorsunuz
Uydurma. Wap sayfaları görüntülenebiliyor.

* Telefondan bilgisayara müzik atamıyorsunuz
Ben genelde tersini  yaparaım ama ısrar ediyorsanız 3. parti birçok yazılım mevcut.

* Türkçe dil desteği yok
Gelecek. Aceleniz varsa jailbreakyapıp kullanabilirsinzi.

* E-posta eklentisi olarak gelen MP3’leri kaydedemiyorsunuz
Doğrudur, eksiklik.

* Dahili modem yok
AppStore... NetShare

Gördüğünüz gibi yazılan bir çok eksiklik aslında bilerek eklenmemiş ve appstore'dan sunulan hizmetler. Buradan iPhone hiç kullanmamış insanların atıp tutması ne kadar üzücü. Sadece forumları ve makaleleri okuyup yorum yapan insanlar mevcut. Birde iPhone'u bırakıp Apple'a sallayan bir arkadaş olmuş. Ona bir kere olsun MacBook Pro kullanmasını ve bi zahmet MacOS X, Leopard, Time Machine, UNIX, EFI gibi terimleri araştırmasını isterim. Apple'ın sadece iPod'u 140 milyon adet satılmıştır, iMac PC'nin bir LCD ekrana sığdırılmış halidir... Sadece tasarım demek çok yalnış olur, Apple'ın tasarımları aynı zamanda mühendislik harikalarıdır. Apple kullanmamış insanların böyle konuşması çok normal aslında. Apple bir tutkudur. O kadar.

aslanemre58
03-10-2008, 15:30   |  #55  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Dünyada gördüğüm en iğrenç telefon 3310 bundan daha iyi.i900 omnia daha iyi bir tercih olur bence.

yoeliko
03-10-2008, 17:00   |  #56  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Haklısınız tabii. Ama estetik,kullanım ve hızlılık açısından diyer telefonların önünde diye düşünüyorum.

StatioN
03-10-2008, 22:01   |  #57  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
379 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bu telefon kullanılabilirlik açısından tasarım açısından ve bi kaç özellik dışında gayet iyi bi telefon fakat iş fiyatlara gelince işte orda çuvallıyor...fakat ben şaşırmadım açıkçası pahalı olmasına..Neden mi?soruyla cevap veriyim Ülkemde ne ucuz ki?iphone'a o parayı veren parasını nereye harcayacağını şaşıran gösteriş düşkünü zenginlerden başkaları olamaz!fiyatlar bu sonuca ulaşmamı kesinlikle sağlıyor..Iphone ülkemizde çok satmaz 'kazığın kazığı' bi telefon!

CU_GS7
03-10-2008, 23:59   |  #58  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6,371 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

iPhone'a o kadar para verene kadar ortalama bir laptop alınır..
Şahsen ben 5 senedir Nokia 7610 kullanıyorum, gayet bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor.. Varsın dokunmatik ekranı olmasın.. =)
Müzik ihtiyacımı ise iPod Nano ile karşılıyorum bu konuda Apple'a laf söyletmem.. =)

morbocek
04-10-2008, 00:20   |  #59  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Merhabalar,
Fiyatlar bence Turkcell kullanıcıları için oldukça uygun. Samsung Omnia 1000 ytl, ortalama bir turkcell kullanıcısına iphone toplam 500 ytl civarında. Tüm bunlar bir yana benim bir sorum olacak. iphone alma arifesinde olan biri olarak soruyorum:

"Benim için radyo çok önemli bir özellik. Ek bir ücretsiz yazılımla veya direkt internet üzerinden radyoların web siteleri aracılığıyla(örneğin PowerFM), wi-fi olmadan Turkcel'in (henüz 3G olmayan interneti ile) rahatlıkla radyo dinlenebilir mi? Yani kesintisiz takıntısız"

Biraz uzun bir soru oldu farkındayım ancak bunu denemiş birisi varsa veya bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen??

