Muhteşem Yüzyıl'a Çığ Gibi Tepki !

tt35
08-01-2011, 20:16   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
125 mesaj

Halit Ergenç'in oynadığı "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Kanuni Sultan Süleyman'ın şehvet düşkünü gösterildiğini anlatan Karacan, "Harem bir genelev gibi, Osmanlı padişahı da şehvet düşkünü gösteriliyor.. 

Kanuni Sultan Süleyman'ı konu aldığı ileri sürülen 'Muhteşem Yüzyıl' dizisine Bakan Kavaf'tan da tepki geldi: "600 yıl boyunca üç kıtaya hükmetmiş bir imparatorluktan bahsediyoruz. Osmanlı'yı o şekilde anlatmak doğru değil."

''Ülkemizde bu tarihimizi karalayan değil, tarihimizin güzelliklerini gören filmler yapılmalı''

Ve dizi hakkında rtürk'e 2010 yılında 68bin şikayet edilirken sadece muhteşem yüzyıl dizisi sadece 1 haftada 75 bin şikayet aldı ..!!!

Feyk
08-01-2011, 20:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

Hayret,dizinin ilk bölümü yayınlanmadan yani tanıtım videolarını izleyip şikayet edenler,aşırı cinsel içerikli diziler yayınlanırken neredeydi acaba?
Harem genelev olarak gösterilmiyor,bu bir gerçek,madem dizide harem genelev bizim ilkokullarda,ortaokullarda öğrendiğimiz bilgilerde haremin genelev olduğunu göstermekte,okullardaki Tarih dersi kalkacak o zaman.
Dizi yayına girmeden,tanıtım videolarını izleyip RTÜK'ü arayan bir zihniyetten bahsediyorum!
Sanırım Aliye Kavaf Aileden sorumlu bakan,madem bu diziye o kadar tepki gösteriyor neden Türk aile yapısını bozabilecek dizileri eleştirmiyor!Ne biçim bir bakan bu?

BÖYLE SAÇMALIK OLMAZ

Son Düzenleme: Feyk ~ 08 Ocak 2011 20:38
tt35
08-01-2011, 20:55   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
125 mesaj

Arkadaşım sen bir Padişahın harem odasını nasıl bilebilirsin !? Adı üstünde Harem Odası bu arada sen kanuni sultan süleymanın karı kız düşkünü oldugunu nerde okudun ? Bugün kimse padişahların harem odasının içinde ne olduğunu bilemez bilsede nerden bilecek ? Sen önce kanuni sultan süleymanın hayatını oku yaptıklarını gör sonra gel burda konuş olurmu ?

wd1001fals
08-01-2011, 20:59   |  #4  
Yıllanmış Üye
198 mesaj

Daha ilk bölümden padişahın yatak odasından hikayayeye başlanıyorsa demekki amaç belli

Padişahta bir insan , ve o döndemde yetiştiği için harem olayı çok normal ,

Fatak bunu böyle teşhirci anlayışla magazinsel bir biçimde göz önüne sermek çok çirkin vede yanlış

Feyk
08-01-2011, 21:07   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Alıntı: tt35  
Arkadaşım sen bir Padişahın harem odasını nasıl bilebilirsin !? Adı üstünde Harem Odası bu arada sen kanuni sultan süleymanın karı kız düşkünü oldugunu nerde okudun ? Bugün kimse padişahların harem odasının içinde ne olduğunu bilemez bilsede nerden bilecek ? Sen önce kanuni sultan süleymanın hayatını oku yaptıklarını gör sonra gel burda konuş olurmu ?
Kardeş bence sen okuda gel.
Osmanlı'da padişahların yaklaşık 300'er cariyesi ve bir çok eş ve çocugu vardı.Harem nasıl biliniyora gelirsek:
Padişahların cariyeleri Haremde yaşlandıktan sonra çeşitli yöneticilere hediye olarak veriliyordu,böylece cariyeler Harem'den dışarı çıkmış olup herhangi birisiyle konuşabilir veya ilişkiye giebilirdi.İşte bu sırada Harem'deki olaylar dışarıya sızmış oluyordu.
Bir tane daha vardı onu hatırlamıyorum.
Ben Kanuni'nin Muhteşem Süleyman ünvanını neden aldığını biliyorum,bu nedenledirki dizinin isminin neden muhteşe yüzyıl olduğunuda biliyorum.Peki sen biliyormusun,Kanuni döneminin Osmanlı'nın en ünlü dönemi olduğunu.
Dizide Kanuni'nin kadın düşkünü olduğunu belirten bir şey yok,eğer bütün padişahların 100 küsür çocugu 300 küsür cariyesi olduğunu bilseydin Kanuni'nin kadın düşkünü olarak gösterilmediğini anlardın.

