israil vahseti

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
turksoftware
08-08-2006, 00:09   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,015 mesaj

İsrail devletinin yaptığı Vahşetin görüntülerinin lınkını werıyorum.Yanınızda Çocuklar varsa Lütfen onları uzaklaştırın çünkü kanınız donacak.

Arkadaslar bunlar ınsan degılmı??? yorumu sıze bırakıyorum...

turksoftware
08-08-2006, 00:34   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
1,015 mesaj
kusa
arkadaşım böyle şeyleri böyle herkese gösterme insanın psikolojisini bozar bunlar tamam bir vahset oluyor ama bu vahşeti biz forumda tartıssak elımıze ne gecer kı koca bbir hiç israili kınıyorum ayrı
napıyım paylasım duyguma yenık dustum...

theironman
08-08-2006, 00:47   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

evet arkadaşım, İsrail'in şu an için neler yaptığını, savaşın yansımalarını az çok görebiliyoruz yazılı ve görsel medyadan. Bir de sen resimleri gösterip buradaki üyeleri galeyana getirip İsrail aleyhine kışkırtma istemeden. Bu konuda çok ciddiyim, bu savaş derhal sona ermeli elbette ama bu resimlere bakarak olmuyor, olsaydı The Independent dahil birçok dünyanın önde gelen gazetesi ülkelerinin politikasını etkileyebilirdi; ama olmuyor; sadece içimiz sızlıyor, üzülüyoruz. Ve bir dileğimiz var: Bu savaş bir an önce bitsin, ve iki halktan da masum insanlar artık ölmesin, çocuklar hele asla!

samet1986
08-08-2006, 03:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
944 mesaj
elvis32
evet arkadaşım, İsrail'in şu an için neler yaptığını, savaşın yansımalarını az çok görebiliyoruz yazılı ve görsel medyadan. Bir de sen resimleri gösterip buradaki üyeleri galeyana getirip İsrail aleyhine kışkırtma istemeden. Bu konuda çok ciddiyim, bu savaş derhal sona ermeli elbette ama bu resimlere bakarak olmuyor, olsaydı The Independent dahil birçok dünyanın önde gelen gazetesi ülkelerinin politikasını etkileyebilirdi; ama olmuyor; sadece içimiz sızlıyor, üzülüyoruz. Ve bir dileğimiz var: Bu savaş bir an önce bitsin, ve iki halktan da masum insanlar artık ölmesin, çocuklar hele asla!
Sana katılmamak elde değil. Bende savaşın bitmesini istiyorum. Ama bu çok zor gözüküyor. Tevrattaki "Allah'ın bahş ettiği topraklar" ı ele geçiriyorlar. Bu iş sırayla gider. (Kuzeye doğru). Yakın vakitte cezalarını çekecekler. Buna emin ol...

make-believe
08-08-2006, 21:11   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj
samet1986
elvis32
Sana katılmamak elde değil. Bende savaşın bitmesini istiyorum. Ama bu çok zor gözüküyor. Tevrattaki "Allah'ın bahş ettiği topraklar" ı ele geçiriyorlar. Bu iş sırayla gider. (Kuzeye doğru). Yakın vakitte cezalarını çekecekler. Buna emin ol...
Buna 'Promised Land' (Vadedilmiş Topraklar) diyor bu caniler... Bebek katilleri!

mmtopkaya1991
09-08-2006, 08:41   |  #6  
Üye
77 mesaj

Arkadaşlar bizim izlerken bile kanımız donuyor. Ama oradaki halk bu vahşete maruz kalıyor. V israilliler çocuklarının eğitimine çok büyük önem veriyorlar. Peki bizim GENÇ VE DİNAMİK olarak nitelendirdiğimiz nüfusumuz ne yapıyor. Ya Msn de ya chat sitesinde ya da başka boş bir işte uğraşıyor. iş boş iş olsun da ne iş olduğu farketmez. Heeee bu arada günde 7-8 saat Tv izlemeyi de unutmayalım.