Bu arada birşey ekleyeyim. iphone alanları buradan gösteriş meraklısı, teknoloji takıntılı gibilerinden aşağılamak da ne oluyor... Bu kin neden yani... iphone u bir ihtiyacımı karşıladığı için alacağım ancak toplum içinde rahatça cebimden çıkarabilecek miyim şu durumda inanın düşünür oldum.

Son Düzenleme: morbocek ~ 04 Ekim 2008 00:26
nervousking
04-10-2008, 22:49   |  #60  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008
CU_GS7
iPhone'a o kadar para verene kadar ortalama bir laptop alınır..
Şahsen ben 5 senedir Nokia 7610 kullanıyorum, gayet bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor.. Varsın dokunmatik ekranı olmasın.. =)
Müzik ihtiyacımı ise iPod Nano ile karşılıyorum bu konuda Apple'a laf söyletmem.. =)
Arkadaş en iyi şekilde yorum yapmış kendine göre mantıklı(kendi düşüncesini söylemiş bilip bilmeden konuşmamışş!) saygı duyulur ama diğerleri sanki apple düşmanlarıymış gibi atıp tutuyolar sinir oldum ne alıp veremediğiniz var o da yetmiyomuş gibi bir de iphone alanlara laf ediyosunuz!!! ...

skrespin
04-10-2008, 23:16   |  #61  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
261 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

iphone hos bir alet fakat tek problemi fiyati.

arasitiranlar saymis appstore bir cok derde deva diye ama ben gidip 1500 2000 tl para verip birde ustune o programalra para verirsem biraz para tuzagi kokusu aliyorum.

bir kac kiside demis iphone +macbook
yok daha neler bir telefon icin birde macbook mu lacagim
eger oyle bakarsaniz 1500$+1500tl+appsotedan alinan eklentiler diye bu liste uzar gider.
ilk bastada dedigim gibi bu alete 200 dolar cok bile.

carpediem23
05-10-2008, 14:35   |  #62  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008
centauri
birisi film seyretmek icin psp filan demis, yahu o zaman sen foto cdekmek icin foto makinasi alsana daha ucuz hem? allahallah!!! Iphone un vaadettigi seyler var
1- MULTITOUCH - Coklu dokunmatik DUNYADA ILK VE TEK
2- Genis ekranli video oynatici DUNYANIN EN YUKSEK COZUNURLUKLU TELEFONU
3- IPOD, accelerometer sensor - EN KALITELI SES EN IYI MUZIK OZELLIKLERI
4- WEB SURF - Dunyanin en iyi ve kullanisli mobil internet tarayicisi
5- APP STORE- 30.000 oyun uygulama muhtesem kullanisli yazilimlar

yaw nie azıcık düşünmekten kaçınıyorsun ki bir iphone alacağıma aynı paraya bir omnia bir de psp alırım demek istiyorum ne iphone u allaşkına böle bir pazarlama mantığı var mı telefon türkiye de satılıyor türkçe değil siz neden bahsediyorsunuz multi touch ekran zaten iphone un tek artısı diil mi? ayrıca onu kullanmak için pocket guitar gibi programlar yükleyeceksin ki anlayabilesin o türlü her uygulamaya da extra para mı vericez 5$-10$ java dan haberiniz var mı sizin? java olmadan bir telefon ne işe yarar en azından ücretsiz elde etme şansınız var bir sürü uygulamayı... 3g olsa ne olmasa ne ayrıca wifi olduktan sonra 3g yawaş kalıyor zaten bu kadar marka ve kağıt üstünde özellik düşkünü olmak nie?

ben iphone düşmanı diilmi ki bana diğer firmalar para mı ödüyor sanki? birsi de demiş yok kedi uzanamadığı ciğere falan çok merak ediyorsanız iphone almak benim içni sorun diil ama alamayacak olan insanlara karşı da koca bir ayıp etmişsiniz...

bu eleştiriyi kınıyorum!

