İtalyan tenor Pavarotti yaşamını yitirdi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
TuncaBozkurt
06-09-2007, 20:31   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Domingo: ''Mükemmel sesine her zaman hayran oldum''

Dün gece kaldırıldığı hastanede durumu ağırlaşan, dünyaca ünlü İtalyan opera sanatçısı Luciano Pavarotti hayatını kaybetti.

Pavarotti'nin menajeri Terri Robson, geçtiğimiz yıl pankreas kanseri olduğu anlaşılan ünlü sanatçının bugün erken saatlerde yaşamını yitirdiğini açıkladı. Böbrekleri işlevini kaybeden Pavarotti'nin dün gece bilinci de kapanmıştı.

Bazı çevreler tarafından kuşağının en büyük opera sanatçısı olarak gösterilen Pavarotti, 71 yaşındaydı.

Ünlü sanatçının, İtalya'nın Modena kentindeki evinde bu sabah erken saatlerde öldüğünü duyuran Robson, "Maestro, ölümüne neden olan pankreas kanserine karşı uzun ve zorlu bir savaş verdi" dedi.

Cenaze töreni cumartesi günü

Pavarotti'nin naaşının bugün sevenlerinin ziyaretine açılacağı, cenaze töreninin ise Cumartesi günü Modena Katedralinde yapılacağı açıklandı.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Kültür Bakanı Francesco Rutelli, bugün yayımladığı taziye mesajında, "Pavarotti, 20. yüzyılın dev şahsiyetlerinden biriydi. İtalyan müziğini sevenler açısından, onun vefatıyla oluşan boşluk asla doldurulamayacaktır" dedi.

İspanyol tenor Placido Domingo ise 1990'daki '3 Tenor' konseri kapsamında birlikte sahne aldığı Pavorotti için, "Mükemmel sesine her zaman hayran oldum. Hatasız ses rengi vardı. Espiri anlayışını çok severdim. Jose Carreras ve onla çıktığımız konserlerden önce o kadar çok eğlenirdik ki, sahne alacağımızı unuturduk" dedi.

Pavarotti ile 1965'te sahne alan soprano Joan Sutherland da Pavarotti'nin sesini överek, "Sesinin kalitesi çok farklıydı. Duyduğunuzda, 'Bu kesinlikle Pavorotti' derdiniz" ifadesini kullandı.

Londra'daki Covent Garden Royal Opera House'dan yapılan açıklamada, "Sesinin duygulu ve mükemmel kalitesiyle insanlara temas edebilen eşsiz bir yeteneği vardı" denildi.

Sarkozy'den tenore övgü

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, "Pavarotti, en tanınmış opera sanatçısıydı. Sanat kalitesi, sıcaklığı ve karizması dünyayı baştan çıkarmıştır" diyerek ünlü tenoru överken, İtalyan film direktörü Franco Zeffirelli, Pavorotti'yi diğer meslektaşlarından ayrı tuttu.

Zeffirelli, "Pavarotti bir yana, diğer tenorlar bir yana" diye konuştu.

İngiliz tenor Russell Watson da, "Pavarotti'nin inanılmaz bir ses gücü ve kontrolü bulunduğunu, hayatı da dolu dolu yaşadığını" söyledi.

Dikkatleri Covent Garden'da çekti

Sesinin yanı sıra dünya genelindeki stadyumlarda onbinlerce kişiye verdiği konserler ve düet albümleriyle iz bırakan 'Büyük Luciano' Pavarotti, sanat çevrelerinin dikkatini ilk kez sahne aldığı Covent Garden'da 1963 yılında çekti.

Pavarotti, İtalyan lirik repertuvarının gerçek yorumcusu olmasını sağlayan ince sesi ve karizmatik sahne performansıyla 1960 ve 1970'li yıllarda şöhret basamaklarını çıktı ve kendisine gerçek bir hayran kitlesi oluşturdu.

"Sanatsal yönü daha gelişmiş"

Ünlü tenor, Placido Domingo ve Jose Carreras ile düzenlediği 'Üç Tenor' konserleriyle, birçok şarkıcıyla ortak söylediği düetleriyle ve hayır konserleriyle hayranlarının kalbinde taht kurdu.