Bu durumda kimin ne bildiği açıkça görülmekte.

Feyk
08-01-2011, 21:12   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

Kanuni'nin Padişah olur olmaz Kaptan-ı Derya Cafer'i öldürtmesi oonun adaletinin üst düzeyde olduğunu göstermekte,Venedik elçisinin yazdığı raporda açıkça Kanuni övülmekte,Büyükelçi Kanuni'nin önünde diz çökmekte.
BUNLKARI NEDEN GÖRMÜYORSUNUZ!

gfbemre1907
08-01-2011, 21:25   |  #7  
gfbemre1907 avatarı
Yıllanmış Üye
222 mesaj

Bence Dizi Çok Güzel..Aşk-ı Memnu Fatmagül Gibi Diziler Varken Muhteşem Yüzyılı Eleştirmek Haksız..Tamam 1-2 Tane Sahne Var Ama Bunlar Gerçek Yaşanan Olaylar..Nasıl Bakarsan Öyle Görürsün..

tt35
08-01-2011, 21:34   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
125 mesaj

Ben zaten Harem konusu eleştirmiyorum sadece dizide Osmanlı padişahları Çok yanlış görüntülenmiş Bu arada Davut kardeş ben haksızsam şikayet eden 75.bin kişi demi haksız ?

Feyk
08-01-2011, 21:40   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Alıntı: tt35  
Ben zaten Harem konusu eleştirmiyorum sadece dizide Osmanlı padişahları Çok yanlış görüntülenmiş Bu arada Davut kardeş ben haksızsam şikayet eden 75.bin kişi demi haksız ?
Benim görüşüm böyle,isterse 500bin kişi şikayet etsin değişmez görüşüm.
Değişmesi için öğrendiklerimin aksinin ispatlanması gerekli.

Bide ben saçma bir soru sorayım sana;
Şikayet etmeyen 70 Milyon kişidemi haksız?
Nasıl saçma soru değil mi?Seninkide çok saçma.

wd1001fals
08-01-2011, 21:56   |  #10  
Yıllanmış Üye
198 mesaj
Alıntı: Davut Ümit Çelik  
Kanuni'nin Padişah olur olmaz Kaptan-ı Derya Cafer'i öldürtmesi oonun adaletinin üst düzeyde olduğunu göstermekte,Venedik elçisinin yazdığı raporda açıkça Kanuni övülmekte,Büyükelçi Kanuni'nin önünde diz çökmekte.
BUNLKARI NEDEN GÖRMÜYORSUNUZ!
Böyle saçma bir savunma olabilirmi ?

Sen padişahın yatak odasından çıkma ,, sonrada ama venedik elçsinide diz çöktürdü de

Sen bir padişahın imajıyla oynayamazsın ,, Yaşasaydı eğer böyle anılmak istemezdi

Qromodynmc
08-01-2011, 22:02   |  #11  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

Şahsen bende o diziyi sevmiyorum,ancak şunu belirtmek lazım; geçmişi kesinlikle ne herhangi birinin kitabına,romanına dayanarak değerlendirmek doğru olmaz,Haremin kötü olduğunu söyleyenlere soruyorum nerden biliyon diye,direk bi kitapta okudum diyorum,kitabın türüne gelince sıradan edebi bi eser.
Ben 600 yıllık osmanlı hanedanlığına bir değil bin kitap yazılsada bu şekilde yakıştırmada bulunamam,herşeyi geçtik bu koca bi saygısızlık bence.