ANLAMIYOR MUSUNUZ HALA BUNLARI? Iphone bunlari vaadediyor ne anlami var hala ama bu eksik bu eksik demenin? Iphone un verdiklerini de baskasi veremiyor! Apple telefona da diger cihazlara da baskalarinin baktigi acidan bakmaz! Kendine gore kullanissiz olan seyleri KOYMAZ ve kendi yorumunu yapar her cihazda. Bunu da basarmistir cunku IPHONE alindiktan 6 AY SONRA ornegin bir nokia ya gore 6 KATA KADAR DAHA FAZLA KULLANILAN bir cihazdir.
Nokiayi alirsiniz birkac ay herseyini kullanirsiniz 6 ay sonra sadece mesajlasmak icin konusmak icin kullanirsiniz. APPLE bunu yenmistir... Iphone alanlar surekli kullanmaktadir telefonlarini!


Iphoneda aslinda bluetooth ile dosya gonderme altyapisi da var,mms altyapisi da var, video cekme altyapisi da var. Ama Apple bunlari acmiyor... Niye acmiyor? Cunku apple kullanici dostu olmaya calisiyor gereksiz stabiliteyi bozabilecek ozellikleri koymuyor. O yuzden cok hizli cok kullanisli cok guclu bir sekilde calisiyor... Symbiandan da windows mobiledan da farkli...
Ancak insanlarin hala anlamadigi ve nasil anlamadiklarini anlamadigim birsey var... Hala MMS yok video kaydi yok diyorlar... HEPSI VAR google da bi search yapin hic bilmiyorsaniz... Ama MMS GEREKSIZ. E-mail varken ne yapacaksiniz mms i ya?

ilaveten eksisozlukte birisi soyle yazmis, (baska bi kelime yerine sevmek kelimesini koydum)
kutusunda yazan tonla özelliği eksik çıkan telefon bu, yani umarım öyledir; yoksa millet nereden eksik özellik tespit edip her 3 entryde bir kafa seviyor anlamak mümkün değil.
nedir iphone: al şimdi o cihazı eline; ekrana elini sürerek görüntünün bunu nasıl takip ettiğini izle; daha önce hiç bir telefonda görmediğin bir şey dimi bu? biraz kurcalarsan bir takım uygulamalar, browser ,wi-fi falan olduğunu görürsün zaten; iphone bu işte; beğendiysen al beğenmediysen alma arkadaşım; rica ediyorum kafa sevme tamam mı;
zanledersin 8mp kamerası var dediler de enterpolasyonlu çıktı da şikayet ediyorsun "ama bu 2 megapiksel" diye.
iskender kebap spiariş edip, alt tarafı eti kesip tabağa koymuşlar, ne peynir var içinde ne zeytin yağı demekten farkı yok iphonea eksik özellik biçmenin; o özellik yok çünkü o cihaz bir iphone. apple hangi özellikleri var dediyse o özellikleri var; ne fazlası ne eksiği.

firewalker kafayi iphonela bozmus : Alma kardesim iphone. Sanane yani...
Yolladigin mesajlarda o yok bu yok denen hersey de yuklenebiliyor nasil anlamiyosunuz bunu ilginc... Ve iphone a pahali demek de ilginc cunku turkcell de 200 ytl faturali bi kullanicisysaniz IPHONE bedava size.
Nokia gibi SE gibi kullanissiz uzun vadede sade konusmaya yarayan bi telefon degil herseyi surekli yapacaginiz bi telefon..
Elazigli mi ne cepten internete kim girer ki demis.. Iphone un yoksa girmezsin tabi.. Iphone u olanlarin %96si webte surf yaparken nokia n95 sahiplerinin %18i yapiyormus..
Birkac ay once ben iphone aldim, ikinci telefon olarak kullanirim dedim. (N95 8GB var) ama sonra Iphone u ilk telefonum yaptim N95i kullanamaz oldum. Cunku Iphone HIZLI STABIL KULLANISLI.
Ve App store ile herseyi ekleyebiliyorsunuz!