Eleştirmenler tarafından sanatsal yönü daha gelişmiş olarak gösterilen Domingo dahil bazı tenorların erişemediği doğal yeteneğe ve sempatikliğe sahip olan Pavarotti, Enrico Caruso ile başlayan 20'inci yüzyıl opera tarihinin en büyük yıldızlarından biri olarak göze çarptı.

Sanat kariyerini, 'Evet Giorgio' ile 'Rigoletto' filmlerinde rol alarak süsleyen, ancak beyaz perdede istediğini bulamayan Pavarotti, 'Ben, Luciano Pavarotti' adlı otobiyogrofisini de kaleme aldı.

Dünya genelinde hayran kitlesi oluşturan Pavarotti, sıcak gülümsemesiyle, Neapolitan folk şarkılarını söylediği sırada terini sildiği beyaz mendiliyle, pop şarkıcılarıyla yaptığı düetlerle, onbinlerce kişiye hitap ettiği stadyum konserleriyle, Bosna savaşı sırasında U2'nun solisti Bono'yla düzenlediği konserle ve neşeli Noel şarkılarıyla Pekin'den Buenos Aires'e tüm sevenlerinin kalbinde iz bıraktı.

71 yaşında pankreas kanserine yenik düşen Pavarotti, 46 yıllık sanat kariyeri boyunca iki kez evlenmişti.

Pavarotti'nin ilk eşi Adua Veroni'den Lorenza (44), Cristina (42), Giuliana (39) adlı üç kızı var. Pavarotti'nin 2003'te evlendiği, kendisinden 34 yaş küçük eşi Nicoletta Mantovani'den ise Alice adlı 4 yaşında bir kızı bulunuyor.

Pavarotti'nin yolu Türkiye'den de geçmişti

Yolu Türkiye'den de geçen Pavarotti, 28 yaşındayken geldiği Türkiye'de 'La Boheme'adlı operada 'Rodolfo' rolü için seçilmiş, ancak sadece bir temsilde görev aldıktan sonra ülkesine dönmüştü.

Pavarotti'nin 'konuk sanatçı' olarak Türkiye'ye gelişi, 1963-1964 sanat sezonunda gerçekleşti. O sezon başkent sahnelerinde seyirciyle buluşan, Giacomo Puccini'nin ünlü yapıtı 'La Boheme'in rol dağıtımında başrol Rodolfo için öncelikli sahneye çıkacak birinci kast olarak odönemin ünlü sanatçısı İsmet Kurt seçildi.

Rıdvan Yücel'in ikinci kastolduğu eserde, o zamanlar 28 yaşında olan Luciano Pavarotti de üçüncü kast olarak yerini aldı.

Rodolfo'nun sevgilisi Mimi'yi ünlü sanatçı Sevda Aydan'ın canlandırdığı eserde, Pavarotti, sadece bir kez sahneye çıkabildi ve birkaç hafta içinde de eşyalarını toplayarak ülkesi İtalya'ya döndü.

Ünlü tenorun öğrencisi olan opera sanatçısı Hakan Aysev, "Bunu müzik dünyasının bir kaybı olarak düşünmüyorum. İnsanlığın kaybı bu..." sözleriyle duygularını ifade etti.

PAVAROTTI'NIN ÖZGEÇMİŞİ

Modern (Opera) dönemindeki en önemli ses sanatçılarından Pavarotti, 1935'te İtalya, Modena'da doğdu.

İlk müzik deneyimini şehrindeki koroda, babası Fernando ile yaşadı.

Delikanlıyken, babasıyla Gioachino Rossiniadlı koroyla Galler'e gitti. Llangollen uluslararası şarkı söyleme yarışmasında birinci oldu ve bu onu bir tenor olmak konusunda hırslandırdı.

Aslında bir öğretmen olmak için yetiştirilen Pavarotti, Arrgio Pola ve Ettore Campogallianni tarafından aldığı derslerle Concorso İnternazionale adlı ödülü 1961 yılında kazandı ve opera dalındaki başlangıcını bir tiyatro salonunda La Boheme eseri ile aynı yılın 29 Nisanında yaptı.

Bundan sonra Güney ve Kuzey Amerika, Asya, Afrika, Avrupa ve Avustralya'da birçok kez konser verdi.