Feyk
08-01-2011, 22:02   |  #12  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Alıntı: wd1001fals  
Böyle saçma bir savunma olabilirmi ?

Sen padişahın yatak odasından çıkma ,, sonrada ama venedik elçsinide diz çöktürdü de

Sen bir padişahın imajıyla oynayamazsın ,, Yaşasaydı eğer böyle anılmak

Yaptım oldu.
Kardeş biraz ince düşün anlarsın nasıl bir savunma olduğunu.

NOT:Tamam,siz haklısınız ben çekiliyorum tartışmadan bensiz devam edin!!!!

Son Düzenleme: Feyk ~ 08 Ocak 2011 22:03
Feyk
08-01-2011, 22:04   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Alıntı: punisher123  
Şahsen bende o diziyi sevmiyorum,ancak şunu belirtmek lazım; geçmişi kesinlikle ne herhangi birinin kitabına,romanına dayanarak değerlendirmek doğru olmaz,Haremin kötü olduğunu söyleyenlere soruyorum nerden biliyon diye,direk bi kitapta okudum diyorum,kitabın türüne gelince sıradan edebi bi eser.
Ben 600 yıllık osmanlı hanedanlığına bir değil bin kitap yazılsada bu şekilde yakıştırmada bulunamam,herşeyi geçtik bu koca bi saygısızlık bence.
5. mesajda açıklamdım nereden bildiğimi.

wd1001fals
08-01-2011, 22:10   |  #14  
Yıllanmış Üye
198 mesaj
Alıntı: Davut Ümit Çelik  
Yaptım oldu.
Kardeş biraz ince düşün anlarsın nasıl bir savunma olduğunu.

NOT:Tamam,siz haklısınız ben çekiliyorum tartışmadan bensiz devam edin!!!!
Her gerçek TV de gösterilmez ,

Belgesel film yaparsın ve haremle ilgili ne anlatmak istiyosan anlatırsın

ama böyle magazinsel ve ReyTing için tarihimizin önde gelen padişahını ekranlara taşımak yakışık almıyor

Bir çocuk bu diziyi izlediğinde aklında kalaak şey belli ,," Yatak sahneleri "

l3yqrkm1st
08-01-2011, 22:42   |  #15  
Taze Üye
5 mesaj

Diziye tepkili olanlara sesleniyorum...

Diziyi eleştirenler çok açık sahnesinin olduğunu, padişahın kadın düşkünü olduğunu ve durmadan içki içtiğini söylüyorlar. Ben hala bunlara bir anlam veremiyorum. Bülent Arınç'ın sözünü direk ellemeden koymak istiyorum.
==> ''Kanuni Sultan Süleyman gibi bütün dünyada ve Osmanlı döneminde büyüklüğü bilinen ve 'Muhteşem Süleyman' olarak tanıtılan bir insanın harem, içki düşkünü, hatta bazı sahnelerinde söylemeye dilim varmayan bir ilişki içerisinde göstermeye matuf... Fragmanlarından böyle anlaşıldığı düşünülebiliyor. Böyle büyük bir masraflarla dizinin çekilmiş olması ve gösterilmeye bir kaç gün önce başlanmış olmasından üzüntü duyuyorum. Ancak RTÜK yayına giren ve yayın sırasında yayın ilkelerine aykırı olduğu itirazıyla, şikayetiyle önüne gelen konular hakkında karar verebilmektedir. Önleyici bir imkanımız bulunmamaktadır. Önleyici imkanımız sadece tasarının 7. maddesinde kabul edilmiş olan milli menfaatler veya bu konudaki olağanüstü günlerde alınması gereken tedbirleri içermektedir. Kamuoyunun tepkilerini dikkate alarak televizyonun bunu kendiliğinden kaldırması belki düşünülebilir. Ancak bu tür yapımların reyting ve kar amacıyla yapıldığını hepimiz bilmekteyiz. Bu diziyi ilginç kılmak için senaryosunda farklı argümanlar kullanılmıştır. Sadece Atatürk ile ilgili hatırasına alenen hakareti suç sayan bir kanun yürürlüktedir. Bunu diğer tarihi şahsiyetler için de geçerli kılmak herhalde mümkün değil.

