0 bu eşitliğl zaten sağlar güzelim ben orda arkadaşa katıldığımı
belirttim .hem tüm sayılar eşittir paradoksunda 0'la filan uğraşmıosun bile.
Matematik bilginize güveniyor musunuz?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.turquoise_frz verdiğin cevap alman doğru.
İŞTE CEVAP
Norveçli = Su - Sarı Ev - Dunhill - Kedi
Danimarkalı = Çay - Mavi Ev - Blend - At
İngiliz = Süt - Kırmızı Ev - Pallmall - Kuş
Alman = Kahve - Yeşil Ev - Prince - Balık
İsveç = Bira - Beyaz Ev - Bluemaster - Köpek
------------------------------------------------------------
0 la çarpmakla çarpanlarına ayırıp bölmek aynı şey bence.ben biras daha saçma bi çözüm de önericem:)
dijital olarak(casio saatlerde kalmış benim aklım:P) yazınca birbirlerinin simetriği oluyorlar.yani aynı şey oluyorlar bu durumda eşittirler.
bi de mod denilen bi olay vardı lise 2 de.mod3 te 5=12
ama tabi senin verdiin sayılara pek uymuyor bu:)
-------------------------
bi soru da ben vereyim:bir odadasın ortadan bir boru geçiyor,borudan da su.eğimini başını sonunu bulamıyorsun.kesmek delmek yok.suyun ne tarafa aktığını nasıl bulursun?
çok kolay bi soru ama başlangıç olsun.
-------------------------------
bu arada öbür soruyu da düşünüyorum(ben kesin o %2ye girmeliyim.giriyorumdur di mi.tabi tabi..).
natres kardes boruyla aynı doğrultu da gibi klasik bi cvp la karşımıza çıkıp beni hayal kırıklığına uğratma da:))
böle soruları hiç seevmem sonunda kesin bi espiri ya da basit bi cvp çıkıyo .umarım öl bi şi diildir;)
ii sohbetleeeer...
ya ben yinede çok merak ettim.mantıklı bi cvbı var mı bari:)
kardesim de boru şeffaf mı dio nolur böle sorular sormayın eğer cvp bu tip bişiyse(umarım diildir)bu aralar yeni şeyler öğreniim derken baya meraklı bi insan oldm çıktım.nese diğer arkadaşların bi yorumu da yok.bi ben mi merak ettim yani .kardes bi cvpta vermion .yazdn kaçtın:)
en iisi unutim ben bu soruyu;)
yada sen mantıklı bi cvbı var mı söle olmaz mı?
turkuaz kardeşim ilgilenmene sevindim.
tabii ki zırva bi cevabı yok öyle bişi sormam ben zaten.ama belki de sorabilirim farkında olmadan ama yok yok sormam:)
neyse boru şeffaf diil.sıradan demir bi boru.borunun eğimi de belirsiz.
demir mi? o halde iletken...
hmm peki delme kesme yok tu.ok ben biraz daha düşüniim:)
bişiler geldi aklıma ama emin diilim;)
yalnız demir olduğunu sölememiştin.bi önemi yok mu o halde???
cvplar baya gecikiyo arkadaşım:)eğer metal olduğunu önceden söleseydn .çünkü tek mantıklı şey ısı bu durumda en azından aklıma sadece bu gelio;)
[tabii ki zırva bi cevabı yok öyle bişi sormam ben zaten.ama belki de sorabilirim farkında olmadan ama yok yok sormam:)]
tabi bu sölediğini gözönüne alarak kuruyorm bu cümleleri;)
ben bi süre aranızda olamıcm .bi soru sormadan gitmekte olmaz şimdi:)bende uğraşmayı düşünüyorum.
soru şu:
_-_/_+_/_+_/_*_-_=72
buraya 1den 9a kadar rakamları birer kez kullanmak şartıyla yerleştirin.her işlemin sonucu tamsayı olmak zorunda .matematiksel kurallara uyulmuyck.
kolay gelsin...
biraz ders çalışsam ii oluck;)
cvbı buldm galiba .ama yorumlarınızı bekliorum arkadaşlar.çünkü cvbın bende olmadığını belirtmiştim .yani bi yanlışım varsa bildirirseniz sevinirm.
bu değerler sağlıyo 7-6/2+9/1+8/4*5-3=72
=8-2/6+7/4+9/3*5-1=72
=6/13/13/3*4=72
=6/1/12=72
=6*12/1=72
cvp doğru bence 7-6/2+9/1+8/4*5-3=72
bende açıkliim 7-3+9+2*5-3=72
15*5-3=72
75-3=72
tşkler katıldğn için...
Soru1: 5lt ve 3lt hacimli iki adet bidonu kullanarak 4 lt suyu nasıl elde edersiniz?
Soru2: Bir oda var içerisinde 3 tane ampul ve birde sandalye var.Dışarıda da 3 düğme var.Odanın içerisi kesinlikle dışarıdan gözükmüyor ve senin odaya yanlızca bir defa girme hakkın var. Bil bakalım hangi düğme hangi lambayı yakar?
Soru3: Sekiz tane 8 rakamı kullanarak 1000 sonucuna ulaşın.
