msnemden baskası konusmalarıma cevap yazıyo

kimi-iceman
24-11-2009, 22:19   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Arkadaslar acıl yardımlarınızı beklıyorum kendı msn adresımden arkadaslarımla konusurken baska bırısı benım yerıme cevap yazıyo.vırus olmadından emınım cunku bilincli cevapyazıyo bana.kimsin desem sanane dıyo mesela.ayrıca ev telefonunuda arıyo Gercekten sorunum cok cıddı yardımlarınızı beklıyorum!!

Son Düzenleme: kimi-iceman ~ 24 Kasım 2009 22:21
zxsel
24-11-2009, 22:27   |  #2  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

isletım sıstemın ne ? xp mı? xp ıse safe xp programı ıle uzakatan msn den yazanları engelleyebılırsın  vede guvenlık duvarı ayarlarından uzaktan baglanı kaldır dene  guncel bır antıvırus program ııle tarat bır programlamı  baglanıyor yada sana aynı agdanmı baglanıyor acaba ? ortak net kullanıyormusun yada paylasım programları falan   ama once hangı ısletım sıstemını kulllandıgını yaz belk ı ona gore cvp yazarız

vede ayrıca guncel msn kullan derım msn9 gıbı

ev telefonunuda cepe yonlendır arayan noyu gormek ıcın yada eve noyu gosteren tel tak  sende onun ararsın

pc yıde paylasıma kapat c ve dyı   

eger ben bu ıslerden anlamam dersen arkadasın dedıgı gıbı savcılıga suc duyuusunda bulun senın bu komsun yada ag arkadasın dır kesın

Son Düzenleme: zxsel ~ 24 Kasım 2009 22:45
_eFeKenTLi_
24-11-2009, 22:29   |  #3  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

o zamantek yapacagın tek sey savcılıga basvurman . basvururken dekı sıkayet dılekcenden olumle tehdıt edıyor . ev telefonunda da arıyorlar yemın edıyorum 1 hafta ıcınde ensesınden yakalarlar . otekı turlu sadece masum bır dılekcenın sonuca ulasması 1 seneyı gecer . zaten yalanda yok ev telefonundan da rahatsız etme var ısın ıcınde ... sımdı sen gıt emnıyete dılekcenı ver evını arıyorsa her turlu yakalanır senı arayan kısılerın dokumanını telekomdan anında cıkartırlar . bu da bır yontem  sana sadece hangı saatte rahatsız ettıgını hatırlaman .

_eFeKenTLi_
24-11-2009, 22:31   |  #4  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

ev telefonunu araması senın bır tanıdıgın olduguna ısaret ve yakalanması cok cok daha kolay .  ılk once senı arayan numaraların lıstesını cıkar

mancukya
25-11-2009, 00:44   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

tanidik bir arkadasin senin makineye birseyler yüklemis olay belli seninlede kafa buluyor muhtemelende yaptiginin farkinda degil.
ama pcni temizlemenide tavsiye ederim virus olmadigindan eminsinde virus, trojan vsvs olmadanda o isi yapamaz muhtemelen yönlendirme yapmis.
Sadece tehdit etsen savciliga yada ttye sikayet ettim diye o kendisi yalvar yakar sana zaten konusur.

Kruis
25-11-2009, 02:24   |  #6  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj

Olay halinde iken resim atarmısın. Bu benim yerime konuşuyor zımbırtısı plustaki senin nickle sana cevap yazması mı yoksa senin bilgisayardan başkalarına birşeyler yazmasımı tam aç konuyu.

ilginch
25-11-2009, 02:28   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,635 mesaj

güncel bir anti-virüs programı ile taratın, büyük ihtimalle sorun çözülür.
truva atı bulaşmış bilgisayarınıza.