Ayrıca bu ona dünyanın birçok yerinde konser veren 3 tenordan biri olma gibi bir mevki sağladı. Ardından Modena'da genç şarkıcıları eğitecek bir okul açtı.

"Şu zamana kadar gelmiş geçmiş şüphesiz en önemli tenor" olarak nitelendirilen Pavarotti, pankreas kanseri nedeniyle yaklaşık bir yıl önce ABD'de ameliyat edilmişti.

Pavarotti, bir süre önce de Modena'da hastaneye kaldırılmıştı.

Pavarotti, son olarak da 'dini klasik müzik' ağırlıklı bir albümün çalışmalarına başlamıştı.

Öğrencilerine ders vermeyi de sürdüren Pavarotti, albümü 2008'in başlarında çıkarmayı planlıyordu..

İtalyan tenor,  2006'daki ameliyattan bu yana, zamanının büyük bölümünü 34 yaşındaki ikinci eşi Nicoletta ve 4 yaşındaki kızı Alice ile geçirmeye özen gösteriyordu.

----------

alıntı: CNNTurk.com

----------

Başarılı bir sanatçı olan Pavarotti hayatını kaybetti. Acı verici bir olay.

CU_GS7
06-09-2007, 21:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6,371 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Allah rahmet eylesin..
3-4 yaşlarımda o şarkı söylerken televizyonda, ben korkarmışım..

ExCeLLiuM
06-09-2007, 21:16   |  #3  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,149 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007
CU_GS7
3-4 yaşlarımda o şarkı söylerken televizyonda, ben korkarmışım..
Korkulacak kadar dehşet bir sesi vardı.

theironman
07-09-2007, 09:43   |  #4  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Allah rahmet eylesin, çok güçlü bir sesi vardı, dünya onu unutmayacak...

uGuR.uK
07-09-2007, 11:47   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Allah rahmet eylesin hakkaten. gerci pek takip etmemistim bikac kere dinlemistim ama sesi hakkaten cok fenaydı ...

Banned
07-09-2007, 16:48   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

beyler bir gerçeği belirtmek isterim..
Ölmüş Olan Müslümansa Allah'tan rahmet dilenir.
Üzülebilirsiniz...
şunu unutmayın ki Allah'ı ve Resulunu(hz. Muhammed A.s) İnkar edenler Cehennemliktirler... ve Allah bunu Kur'anda bildiriyor....
O Halde Onlar için Rahmet dilemek niye....

Müslümansa Sorun yok...
Bu dediğim sadece Müslümanlar için geçerlidir...

Son Düzenleme: byzihh ~ 07 Eylül 2007 17:01
theironman
07-09-2007, 18:18   |  #7  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004
byzihh
beyler bir gerçeği belirtmek isterim..
Ölmüş Olan Müslümansa Allah'tan rahmet dilenir.
Üzülebilirsiniz...
şunu unutmayın ki Allah'ı ve Resulunu(hz. Muhammed A.s) İnkar edenler Cehennemliktirler... ve Allah bunu Kur'anda bildiriyor....
O Halde Onlar için Rahmet dilemek niye....

Müslümansa Sorun yok...
Bu dediğim sadece Müslümanlar için geçerlidir...

Arkadaşlar yemin ediyorum artık, byzihh'in yazısını okumadan, bu konu balığına yazdığını gördüğüm an şu alıntıladığım yazısını kaleme alacağını tahmin etmiştim. Çünkü bu ilk değil, ve eminim son da olmayacak, ama kusura bakmasın ben konuşacağım bugün:

Byzihh, içimizde en muhafazakarımız sensin, eyvallah, biliyoruz. Yalnız her konu başlığında dini, imanı karıştırmandan vallahi gına geldi artık. Tek bu konu değil ki, sayısız örnekleri var. Ses çıkarmıyoruz, bir şey demiyoruz ama sen bildiğini okumaya devam ediyorsun, olmuyor böyle. Allah rahmet eylesin derken sanki ben bilmiyor muyum senin bu söylediklerini? Ama ne farkeder? Ha Allah rahmet eylesin demişim, ha toprağı bol olsun... Ne değişir? Forumda bunun adabına mı bakıyorlar, uygunluğunun bir önemi mi var? Önemli olan Pavarotti'nin ardından söylediklerimizdir; öteki tarafta kimin yanacak olduğunu sadece O bilir, böyle ahkam kesenler bilemez. Dinin, imanın ve paranın kimde olduğunu kolay kolay kimse bilemez O'ndan başka. O yüzden basit bir baş sağolsun dileğinin çok derinlerine inme, çıkamazsın işin içinden sonra.

