arkadaşlar sadece bataryayı kullanırsak, batarya ömründen gidiyo bunu anladım..peki hem priz, hem batarya olursa nasıl olur? priz takılı olduğunda elektrik prizden gidiyorsa, o zaman biizm bataryanın ömrü azalmaz, hem elektrik kesilmelerine karşı pc güvende olur batarya olduğu için..yazdığımda anormallik var mı?
laptop pili hakkında..
- 1
- 2
Elektrik kesintisinde dönüşü olmayan bi hata olmasını göze almakdansa batarya takılı kullanmanı tavsiye ederim.Yazdığın doğru yani.
yazdığında anormallik var.. öncelikle herkes dizüstü bilgisayarlarını yanlış kullanıyor.. dizüstü bilgisayarlar uzun süreli oyun oynamak yada günler süren download işlemleri için kullanılmamalıdır.. bu gibi işlemler için masaüstü bilgisayarların tercih edilmesi daha doğru olur.. dziüstü bilgisayarlar çalışmalarınızı yanınızda taşımanız için dizayn edilmiştir.. adı üstünde taşınabilir bilgisayar.. bu başka bir mezvu...
senin yazdığın olaya gelince düzüstü bilgisayarlarda şöyle bir sistem yoktur.. bu adam elektriği prizden kullanıyor.. ben bataryayı devre dışı bırakayım prizden kullanayım.. elektirk giderse bataryaya tekrar geçerim diye bir mantık yok... sen prize fişi taktığın anda bilgisayar sadece bataryayı şarj etmek için bir işlem uygular, enerjisini yine batarya üzerinden harcamaya devam eder.. bu durumda sen ne yapmış oluyorsun... batarya boşalmadan sürekli şarj etmiş oluyorsun.. sen kullandıkça batarya boşalıyor ama bitmesine fırsat vermeden tekrar yüklenmiş oluyorsun.. işte asıl bu durum bataryanın ömrünü tüketir.. çünkü neredeyse tüm batarya ve şarjlı cihazlar için uzmanlar şöyle söyler tamamen bitmeden şarj etmeyin.. senin ve herkes için en doğru kullanım uzun süreli kullanacaksan bataryayı çıkartıp sadece fiş üzerinde kullanman.. elekrik veri kaybı olacak mevzusu içinde ya bilgisayarını kullanman gerektiği gibi bataryasından kullanmak bittikçe şarj etmek.. yada ucuz yollu 600 watt'lık bir güç kaynağı alıp masaüstü pc gibi cihaza bağlamak... haydi kolay gelsin...
tşk-ler biraz önce burda bir konu okudumda prize takılıyken elektrik prizden gider, bataryanın ömrü azalmaz demiş birisi..bu şekil olsa daha iyi olurdu çünkü hem prizden gidiyo, hem batarya olduğu için pc ye bişey olmuyo..
ilave olarak ntvsporda maç izlerken görüntü bulanık geldi bana..ne gibi ayar yapmak lazım? özelikler ekr. kartı 2gb gt550m..
görüntü böle..
yazdığında anormallik var.. öncelikle herkes dizüstü bilgisayarlarını yanlış kullanıyor.. dizüstü bilgisayarlar uzun süreli oyun oynamak yada günler süren download işlemleri için kullanılmamalıdır.. bu gibi işlemler için masaüstü bilgisayarların tercih edilmesi daha doğru olur.. dziüstü bilgisayarlar çalışmalarınızı yanınızda taşımanız için dizayn edilmiştir.. adı üstünde taşınabilir bilgisayar.. bu başka bir mezvu...Arkadaşım Yanlış Söylemişsin . Li-ion bataryalar fişe takılı iken hem kendini sarj eder hem de laptopa elektrik verir. Yani laptop sarj olurken pilden kullanmaz fişten kullanır pil arka tarafta sarj olur. Ayrıca elektrik kesintisindede garanti sağlar pil. Tek eksiği laptop çok fazla ısıyı pile iletirse kötü olur.