FireWalkeR
05-10-2008, 18:40   |  #63  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008
centauri
birisi film seyretmek icin psp filan demis, yahu o zaman sen foto cdekmek icin foto makinasi alsana daha ucuz hem? allahallah!!! Iphone un vaadettigi seyler var
1- MULTITOUCH - Coklu dokunmatik DUNYADA ILK VE TEK
2- Genis ekranli video oynatici DUNYANIN EN YUKSEK COZUNURLUKLU TELEFONU
3- IPOD, accelerometer sensor - EN KALITELI SES EN IYI MUZIK OZELLIKLERI
4- WEB SURF - Dunyanin en iyi ve kullanisli mobil internet tarayicisi
5- APP STORE- 30.000 oyun uygulama muhtesem kullanisli yazilimlar

ANLAMIYOR MUSUNUZ HALA BUNLARI? Iphone bunlari vaadediyor ne anlami var hala ama bu eksik bu eksik demenin? Iphone un verdiklerini de baskasi veremiyor! Apple telefona da diger cihazlara da baskalarinin baktigi acidan bakmaz! Kendine gore kullanissiz olan seyleri KOYMAZ ve kendi yorumunu yapar her cihazda. Bunu da basarmistir cunku IPHONE alindiktan 6 AY SONRA ornegin bir nokia ya gore 6 KATA KADAR DAHA FAZLA KULLANILAN bir cihazdir.
Nokiayi alirsiniz birkac ay herseyini kullanirsiniz 6 ay sonra sadece mesajlasmak icin konusmak icin kullanirsiniz. APPLE bunu yenmistir... Iphone alanlar surekli kullanmaktadir telefonlarini!


Iphoneda aslinda bluetooth ile dosya gonderme altyapisi da var,mms altyapisi da var, video cekme altyapisi da var. Ama Apple bunlari acmiyor... Niye acmiyor? Cunku apple kullanici dostu olmaya calisiyor gereksiz stabiliteyi bozabilecek ozellikleri koymuyor. O yuzden cok hizli cok kullanisli cok guclu bir sekilde calisiyor... Symbiandan da windows mobiledan da farkli...
Ancak insanlarin hala anlamadigi ve nasil anlamadiklarini anlamadigim birsey var... Hala MMS yok video kaydi yok diyorlar... HEPSI VAR google da bi search yapin hic bilmiyorsaniz... Ama MMS GEREKSIZ. E-mail varken ne yapacaksiniz mms i ya?

ilaveten eksisozlukte birisi soyle yazmis, (baska bi kelime yerine sevmek kelimesini koydum)
kutusunda yazan tonla özelliği eksik çıkan telefon bu, yani umarım öyledir; yoksa millet nereden eksik özellik tespit edip her 3 entryde bir kafa seviyor anlamak mümkün değil.
nedir iphone: al şimdi o cihazı eline; ekrana elini sürerek görüntünün bunu nasıl takip ettiğini izle; daha önce hiç bir telefonda görmediğin bir şey dimi bu? biraz kurcalarsan bir takım uygulamalar, browser ,wi-fi falan olduğunu görürsün zaten; iphone bu işte; beğendiysen al beğenmediysen alma arkadaşım; rica ediyorum kafa sevme tamam mı;
zanledersin 8mp kamerası var dediler de enterpolasyonlu çıktı da şikayet ediyorsun "ama bu 2 megapiksel" diye.
iskender kebap spiariş edip, alt tarafı eti kesip tabağa koymuşlar, ne peynir var içinde ne zeytin yağı demekten farkı yok iphonea eksik özellik biçmenin; o özellik yok çünkü o cihaz bir iphone. apple hangi özellikleri var dediyse o özellikleri var; ne fazlası ne eksiği.