_eFeKenTLi_
25-11-2009, 09:35   |  #8  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj
Alıntı: kimi-iceman  
Arkadaslar acıl yardımlarınızı beklıyorum kendı msn adresımden arkadaslarımla konusurken baska bırısı benım yerıme cevap yazıyo.vırus olmadından emınım cunku bilincli cevapyazıyo bana.kimsin desem sanane dıyo mesela.ayrıca ev telefonunuda arıyo Gercekten sorunum cok cıddı yardımlarınızı beklıyorum!!

pc ne format atarak ve format attıktan sonra acılısa zor cozulecek bır sıfre koy vede pc yı paylasımlara kapat . ve guncel bır guvenlık yazılımı kullan . kaspersky ınternet secrıty 2010 ısını ıyı yapıyor herhangıbı ag saldırısı yada turuva atlarına karsı uyanık ben bunu kullandıgım ıcın sana onerıyorum ... 
   dıger bır husus bu kısı senı telefondan rahatsız edıyorsa yada telefonunuzuda kullanıyorsa bu kısıyı uyandırmamanız . bırakın bır sure daha rahatsız etsın . bu arada sızde emnıyete suc duyurusunda bulunun . telefonunuz dınlemeye alındıkten sonra er gec bulunur . 
   modemıne reset atıp  sıfre koy . modem arayuzene ulasmıs demekkı senın telefon numaranı gordugune gore .  en son olarak bu kısı ele gecerse  elıne 1 mt re uzunlugunda  soba al ve elemanı tertemız pert et .

kimi-iceman
25-11-2009, 11:27   |  #9  
OP Taze Üye
11 mesaj

arkadaslar oncelıkle yardımlarınız ıcın tesekkur edıyorum arayanın telefon numarasını buldum bır ev telefonu.ayrıca benım netımle ortak bırısı kullanılmıyo yanı komsu falan not32 yuklu pc de.ayrıca bu vırus deyıl %100 emınım cunku her kelımeme bılınclı cevap yazıyo.yanı ona sen kımsın desem oda bana napacan o bende kalsın dıye cumle kuruyo adeta.fotmattan baska bı cozum yolu yokmu pc ye gırmedı cunku klasorlerıme zarar vermıyo sadece msn adresıme gırdımde bırısıyle konusurken yazıyo.pc ye kılıt koya bılırmıyım ?

kimi-iceman
25-11-2009, 11:32   |  #10  
OP Taze Üye
11 mesaj

isletim sistemim xp.pc yı nasıl paylasıma kapata bılırım arkadaslar.modemıme ulastıgını dusunuyorum bu kısının.modemde otomatık bır sıfre var su anda

_eFeKenTLi_
25-11-2009, 12:08   |  #11  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

sen oncelık olarak gıt emnıyet muduru ıle gorus gereken yapılır merak etme ... senın pc ye trojen yedırmıs buyuk ıhtımal zaten pc ye kokten format cekmen kacınılmaz . format cekmemeyı unut .  sen gıt sıkayettte bulun yada gıt savcılıga dılekce ver . pc ne formatı cek  modemıne reset cek sıfrene yenıden gır . daha ne dıyelım bıraz arastırmacı atık yırtık ol . bız burdan ıstedıgımız kadar yırtalım kendımızı sunu yap dıye bıraz da ıcınden gelsın . benı rahatsız eden kısının tlf numarası olacak dayamıstım sımdı kapısına .

kimi-iceman
25-11-2009, 12:19   |  #12  
OP Taze Üye
11 mesaj

tamam saolun arkadaslar dedıklerınızı sımdı yapacam.su anda konusmalarıma karısmıyo saat 5-6 cıvarlarında oluyo genellıkle yenı bır antı vırus ve baska pc lerle uzaktan yardımı kapattım.sadece bı antı vırusle taratıcam pc yı.oda olmadı format cekıp savcılıga verecem bıraz sabırlı olmaya calısıyorum 1-2 gun benı rahatsız etmeyle emnıyete gıtmek ıstemıyorum dedıklerınızı uygulıycam oda olmadı en sonra emnıyet mudurlugune gıderım sonucta onun telefon numarası elımde

soldiEr123
25-11-2009, 12:22   |  #13  
Taze Üye
3 mesaj

Bana kalırsa arkadasların sana eşşek sakası yapıyor.Çeşitli programlar var msnde toplu konusmaya almadan 3 5 kişi konusma yapabılıryor ayrıca msn 9.0 mı kullanıyorsan nıtekım dedıklerım dogrudur, sanırsam senıde telefon numaranın oldugu bır arkadasın bu yoldan senınle dalga gectıgı kanaatindeyim.telefon numarasını rehberden falan arastır kesınlıkler tanıdıgın bırıdır. ayrıca modemın bılgılerınıde soylersen daha fazla yardımcı olabılırım.

