Selamlar arkadaşlar,acil yardıma ihtiyacım var.
Evimde bir laptop ve birde masaüstü bilgisayarım var.Airties rt 204 modem aldım bir kaç gün önce yanındada airties kablosuz usb adaptörü verlidi masaütü bilgisayarı için.Modem çok iyi şekilde çalışıyor laptop sorunsuz bir şekilde kablosuz bağlanıyor ama masaüstü bilgisayarımda sorun var daha doğrusu adaptörde.usb adaptörü bilgisaya tanıttım donanım falan kuruldu yani sorunsuz bir şekilde yükledim ama nedense bağlanmak istedğimde kablosuz ağ bulamıyor asıl modemi göremiyor.Usb adaptörü laptpda deniyince sorunsuz bir şekilde internete bağlandı ama masaüstü bilgisayarımda bağlanmadı yani ağı bulamadı nedense.donanımı kaldrdım bir daha yükledim,aklıma gelen bütün yolları denedim ama çözümü bulamıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim:)
Kablosuz usb Adaptöründe sorun(airties rt 204)
- 1
- 2
öncelikle yüklediğiniz sürücü işletim sisteminizle uyumlu mu ona bakın değilse uyumlu sürücüyü yüklemelisiniz.
ağ bağlantılarından kablosuz ağ oluşturun. hatta modeme şifreli bağlanıyorsa şifreyi geçici kaldırıp şifresiz bağlanıyor mu diye kontrol edin. modemden ip alabiliyor mu ? ona bakın.
Aygıt yöneticisinden sürücünün doğru yüklenip yüklenmediğini kontrol ediniz.
dediklerinizin hepsini yaptım zaten,yine de olmadı =(
ama usb portu sorunlu olsa adaptörün yeşil ışığı yanmaz heralde,yanılıyomuyum
bu arada (dongle-airties kablosuz usb adaptörü) bağlı olan makina kablo ile bğlı olmamalı. Ağ bağlantılarımdan kablosuz ağ oluşturulmuş mu?
Aygıt yöneticisi ve ağ bağlantılarıma ait resimleri koyarsanız iyi olabilir. windows nedir?
Adaptörün baağlı olduğu masaüstü bilgs kablolu bağlı değil bunu kastediyosan.masa üstü pc xp,kablosuz ağ var üzerine tıklıyınca kablosuz ağ bağlantısı yok,bulamadı gibi şeyler diyor.Dediğiniz resimleride yarın kyabilirim ancak
istediğiniz resimler bunlardır umarım.Yrdımınızı bekliyorum acil :(
1. resimdeki kablosuz ağ bağlantısını siliniz. yeniden oluşturunuz. bu arada modeme kablosuz bağlantı için şifre vermişseniz şifreyi geçici olarak devre dışı bırakınız. yeni oluşturulan kabolusuz bağlantının otomatik ip al olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer modemde ID denilen bilginin gizli olmasını istemişseniz geçici olarak görünür yapınız. bu durumda listede modemi görüp görmediğinizi kontrol ediniz.
resim 1'e göre sürücü sorunu yok gibi ancak profile kayıtlı olan şifre sorunu olabilir.
aygıt yönetici dediğiniz yeri bulsam yolluycam ama
dediğiniz gibi silmeye çalıştım masaüstü bilgisayarımdaki kablosuz ağı ama sağ tıkladığımda sil etkin değil,onar devre dışı bırak gibi şeyler etkin
1. resimdeki kablosuz ağı ancak aygıtı kaldırarak yok edebildim daha sonra adaptörü tekrar kurdum. dizüsütü pcmde modem ayarlarında şifreyi kaldırmaya çalıştım geçici bi süre ama şifreleme yok dedim kaydettim kablosuz bağlantı kesildi ve birdaha bağlanmadı.kablosuzu görüyordu ama şöyle bişiy yazıyordu; bu bilgisayar ağı için kaydedilen ayarlar ağın gereksinimiyle eşleşmiyor dedi.ama tekrar şifreleme yapınca düzeldi.heralde şifre kaldırmak için birkaçyerden ayar yapmam gerekiyor
birşey dha yazıcam artık çok oluyorum ama :) dizüstünde veri şifrelem türü wpa2 ama diğerinde kablosuz ağ olştrma sihirbazı kullanarak oluşturduğum ağda veri şifreleme türü web ,bağlantı türü ess bu bi sorun oluşturur mu
son resimde de işler yolunda sorunsuz yani sürücü sorunu yok demektir.
birşey dha yazıcam artık çok oluyorum ama :) dizüstünde veri şifrelem türü wpa2 ama diğerinde kablosuz ağ olştrma sihirbazı kullanarak oluşturduğum ağda veri şifreleme türü web ,bağlantı türü ess bu bi sorun oluştururEvet işte sorun bu..
