köprü
- 1
- 2
BU NASIL koprudur hem alttan hem üstten
montaj falan degil var bu, discover channel'da izlemiştim bende. ayrıca panama kanalınıda hic duydunuz mu bilmem ama oda 3 ayrı havuzdan oluşan geçiş sistemi; iki okyanus arasında yükselti farkı oludugundan gemileri o havuzlarda alcaltıp/yükseltip kademeli olarak bi okyanustan ötekine taşıyorlar...
Montaj değil mi Neresi burası araştırmak istiyorum
Ayrıca koskoca gemiler o kadar alçak sudan nasıl geçiyorlar
DÜŞÜN ÖMER bıde okyanus dıyolar alçak sulara...:)))
enes39,kardeş bak 2 oldu. Renk kodlarında hatan var
onlineTRDÜŞÜN ÖMER bıde okyanus dıyolar alçak sulara...:)))gözünle oku yazdıklarımı, buna öyle bişey demedim ben. bundan ayrı panama kanalını örnek verdim böyle uçuk yapılar var dünyada montaj değil diye.
ben neremle okuyorum elazıglı?
- o havuzlarda alcaltıp/yükseltip kademeli olarak bi okyanustan ötekine taşıyorlar...
dıyen benmıyım dıkkat et sozlerıne...
viking20bu nasıl bir köprüdür hayret.......
Bu köpru Eski Dogu ve Bati Almanyalari birlestiriyor ve Berlin yakininda Magdeburg sehrinde Elbe nehrinin uzerinde kurulmus
. Panama körfezindeki geçiş için kullanılan kanalın resmi
onlineTRben neremle okuyorum elazıglı?arkadasım onu ben dedim dogru ama o panama kanalı işte, bu resimdeki okyanus falan degil sadece denildigi gibi köprü. benim dedigimin resmini borga vermiş zaten. bu köprüye okyanus dedigimi sanmışsın onun için dedim.- o havuzlarda alcaltıp/yükseltip kademeli olarak bi okyanustan ötekine taşıyorlar...
dıyen benmıyım dıkkat et sozlerıne...Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 21 Kasım 2008 18:47
elazigliarkadasım onu ben dedim dogru ama o panama kanalı işte, bu resimdeki okyanus falan degil sadece denildigi gibi köprü. benim dedigimin resmini borga vermiş zaten. bu köprüye okyanus dedigimi sanmışsın onun için dedim.o zaman nerenle okuyosun dıye bır mesaj atma haksızmıyım
pascalın kemikleri sızlıyor elazığlı :D (birleşik kaplar yasası)
onlinetr öyle sanmamış sen yanlış söylemişsin kabul et. birde nerenle okuyorsun diyon! neyse hadi sen yine biliyon bişeyler:) tamamda inşaat mühendisliğinde 20.Yüzyıl'a damgasını vuran 10 milenyum yapı arasında 1. sırada yer alan projenin resmine MONTAJ diyen arkadaşa ne demeli?! arkadaşlar en azından genel kültür olsun diye kendinizi geliştirin biraz forumdan çıkında..
neyse işin doğrusu budur animasyonu izleyin
inişte de tam tersi uygulanır. gemi dağların üstündeki gölden (elazığlı okyanus değil gölden diyorum:) aşağı iner yani burdaki gibi
böylece gemilerin yolu 22.500 km azaltılmış olur güney amerika kıtasını dolaşma külfeti ortadan kalkar
"1. sırada yer alan projenin resmine MONTAJ diyen arkadaşa ne demeli"
Bilmemek ayıp değil Bilmedğim için böyle yorum yaptım. Ne demeli peki ??
bilmemek ayıp değil doğru öğrenmemek ayıp..
hem bilmeyip hem de bunun farkında olmamak vardır benim demek istediğim bu
razorback acıklamışsın detaylı olarak panama kanalınıda yinede oraya göl diye belirtmişsin birde. benim genel kültürüm yerinde merak etme, ayrıca dediklerimde de bi yanlıs gormedim kimseye ben haksız yere öyle konusmam. senin göl'e gelince, bu dahada detaylı bilgi olsun artık: Panama kanalı güney amerika ile kuzey amerika ortasında seninde dedigin gibi gemilerin yolunu kısaltmak icin zamanında yapılmış büyük bir proje, ne bir göl nede baska bisey adı üstünde KANAL ve iki ucundan biri büyük okyanusa biride atlas okyanusuna cıkıyor. işleyişinde vermişsin zaten. yani dedigim gibi aradaki yükselti farkının oldugu yerde o 3 kademeli havuz var ondan ötesi okyanuslara acılan kanallar. lütfen siz biraz dikkat edin, işi kısaca özetledim diye yanlış yazmışım gibi davranmayın. burda dün gelmiş insanlar degiliz tanıyoruz birbirimizi az çok di mi? o yüzden uzatmayalım bence artık durduk yere tartışma çıkarmayalım.
ben uzatmak niyetinde değilim sadece bu forumda bir mesajımla bile artık karşımdakiler köşeye sıkıştığını sanıp savunmaya geçiyor:D kardeşim biraz sakin lütfen. birşey dediğim yok. tartışma falan yok. elazığlı. takma kafana olur öyle insan bazen bildiği birşeyi yazılı anlatımda yanlış anlaşılacak şekilde yazabilir.. anlıyorum seni:)
- 1
- 2