senin yazdığın olaya gelince düzüstü bilgisayarlarda şöyle bir sistem yoktur.. bu adam elektriği prizden kullanıyor.. ben bataryayı devre dışı bırakayım prizden kullanayım.. elektirk giderse bataryaya tekrar geçerim diye bir mantık yok... sen prize fişi taktığın anda bilgisayar sadece bataryayı şarj etmek için bir işlem uygular, enerjisini yine batarya üzerinden harcamaya devam eder.. bu durumda sen ne yapmış oluyorsun... batarya boşalmadan sürekli şarj etmiş oluyorsun.. sen kullandıkça batarya boşalıyor ama bitmesine fırsat vermeden tekrar yüklenmiş oluyorsun.. işte asıl bu durum bataryanın ömrünü tüketir.. çünkü neredeyse tüm batarya ve şarjlı cihazlar için uzmanlar şöyle söyler tamamen bitmeden şarj etmeyin.. senin ve herkes için en doğru kullanım uzun süreli kullanacaksan bataryayı çıkartıp sadece fiş üzerinde kullanman.. elekrik veri kaybı olacak mevzusu içinde ya bilgisayarını kullanman gerektiği gibi bataryasından kullanmak bittikçe şarj etmek.. yada ucuz yollu 600 watt'lık bir güç kaynağı alıp masaüstü pc gibi cihaza bağlamak... haydi kolay gelsin...
bana uzman görüşü gerekiyor diyorsanız PCNet yayın yönetmeni Erdal Kaplanseren'in tavsiyeini izleyin..
TIKLAYIN
selocan senin "arkadaşım" diye hitap edemeyeceğin kadar büyük yaştayım..önce saygılı ol.. bunun haricinde benim gibi bilgisayarla alakalı bir üni. mi mezunsun sen.. benden daha tecrübeli olduğunu dile getirip benim yazdığımın yanlış olduğunu savunuyorsun..
forum'u veletler ele geçirmiş hiç bulaşma artık diye beni uyarak çok arkadaşım olmuştu.. bende onlara yok biz yine tecrübelerimizi paylaşalım yazmıştım şimdi onların haklı olduğunu görüyorum.. yazık olmuş foruma matrax kardeşim kafan karışmıştır mutlaka ama artık ne yapacağına sen karar ver... kolay gelsin..
bu non-pasarandan alıntıdır;
Pil bilgisayarınızın sahip olduğu en ucuz ve en kolay değiştirilebilir bileşendir. 100 liralık bir pilin ömrünü % 20 arttırmak için (O da kullanmayarak!!!) bilgisayarınızı pilsiz kullanmak, 50 liraya kıyamadığınız için arabanızın motorunun yağını değiştirmemekle aynı şeydir. İleride acısı kat kat çıkar.
ilave olarak ntvsporda maç izlerken görüntü bulanık geldi bana..ne gibi ayar yapmak lazım? özelikler ekr. kartı 2gb gt550m..
görüntü böle..
non-pasaran çok zengin bir arkadaş heralde donanım bozulursa bozulsun nede olsa 100 TL birşey alıp geçerim mantığı ile bir aracı cihazı kullanmak sana doğru geliyor mu ? aynı arakadaş şöyle bir yorumda yapabilir.. iphonu kılıf olmadan kullanın çizilirse çizilsin.. nede olsa 2.000 lira bişey yenisi alırsın diye yazsa bu şekilde mi kullanacaksın..
görüntü sorununa gelince browser'dan mı izliyorsun... yoksa üçüncü parti bir TV programı mı kullanıyorsun onuda ekle ayrıca aynı video yada yayını başka bir pc'de izleme şansın varsa bu şekilde test et.. diğer pc'de görüntü düzgün olursa senin makinada sorun olduğu anlamına gelir.. yok diğer pc'de de görüntü aynı kalitede ise yayını sunan sitenin yada kaynağın görüntü kalitesi bu kadar demektir.. onada yapacak birşey yoktur zaten...
selocan senin "arkadaşım" diye hitap edemeyeceğin kadar büyük yaştayım..önce saygılı ol.. bunun haricinde benim gibi bilgisayarla alakalı bir üni. mi mezunsun sen.. benden daha tecrübeli olduğunu dile getirip benim yazdığımın yanlış olduğunu savunuyorsun.."arkadaşım" dedim çünkü bu forumda herkes arkadaş. Yani yaşını bilmiyorum. Ayrıca Çok alındıysanda Özür dilerim. Ve de benim o pil ile ilgili yazdıklarım sallama değil ben bilgisayar mühendisiyle konuşmuştum. Benimde Laptopum var . Sen önce bu pillerle ilgili yazdınklarını git sor bakalım bir teknisyene , kendin üni okumuşsun diye başkalarını küçüümsyemezsin. kunuştuğum O bilgisayar mühendisi senden daha bildiği kesin. Lütfen Doğru cümleler kurun. Forumu kirletmeyin biz burada yardımcı olamay çalışıyoruz.
forum'u veletler ele geçirmiş hiç bulaşma artık diye beni uyarak çok arkadaşım olmuştu.. bende onlara yok biz yine tecrübelerimizi paylaşalım yazmıştım şimdi onların haklı olduğunu görüyorum.. yazık olmuş foruma matrax kardeşim kafan karışmıştır mutlaka ama artık ne yapacağına sen karar ver... kolay gelsin..