hassoy07
09-08-2006, 15:19   |  #7  
Üye
92 mesaj

ÜzgünÜzgünÜzgünÜzgünÜzgünÜzgün

Banned
10-08-2006, 15:48   |  #8  
Banlandı
1,148 mesaj

sayın Chip Editörleri Bu konuları Defalarca Konuştuk...
Neden Benim Yanıtımı Sildiniz...
İçinde Ayet Geçiyor diyorsanız Bunlar Benim Kişisel Görüşlerimdir...
Hem Ayet geçmesi Onu Dini Bir Konu Yapmaz...
Lütfen Bana Mantıklı Bir Açıklama Yapın ...
Bıktım Artık ya...
Burada Dine Küfretsem İnanın MEsajımı Kimse Silmez...
Yakışmıyor... Sayın Editörler....
SAYGILAR...

nukanta
10-08-2006, 16:03   |  #9  
Yıllanmış Üye
256 mesaj

ne diyelim ki

tolga2207
10-08-2006, 21:09   |  #10  
Yıllanmış Üye
793 mesaj
byzihh
Bıktım Artık ya...
SAYGILAR...
Lübnan'a gelene kadar önce kendi ülkene bak. Madem foruma dualar ayetler yazacak kadar abarttın, şehit düşen Türk askerleri için de bişeyler yaz da anlayalım samimiyetini.

Banned
10-08-2006, 21:57   |  #11  
Banlandı
1,148 mesaj

benim samimeyitimi anlayan anlar...
kendi ülkemde askerler şehit oluyor bu doğru...
ama onları pkk nın kucağına iten zihneyte bakmak lazım...
Ülkenin C.Başkanı PKK lıları affederse...sonuç bu olur...
ve bu ülkede utanmadan hala Birinci Tehdit İrtica deniyorsa...
kusura bakma ama söylicek hiç bir şey kalmıyor...
bu cevabı sen o konuya girdin diye yazdım...
benim samimi Allah Biliyor Başkaları Benim İçin Ölçüt değil...
BEN SUSARAK DİLSİZ ŞEYTAN OLMAYACAĞIM...
Unutmadan Benim Samimiyetimi Sınamak da senin Ve Kimsenin Haddi Değil...
Ben Konunun İçeriğe Uygun Devam Etmesi İçin Bundan Sonraki Sataşmalar İçin Cevap Yazmayacvağım...Çünkü Karşımda Anlıcak Kapasitede Kişiler yok....
saygılar...

Son Düzenleme: byzihh ~ 10 Ağustos 2006 22:02
delikanli53
10-08-2006, 22:46   |  #12  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj

savaşlar sadece top atmayla mermi atmayla olmaz. osmanlıya yıllarca top attılar ne oldu hiçbirşey.

savaşlar asıl masa başında olur. soykırımlar öldürmeyle değil dilleri ve kültürü yok etmeyle olur. israil gösteriyor vahşetini ya ingilizlerin Türkiye üzerinde yaptığı dil soykırımı ne oluyor. kimse bunları görmüyor tabi. asıl savaş budur. kendi dilini kültürünü unuttur bir yere tamam bitti işte orası yok edemiyorsan kendine çekersin. Cezayir'e Fransa , Türkiye!ye ingilizler dil ve medeniyet soykırımı yapmaya çalışıyorlar. Bu konu uzun tabi konuştukça konuşasım geliyor. şimdi asıl konuya gelirsek.

tevrat, incil, zebur ve son hak kitap kur-an'ı kerimde vahşet ve insan canına kıyma kesinlikle yasaktır (bazı durumlar hariç). bilindiği üzere kur-an hariç diğer üç büyük kitabın aslı bozulmuştur. birilerinin yazdığı tevrattaki yazılara ayet diyemezsiniz. (Elbette bozulmayan yerler vardır.) Mesela incilde - DÜNYALARA RAHMET GELİYOR AHMET GELİYOR- diyerek Hz. Muhammed in gelişini müjdeleyen sözler bozulmamıştır. ama tevrat çok bozulmuştur. Kur-an dan bir ayetle devam etmek istiyorum - BİZ İSRAİLOĞULLARINI İNSANLARDAN ÜSTÜN YARATTIK. FAKAT BÜTÜN HEPSİNİN KALBİ MÜHÜRLÜDÜR. VE MÜHÜRLÜ OLARAK ÖLECEKLERDİR.