Ancak gönlümüzden geçen, aklımızdan düşünebildiğimiz, tarihimizin önemli şahsiyetlerini olduğundan başka türlü görerek küçültmeye, aşağılamaya çalışan ne olursa olsun karşılığını bulmalıdır. Diziyle ilgili şikayetleri süratle dikkate alacağımızı ve kanun çerçevesinde gereğini yapacağımızı söyleyebilirim.''

Böyle bir saçmalık olabilir mi? Yok kadın düşkünüymüş, içki düşkünüymüş. Herhalde bunları söyleyenlerin tarih bilgileri yok. Hatta tarih kitabını bile açmamışlar. Diğer arkadaşında belirttiği gibi padişahların haremi olurdu. Bu gayet normaldi o dönemde. Ayrıca dikkat edelerse o şahıslar içki değil "şerbet" içtiğini anlayacaklardır. Bu dönemde bu geri zihniyet nereden geliyor anlamıyorum. Neden insanlar istedikleri gibi görmek istiyor olayları? Ben bir anlam veremiyorum. Eğer normal olan bu şeyler bu kadar gözünüze batıyorsa izlemeyin kardeşim iz-le-me-yin! 

Hiç aklınıza geldi mi? Veda diye bir film çekildi. Atatürk'ün o filmde nasıl gösterildiğini izleyenler bilir. Buna kaç kişi itiraz etti? Böyle şey olur mu dediğimizde "Ya sonuçta o da insan gerçek hali böyle." dediler. Peki 3 kıtaya hükmeden padişahı koruyorsunuz da. Bize bu ülkeyi armağan eden, bizi yoktan var eden Atamız'ın hakkını neden savunmuyorsunuz he neden?... 

wd1001fals
08-01-2011, 22:48   |  #16  
Yıllanmış Üye
198 mesaj

"Atatürk ile ilgili hatırasına alenen hakareti suç sayan bir kanun yürürlükte"

denmiş

Peki Diğer Tarihi önemli şahsiyetlerimizi nasıl koruyacaz o halde ?

astVista
09-01-2011, 06:05   |  #17  
Taze Üye
18 mesaj

https://www.chip.com.tr/video/bilinen-evren_1313.html

tt35
09-01-2011, 09:20   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
125 mesaj
Alıntı: l3yqrkm1st  
Diziye tepkili olanlara sesleniyorum...

Diziyi eleştirenler çok açık sahnesinin olduğunu, padişahın kadın düşkünü olduğunu ve durmadan içki içtiğini söylüyorlar. Ben hala bunlara bir anlam veremiyorum. Bülent Arınç'ın sözünü direk ellemeden koymak istiyorum.
==> ''Kanuni Sultan Süleyman gibi bütün dünyada ve Osmanlı döneminde büyüklüğü bilinen ve 'Muhteşem Süleyman' olarak tanıtılan bir insanın harem, içki düşkünü, hatta bazı sahnelerinde söylemeye dilim varmayan bir ilişki içerisinde göstermeye matuf... Fragmanlarından böyle anlaşıldığı düşünülebiliyor. Böyle büyük bir masraflarla dizinin çekilmiş olması ve gösterilmeye bir kaç gün önce başlanmış olmasından üzüntü duyuyorum. Ancak RTÜK yayına giren ve yayın sırasında yayın ilkelerine aykırı olduğu itirazıyla, şikayetiyle önüne gelen konular hakkında karar verebilmektedir. Önleyici bir imkanımız bulunmamaktadır. Önleyici imkanımız sadece tasarının 7. maddesinde kabul edilmiş olan milli menfaatler veya bu konudaki olağanüstü günlerde alınması gereken tedbirleri içermektedir. Kamuoyunun tepkilerini dikkate alarak televizyonun bunu kendiliğinden kaldırması belki düşünülebilir. Ancak bu tür yapımların reyting ve kar amacıyla yapıldığını hepimiz bilmekteyiz. Bu diziyi ilginç kılmak için senaryosunda farklı argümanlar kullanılmıştır. Sadece Atatürk ile ilgili hatırasına alenen hakareti suç sayan bir kanun yürürlüktedir. Bunu diğer tarihi şahsiyetler için de geçerli kılmak herhalde mümkün değil.