Banned
07-09-2007, 19:19   |  #8  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005
elvis32
byzihh
beyler bir gerçeği belirtmek isterim..
Ölmüş Olan Müslümansa Allah'tan rahmet dilenir.
Üzülebilirsiniz...
şunu unutmayın ki Allah'ı ve Resulunu(hz. Muhammed A.s) İnkar edenler Cehennemliktirler... ve Allah bunu Kur'anda bildiriyor....
O Halde Onlar için Rahmet dilemek niye....

Müslümansa Sorun yok...
Bu dediğim sadece Müslümanlar için geçerlidir...

Arkadaşlar yemin ediyorum artık, byzihh'in yazısını okumadan, bu konu balığına yazdığını gördüğüm an şu alıntıladığım yazısını kaleme alacağını tahmin etmiştim. Çünkü bu ilk değil, ve eminim son da olmayacak, ama kusura bakmasın ben konuşacağım bugün:

Byzihh, içimizde en muhafazakarımız sensin, eyvallah, biliyoruz. Yalnız her konu başlığında dini, imanı karıştırmandan vallahi gına geldi artık. Tek bu konu değil ki, sayısız örnekleri var. Ses çıkarmıyoruz, bir şey demiyoruz ama sen bildiğini okumaya devam ediyorsun, olmuyor böyle. Allah rahmet eylesin derken sanki ben bilmiyor muyum senin bu söylediklerini? Ama ne farkeder? Ha Allah rahmet eylesin demişim, ha toprağı bol olsun... Ne değişir? Forumda bunun adabına mı bakıyorlar, uygunluğunun bir önemi mi var? Önemli olan Pavarotti'nin ardından söylediklerimizdir; öteki tarafta kimin yanacak olduğunu sadece O bilir, böyle ahkam kesenler bilemez. Dinin, imanın ve paranın kimde olduğunu kolay kolay kimse bilemez O'ndan başka. O yüzden basit bir baş sağolsun dileğinin çok derinlerine inme, çıkamazsın işin içinden sonra.

elvis32
benim nasıl biri olduğumu anlaman çok güzel...
ben hatırlatma yaptım... ve müslümanlar için geçerlidir dedim... açın Fıkıh Kitaplarını ve Okuyun...
Söylediklerimde yanlışlık varsa ben foruma bir daha yazmayacağım. nedense aynı Ertuğrul Özkök gibi  yazılar yazıyorsun. Dine Karşı çıkmayan ama en fazla aleyhte  yazılar yazan biridir kendisi.
Bir Müslüman Asla bir Gayri Müslim için RAHMET dileyemez.
Bu Kur'an'ın Hükmü ile Kesinleşmiştir.
he bunu kabul etmiyorsan diyeceğim bir şey yok.
Ben uyardım... dikkate alırsın, almazsın o sana kalmış...
Ben Girdiğim Her işten Alnım açık Başım Dik Çıktım.
bu konuda Gönlünü ferah tut....
şuda Kesin olan Başka birşeydir ki...
Allah'a(1 olduğuna ve eşi benzeri olmadığına ve İhlas Suresinde belirtilen şartlara) ve Hz. Muhammed (s.a.v) e İman etmeyen KİŞİLER OTOMATİK OLARAK CEHENNEMLİKTİR. BU KUR'AN'ın HÜKMÜYLE KESİNLEŞMİŞTİR....

Eğer Ne dediğini bilseydin bir müslüman olarak rahmet dilemezdin...

theironman
07-09-2007, 20:11   |  #9  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004
byzihh
elvis32
byzihh
beyler bir gerçeği belirtmek isterim..
Ölmüş Olan Müslümansa Allah'tan rahmet dilenir.
Üzülebilirsiniz...
şunu unutmayın ki Allah'ı ve Resulunu(hz. Muhammed A.s) İnkar edenler Cehennemliktirler... ve Allah bunu Kur'anda bildiriyor....
O Halde Onlar için Rahmet dilemek niye....