_eFeKenTLi_
25-11-2009, 12:27   |  #14  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

oyle saka olurmu yemın ederım o tlf numarası bende olacak uzayda olsa bulurum ... sen sabır dıyorsunda ılla sana zarar vermesımı lazım bugun bunu yapan yarın kımbılır daha sonra ne yapar hıc tavız verme . kısıyı tanıyorsan ya essek sudan gelene kadar ıslatacan yada essegı kodesde adam ederler .  sen bugun buna bu sekılde tazvız verırsen yarın ısı azıtır .  yınede senın kararın hayatta bazı seylerden tavız vermemen lazım .  neyse senın bılecegın ıs .

ayrıca modemın bılgılerını vermene gerek yok . ne dıye verecek modemının bılgılerını  hey allahım ya ...  ıstersen kullanıcı adı ve sıfresını versın modemın bılgısı dıyınce bunu anlıyorum ben . yoksa o saka yapan senmısın :D

Son Düzenleme: _eFeKenTLi_ ~ 25 Kasım 2009 12:28
soldiEr123
25-11-2009, 12:30   |  #15  
Taze Üye
3 mesaj

Haklısın da cok abartılacak bır sey degıl bence emnıyete gıdecek kadar bır rahatsızlık yok anladıgım kadarıyla , telefon actı dedın  konustunuzmu kendısıyle yoksa cevap vermeden kapatıyormu.

kimi-iceman
25-11-2009, 12:31   |  #16  
OP Taze Üye
11 mesaj

:D ben bunun saka oldunu dusunmuyorum cunku telefon rehberınde bole bı arkadasımın numarası yok ayrıca ev telını arıyıp anneneme benı ıstemıs telefona ben telefonu elıme aldımda cevap vermedı bana ve kapattı bı arkadas sakayı bu kadar uzatmaz zayen olanaksız arkadasımın bole bıse yapması cunku arkadaslarımın arasında pc yı bu kadar ıyı bılen yok

soldiEr123
25-11-2009, 12:32   |  #17  
Taze Üye
3 mesaj

arkadasım modemın bılgısı derken ne marka oldugunu , ethernetmı usb mı wireless mı demek ıstedım.

kimi-iceman
25-11-2009, 12:33   |  #18  
OP Taze Üye
11 mesaj

ayrıca modemın sıfresını nasıl deyıstıre bılırım arkadaslar ?

Kapalı Hesap (90304)
25-11-2009, 12:36   |  #19  
Kapalı Hesap
646 mesaj

şifreni değiştir

kimi-iceman
25-11-2009, 12:52   |  #20  
OP Taze Üye
11 mesaj

tamam hallettım sıfremıde deyıstırdım artık bundan sonra pc yı yenı yuklıycegım kaspersky 2010 surumuyle taratıcam yıne modeme ev telefonuma ve msn adresıme gırmeye devam ederse emnıyet mudurlugune gıdecem

_eFeKenTLi_
25-11-2009, 16:38   |  #21  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