yahudi zaten sapık kalleş ne dersen de. yıllardır sinsice yaptığı medeniyet bitirme çalışmaları ve para çekme politasina kimse ses çıkarmadı şimdi bir devleti vurdu dünya ayağa kalktı pek dünya diyemeyeceğim bir keç sivil toplum kuruluşları desem daha doğru olur. son olarak bitirmek istiyorum;
her aldığınız yahudi malı ordaki çocuklara mermi olarak yağacaktır. her içtiğiniz yahudi içeceğinde bir kaç damla müslüman kanı var afiyet olsun.

Banned
10-08-2006, 22:56   |  #13  
Banlandı
1,148 mesaj

AĞZINA SAĞLIK DELİKANLI53 KARDEŞİM....
TABİİ BU YAZIN SİLİNİRSEDE ŞAŞIRMA...
SAYGILAR..

Son Düzenleme: byzihh ~ 10 Ağustos 2006 22:56
tolga2207
10-08-2006, 22:59   |  #14  
Yıllanmış Üye
793 mesaj
byzihh
benim samimeyitimi anlayan anlar...
kendi ülkemde askerler şehit oluyor bu doğru...
ama onları pkk nın kucağına iten zihneyte bakmak lazım...
Ülkenin C.Başkanı PKK lıları affederse...sonuç bu olur...
ve bu ülkede utanmadan hala Birinci Tehdit İrtica deniyorsa...
kusura bakma ama söylicek hiç bir şey kalmıyor...
bu cevabı sen o konuya girdin diye yazdım...
benim samimi Allah Biliyor Başkaları Benim İçin Ölçüt değil...
BEN SUSARAK DİLSİZ ŞEYTAN OLMAYACAĞIM...
Unutmadan Benim Samimiyetimi Sınamak da senin Ve Kimsenin Haddi Değil...
Ben Konunun İçeriğe Uygun Devam Etmesi İçin Bundan Sonraki Sataşmalar İçin Cevap Yazmayacvağım...Çünkü Karşımda Anlıcak Kapasitede Kişiler yok....
saygılar...
İstesen de yazamazsın zaten. Yazsan da konuyu saptırırsın.
Hiç boşuna cumhurbaşkanı'na atma lafı, yasa tasarısını babam mı hazırladı?

delikanli53
10-08-2006, 23:15   |  #15  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
byzihh
AĞZINA SAĞLIK DELİKANLI53 KARDEŞİM....
TABİİ BU YAZIN SİLİNİRSEDE ŞAŞIRMA...
SAYGILAR..
kardeş sen ne yazdın bilmiyorum ama herkes sana karşı çıkmış. benim yazdıklarım silinecek bir mevzuu değil tabi ben yazarsam ve bunlar birine dokunursa (eğer froumun kurallarına ve yasalara uyacaksa yazdıkalrım tabi) o kişiye ona göre davranırım. neyse bilmediğim bir mevzu senin yazın yorum yapmak istemem.

Banned
11-08-2006, 00:31   |  #16  
Banlandı
1,148 mesaj

yazdığım yazı genel olarak seninkiyle aynı gibiydi...
içinde Bir Ayet geçiyordu ve israilin boykot edilmesi gerektiği yazılıydı...ve hepsi bu kadardı...
o karşı çıkan arkadaşlar İSLAM deyince Rahatsız olan tipler ve O kişi Şu an sadece Tolga2207 adlı üye....
ama önceki yazımdada yazdım kapasitesi o kadar ...fazla üstüne gitmemek lazım...
dediğim gibi mesajın silinmez inşaallah derken İçinde ayet meali ve boykot ile ilgili sözler olduğu için söyledim...yoksa kendimi senin üzerinden savunmak için değil...
tekrar yukardaki yazın için Allah senden razı olsun diyorum...
saygılar....