D_HasgülSoru1: 5lt ve 3lt hacimli iki adet bidonu kullanarak 4 lt suyu nasıl elde edersiniz?Önce 3 litrelik bidonu fulle..5 litreliğe doldur..5 litrelik bidonda oldu 3 litre su..Kaldı 2 litre boşluk..Sonra 3 litreliği bir daha fulle..Sonra doldur 5 litrelik bidona..5 litrelik bidon tam dolunca dur..Kaldı 3 litrelik bidonda 1 litre su..
5 litreliği boşalt tamamen..Bu 3 litrelikte kalan 1 litreyi koy 5liğe..Şimdi fulle 3 litreliği..Sonra bunu 5 litrelik bidona boşalt..1+3=4 ;etti sana 5 litrelik bidonda 4 litre su..
Zor Ölüm 3 (Die Hard 3)`te vardı bu bulmaca..
CU_GS7 Cevabın doğru.
----------------------------------------------------
Bende açıklayım:
3 lt bidonu doldur 5 lt bidona boşalt, 2 lt boşluk kaldı.
Tekrar 3 lt bidonu doldur 5 lt bidona boşalt.
3 lt bidonda 1 lt su kalır.
5 lt bidonun içindeki suyu boşalt.
3 lt bidonun içinde kalan 1 lt suyu 5 lt bidonun içine dök.
3 lt bidonu tekrar doldur ve 5 lt bidona boşalt.
1 lt + 3lt = 4 lt
Sonuçta 5 litrelik bidonda 4 litre su elde etmiş oluruz.
hatırladım birden o filmi:D
soyle de olabilir, 5 litreligi doldur 3 litrelige bosalt boylece bes litrelikte iki litre su kalir, neyse uc litreligi bosalt, 5 litrelikteki 2 litreyi 3 litrelige bosalt, sonra 5 litreligi fulle, sonra 1 litresini 2 litresi zaten dolu olan uc litrelige bosalt. boylece bes litrelikte 4 litre suyun olur.
phyrronsoyle de olabilir, 5 litreligi doldur 3 litrelige bosalt boylece bes litrelikte iki litre su kalir, neyse uc litreligi bosalt, 5 litrelikteki 2 litreyi 3 litrelige bosalt, sonra 5 litreligi fulle, sonra 1 litresini 2 litresi zaten dolu olan uc litrelige bosalt. boylece bes litrelikte 4 litre suyun olur.Ama işte,göz kararı ile 5 litrelikten, 1 litre su boşaltmıycaksın..Tam olacak 4 litre..
Filmde eğer 4 litreden 1 damla fazla olsa bomba patlıyordu..Düzenek bu şekildeydi..Tel yolu var yani..:))
Soru3: Sekiz tane 8 rakamı kullanarak 1000 sonucuna ulaşın.
D_Hasgül arkadaşım acaba bu soruda 9 tane 8 rakamı kullanarak olmasn.ya o kadar denedm olmuyo başka türlü ;)
onu da şöle yaptım:
(8*8*8)+(8*8*8)-(8+8+8)
bnm cvp yanlışsa yani soruda hata yoksa o zaman çok merak ettim işte :)
turquoise_frzSoru3: Sekiz tane 8 rakamı kullanarak 1000 sonucuna ulaşın.Kopya çekiyim dedim..Madem turquoise_frz arkadaşım merak etmiş..Google`dan "8 tane 8 rakamı kullanarak 1000" diye arattım..Böyle bir soru var..Yani 8 tane 8 rakamı ile..Ama cevabını bulamadım..
D_Hasgül arkadaşım acaba bu soruda 9 tane 8 rakamı kullanarak olmasn.ya o kadar denedm olmuyo başka türlü ;)
onu da şöle yaptım:
(8*8*8)+(8*8*8)-(8+8+8)
bnm cvp yanlışsa yani soruda hata yoksa o zaman çok merak ettim işte :)
9 tane 8`e göre işlem doğru..1 rakam yaklaşık..Hehe..
hehe buldum.içim rahat etti şimdi.yoksa uğraş uğraş ...bulamayıncada aklıma takılıyo:(
(8+8)*8*8+(8*8)-88=1000
ii çalışmalaaar...
turquoise_frzhehe buldum.içim rahat etti şimdi.yoksa uğraş uğraş ...bulamayıncada aklıma takılıyo:(Valla süper..Elinden bir şey kurtulmuyor..:))
(8+8)*8*8+(8*8)-88=1000
ii çalışmalaaar...
Ben de sana bahsettiğim kare köklerle uğraştım biraz, ama senin kadar sabırlı ve hırslı olamadığım kesin matematik konusunda..
naptın yok öle bişi. bu bilmece gibi bişi :)
ama yinede saol ;)
turquoise_frz cevabın doğru tebrikler.
--------------------------------------
Bendende başka bir yol.
888+88+8+8+8=1000
Son bir soru kaldı lamba sorusu ona bir bakın.İyi günler..
iii de turqoise_frz ilk ,işleminde x=y demişsin ve
X² - Y² = XY -Y² bu şu demek oluyor
X² - X² = X² -X² dimi peki sen burada
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )demişsin bu da;
(X + X).(X - X) = (X + X).(X - X) olmalı sen bunu y parantezine alamazsın matematikte böle bişi yok...