Müslümansa Sorun yok...
Bu dediğim sadece Müslümanlar için geçerlidir...

Arkadaşlar yemin ediyorum artık, byzihh'in yazısını okumadan, bu konu balığına yazdığını gördüğüm an şu alıntıladığım yazısını kaleme alacağını tahmin etmiştim. Çünkü bu ilk değil, ve eminim son da olmayacak, ama kusura bakmasın ben konuşacağım bugün:

Byzihh, içimizde en muhafazakarımız sensin, eyvallah, biliyoruz. Yalnız her konu başlığında dini, imanı karıştırmandan vallahi gına geldi artık. Tek bu konu değil ki, sayısız örnekleri var. Ses çıkarmıyoruz, bir şey demiyoruz ama sen bildiğini okumaya devam ediyorsun, olmuyor böyle. Allah rahmet eylesin derken sanki ben bilmiyor muyum senin bu söylediklerini? Ama ne farkeder? Ha Allah rahmet eylesin demişim, ha toprağı bol olsun... Ne değişir? Forumda bunun adabına mı bakıyorlar, uygunluğunun bir önemi mi var? Önemli olan Pavarotti'nin ardından söylediklerimizdir; öteki tarafta kimin yanacak olduğunu sadece O bilir, böyle ahkam kesenler bilemez. Dinin, imanın ve paranın kimde olduğunu kolay kolay kimse bilemez O'ndan başka. O yüzden basit bir baş sağolsun dileğinin çok derinlerine inme, çıkamazsın işin içinden sonra.

elvis32
benim nasıl biri olduğumu anlaman çok güzel...
ben hatırlatma yaptım... ve müslümanlar için geçerlidir dedim... açın Fıkıh Kitaplarını ve Okuyun...
Söylediklerimde yanlışlık varsa ben foruma bir daha yazmayacağım. nedense aynı Ertuğrul Özkök gibi  yazılar yazıyorsun. Dine Karşı çıkmayan ama en fazla aleyhte  yazılar yazan biridir kendisi.
Bir Müslüman Asla bir Gayri Müslim için RAHMET dileyemez.
Bu Kur'an'ın Hükmü ile Kesinleşmiştir.
he bunu kabul etmiyorsan diyeceğim bir şey yok.
Ben uyardım... dikkate alırsın, almazsın o sana kalmış...
Ben Girdiğim Her işten Alnım açık Başım Dik Çıktım.
bu konuda Gönlünü ferah tut....
şuda Kesin olan Başka birşeydir ki...
Allah'a(1 olduğuna ve eşi benzeri olmadığına ve İhlas Suresinde belirtilen şartlara) ve Hz. Muhammed (s.a.v) e İman etmeyen KİŞİLER OTOMATİK OLARAK CEHENNEMLİKTİR. BU KUR'AN'ın HÜKMÜYLE KESİNLEŞMİŞTİR....

Eğer Ne dediğini bilseydin bir müslüman olarak rahmet dilemezdin...

Dine karşı yazılar mı yazıyorum ben, pardon? Öncelikle bu forumda siyaseti, dini konu etmeyen üyelerin başında gelirim ben. Ve kesinkes karşı çıkarım bu konuların bu forumda tartışılmasından; ama bu kuralı en çok da sen ve senin gibiler ihlal eder. Ancak ben bunu tartışacak değilim, sonuçta yetkili moderatörler var ve gereken uyarıları yapıyorlardır. Ama burada bana direkt yüklenmişsin, yok dine karşı çıkıyormuşum, aleyhte yazıyormuşum, yok Ertuğrul Özkök'e olan benzetmeler falan... Eleştireceksin ya illa, nereden saldıracağını şaşırmışsın, dolayısıyla da gülünç olmuş. Ertuğrul Özkök'ü buraya mevzu etmene mi yansam, yoksa bana atılan iftiraya mı? Ama biliyorum ki ne cevap verirsem vereyim sen o aklınla bana gene yakışıksız iftiralarda bulunmaya devam edeceksin.