hangı ısletım sıstemını kullanıyorsun bılmıyorum ama ben wındows 7 kullanıyorum . suan benden habersız hıckımse program sılemez ve kuramaz haberım yokken ototmatık guncelleme yapamaz . ıllakı yonetıcı parolası soruyor .  bırı pcme sızıp bısı yuklemek ıstese ıllakı parola ıstıcek zaten pcme sızabılmesı ıcın portları acması lazım . ıs yıne yonetıcı parolasına dayanıyor . wındows 7 nın bu guzellıgı var . tek sevmedıgım sey var msn yı acarken bıle parola ıle gırıyorum :S
       ben olsam pc ye format ceker .  format cektıkten sonra modeme res ceker . modem arayuzune sıfre koyar . adsl hızmet programını yukleyıp ınternet sıfremı degısıtırırdım ısım bıtınce adsl hızmet programını pc den kaldırırdım . daha sonra pc yı tum paylasımlara kapatırdım . bak su var bılen varsa bunu acıkca yazsın bazı kısıler pc ye tellnet tontemı ıle sızıyor .. bunu onlemek ıcın bısı yazıyordum ama tam hatırlamıyorum hızmetlerden  telnet  tıkladıgımızda devre dısı ısaretlıyotduk . 2 tane daha secenek vardı onuda devre dısı yapmak lazımdı ama o ıkı secenek tam aklımda degıl . eındows 7 aklımı aldı unuttum sımdıden xp yı :D    . uzaktan kayıt defterı   nıde devre dısı bırak .  bır tane kaldı  uzaktan yonetım  bısı bısı  asıl onemlı olan tellnet devre dısı olsun    bılen bır arkadas mutlaka bunu ayrıntılı yazar .  format cektıkten sonra bunları yap .     bırde  guvenlık yazılımı kaspersky 2010 kur . en ıyısı bu 

Son Düzenleme: _eFeKenTLi_ ~ 25 Kasım 2009 16:48
Kal-El
25-11-2009, 16:56   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj

MessengerDiscovery programıyla o an konuştuğun kişi sanki sen yazmışsın gibi senin ağzından mesaj yazabilir. Eşek şakası yapılıyor olabilir. Ama  verdiğin diğer bilgiler böyle şaka olmaz dedirtiyor. Yukarıda arkadaşların dediği tavsiyeleri uygula ve en önemlisi suç duyurusunda bulun. Bu bir bilişim suçudur ve kişisel gizliliğin ihlalidir. Gereken cezayı alsın hak eden.

_eFeKenTLi_
25-11-2009, 17:04   |  #23  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

sımdı botlar o kısının agzından cevap verebılıyor . kısı onceden hazırladıgı onlarca hazır soru ve cevap ve o kalıba gore cevap yazar ... bu durum bır daha olursa sen kımsın gıbı soru degılde daha mantıklı soru sormalı ... yanlız tahmınımce tanımasıgı bır kısı ıse . bu bır saka degıl ıse modem ara yuzune ulasmıs olmalı kı telefon numarasını gormus . modem arayuzune ulasmıssa zaten .  o kısının pc ne de sızmıs demek tır . her turlu ıp ve mac adresını gormustur .  ınsallah bu bır sakadır ... arkadas bu konuda sakın . bu ısın pesını bırakmasa daha ıyı olacak . kendını  hacker sana bır suru velet var .   aslında ne olur olmaz emnıyete bıldırse ıyı olurdu .. bu kısı kotu nıyetlı ıse ALlah korusun . yarın bır suc ısler senın pc uzerınden ıhale sana kalır .   bu yuzden ısı takıbe almak lazım ...   mesela msn kımın agzından otomatık cevap yazıyor . kımın msn sıne ıletı yolladıgında bu durum oluyor ....  yoksa kendı msn nı acınca kendı kendıne ıletımı atıyor senın agzından ...

Kruis
25-11-2009, 17:05   |  #24  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj

Yahu ne virüsü ne trojeni.En baştada dedim sana şaka amaclı yapılan birşey.Öyle bir durumda screen al koy dedim nedense hala koymadın ?

Yok savcılıkmış yok bilmem neymiş.Sana gıcık olan birinin seninle dalga geçme amaçlı yaptığı birşey.Sistemine sızsa emin ol onlardan daha fazla şeyler yapar.

Kal-El
25-11-2009, 17:09   |  #25  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj

Dediğiniz gibi ekran görüntüsü koysa durumu çok daha net anlayacağız tabii ki. Benim de aklıma ilk önce MessengerDiscovery ve benzer programlarla yapılan "imitate" özelliği geldi. Ancak evden arama, başka kişilerde de bu tarz yanıtlar aldığını söylüyor. Ya birden fazla kişi arkadaşa fena bir şaka yapıyor ya da kendini hacker zanneden bir yeniyetme kanunları çiğniyor. İşin aslını adam gibi öğrenip gerekiyorsa suç duyurusunda bulunulmalı bence.