İşte Antivirüslerin kapışması..!!!

özkan_oktay
01-03-2010, 22:34   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

Merhaba arkadaşlar, en popüler 4 internet güvenlik programını karşılaştırdım ortaya işte bu manzara çıktı. 

ESET Smart Security 4: Tarama hızı-16 dk 12 sn. gelişmiş sezgisel koruma antivürüs ve anticasus yakalama özelliği. gelişmiş kişisel güvenlik duvarı ve gelişmiş istenmeyen e-mail engelleme özelliğ gelişmiş parola güvenliği ve gelişmiş temizleme teknolojisii.Güncellenme Hızı:51 sn. Bellek:1.5 kb

Kapersky İnternet Security 2010: Tarama hızı-3 saat 21 dk standart sezgisel koruma antivirüs ve anticasus yazılım engelleme botnet ve gelişmiş ağ güvenlik modülleri hacker saldırılarına karşı kabiliyetli koruma daha az yanlış alarm verme özelliği ve standart güvenlik duvarı.Güncellenme hızı: 9 dk. Bellek: 16.5 mb

Norton İnternet Security 2010: Tarama hızı: 2 saat 11 dk Standart güvenlik duvarı antivirüs ve casus yazılım, kötücül yazılım yakalama özelliği gelişmiş sonar teknolojisi ve gelişmiş kişiselleştirilebilir ve ayarlanabilir özelliği. Güncellenme Hızı:3 dk 5 sn. Bellek:11 mb

Gdata TotalCare 2010: Tarama Hızı: 1.6 saat 34 sn  gelişmiş antivirüs ve casus yazılım yakalama özelliği. standart güvenlik duvarı.standart sezgisel tanımlama.sistem yedekleme ve sistem kurtarma özellikleri ve seçenekleri.ayarlanabilir modlar.istenmeyen yazılım yakalama.bellek gösterimi ve şık grafik tasarımları.yerleşik savunma ve gerçek zamanlı dosya ve sistem koruması.gerçek zamanlı kullanıcı uyarısı ve gerçek zamanlı müdahele.Güncellenme hızı:2.3 dk Bellek:7.2 mb (yeni eklendi)

NOT:Yapılan testler Windows 7 işletim sisteminde uygulanmıştır gösterilen bellek oranları tarama ve güncellemeler haricidir ayrıca programların sadece temel özellikleri anlatılmıştır.

Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Son Düzenleme: özkan_oktay ~ 02 Mart 2010 21:10
thethunderbolt
01-03-2010, 22:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
101 mesaj

ben eset smart securty 4 kullanıyorum çok memnunum daha virüs yüzü görmedim şükür. daha da görmem umarım...bide hepsine kapsamlı tarama mı yaptırdın. eset diğerlerine oranla çok kısa bir sürede tamamlıyor..

TcTuRkTc
01-03-2010, 22:54   |  #3  
TcTuRkTc avatarı
Yıllanmış Üye
247 mesaj

Mcafee yok ama listede.!

alper35.5
01-03-2010, 23:03   |  #4  
alper35.5 avatarı
Yıllanmış Üye
390 mesaj

eset smart security ile nod32 farklı mı bi bilginiz var mı?

ADEM-KAYA
01-03-2010, 23:09   |  #5  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

MSE neden yok?

Kesin NOD32 gördüğü virüsü atlayıp atlayıp pcyi kandırmıştır..
O kadar kısa sürede tarıyorsa şüphe etmek lazım doğrusu

TcTuRkTc
01-03-2010, 23:22   |  #6  
TcTuRkTc avatarı
Yıllanmış Üye
247 mesaj

Alper35.5.! aynı şey.! nod32 lafda eset smart security de ki antivirus programı.tabi program demeye 1000 şahit ister.!Adem Kaya ya katılıyorum.! nod32 yi filan antivirus programı diye buraya yazmışsınız.beş para etmez bir antivirus nod32.!asıl şuanda dünyada en çok kullanılan mcafee niye bu listede yok ben hala onu anlamış değilim.! benim kişisel tecrübeme göre 1)Mcafee 2)Kaspersky 3)Norton

nod32 yi ilk 100 e bile almam :)

thethunderbolt arkadaşım,virus yüzü görmediğini düşünüyosun, o listedeki diğer antivirüslerle bi tarat bakalım...ozaman görürsün virüs yüzü görmüşmüsün görmemişmisin. :)

Son Düzenleme: TcTuRkTc ~ 01 Mart 2010 23:26
alper35.5
02-03-2010, 00:20   |  #7  
alper35.5 avatarı
Yıllanmış Üye
390 mesaj
Alıntı: TcTuRkTc  
Alper35.5.! aynı şey.! nod32 lafda eset smart security de ki antivirus programı.tabi program demeye 1000 şahit ister.!
teşekkürler.ben nod32 kullanıyorum ama pek kimse güvenmiyo gibi :)

uls2205
02-03-2010, 00:23   |  #8  
Üye
63 mesaj

oanlar neyi gösterirse gösterirse göstersin bu piyasada kasperky ve norton bu şin en iyileridir yılların tecrübesi ve o derecedealt yapıları var...