theironman
11-08-2006, 01:24   |  #17  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
tolga2207
byzihh
Bıktım Artık ya...
SAYGILAR...
Lübnan'a gelene kadar önce kendi ülkene bak. Madem foruma dualar ayetler yazacak kadar abarttın, şehit düşen Türk askerleri için de bişeyler yaz da anlayalım samimiyetini.
Tolga, şimdi ne alaka? Bu konu başlığında PKK ve Türkiye'de Terör mü yazıyor yoksa İsrail Vahşeti mi? Başlığa göre yorum yapması çok normal byzihh'in o konuda ona bir eleştirim yok.

Byzihh sen de Cumhurbaşkanımıza n'olur laf etme; Türk halkının nezninde onun yeri apayrıdır ve böyle muhabbetler bize yakışmaz, uzak duralım!

bakın bir hata yapılıyor sürekli; İsrail'i eleştireyim derken Yahudilik eleştiriliyor; bu çok yanlış. Yahudilerin hepsi mesul değil bu saldırılardan; bu operasyona girişen İsrail devletidir ve kendince haklı sebepleri var ama hiçbir şey masum çocukların ve insanların ölümünü haklı gösteremez! Ben de çok sinir oluyorum; BM'nin kendi adamlarını öldürmelerine rağmen bir 'kınama' bile ilan edemeyişi, gerçekten BM'nin fiilen bittiğini gösteriyor bizlere. ABD'nin vetosu BM'yi tamamen yetkisiz kılıyor ve paravan bir kurumdan farkı kalmıyor. Lübnan'da ise durumun vehametini görmek için orada bulunmaya da gerek yok; her gün çarşaf çarşaf ölüm haberleri geliyor gözümüzün önüne ve maalesef elimizden bir şey gelmiyor. Sadece dua edebiliyoruz daha fazla masum insan ölmesin diye. İsrail elbette ki hatalıdır, kendi devletinin varlığını savunmak için Lübnan'a girmiş olsa da çok daha farklı amaçlar güttüğü şüphe götürmüyor. ABD'nin ise Ortadoğu'ya nasıl bir barış(!) getirdiğini çıkan iç savaşlardan rahatça gözlemleyebiliyoruz. Artık savaşa girişmenin adı barış ve demokrasi oldu; savaşlar artık böyle bu yüzyılda.

delikanli53
11-08-2006, 01:37   |  #18  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
1,524 mesaj

din propagandası yapmak istemem ama, müsaadenizle şunları belirtmek isterim;
toprakları üzerinde güneş batmayan bir osmanlı vardı biliyorsunuz. ve bu osmanlıyı herkes seviyordu. osmanlı padişahlarının tümü kur-an'ın hükümlerine göre hareket etti ve adaletle 600 yıl hükmetti. Bilindiği üzere hırıstiyanlar İstanbul'da kiliselerden para toplamak istediler ve osmanlının esaretinden kurtulalım dediler ama ne oldu, papazların hiçbiri para vermedi. "Biz osmanlı emri altında çok huzurluyuz" dediler.

şimdi gelelim asıl konuya;
Petrol ve toprak kazanmak için insanları öldürmek zalim işi, hiçbir müslüman biryeri alalım oranın varlığına konalım diye savaş etmemiştir. ama bir yerde zulum varsa oraya savaşmaya gitmiştir. viyanalılar osmanlıdan yardım istediği ve osmanlının viyana kapılarına dayandığı gibi.
Burda lübnanın neden sadece bir yeri vuruluyor onu da izah edeyim hemen çünkü müslüman topluluğun yaşadığı birkaç şehrinden biri. diğer şehirlerde hırıstiyanlar yaşıyor. yandaşları vurmak olmaz dimi. Türkiye'ye gelince insan hakları diye ahkam kesen (....)ler şimdi ne yapıyor, insan kesiyor. Daha düne kadar tuvalet adabını bizden öğrenen sokaktaki pisliklere basmamak için topuklu ayakkabıyı icad edenler kalkmış bize medeniyet öğretiyor. MEDENİYET DEDİĞİN AÇMAKSA BEDENİ O ZAMAN KÖPEKLER BİZDEN DAHA MEDENİ. demiş şair.