Ayrıca ne dediğimi çok iyi biliyorum; şimdi de olsa gene Allah rahmet eylesin derdim; üzerinde durulacak kadar önemli olmadığını söylemiştim. Sonuçta burası bi forum, diyanet işlerinde de çalışmıyorum, her ağzımdan çıkanı cımbızla seçecek değiller yani. Benim o an ne demek istediğimi senin dışında herkes anladı, ama sen bir türlü yakıştıramıyorsun bu sözü senin deyişinle bir GAVURA söylememe. Ama kusura bakma, sana uyamayacağım; bunun için günaha giriyorsam eğer Allah da biliyor ya girdim gitti, anlaştık mı? Herkesin günahı kendine, eleştiride bulunmana lüzum yok. Tartışığımız şeye bak, ölenin arkasından rahatça bi şey bile söyleyemiyoruz ya. İşte sırf bu yüzden bugünkü tartışmaya taraf oldum, yoksa ben de bilirdim herkes gibi hiç bulaşmamayı, ama yeter artık, olmuyor, çekilmiyor. Çok muhafazakar olabilirsin, ama herkese her şeye karışman, burnunu sokma hakkı vermez bu sana; sanane millet ne derse desin, sen kendin demezsin olur biter; ne zorun var bu gereksiz tartışmayı çıkarmaya?

Banned
07-09-2007, 20:22   |  #10  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

elvis32
ben sana din karşıtı yazılar yazıyorsun demedim... sadece uslubun ona benziyor... ve bazen farkında olmadan yazdıkların oraya gidiyor.
ben tartışma çıkarmadım , bir gerçeği hatırlattım.dikkate alan alır almayan da almaz.
Kimin ne kadar aklı olduğunu En iyi Yüce Allah bilir...
bu konuya daha yazmıyorum...
Tartışmayı ben değil sen çıkardın...
evet ben Uyarmam gerektiğinde uyaracağım...yada burnumu sokacağım... haklı ol sende sok burnunu...
bu konuya son mesajımdır.
saygılar...

Soul_Reaver
07-09-2007, 20:26   |  #11  
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 0
254 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Konuyu kilitlemeyeceğim ama bundan sonra tartışmayı sürdürmemenizi temenni ediyorum. Pavarotti içinse üzgünüm, gerçekten önemli bir şahsiyeti kaybetti dünya.

TuncaBozkurt
07-09-2007, 20:41   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Değerli byzihh,
Daha önce forum içerisinde ve özel mesaj yoluyla çeşitli tartışmalarımız oldu. Bu tartışmalar da genelde dini konular ile ilgiliydi. Seninle polemiğe girmek istemiyorum(sadece seninle değil, forumdak herhangi bir kişiyle.forum düzenini bozmamak açısından), ama bu mesajlarına da karşılık vermeden edemeyeceğim.
elvis'in de söylediği gibi forum içeirsindeki en muhafazakar kişisin(En azından aktif üyeler arasında). Ama her konudan dini bir karşıtlık çıkarma çabası niye? Bu forum dini tartışma platformu değil, din ile ilgili bir özel bölüm de yok. Ayrıca forum kurallarına göre kişileri(sadece forum üyelerini değil) ırk, din, dil veya mezhebine göre ayırman da yanlış olur.
"Allah rahmet eylesin." ifadesini burada İslamiyet inancı ile bağdaştırmamak gerekir. elvis ve CU_GS7'nin bu ifadeyi kullanmaktaki amaçları bence İslamiyet'le alakalı değil. Kur'an'da bu ifadeler geçebilir, ama bu ifadeyi kullandıkları için (biraz abartılı bir ifade olacak ama) Taksim meydanında sallandırılacak değiller herhalde.

Kısacası, her şey din değildir. Bazı konuları din ile bağdaştırmadan düşünmek gerekir. Eğer her konuyu din ile bağdaştırırsan, gereksiz tartışmalar çıkacaktır.

Umarım bu yazımı dikkate alırsın. Bu senin elinde olan bir şey.  Ama dikkate almazsan da söyleyeceğim çok fazla şey olmaz.