Ancak gönlümüzden geçen, aklımızdan düşünebildiğimiz, tarihimizin önemli şahsiyetlerini olduğundan başka türlü görerek küçültmeye, aşağılamaya çalışan ne olursa olsun karşılığını bulmalıdır. Diziyle ilgili şikayetleri süratle dikkate alacağımızı ve kanun çerçevesinde gereğini yapacağımızı söyleyebilirim.''

Böyle bir saçmalık olabilir mi? Yok kadın düşkünüymüş, içki düşkünüymüş. Herhalde bunları söyleyenlerin tarih bilgileri yok. Hatta tarih kitabını bile açmamışlar. Diğer arkadaşında belirttiği gibi padişahların haremi olurdu. Bu gayet normaldi o dönemde. Ayrıca dikkat edelerse o şahıslar içki değil "şerbet" içtiğini anlayacaklardır. Bu dönemde bu geri zihniyet nereden geliyor anlamıyorum. Neden insanlar istedikleri gibi görmek istiyor olayları? Ben bir anlam veremiyorum. Eğer normal olan bu şeyler bu kadar gözünüze batıyorsa izlemeyin kardeşim iz-le-me-yin! 

Hiç aklınıza geldi mi? Veda diye bir film çekildi. Atatürk'ün o filmde nasıl gösterildiğini izleyenler bilir. Buna kaç kişi itiraz etti? Böyle şey olur mu dediğimizde "Ya sonuçta o da insan gerçek hali böyle." dediler. Peki 3 kıtaya hükmeden padişahı koruyorsunuz da. Bize bu ülkeyi armağan eden, bizi yoktan var eden Atamız'ın hakkını neden savunmuyorsunuz he neden?... 

Kardeş allah aşkına bizdemi özenti olalım başka ülkeler gibi eğer izlediysen Cesur yürek filmini kendi tarihlerini nasılda abartmışlar?! Zaten bizim burda Konumuz M.K Atatürk değil Kanuni sultan süleyman sen once bunu anla gel sonra konuş bir senarist neden reyting için dünyanın 3/2 sine hükmeden bir padişahı 'harem odası içkici' gibi pis şeylerle suçlamıştır Zaten Kanuni sultan süleyman müslümandı divan toplantılarına dünyaya nasıl İslamı yayarız diye bütün gününü harcardı ne kadınlarla ne içkiylede işi olmazdı Reyting için değil köülemek amaçlı yapıyorlar bunları! adam gibi bir dizi çıkartsalar Bize yakışacak herkez izler Reyting Böyle kırılır arkadaşım Kendi Tarihini karalamakla değil Yüceltmekle !

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
09-01-2011, 12:47   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

Bir kere OSMANLI DEVLETİ bir İSLAM devletidir. Dizideki kadınların hepsi dekolteli kıyafetler giymektedir. Sizce OSMANLI'DA Böyle birşey olabilir mi?

SHOW TV'NİN 6 OCAK 2011'DEKİ AÇIKLAMASI:

'Dizi, Osmanli tarihinin en parlak dönemlerinden biri olan Kanuni dönemini tarihi gerçeklerden esinlenerek dramatik bir kurgu ile seyirciye yansıttı'

DEDİ AMA BAKIN DİZİDEKİ BAZI TARİHİ MUHTEŞEM HATALAR;

Olaylar 1520'de geçmektedir. Oysa Topkapı Sarayı'na haremin gelmesi 1540'ta başlar. Bu tarihten önce harem, Beyazıt'taki Eski Saray'daydı.

Yavuz Sultan Selim'in Rodos seferi için 200 parça kalyon hazırlandığı söyleniyor. Osmanlı'da ilk harp gemisi 1644'te inşa edilmiştir.

16. yüzyılda adına Avrupa denilen müstakil bir coğrafya yoktu. Bu kavram 18. yüzyıldan sonra aydınlanma döneminde ortaya çıktı.