TcTuRkTc
02-03-2010, 00:37   |  #9  
TcTuRkTc avatarı
Yıllanmış Üye
247 mesaj
Alıntı: alper35.5  
teşekkürler.ben nod32 kullanıyorum ama pek kimse güvenmiyo gibi :)
sende mi Alper.? yıktın beni Alper! :P :D  

yukarda ki arkadaş için sölediklerim senin içinde geçerli birader.!bak listede oldukları için sölüyorum.Norton veya kaspersky le bi tarat.kendin gör sonuçları :)

alper35.5
02-03-2010, 01:05   |  #10  
alper35.5 avatarı
Yıllanmış Üye
390 mesaj

kaspersky kullandım uzunca bi süre norton yüklediğim dakika çöktü makine nod32 en rahat kullanımlısı ama arada kaspersky ye de taratıyorum bi şey çıkmıyo yanlarında anti malware programı olmadan hepsi aynı bence cünkü nod32 de kaspersky de her türlü virüsü engelliyo (ama kasperskyde bi trojan yedim ki sormayın.) türlü anti malwarelerle taratıyorum bi tane iki tane arada çıkıyo artık o an ki virüs programıma sildiriyorum başka türlü baş edebilen varsa buyursun anlatsın kurtulayım bende :D tek program olduğu müddetçe kötü amaçlı yazılımlarla başedemeyiz bence.bi arkadaş war nortonu çok övdü bende yükledim norton 360 ama yüklediğim an çöktü sildim tekrar yükledim yine iptal bende ugrasmadım.

TcTuRkTc
02-03-2010, 02:11   |  #11  
TcTuRkTc avatarı
Yıllanmış Üye
247 mesaj
kaspersky kullandım uzunca bi süre norton yüklediğim dakika çöktü makine nod32 en rahat kullanımlısı ama arada kaspersky ye de taratıyorum bi şey çıkmıyo yanlarında anti malware programı olmadan hepsi aynı bence cünkü nod32 de kaspersky de her türlü virüsü engelliyo (ama kasperskyde bi trojan yedim ki sormayın.) türlü anti malwarelerle taratıyorum bi tane iki tane arada çıkıyo artık o an ki virüs programıma sildiriyorum başka türlü baş edebilen varsa buyursun anlatsın kurtulayım bende :D tek program olduğu müddetçe kötü amaçlı yazılımlarla başedemeyiz bence.bi arkadaş war nortonu çok övdü bende yükledim norton 360 ama yüklediğim an çöktü sildim tekrar yükledim yine iptal bende ugrasmadım.
sen bide mcafee dene.!listeyi yapan arkadaş listeye koymamış ama... bence bi dene derim..:)

alper35.5
02-03-2010, 02:38   |  #12  
alper35.5 avatarı
Yıllanmış Üye
390 mesaj

yalnız mcafee mi lazım fazladan bişey olmasına gerek yok diyosun yani? :)

TcTuRkTc
02-03-2010, 03:02   |  #13  
TcTuRkTc avatarı
Yıllanmış Üye
247 mesaj
yalnız mcafee mi lazım fazladan bişey olmasına gerek yok diyosun yani? :)
:) tabi ileri derecede bilg. kullanıcılarının pc güvenliği için kullandığı ek güvenlik programlar illaki vardır.olucaktırda.! ama ev kullanıcıları için.evt mcafee yeterli.!  bu benim fikrim tabi :)