İyi çalışmalar.

kvrck
07-09-2007, 21:08   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
139 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

arkLar konuyu uzatmak istemiorum ama fikrimi soyLemedende geçemicem Elvis ve tuncabın sonuna kadar arkasındaım herkez ii çalışmaLar diLerimm + pavarotti ye uzulduğumude soyLeyemicem herhangi birisinin olmesine ne kdar uzulursem buda aynıdır bnce

Son Düzenleme: kvrck ~ 07 Eylül 2007 21:09
boris1
07-09-2007, 23:24   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
209 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

umarım sanatıyla her zaman yaşar.
(elvis düşüncelerimize tercüme olduğun için teşekkürler)

Son Düzenleme: boris1 ~ 07 Eylül 2007 23:28
karabela
08-09-2007, 11:56   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
527 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

bu güçte ses bakımından pavarotti 1.di, Bülent ersoy 2 üstlerine tanımam...

theironman
08-09-2007, 12:04   |  #16  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004
karabela
bu güçte ses bakımından pavarotti 1.di, Bülent ersoy 2 üstlerine tanımam...
bülent ersoy da nerden geldi aklına :)

Erdi_-
08-09-2007, 12:46   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
123 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

1965 te gelmiş Türkiye'ye ama o zamanki müzik sever arkadaşlar beğenmemişler sesini,kıskanıyorlar tabi :)

karabela
08-09-2007, 22:56   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
527 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006
elvis32
karabela
bu güçte ses bakımından pavarotti 1.di, Bülent ersoy 2 üstlerine tanımam...
bülent ersoy da nerden geldi aklına :)
hani böle yüksek oktavmı derler ya, bülent ersoyu dinlerken de bunu hissediyorum Kahkaha

jeomania
09-09-2007, 11:40   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,251 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

tuncab ve elvis32, kimin inancı kimden daha güçlüdür onu Allah cc bilir ama şu gerçek ki ikinizinde bu işleri byzihh kadar anlamadığınız yazdıklarınızdan belli ortada... tamam iyi niyetli olabilirsiniz ama bu işlerin kuralını da bilin. byzihh arkadaşa karşı çıkacağınıza dikkate alın uyarmış sadece dini karşıtlık çıkarma gibi bir durumu yok.

byzihh sizi iyiliğiniz için uyarmış ve yapılan yanlışı düzeltmiş. böyle yanlış bilinmesin diye..
sizin iyiliğiniz için söylediği bu duruma bu şekilde tepki vermeniz çok saçma çünkü ölmüş bir kafir için Allah'tan rahmet dilemek caiz değil arkadaşlar yani bilmediginiz konularda üstelemeyin eyvallah deyin öğrenmiş olun. yine tabi uygulamak yada uygulamamak size kalmış. olay bu.

theironman
09-09-2007, 11:43   |  #20  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004
jeomania
tuncab ve elvis32, kimin inancı kimden daha güçlüdür onu Allah cc bilir ama şu gerçek ki ikinizinde bu işleri byzihh kadar anlamadığınız yazdıklarınızdan belli ortada... tamam iyi niyetli olabilirsiniz ama bu işlerin kuralını da bilin. byzihh arkadaşa karşı çıkacağınıza dikkate alın uyarmış sadece dini karşıtlık çıkarma gibi bir durumu yok.

byzihh sizi iyiliğiniz için uyarmış ve yapılan yanlışı düzeltmiş. böyle yanlış bilinmesin diye..
sizin iyiliğiniz için söylediği bu duruma bu şekilde tepki vermeniz çok saçma çünkü ölmüş bir kafir için Allah'tan rahmet dilemek caiz değil arkadaşlar yani bilmediginiz konularda üstelemeyin eyvallah deyin öğrenmiş olun. yine tabi uygulamak yada uygulamamak size kalmış. olay bu.

sağol jeo o eşsiz yorumun için; yalnız ben de işin prensibi olarak Allah rahmet eylesin diye müslüman olmayanlara pek denilmedinii biliyorum; ama burada o ince ayara lüzum yoktu bence, kalkıp da her konuda fetva veren bir arkadaş olunca da artık dayanamadım, tepkimi gösterdim, bunu bir başkası deseydi anlardım ama byzihh olunca her konuda böyle şeyleri arıyor, didikliyor hissine kapılıyor insna ister istemez. Ama önemli değil, isteyen istediği şeyi söyler, önemli olan Pavorotti'nin bu dünyadan öteki tarafa intikal ettiği gerçeğidir ki bu tartışmamızı tamamen anlamsız kılmaya yeter.