firewalker kafayi iphonela bozmus : Alma kardesim iphone. Sanane yani...
Yolladigin mesajlarda o yok bu yok denen hersey de yuklenebiliyor nasil anlamiyosunuz bunu ilginc... Ve iphone a pahali demek de ilginc cunku turkcell de 200 ytl faturali bi kullanicisysaniz IPHONE bedava size.
Nokia gibi SE gibi kullanissiz uzun vadede sade konusmaya yarayan bi telefon degil herseyi surekli yapacaginiz bi telefon..
Elazigli mi ne cepten internete kim girer ki demis.. Iphone un yoksa girmezsin tabi.. Iphone u olanlarin %96si webte surf yaparken nokia n95 sahiplerinin %18i yapiyormus..
Birkac ay once ben iphone aldim, ikinci telefon olarak kullanirim dedim. (N95 8GB var) ama sonra Iphone u ilk telefonum yaptim N95i kullanamaz oldum. Cunku Iphone HIZLI STABIL KULLANISLI.
Ve App store ile herseyi ekleyebiliyorsunuz!

FireWalkeR olarak cevap vermek istiyorum:
öncelikle iphone'nu güle güle kullan "centauri" ve listedeki tüm eksikleri 3.parti yazılımlarla yap ve o iphone'nun kısa zaman sonra kilitlenmeye baslasın.sonuçta işletim sistemi(macOS) kullanıyor.
benim demek istediğim eksikleri fazla ve fiyat pahalı onun yerine daha ucuz ve eksik özelliği az olan bi cihaz alınabilir.

ben o kadar para verecem ve bide mms atmak için program yukleyeceğim bluetooth'um olmayacak vs. vs.
"centauri" sen su ana kadar hangi işleri yapmak için kaç program yukledin yazarsan herkes öğrensin nede olsa kullanıcısın burasıda paylasım platformu...

bence ii düşünülmeli ben almam kimseyede tavsiye etmiyorum gidin inceleyin ama görüntüsünü değil cünkü görüntü ve kullanımı harika ama özellikleri bes para etmez
görüntüye kanmayın arkadaslar......

kernell32
05-10-2008, 21:51   |  #64  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

30 tane program yukle kitlenme yasanmiyor. sonucta mac os kalitesi.

carpediem23
08-10-2008, 16:24   |  #65  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

ya arkadaşlar bu yazıyı dikkatli OKUYUNUZ!

arkadaşlar iphone arayüz olarak harika bir cihazdır gerek multi-touch gerek yüksek çözünürlüklü ekran olarak çok güzel kabul ediyorum, şık ve gösterişli bir tel.

ancak o kadar önemli eksikleri varki bunlarada gözlerinizi ve kulaklarınızı kapatmak kendinizi kandırmak oluyor bir yerde çünkü eminimki siz iphone kullanıcıları da bu durumdan hoşnut değilsiniz...

1- mms özelliği var ücretsiz olarak 3. part. inidirip kurabileceğiniz mms programı var bence mms e gerek te yok zaten çok kullandığımız bir servis değil zaten eminim ki herkes bu konuda mütabık tır:)
(yani bu konuda problem yok)

2-en önemli eksik bluetooth la dosya gönderme yok... aslında obex transfer var ancak kapatılmış bunun sebebi arkadaşımızın sölediği gibi stabil çalışması için falan diil tamamen yanlış bilgi acemiliğine veriyorum..
İLLEGAL PAYLAŞIMI ENGELLEMEK ÇÜNKÜ İTUNNES APPLE İÇİN İİ BİR GELİR KAYNAĞI!

düşünün yahu birisi size dosya gönderecekse bunu yapamıyor bu yakıştı mı şimdi iphone gibi bir telefona? ki bu benim en sık kullandığım şeylerden biridir telefonda hepimiz de kullanıoruz dosya transferini ki ben p990i ile bloutooth ile her tür senkronizasyon - telefonu kablosuz modem olarak kullanma bilgisayarı telefonu uzaktan kumanda olarak yönetme gibi her tür işlevi yaptırabiliyorum bi düşünün lütfen!