Son Düzenleme: TcTuRkTc ~ 02 Mart 2010 03:03
murat2010
02-03-2010, 04:08   |  #14  
murat2010 avatarı
Yıllanmış Üye
287 mesaj
Alıntı: TcTuRkTc  
:) tabi ileri derecede bilg. kullanıcılarının pc güvenliği için kullandığı ek güvenlik programlar illaki vardır.olucaktırda.! ama ev kullanıcıları için.evt mcafee yeterli.!  bu benim fikrim tabi :)
Ben sana katılmiyorum sevgili arkadaşım.... Çünkü Hangi antivirüs yazılımı olursa olsun hangi internet security programı olursa olsun bak altını çizerek söylüyorum real time yani gerçek zamanlı korumasıda olduğu halde inanki her türlü antivirüs veya internet security programlarının yanında İLLAKİDE bir iki tane antispyware programının olması ŞARTTIR... Çünkü antivirüs veya internet security programlarının antispyware koruması olsada kesinlikle zayıftır... Bu iş için yapılmış özel antispyware programları vardır o programlar kullanılmalıdır... Zaten antivirüs programlarının antispyware koruması çok güçlü olmuş olsaydı bu antispyware programlarının bu kadar çok piyasası olmazdı.... Yani sana katılmadığımı söylemeye çalışıyorum...</

alper35.5
02-03-2010, 13:14   |  #15  
alper35.5 avatarı
Yıllanmış Üye
390 mesaj
Alıntı: murat2010  
Ben sana katılmiyorum sevgili arkadaşım.... Çünkü Hangi antivirüs yazılımı olursa olsun hangi internet security programı olursa olsun bak altını çizerek söylüyorum real time yani gerçek zamanlı korumasıda olduğu halde inanki her türlü antivirüs veya internet security programlarının yanında İLLAKİDE bir iki tane antispyware programının olması ŞARTTIR... Çünkü antivirüs veya internet security programlarının antispyware koruması olsada kesinlikle zayıftır... Bu iş için yapılmış özel antispyware programları vardır o programlar kullanılmalıdır... Zaten antivirüs programlarının antispyware koruması çok güçlü olmuş olsaydı bu antispyware programlarının bu kadar çok piyasası olmazdı.... Yani sana katılmadığımı söylemeye çalışıyorum...
katılıyorum bende bunu anlatmaya çalışmıştım.</

özkan_oktay
02-03-2010, 15:47   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

piyasada şu en çevik ve en hızlı program eset tir en kısa sürede yanıt veriri en kısa sürede bulur smart taramada yapılmıştır ve en fazla tercih edilen nod32 dir. en kapmsamlı koruma sunan program ise kaspersky dir ben oraya aslında norton u koymazdım da sadece tercih ediliyor diye koydum yoksa eset dosya açamıyor nortonda silemiyor bir farkı yok aslında..

Son Düzenleme: özkan_oktay ~ 02 Mart 2010 15:50
özkan_oktay
02-03-2010, 15:48   |  #17  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

en dev 3 antivirüs koydum mcafee sıradan bir program smart security ve nod32 antivirüs farkıldır nod32 antivirüs sadece antivirüs ve casus yazılım koruması barındırır smart security tamamen internet koruma paketidir.

Son Düzenleme: özkan_oktay ~ 02 Mart 2010 15:49
Tolunay Kaymakçı
02-03-2010, 16:16   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
479 mesaj

Ben Eset Smart Security 4 kullanıyorum ve çok memnunum. Evet virüs yüzü gördüm ama hepsinin yüzünü Esetle tanınmayacak hale getirdim. Kapıdan bakma fırsatı bulamadılar. Kaspersky kastığı için kullanmadım.
Şöyle açıklayabiliriz:
1) Kuş üstünde, hızlı ve stabil ama bazen virüsleri bulamayabilir. (ESET)
2) Kaplumbağ olayım ama kabuğum kırılmasın diyorsanız (KİS) Kis yavaştır, yavaş günceller ama virüslere kaçacak delik aratır. Yetmez o deliğe girip yok eder. (Sisteme güvenmiyorsanız almayın.)
3) Nortonun sağı-solu belli olmaz. Kullanıcılarının bir çoğu çökmelerden ve sildikten sonra( pek de siliyor sayılmaz) başka antivirüs yüklemeyle çöktüğünden şikayet ediyor. Birşey olmaz Windows'u tekrar yüklerim derseniz buda olabilir ama ilk 2 seçenek daha iyi gibi.