non-pasaran çok zengin bir arkadaş heralde donanım bozulursa bozulsun nede olsa 100 TL birşey alıp geçerim mantığı ile bir aracı cihazı kullanmak sana doğru geliyor mu ? aynı arakadaş şöyle bir yorumda yapabilir.. iphonu kılıf olmadan kullanın çizilirse çizilsin.. nede olsa 2.000 lira bişey yenisi alırsın diye yazsa bu şekilde mi kullanacaksın..görüntü sorununa gelince browser'dan mı izliyorsun... yoksa üçüncü parti bir TV programı mı kullanıyorsun onuda ekle ayrıca aynı video yada yayını başka bir pc'de izleme şansın varsa bu şekilde test et.. diğer pc'de görüntü düzgün olursa senin makinada sorun olduğu anlamına gelir.. yok diğer pc'de de görüntü aynı kalitede ise yayını sunan sitenin yada kaynağın görüntü kalitesi bu kadar demektir.. onada yapacak birşey yoktur zaten...
hayır elektriğe bağlı olursa daha maliyetli bir sorun çıkabilir, bu risk alınır demek istemiş..
kendi sitesinden izliyorum, taşıyıcı modem varda ana pcden izledim yine aynı..
arkadaşlar sadece bataryayı kullanırsak, batarya ömründen gidiyo bunu anladım..peki hem priz, hem batarya olursa nasıl olur? priz takılı olduğunda elektrik prizden gidiyorsa, o zaman biizm bataryanın ömrü azalmaz, hem elektrik kesilmelerine karşı pc güvende olur batarya olduğu için..yazdığımda anormallik var mı?Arkadaşın dedği anlattığım gibi doğru li-ion pillerde bir anahtra vardır fişteyken laptop ve pil elektrik alır. Fiş kesildiği anda direk bataryadan elektrik alı0r. Yani batarya fişteyken olumsuza etkilenmez. Uzman olduğum için böyle konuşuyorum alınmayın...
Arkadaşın dedği anlattığım gibi doğru li-ion pillerde bir anahtra vardır fişteyken laptop ve pil elektrik alır. Fiş kesildiği anda direk bataryadan elektrik alı0r. Yani batarya fişteyken olumsuza etkilenmez. Uzman olduğum için böyle konuşuyorum alınmayın...fişteyken bataryasız kullanımdan farkı yok o zaman..hem elektrik kesildiğinde pc ye de zarar vermez değil mi?
fişteyken bataryasız kullanımdan farkı yok o zaman..hem elektrik kesildiğinde pc ye de zarar vermez değil mi?doğru demişsin. Elektrik kesintisinde de fişteyken bir anda pile geçer yani laptop aniden kapanmaz.
Laptopu pille kullanırsan pil 3 yıl gider ; ama laptopu pilsiz kullanırsan pil 3.5 Yıl gider. Ama pilsiz olduğu anlarda elektirk kesilirse laptop aniden kapanır ve bozulma tehlikesi geçirir. Yani pilin bir 6 ay daha fazzla yaşaması için 1.5 Bin Tl Yi riske atılmaz . Sen en iyisi pilde kullan . Çünkü ben bir çok makalede okudum herkes öyle kullanıyor aynnen bende öyle kullanıyorum...
doğru demişsin. Elektrik kesintisinde de fişteyken bir anda pile geçer yani laptop aniden kapanmaz.bu videoya göre senin bilgilerin yanlış..pc bataryadaki enerjiyi kullanıyo,bir yandan da fiş bataryayı şarj ediyo diyo..yani batarya devamlı şarj halinde oluyo..
Laptopu pille kullanırsan pil 3 yıl gider ; ama laptopu pilsiz kullanırsan pil 3.5 Yıl gider. Ama pilsiz olduğu anlarda elektirk kesilirse laptop aniden kapanır ve bozulma tehlikesi geçirir. Yani pilin bir 6 ay daha fazzla yaşaması için 1.5 Bin Tl Yi riske atılmaz . Sen en iyisi pilde kullan . Çünkü ben bir çok makalede okudum herkes öyle kullanıyor aynnen bende öyle kullanıyorum...
eski Ni-cad ve Ni-mh diye pillerde şarj kontrol devresi yoktu sürekli şarj oluyordu Li-ion bataryalarda ise şarj kontrol devresi var batarya dolunca şarjı kesiyor ancak Li-ion bataryalarda durduğu yerde bile bozuluyor... 0 derece ısıda saklarsanız %2 kadar kayıpla kullanırsınız... yani ne yaparsanız yapın batarya bozulacak batarya üreticisi özel olarak tasarlamış ve neden böyle olduğunu bilmiyoruz diye çözüm bulmayada çalışmıyorlar...