Laf lafı açıyor ve ben konuyu toparlamakta zorluk çekmeden yazının sonunu getireyim.
İnsan öldürmek bütün dinlerde haramdır. (bazı durumlar dışında) Çağrı filmini izlemişsinizdir orda bir ayet zikrediliyor. SİZİNLE SAVAŞANLARLA ALLAH YOLUNDA SAVAŞIN. Masum insanları öldürenler sanırım bu ayetle hareket etmediğine göre kim Allah'ın ayetine karşı geliyor belli. ve ne günah işerseniz işeleyin (şirk koşmak hariç) affedilebilirsiniz ama kul hakkıyla bana gelmeyin diyor Allah (c.c.). Şimdi son yorumu siz yapın. İsrailin insanlıkla alakası var mı yok mu? En baştan söylediğim gibi onların tek silahı sattığı mallar. Ve herşey son kullanıcı elindedir. eee safımızı almanın zamanı gelmiştir.

delikanli53
11-08-2006, 01:41   |  #19  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
1,524 mesaj

elvis kardeşim biliyorsun ikiz kuleler vurulduktan sonra bütün müslümanlar kötülenmişti.
burdan ne sonuç çıkarıyoruz bir kasada bir domates çürükse ötekileri çürütmese bile kirletiyor dimi.

darth_revan
11-08-2006, 02:17   |  #20  
Üye
52 mesaj
delikanli53
ve bu osmanlıyı herkes seviyordu.
Nerden çıkardın bunu? Sultan Selim zamanında katledilen aleviler osmanlıyı niye sevsin, söyler misin?
delikanli53
osmanlı padişahlarının tümü kur-an'ın hükümlerine göre hareket etti ve adaletle 600 yıl hükmetti.
Evet, peygamber bile demokratik bir yönetim benimserken, bizim insanlarımız dinle yönetmeye çalıştı... Bir de sünnet diyorlar... peh...
delikanli53
Bilindiği üzere hırıstiyanlar İstanbul'da kiliselerden para toplamak istediler ve osmanlının esaretinden kurtulalım dediler ama ne oldu, papazların hiçbiri para vermedi. "Biz osmanlı emri altında çok huzurluyuz" dediler.
Beterin beteri var mantığıKahkahaKahkaha
delikanli53
şimdi gelelim asıl konuya;
Petrol ve toprak kazanmak için insanları öldürmek zalim işi, hiçbir müslüman biryeri alalım oranın varlığına konalım diye savaş etmemiştir. ama bir yerde zulum varsa oraya savaşmaya gitmiştir.
Osmanlı zulümü kaldırmak için şurayı şurayı işgal etti
ABD Irak'a demokrasi getirmek için ırak'ı işgal etti

Fark görebiliyor musun? ben göremiyorum...
not: "osmanlı işgal etmez, fetheder" diyenlere söylüyorum, 2 kelime arasındaki fark yandır. fethetmek, işgal etmenin yanlısıdır.

delikanli53
Burda lübnanın neden sadece bir yeri vuruluyor onu da izah edeyim hemen çünkü müslüman topluluğun yaşadığı birkaç şehrinden biri. diğer şehirlerde hırıstiyanlar yaşıyor. yandaşları vurmak olmaz dimi.
Yaa yaa, babam vurdu zaten BM görevlilerini... Arkadaşım, yandaş felan dinlemiyor bu israil askerleri, 2 kere haber okusan düzgün bir kaynaktan anlardın.
(bu olayın ardından BM israil'i kınamaya çalışmış, ancak ABD'nin kınama belgesini 3 kere yumuşatması sonucu kınama sözcüğü ortadan kaybolmuştur)
delikanli53
İsrailin insanlıkla alakası var mı yok mu?
İsrail'in yöneticilerinin kesinlikle yok bence de.