3- canım sıkıldı turkcell e bayıldığım 1000 lerce ytl ödeyip sınırsız internetim ile bağlanıyorum aaa bir bakıyorum wap.xbank.com.tr ye bağlanıp banka işlemi yapamıyorum e doğruya iphone gelişmiş bir telefon www. ile deneyim ee bu seferde flash olmayınca da bankama giremiyorum

4- aaa çok güzel bir film buldum download edeyim bunu da kız ark ıma izleteyim aaa safaride download özelliği de yok e pes artık!

5- şöle düşünün benim elimde p990i var akşam vakti güzel bir foto. çekeyim okey halloldu..
elimde iphone var haydeee flash yok gece çekimi ızdırap olacak (geçtim 2mp olmasından zaten)

6- tatile gitim ama iphone a sevdiğim bir mp3 ü atmayı unuttum doğruya hiç problem diil taa ewime dönünce bilgisayarımda yüklü olan itunnes dan atarım artık nolcak ki:D

7- x ilindeyim bataryam bozuldu bitti vs. aaa apple servisi yok:D telefoncudan girip p990i pili almak varken (yanlış anlamayın telefonum p990i olduğundan örnek veriyorum bi hayranlığım yok)

8- telefonuma illegal özel videolar eklicem aa apple telefonumu uzaktan kontrol edebiliyor bi de başımıza iş alıcaz siz anladınız buy olayı:D (ewt apple sizin telefonunuzu her zaman kontrol edebiliyor hatta bu sitede de vardı bu haber!)

9- telefonu türkiye pazarına sokuyorlar dili türkçe diil hadi bana bunu da bi açıklayın bakalım (sizce bir pazarlama eksiği ve hatası değilmidir bu)??

SONUÇ--- arkadaşlar iphone güzel bir telefon halen aynı şeyi söylüyorum ama bu eksikler olduğu sürece beni bir taraftan çekerken bir taraftan da çekmiyor...
bazıları apple ın yaptığı reklamlara çok kolay elet oldu..

nokia hayranı değilim hatta kullanmam bile ama pazarın %40 ı halen nokia da illa da başarı derseniz buyrun başarı hemde sayı verdim üstüne:)

carpediem23
08-10-2008, 18:22   |  #66  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

bu arada centauri arkadaşım dünyanın en yüksek çözünürlüklü telefonu şu an sonyericsson x1 bunu da acemiliğine veriyorum biraz araştırma yapın bence ezbere konuşmayalım emeğe saygı!

FireWalkeR
09-10-2008, 18:41   |  #67  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008
carpediem23
ya arkadaşlar bu yazıyı dikkatli OKUYUNUZ!

arkadaşlar iphone arayüz olarak harika bir cihazdır gerek multi-touch gerek yüksek çözünürlüklü ekran olarak çok güzel kabul ediyorum, şık ve gösterişli bir tel.

ancak o kadar önemli eksikleri varki bunlarada gözlerinizi ve kulaklarınızı kapatmak kendinizi kandırmak oluyor bir yerde çünkü eminimki siz iphone kullanıcıları da bu durumdan hoşnut değilsiniz...

1- mms özelliği var ücretsiz olarak 3. part. inidirip kurabileceğiniz mms programı var bence mms e gerek te yok zaten çok kullandığımız bir servis değil zaten eminim ki herkes bu konuda mütabık tır:)
(yani bu konuda problem yok)

2-en önemli eksik bluetooth la dosya gönderme yok... aslında obex transfer var ancak kapatılmış bunun sebebi arkadaşımızın sölediği gibi stabil çalışması için falan diil tamamen yanlış bilgi acemiliğine veriyorum..
İLLEGAL PAYLAŞIMI ENGELLEMEK ÇÜNKÜ İTUNNES APPLE İÇİN İİ BİR GELİR KAYNAĞI!

düşünün yahu birisi size dosya gönderecekse bunu yapamıyor bu yakıştı mı şimdi iphone gibi bir telefona? ki bu benim en sık kullandığım şeylerden biridir telefonda hepimiz de kullanıoruz dosya transferini ki ben p990i ile bloutooth ile her tür senkronizasyon - telefonu kablosuz modem olarak kullanma bilgisayarı telefonu uzaktan kumanda olarak yönetme gibi her tür işlevi yaptırabiliyorum bi düşünün lütfen!