Hareme kızlar, seçilerek alınır, ardından çok ciddi bir eğitimden geçirilirdi. Başta örf-âdet olmak üzere İslami ilimler ile kabiliyetlerine göre birer sanatta yetiştirilirlerdi. Dizideki harem halkının davranışlarının, asırlar boyunca süzülerek gelen 'saray terbiyesi ve nezaketi'yle alâkası yok.

Harem halkının muhafazasını sağlayan ve dışarıyla ilişkilerine yardımcı olan harem ağaları, binanın dışında kendilerine ayrılan nöbet yerlerinde beklerdi. Harem ağaları da aynı terbiye ile yetiştirilirdi.

Dizideki oryantal oyunlar ve müzik, Osmanlı eğlence anlayışı ve musikisini yansıtmıyor.

Babasının cenazesi ortadayken bir padişahın eğlence düzenlemesi inandırıcı değil. Ki zaten, tahta çıkma töreni denilen 'Cülus' töreni yapılırdı ama şehzadenin tahta çıkmasını kutlamak için 'şenlik' yapılmazdı.

Kostümler Osmanlı'dan çok İngiliz dizisi Tudors'tan alıntı gibi...

Osmanlı geleneğinde padişahın huzuruna baş açık çıkılmazdı.

tt35
09-01-2011, 13:18   |  #20  
OP Yıllanmış Üye
125 mesaj

Yiğido Ardakaşımıza katılıyorum.

bosluk
09-01-2011, 15:23   |  #21  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Bu bir DİZİ, yeni bir BELGESEL değil. O yüzden yok tarihi gerçeklermiş, yok şuymuş buymuş şeklinde BELGESEL mantığıyla izleyip değerlendirmek tamamen abesle iştigal.

Zaten ülkemiz insanlarını Avrupalı olmaktan ayıran en büyük farklılık da bu bence. Herkes birşeyleri üzerine alınmada o kadar marifetli ki, 500 sene önce yaşamış ve kendisiyle hiçbir alakası olmayan olaylar bile konuşulduğunda acizlere özgü biçimde avukatlık yapma ihtiyacı duyabiliyor. Seneler önce Petek Dinçöz klibinde hemşire gösterdi diye hemşireler ayağa kalkmıştı benzer bir hareketle. Malesef o kadar kendine güvensiz ve o kadar boş işlerle uğraşan insanlar olduk ki benzin 4 liraya çıktığında, doğalgaza bininci zam geldiğinde, ismi bile bilinmeyen şeyhler şuyhler bu vatanın kurucusu Ata'ya posta koyar şekilde gösterildiğinde (rtük'e aç şikayet geldi acaba hepimizle yakın alakası olan Ata'mız ile alakalı), 10 kişiyi öldüren adamın davası 10 sene sürdürülüp 5 sene hapis verildiğinde bu işleri düzelttirmeye ve hesap sormaya kalkmaz; boş işler üzerine tartışıp dururuz, bugün diziye laf söyleriz, öbür gün alakamız bile olmayan bir maç kavgasında birbirimize yumruk atabiliriz.

Amerikada yıllardır süren bir dizi var, evli ve çocuklu. Orada ayakkabı satıcılarına yapılan aşağılamaların çeyreği ülkemizde yapılsa yer yerinden oynardı. Adamlar kendi din adamlarını çocuk tacizcisi ve katili olarak gösteren filmler yapıyorlar ve sinemalarda yayınlanabiliyor bu. Sonucunda da kimse papayı ya da şimdiki din görevlilerini tacizci olarak tanıyıp görmüyor. Niye? Çünkü adamlar muassır bir medeniyet. Bin çeşit milletten oluşmalarına rağmen tek bir marşı okurken ellerini kalplerine götürüyorlar ve Çinlisi, Afrikalısı hep bir ağızdan ben Amerikalıyım diyip işine bakabiliyor; Amerikanın bugünkü halkının hiçbir geçmişe ve ortak birşeye sahip olmamasına rağmen hem de. Amerikan özentisi değilim, hatta zırt pırt oralara 10. sınıf işlerle uğraşmak için gidip matah birşey gibi anlatanlara feci gıcık olurum, ama elinizi vicdanınıza koyup kendinizle mukayese edin bakalım. Haritada bir baş parmaklık yere sığmayı beceremeyen, üstelik 1000 senelik ortak bir tarih olmasına rağmen yaramaz çocuk gibi kavga edenleri bir düşünün. Ondan sonra geçmişe değil geleceğe bakmak gerektiğini ve gereksiz boş işlere tepki vermek yerine tepkiyi hakeden yerlere laf söyleme gerekliliğinin olması gerektiğini anımsayın.