Bir de, müslümanlıktan felan bahsediyorsunuz genel olarak. Öncelikle insancıl olun. Filistindeki veya Lübnandaki insanlar ölüyor. Biz buna tepki göstermeliyiz. Niye? Din kardeşi vs. oldukları için mi? ASLA! Sözde dindar Erdoğan kişisinin Irak için ABD'ye yaptığı yardımları göz önünde bulundurarak bir daha düşünün, din kardeşliği para ediyor mu? Veya 1900'lü yıllara bir bakın, Arabistan Osmanlı toprağı iken kim İngilizlerle birlik olup Osmanlı Devletine ihanet etmiş, ve bu insanların dini ne? Kusura bakmayın ama, din kardeşliği para etmiyor artık.

Lübnandaki insanların ölümüne tepki göstermeliyiz, çünkü onlar İNSAN. Başka bir sebepten dolayı tepki göstermek çok saçma olur. Bir hristiyan ülkesi bombalansaydı da aynı tepkiyi gösterir miydik? Sanmıyorum...

samet1986
11-08-2006, 02:37   |  #21  
Yıllanmış Üye
944 mesaj
darth_revan
delikanli53
ve bu osmanlıyı herkes seviyordu.
Nerden çıkardın bunu? Sultan Selim zamanında katledilen aleviler osmanlıyı niye sevsin, söyler misin?
Komple mesajında saçmalamışsın. Osmanlılara sakın laf etme. Kimseyi katletmedi onlar. Katletseydi tüm fethettiği topraktaki ırkları katlederdi. Yazdığının sonucunu düşünde yaz.Osmanlı devletinde her ırk ve dinden insan kardeşce yaşamıştır ama birileri çıkıp bu düzeni bozmuştur. Aynı şimdiki düzeni bozmaya kalktıkları gibi...

""Osmanlı zulümü kaldırmak için şurayı şurayı işgal etti
ABD Irak'a demokrasi getirmek için ırak'ı işgal etti

Fark görebiliyor musun? ben göremiyorum...
not: "osmanlı işgal etmez, fetheder" diyenlere söylüyorum, 2 kelime arasındaki fark yandır. fethetmek, işgal etmenin yanlısıdır.""

Emin ol şimdi oralar feth edilmeseydi sen ,ben ve atalarımız olmazdı. Ne yani biz İstanbul'u feth değilde işgalmi ettik? Bu mudur ?

darth_revan
11-08-2006, 02:48   |  #22  
Üye
52 mesaj
samet1986
Komple mesajında saçmalamışsın. Osmanlılara sakın laf etme. Kimseyi katletmedi onlar.
Arkadaşım sen hiç mi kitap okumuyorsun? Amin Maalouf -- Afrikalı Leo'yu oku öncelikle. Sonra da yansız bir kitaptan oku Selim kişisinin 8 yılda ne yaptığını, bir insanın 8 yılda ne kadar adam öldürebileceğini öğren.
samet1986
Katletseydi tüm fethettiği topraktaki ırkları katlederdi. Yazdığının sonucunu düşünde yaz.Osmanlı devletinde her ırk ve dinden insan kardeşce yaşamıştır ama birileri çıkıp bu düzeni bozmuştur. Aynı şimdiki düzeni bozmaya kalktıkları gibi...
Her ırk ve dinden mi?! Şiilere iyi davranılıyordu değil mi? Tahmin edeyim, meb'in kitabında okudun bunları!
Hem niye tüm işgal ettiği topraktaki ırkları katletsin? Aleviler orda Aleviliği yaymaya çalışıyordu, ve Selim bunu suç olarak gördü. Oysa kendisi de Müslümanlığı yaymaya çalışıyordu. Bu da suç olması gerekmez mi? (acaba amacı gerçekten bu muydu, merak ediyorum)
samet1986
Emin ol şimdi oralar feth edilmeseydi sen ,ben ve atalarımız olmazdı. Ne yani biz İstanbul'u feth değilde işgalmi ettik? Bu mudur ?
Belki de olurdu, hatta daha nezih bir ülke olurduk. Kana susamış bir biçimde oraya buraya saldırıp toprak alacağımıza medeniyet açısından gelişebilirdik (bu ilke genel olarak Fatih'ten öceki padişahlar, Fatih, ve babasının pisliklerini kanunlarla temizlemeye çalıştığı için Kanuni adını almış Sultan Süleyman tarafından uygulandı). Sence oraya buraya saldırmak iyi birşey mi? Bol toprak sahibi olmak? Geçin bunları...