çünkü farklı şifreleme teknikleri bu yüzden modemde ne denilmişse ulaşırken de aynı yöntem seçilmelidir. bazı cihazlar (modem) wpa2 yi desteklemeyebilir bu yüzden de uçlar (dongle) ulaşamaz bunun içinde wep seçilmesi önerilir.Bu yüzden öncelikle şifresiz deneyiniz demiştim. Şifresiz demekle aslında şifreleme modem üzerinde yapılmaktadır. modem üzerinde şifreyi kaldırın anlamında söylemiştim.
ama bağlanma aşamasında şifre sormalı siz kablosuz ağ listesini de göremiyordunuz.
bu arada 2 makinada da kullanılan windows nedir?
Güncel:
Modemin içine girebiliyorsanız kablosuz ağ ayarlarına ait ekranı da koymalısınız.
(airties rt 204)Son Düzenleme: OnlyMann ~ 16 Ekim 2009 20:13
dizüstü vista,masaüstü xp.modem de arities rt 204 adaptörü de air 2310 zaten modemn yanında hediye olan bişi teknosadan almştm.ikisini nasıl aynı yapıcam basit bi şekilde anlatırmsınz? pek anlamıyrum pc den :)
1. resimdeki alanda yeni kablosuz ağ oluşturun. oluştururken diğer çalışan makinada şifrleme yöntemi olarak ne seçmişseniz burada da aynısını seçiniz.
modemin ip bilgisi için;
başlat>çalıştır>cmd (enter) siyah ekran gelir. bu ekranda
ipconfig (enter) yapınız. makinanın ip bilgisi gelir. bu bilgi içinde yer alan
varsayılan ağ geçidi bilgisi (muhtemelen 192.168.1.1) modemin ipsidir. modeme girebilmek için
internet explorer da adres kısmına varsayılan ağ geçidi bilgisini yazıp enter yapınız. kullanıcı adı ve şifre iste bu bilgi size modemle birlikte verilmiştir. veya verirken size sormuşlardır. ne verilmişse o bilgiyi yazıp enter yaptığınızda modem içine girmiş olacaksınız. eğer bilgiyi bilmiyorsanız modem içinde çıkan kitapçık içinde kullanıcı adı ve şifresi yazılmıştır. bu bilgileri kullanmalısınız.
modemin içine girebiliyorum zaten airties cdyle birlikte dizüstü pcmde bi program gibi bişiy yükledi,sayaç durum bilgileri ve kablosuz ayarları var tıklıyınca modeme rahatça girebiliyorum.Masa üstü bilgisayarımda kablosuz ağ kur sihirbazına girdim "ağ adını oluşturdum,ağ anahtarını otomotik olarak ata" tıkladım.aynı pencerede en altta wep yerine wpa kullan var onuda işaretledim.zaten dizüstündede wpa seçili.ileri dediğimde 1-usb flash sürücü kullan(önerilen) var,2-bir ağı elle kur var.1. yi tıkladım ileri dedim.tek tek yazıyorum çünki nerde yanlış yaptığımı bilmiyorum.1. tıklayınca "Bu bilgisayar üzerinde herhangi bir usb bağlantı noktasına flash sürücü takın ve aşağıdaki beliren sürücü harfini bekleyin" yazıyor.flash sürücü yanında ok işareti var tıkladığımda boşlık var hiç bir harf görünmüyor.Dolayısıyla geri dedim 2. seçtim yani " Bir ağı el ile kur".ve ileri dediğimde işlem en son aşamaya geldi sonu tıkladım çıktım.Daha sonra kurduğum kablosuz ağın özelliklerinden ilişkilendirmeye girdim.Ordan dizüstünde şifreleme tipi wpa2/aes, masaüstümdede wpa aes seçebildim.wpa2 yok.tamamı tıkladım.Ama maleseffff kablosuz ağı yine bulamadı.Hatta pc yeniden başlattım yine olmadı.Şimdi yaptıklarımı tek tek yazdımki,ben yanlış ya da eksik yapıyosam söyleyin :(
"ağ anahtarını otomotik olarak ata" demek yerine modeme bağlanırken vermeniz gereken şifreyi yazacaksınız. o şifre doğru verilirse bağlanması gerekir.
wpa2/aes demişsiniz bende onu kastettim.
"modemin içine girebiliyorum zaten airties cdyle bağlantı noktasına flash sürücü takın ve aşağıdaki beliren sürücü harfini bekleyin" yazıyor.flash sürücü yanında ok işareti var tıkladığımda boşlık var hiç bir harf görünmüyor.Dolayısıyla geri dedim 2. seçtim yani " Bir ağı el ile kur".ve ileri dediğimde işlem en son
çözüm:
1.pcde airtiesle ilgili ne varsa kaldır.pcyi yeniden başlat
2.airties cd tak ve programı yükle
3.usb wireless adaptorü isteyecek senden onu uspye tak bekle program yüklenecek programdan ağları ara bul şifreni gir
Olmazsa
4.Ağ Bağlantıları > özellikler,kablosuz ağlar,kablosuz ağları görüntüle tıkla kablosuz ağları yapılandırmak için windowsu kullan işaretle ayrıca modemin ssid açık olmalı
- 1
- 2