özkan_oktay
02-03-2010, 16:26   |  #19  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj
Alıntı: pisicikgeldi  
Ben Eset Smart Security 4 kullanıyorum ve çok memnunum. Evet virüs yüzü gördüm ama hepsinin yüzünü Esetle tanınmayacak hale getirdim. Kapıdan bakma fırsatı bulamadılar. Kaspersky kastığı için kullanmadım.
Şöyle açıklayabiliriz:
1) Kuş üstünde, hızlı ve stabil ama bazen virüsleri bulamayabilir. (ESET)
2) Kaplumbağ olayım ama kabuğum kırılmasın diyorsanız (KİS) Kis yavaştır, yavaş günceller ama virüslere kaçacak delik aratır. Yetmez o deliğe girip yok eder. (Sisteme güvenmiyorsanız almayın.)
3) Nortonun sağı-solu belli olmaz. Kullanıcılarının bir çoğu çökmelerden ve sildikten sonra( pek de siliyor sayılmaz) başka antivirüs yüklemeyle çöktüğünden şikayet ediyor. Birşey olmaz Windows'u tekrar yüklerim derseniz buda olabilir ama ilk 2 seçenek daha iyi gibi.

İşte.. En mantıkla ve en doğru düşünce bu. Dediklerin tamamıyla doğru ama millete anlat anlatabilirsen..:)

G00GLE
02-03-2010, 16:47   |  #20  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
747 mesaj

Eset e haksızlık yapıldığı kanaatindeyim. usb bellek ve autorun virüslerine karşı en hızlı algılama ve temizleme özelliği eset'tedir. ama smart security'nin son zamanlardaki dengesizliği yüzünden vazgeçtim. güvenlik duvarındaki ağ filtresi kablolu bağlantıda veri alışverişini tamamen kestiği için kaldırmak zorunda kaldım. (o kadar ki makineye IP bile aldırmadı). hatta sadece kablolu ağda değil  taktığım usb wireless cihazlarıyla da bağlanmama izin vermedi. sadece makinenin dahili wireless modülüne izin veriyordu. her türlü ayarını en alt seviyeye çektiğim halde bu sorunu aşamadım. ta ki ağ protokollerinden eset personal firewall filter i devre dışı bırakıncaya kadar. ayrıca güncelleme ile gelen virüs tanımı dosyalarında truva atı bulundu. (bitdefender online scan ve kaspersky online scan ile). gerisi size kalmış... haa bu arada bitdefender i de hatırlatayım ...

sinan354
02-03-2010, 16:55   |  #21  
Yıllanmış Üye
533 mesaj

Arkadaşlar virüs girecek siteler bellidir.Standart bir ev kullanıcısı için hergün chip online a ya da facebook a girmekle virüs falan bulaşmaz.Bu tarz yerlerde dolaşan makinelerine Norton veya KİS yükleyip hiç kendilerine eziyet etmesinler.Vista ya da Win7 falan kullanıyorlarsa zaten güvenlik duvarları xp ye göre daha sıkıdır.Virüs programına bile gerek kalmayabilir.Ama usb gibi giriş aygıtlarından gelen virüslere karşı ess4 önerilebilir.Bir de yanında usb disc secur,ty gibi kullanışlı programlar olursa başınız ağrımaz.

özkan_oktay
02-03-2010, 16:59   |  #22  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

virüs programına her zmn ihtiyaç vardır. zararlı olmayan site zararlı siteye yönlendirir facebook virüs dolu bir site mesela her yerden geelbilir virüslü olmayan dosya veya yazılım virslü dosyalar indirebilir paranızı kaybedebilrisnz kandırılablrsnz... antivirüs kullanmak şarttır...

sombre06
02-03-2010, 18:24   |  #23  
Yıllanmış Üye
132 mesaj

En iyisi bence gdatadır arkadaşlar 30 günü sonuna kadar kullandım gdatanın antivürüsü birçok markanın totalcareine bedeldi emin olun. Sistem iyi değilse işkence oluyor o ayrı. 2.sırada tartışmasız mcafee . Bunlardan sonra kis norton360 ve bitdefender totalcare de gayet iyi güvenlik yazılımları. Ama bana sorarsanız sisteminizde elverirse gdata ve mcafee arasında tercih yapın. Esetide yerden yere vuranlar olmuş yapmayın arkadaşlar bazen yetersiz kalabilir ama o kadarda kötü değil o hafifliğine rağmen bu kadar işi başarması bile bir artıdır. eset smart security tavsiyemdir. şu anda kis kullanıyorum sistem yetse gdata alıcam hemen.

özkan_oktay
02-03-2010, 18:44   |  #24  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

kis gdata ya göre daha fazla yorar..

özkan_oktay
02-03-2010, 18:50   |  #25  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

tabiki kaspersky gdata veya nortona göre çok daha güçlü bitdefender i saymıyorum bile:)