3- canım sıkıldı turkcell e bayıldığım 1000 lerce ytl ödeyip sınırsız internetim ile bağlanıyorum aaa bir bakıyorum wap.xbank.com.tr ye bağlanıp banka işlemi yapamıyorum e doğruya iphone gelişmiş bir telefon www. ile deneyim ee bu seferde flash olmayınca da bankama giremiyorum

4- aaa çok güzel bir film buldum download edeyim bunu da kız ark ıma izleteyim aaa safaride download özelliği de yok e pes artık!

5- şöle düşünün benim elimde p990i var akşam vakti güzel bir foto. çekeyim okey halloldu..
elimde iphone var haydeee flash yok gece çekimi ızdırap olacak (geçtim 2mp olmasından zaten)

6- tatile gitim ama iphone a sevdiğim bir mp3 ü atmayı unuttum doğruya hiç problem diil taa ewime dönünce bilgisayarımda yüklü olan itunnes dan atarım artık nolcak ki:D

7- x ilindeyim bataryam bozuldu bitti vs. aaa apple servisi yok:D telefoncudan girip p990i pili almak varken (yanlış anlamayın telefonum p990i olduğundan örnek veriyorum bi hayranlığım yok)

8- telefonuma illegal özel videolar eklicem aa apple telefonumu uzaktan kontrol edebiliyor bi de başımıza iş alıcaz siz anladınız buy olayı:D (ewt apple sizin telefonunuzu her zaman kontrol edebiliyor hatta bu sitede de vardı bu haber!)

9- telefonu türkiye pazarına sokuyorlar dili türkçe diil hadi bana bunu da bi açıklayın bakalım (sizce bir pazarlama eksiği ve hatası değilmidir bu)??

SONUÇ--- arkadaşlar iphone güzel bir telefon halen aynı şeyi söylüyorum ama bu eksikler olduğu sürece beni bir taraftan çekerken bir taraftan da çekmiyor...
bazıları apple ın yaptığı reklamlara çok kolay elet oldu..

nokia hayranı değilim hatta kullanmam bile ama pazarın %40 ı halen nokia da illa da başarı derseniz buyrun başarı hemde sayı verdim üstüne:)

kesinlikle sana katılıyorum bu yazıyı ii okuyun arkadaslar ve uyanın artık iphonedan daha ii telefonlar(pda)'lar var
"carpediem23" arkadasımız gayet iyi örnekleme yapmış iphone eksikleri hakkında...
tesekkurler carpediem23 güzel anlatım olmus

carpediem23
14-10-2008, 14:42   |  #68  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

teşekkürler elimden geldiğince arkadaşları bilkgilendirmeye çalışıyorum ama bazıları hazır cvp lık yapıp yok sen kullandın mı falan diyorlar EWT artık kullandım arkadaşlar ve fikrim değişmedi!

mesut511
04-04-2010, 14:03   |  #69  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

Herkes birseyler bulup bukusturup yazmışlar. Fakat hep ezberden konuşmuşlar. 2 aydır iphone 3g kullanıyorum ve bunu vodafone den aldım. Ne bir sorunum nede bir şikayetim var. Evet dosya aktarımı gerceklestiremiyorsunuz ama neredeyse bir cepbilgisayari kıvamında bir cihaz. Bilgisayarda yapmis oldugum işlemlerin %90 oranını biradanda gerçekleştirebiliyorum  varsın Flash destegi olmasın bu okadarda önemli değil. Karalanmayi hak edecek bir telefon değil bence. Diğer dokunmadık ekranlardan bahsedilmiş. Bukadar hassas bir dengeye ve hassas bir ekrana sahip olan bir telefonla digerlerinin kiyaslanmasi açıkcası üzdü beni. Bizim insanımız kısa yoldan bor seyleri karalamaya meraklidir ki bu yuzdendir diye düşünüyorum.

Saygılarımla.