olur ama kuru soğuk olması gerek :D yoksa işlemciyi nem ekran kartını gam yıkaryaou kardeş..sende bir yerde demiştin..kasayı buzdolabına falan sokacaktım ama sokmadım demiştin..bende onun benzerini düşünüyorum..ama buzdolabı değil çünkü..buzdolabı çok elektrik harcıyor ve baya büyük..buraya kadar gelmişiz ama hala ne yapıcağımı tam anlatamamışım..:)mesela diyelim bir tane delik bile olmayan bir kasayı normal sıcaklıkta buzdolabına koyarsan tabiki nem tutmaz..öyle değil mi..:)
İşte Benim Kasa İcadım..Toz Yok.. Fan Yok..:)
bilmem denemem gerek ve ben bikaç saatliğine deneyim sıcaklık ve fps denicektim :D
sana yardım ederim yavv patenti al yoksa biri alıp yapacak :D
yok kasaların işi gücü belli olmaz ama bence sen başka bir yöntem düşün yoksa senin dedğin soğutmayı uygularsak 1200w PSU gerekir bilgisayarahaliyle 1200watt yiyince bizde faturada what der kalırız :D :D :D
son_goku yada sen hdd için kasanın önüne takabilirsin kasan müsaitse
bi tane fan al hdd bayram eder vala :D
İçeri üflicek şekilde,sessiz ve güçlü
Bende bi fan vardı.belki hatırlarsın 'projeyi hayata geçirdim'diye bi konu açmıştım ordaki fan varya hdd yi çamura çevirdiydi :D
Hdd biraz kirlenebilir dikkatli ol
http://www.aerocool.com.tw/index ... ase/84-strikexcaseb
işte bu :) hdd 32 derecelerde genelde.
Yav yaz geliyor sıcaklıkları 40 derece falan olur eminim :D bu yüzden almayı düşünüyorum yazın full Pc'de olacağım içinn :) ve sıcaklıkları 20-25 derecey düşürünce performansın artacağı kanaatindeyim + bence fanlar kasa için güzel aksesuar :)
yaou kardeş..sende bir yerde demiştin..kasayı buzdolabına falan sokacaktım ama sokmadım demiştin..bende onun benzerini düşünüyorum..ama buzdolabı değil çünkü..buzdolabı çok elektrik harcıyor ve baya büyük..buraya kadar gelmişiz ama hala ne yapıcağımı tam anlatamamışım..:)mesela diyelim bir tane delik bile olmayan bir kasayı normal sıcaklıkta buzdolabına koyarsan tabiki nem tutmaz..öyle değil mi..:)Nasıl nem tutmaz? Tabiki de hemde süper nem tutar.. Anlatayım bak.. Kış mevsiminde içeride soba yaktığında pencerenin camlarında su zerrecikleri görürsün.. Al sana işte süper nem tutmuş.. Bu durumu da kasaya benzetirsen, kasanın içi sıcak, dışarısı soğuk olursa kasanın içinde o su zerreciklerinden dolu olur ve anakart ve donanımların hepsi oksitlenip gider :)Son Düzenleme: Kapalı Hesap (230144) ~ 20 Nisan 2012 20:34
kuru buz yaparız dediğim gibi :) yani soğuk kuru buhar üflücek :) ama o da yazın nem yapar :D
En iyisi alacan 20 dene fan takacan her yere :D hele şu fanları alıyım da sıcaklarım kaç derece olcak merak ettim :D
kuru buz yaparız dediğim gibi :) yani soğuk kuru buhar üflücek :) ama o da yazın nem yapar :DHeryere fan takmak kesinlikle çözüm değil.Fanların çıkardığı sesler insanı rahatsız eder.En iyisi alacan 20 dene fan takacan her yere :D hele şu fanları alıyım da sıcaklarım kaç derece olcak merak ettim :
Kasa hava akımına izin verecek.Büyük olucak.
Heryere fan takmadan,bikaç tane fanla yapılabilecek bir iş.Çok kolay
benim gibi yaratıcı olun yav :D bozuk vantilatörü fan yaptım kapağa :D sıcaklıklar yarı yarıya düştü ama fatura fazla gelir diye söktüm :D
salak işte :D bulamayanlar var onu :D
http://www.youtube.com/watch?v=VPRdKTU2gyk&feature=related
Bunu izlediniz mi.Bu da bir soğutma yöntemi ama pek sağlıklı değil gibi geldi bana