YAMYAM abiyi usta başı yap tamamdır :D
İşte Benim Kasa İcadım..Toz Yok.. Fan Yok..:)
hayır yavv lakabı meybuzz :D :D
Bu fanlar beni bile soğuturr :D
Apple MacBook'ların hiç sesi çıkmıyor yaa.. Alüminyum kasa var onlarda.. Laptopun dışına dokun, donuyor resmen laptop.. Sanki buzdolabından çıkmış gibi..
bende kasaya 3 tane fan alcam haftasonu ama nereye takacağımı bilemedim ön panel veya yan panel?
Dur sana yardım edeyim :D
Önccelikle kasada ki kablo karmaşasını yok et .
Fanın birini öne tak.İçeriye soğuk hava üflesin.Büyük olsun.Dönüş hızı yüksek olsn
Eksos fanı yerine de bitane tak dışarı üflicek şekilde.Büyük olmasında yarar var.Çünkü pc de genelde en çok kirlenen fan eksos fanıdır :D Bu da büyük olsun.yer müsaitse.Dışarı üflesin
İstersen yana da takabilirsin.Tam işlemci soğutucusunun üstüne doğru.İçeri üflicek şekilde
(Ekran kartın,kuzey köprün ve anakartın yarısı soğur bu şekilde :D Tabi işlemcide de 1-2 derece düşme görülür)
Böyle yaparsan iyi bir hava sirkülasyonu yaratmış olursun.
Dur sana yardım edeyim :Dabicim zaten 3 fan var biri üstte bir kapakta biri egsoz 3ü de sağlam bir soğutma yapıyor :D 30 derece yüksüz. yükte 50 yi geçmiyor pek. şöle 20 cm bi fan alsam bi tane daha mı iyi yoksa 1 öne hdd'yi soğutmak için. 2 tane de yana mı?
Önccelikle kasada ki kablo karmaşasını yok et .
Fanın birini öne tak.İçeriye soğuk hava üflesin.Büyük olsun.Dönüş hızı yüksek olsn
Eksos fanı yerine de bitane tak dışarı üflicek şekilde.Büyük olmasında yarar var.Çünkü pc de genelde en çok kirlenen fan eksos fanıdır :D Bu da büyük olsun.yer müsaitse.Dışarı üflesin
İstersen yana da takabilirsin.Tam işlemci soğutucusunun üstüne doğru.İçeri üflicek şekilde
(Ekran kartın,kuzey köprün ve anakartın yarısı soğur bu şekilde :D Tabi işlemcide de 1-2 derece düşme görülür)
Böyle yaparsan iyi bir hava sirkülasyonu yaratmış olursun.
Valla bana kalsa bende fan alırım ama ne kadar fan o kadar değeri aşağı inen bir busuo kadar değil yani..:)fan < Psu
2fan = PSU
3fan > Psu
4fan = *boooom*
merak etmeye başladım...simdiye kadar hiç fanlı kasa filan görmedim..Sadece işlemci fanı gördüm..oda elimi kasaya değdirdiğimde sanki fırının camına dokunmuşum gidi sıcaktı o derece yani :)
sen şu kasanı icat et de kurtulak yavvv :D
bir ordayım bir burda fifadaydım 4-0 proda yendim ben asse rakip om sonra geldim :D
olsun aga zaten sanki icat ettinni bizemi yolluycankendin kullancan yani bize göre bişiy yok ama yerinde olsam projesini çizer patentini filan alırdım iyi fikir yani kimin aklına gelir buz dolabının içine anakart koymak ram takmak filan :D :D :D
olur ama kuru soğuk olması gerek :D yoksa işlemciyi nem ekran kartını gam yıkar