bu videoya göre senin bilgilerin yanlış..pc bataryadaki enerjiyi kullanıyo,bir yandan da fiş bataryayı şarj ediyo diyo..yani batarya devamlı şarj halinde oluyo..Benim bildiğim, öğrendiğim : li-ion bataryalarda benim dediğimin gerçekleşmesi. Eski bataryalarda bu özellik yoktu ama yeni bataryalarda böyle bir düzenleme yapıldı galiba çünkü ben yeni aldım laptopumu benimkinde öyle...(kullanım kılavuzunda yazıyor)... Ayrıca Videoda pille ilgili bir şey yok...
http://webtv.hurriyet.com.tr/8/2 ... nlemeler-yapin.aspx
pili sök-tak,sök-tak yalama olmaz mı yav? :D
cbilgeb13 ARKADAŞIM. İster bilgisayar mühendisi ol istersen bilgisayarı icad eden adam ol hiç fark etmez kimseyi küçümseyemezsin bu 1. Yeni teknoloji pillerde bypass die bişey var pil dolu iken gücü kablodan çeker pilden akım geçmez bu 2. Eğer bilgisayardan anladığını idda ediyosan al bi laptop eline tak fişe ve ondan sonra sağ altta batarya göstergesine bak. pil şarj olurken "pirize takılı, doluyor" gibi bi cümle yazar dolduğu zamanda fişte olmasına rağmen pil dolu der. Eğer pili doldurmaya devam etseydi doluyor yazardı bu 3. Ben bu güne kadar bilgisayarımı sürekli fişte kullandım ve pilimle hala yüksek performansta 1 saat 36 dakika ağır bi oyun oynuyabiliyorum ilk günkü gibi bu 4. Taşınabilir bilgisayar sadece yanında belge taşımak için deildir artık gezgin oyun severlere dönmüş durumda bu 5. Üniversite 1. sınıftan tekrar okula başla bu da 6. daha devam etmemi istermisin?
cbilgeb13 ARKADAŞIM. İster bilgisayar mühendisi ol istersen bilgisayarı icad eden adam ol hiç fark etmez kimseyi küçümseyemezsin bu 1. Yeni teknoloji pillerde bypass die bişey var pil dolu iken gücü kablodan çeker pilden akım geçmez bu 2. Eğer bilgisayardan anladığını idda ediyosan al bi laptop eline tak fişe ve ondan sonra sağ altta batarya göstergesine bak. pil şarj olurken "pirize takılı, doluyor" gibi bi cümle yazar dolduğu zamanda fişte olmasına rağmen pil dolu der. Eğer pili doldurmaya devam etseydi doluyor yazardı bu 3. Ben bu güne kadar bilgisayarımı sürekli fişte kullandım ve pilimle hala yüksek performansta 1 saat 36 dakika ağır bi oyun oynuyabiliyorum ilk günkü gibi bu 4. Taşınabilir bilgisayar sadece yanında belge taşımak için deildir artık gezgin oyun severlere dönmüş durumda bu 5. Üniversite 1. sınıftan tekrar okula başla bu da 6. daha devam etmemi istermisin?yani sen prize takılıyken bataryayı çıkartmıyomusun?
cbilgeb13 ARKADAŞIM. İster bilgisayar mühendisi ol istersen bilgisayarı icad eden adam ol hiç fark etmez kimseyi küçümseyemezsin bu 1. Yeni teknoloji pillerde bypass die bişey var pil dolu iken gücü kablodan çeker pilden akım geçmez bu 2. Eğer bilgisayardan anladığını idda ediyosan al bi laptop eline tak fişe ve ondan sonra sağ altta batarya göstergesine bak. pil şarj olurken "pirize takılı, doluyor" gibi bi cümle yazar dolduğu zamanda fişte olmasına rağmen pil dolu der. Eğer pili doldurmaya devam etseydi doluyor yazardı bu 3. Ben bu güne kadar bilgisayarımı sürekli fişte kullandım ve pilimle hala yüksek performansta 1 saat 36 dakika ağır bi oyun oynuyabiliyorum ilk günkü gibi bu 4. Taşınabilir bilgisayar sadece yanında belge taşımak için deildir artık gezgin oyun severlere dönmüş durumda bu 5. Üniversite 1. sınıftan tekrar okula başla bu da 6. daha devam etmemi istermisin?Çok doğru anlatmışsın kardeşim![]()
- 1
- 2