Swoosh
11-08-2006, 02:50   |  #23  
Taze Üye
13 mesaj

darth_revan saçmalamaktan ziyade gerçekleri yazmış..biraz objektif düşünün lütfen

samet1986
11-08-2006, 02:54   |  #24  
Yıllanmış Üye
944 mesaj
darth_revan
samet1986
Komple mesajında saçmalamışsın. Osmanlılara sakın laf etme. Kimseyi katletmedi onlar.
Arkadaşım sen hiç mi kitap okumuyorsun? Amin Maalouf -- Afrikalı Leo'yu oku öncelikle. Sonra da yansız bir kitaptan oku Selim kişisinin 8 yılda ne yaptığını, bir insanın 8 yılda ne kadar adam öldürebileceğini öğren.
samet1986
Katletseydi tüm fethettiği topraktaki ırkları katlederdi. Yazdığının sonucunu düşünde yaz.Osmanlı devletinde her ırk ve dinden insan kardeşce yaşamıştır ama birileri çıkıp bu düzeni bozmuştur. Aynı şimdiki düzeni bozmaya kalktıkları gibi...
Her ırk ve dinden mi?! Şiilere iyi davranılıyordu değil mi? Tahmin edeyim, meb'in kitabında okudun bunları!
Hem niye tüm işgal ettiği topraktaki ırkları katletsin? Aleviler orda Aleviliği yaymaya çalışıyordu, ve Selim bunu suç olarak gördü. Oysa kendisi de Müslümanlığı yaymaya çalışıyordu. Bu da suç olması gerekmez mi? (acaba amacı gerçekten bu muydu, merak ediyorum)
samet1986
Belki de olurdu, hatta daha nezih bir ülke olurduk. Kana susamış bir biçimde oraya buraya saldırıp toprak alacağımıza medeniyet açısından gelişebilirdik (bu ilke genel olarak Fatih'ten öceki padişahlar, Fatih, ve babasının pisliklerini kanunlarla temizlemeye çalıştığı için Kanuni adını almış Sultan Süleyman tarafından uygulandı). Sence oraya buraya saldırmak iyi birşey mi? Bol toprak sahibi olmak? Geçin bunları...
Sanırım bilmiyorsun. Demişsinki "aleviler aleviliği yaymaya çalışırken..." kardeşim alevilik müslümanlığın bir mezhebidir. Ayrı bir din değildir. Kim oraya buraya kana buladı? Ne saçmalamışsın ? Yani biz heryere saldırıp sömürgemi yaptık? Asıl sömürge yapanlar başkaları !! Sultan Süleymanın hristiyanlığı yaymasını bekleyemezdik dimi ? Sen Afrkilaı leo yu bırak , kendi ırkımızdan birinin kitabını oku.Sen sözde ermeni soykırımınıda kabul edersen şaşmam. Çünki ırkından şüpheliyim. Ve sakın ola Fatih Sultan Mehmet gibi bir lidere laf atmaya kalkma ! Pişman ederim seni.. O olmasaydı sende olmazdın. Gerizekalı herif!

Swoosh
11-08-2006, 02:58   |  #25  
Taze Üye
13 mesaj

elim uyar butonuna gidiyor...aha gitti..