jeomania
09-09-2007, 13:09   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,251 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

aslında düşündüğün gibi bu konu önemsiz değil çünkü Kur'ân'ı Kerim birçok âyetle müşrikleri Allah'ın bağışlamayacağını, kâfirlerin yani müslüman olmayanların Cehennem'de ebedî kalacağını kesinkes haber verdikten sonra böyle bir şey istemek, Allah'ı yalanlamak ve sanki'(Ya Rab! Sen öyle diyorsun ama bağışlasan daha iyi edersin) demek olur. Küfre giriyor sonuçta dikkat etmek lazım...

bu arada byzihh e de bence her fırsatta tepki göstermeyin de ne diyor ne için diyor bir dinleyin ondan sonra konuşun. byzihh in her konuda fetva vermesinden ben şikayetçi değilim çünkü çoğu kez benim gözümden kaçan yerleri forumda byzihh görmüştür. saolsun iyi ki var diyorum her zaman. ayrıca yanılmıyorsam HAFIZ dır kendisi arkadaşlar.... Kur'ân'ı Kerim i ezberlemiş bir arkadaşımız.. bırakın da gözden kaçanları bize söylesin her zamanda bizde eksiklerimizi görelim.

theironman
09-09-2007, 13:59   |  #22  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

hafız olabilir, çok güzeL; onun sorumluluğunu herkes taşıyamaz mesela. Benim de geçnken ezberim çok kuvvetliydi, dener miin dediler ama daha o yaşlarda o sorumluluğun altına girmedim, çünkü O'nu unutmanın günahı çok büyük; o anlamda Byizzhe bi diyeceğim zaten olamaz, yakından da tanımam kendisini, hafız olduğunu senden duydum ilk defa. Ona genel bi tavrım yok zaten, sadece bu tür konularda biraz daha hassas olsun ve tartışma çıkmasın yok yere, ben onu istiyorum.

Dj_Eğri
09-09-2007, 15:18   |  #23  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
381 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

önemli  bir  sesti

TuncaBozkurt
09-09-2007, 19:15   |  #24  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006
jeomania
tuncab ve elvis32, kimin inancı kimden daha güçlüdür onu Allah cc bilir ama şu gerçek ki ikinizinde bu işleri byzihh kadar anlamadığınız yazdıklarınızdan belli ortada... tamam iyi niyetli olabilirsiniz ama bu işlerin kuralını da bilin. byzihh arkadaşa karşı çıkacağınıza dikkate alın uyarmış sadece dini karşıtlık çıkarma gibi bir durumu yok.

byzihh sizi iyiliğiniz için uyarmış ve yapılan yanlışı düzeltmiş. böyle yanlış bilinmesin diye..
sizin iyiliğiniz için söylediği bu duruma bu şekilde tepki vermeniz çok saçma çünkü ölmüş bir kafir için Allah'tan rahmet dilemek caiz değil arkadaşlar yani bilmediginiz konularda üstelemeyin eyvallah deyin öğrenmiş olun. yine tabi uygulamak yada uygulamamak size kalmış. olay bu.

Yorumun için ben de teşekkür ederim. Ben dini konuları byzihh'ten iyi bildiğimi zaten savunamam(mesleği gereği). Uyarısına tepki göstermedim, sadece amacın dini olmadığını söyledim.
Tekrar teşekkür ederim.

İyi çalışmalar.

razgirz
11-09-2007, 18:09   |  #25  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
68 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Böyle bir olayı ancak böyle kişiler böyle bir şey yapar. Allah, Müslümanlarında, Hrıstiyanlarında tanrısıdır. Diğer kitaplı dinlerinde. Rahmet dilesek nasıl yanlış olur ya? Sonuçta onu "O" yaratmadı mı? Toprağı bol olsun da diyemeyecez, ha? Senin yaptığın dini bakımdan ırkçılıktır.