Ayrıca, tarihi gerçekler deniliyor. Bakalım tarihi gerçeklerimize. Osmanlı (ki nasılki bir Alman vatandaşı bir Nazi filminin kendisiyle alakası olduğunu kabul etmiyorsa; daha doğrusu ezik davranmayıp umursamıyorsa ben de Türkiye'nin %100 alakasını kabul etmiyorum o uzak geçmişle) günceleri. Kanuni Sultan Süleyman denilen padişahın kadınların sözü ile kendi öz oğlunu perdenin arkasında beklerken - Baba, ben ne yaptım diye yalvarırken boğdurtacak kadar acımasız olduğunu bilmiyor musunuz? Saray kapısından içeri devlet görevlisi olarak sokulan Türk kökenlilerin de yine Kanuni yetkileri ile %80 azaltıldığından da haberiniz yok. Kırımdan, Avrupadan, Rumlardan, vs.. daha çocuk yaşta devşirilen (ya da kaçırılan diyelim; avrupada da aynı dönemde çok örneği var bunun) aslen Türk olmayan, hatta hristiyan olarak da ölen kişilerin Osmanlı Devlet Yönetiminde %90 söz sahibi olan tek kişiler olduklarından haberiniz var mı?

Hadi onu geçtik, Osman Bey döneminden en fazla 4-5 kuşaktan itibaren direkt olarak Osmanlı padişahlarının kanlarında bulunan Türk kimliğinin ne oranda kaldığını duymadınız bilmediniz mi? Sizce büyük annesi kırım sultanı, annesi yunan şeyhinin yakını, babası kimbilir nereden devrişilen bir kadının oğlu olan bir şehzadenin Türklükle ne kadar yakın alakası olabilir? O dönemde 1000 kişilik saray dışında halkın nasıl yaşadığını biliyor musunuz peki? Dışlanmış, yiyecek aşı olmayan, Türk kökenli olup da hiçbir devlet meselesinde fikri sorulmayan, zaten tarımdan kazandığının yarısını vergiye dağıtan gerçek Osmanlı halkının ne olduğu ne kadar umrumuzda ve önemsiyoruz şimdi? Tarihçilerin tartışmasını bekleyen kıyıda köşede kalmış bir konudur bu da.

Artı, direkt olarak devlet arşivlerinde de geçen, yazın kızları, kışın oğlanları alın koynunuza (inanmıyormusunuz, arayın "Yaz olunca avradlara meylet, kışın oğlanlara ki" diye) sözünün ne manaya gelebileceğini, Murat dönemine kadar her türlü imbikten şarap yapımının, mayalı içecek üretiminin ve benzerlerinin en fazla sarayda tüketildiğini (hala inanmıyorsanız madem tüketilmeyen bir içecekti, neden yıllar sonra alkol içilmemesi için sert kanunlar çıkartıldığını sorun kendinize), padişahların 1000 cariyeleri, 300-500 karıları, sayısız çocukları ve her akşam başka bir kadınla birlikte olmalarının sebebinin gayet normal olduğunu belirtin hepimize, hatta olmamış gibi davranın, aslında padişahlar hiçbir insani şey düşünmeyen sadece erkek çocuk çıksın diye beraber olan birer melaikeydi diyin. Gaddarlık da yoktu, aslında biz fetih yaparken insan öldürmüş de değiliz, birdirbir oynadık kazanan ülkeyi aldı da diyin oldu olacak. Herşey güllük gülüstanlık dursun. Osmanlı hükümdarlarının insan olduklarını öğrenirlerse başkaları zaten kıyamet kopacak çok fena şeyler olacak, dünyanın çok umuruna gidecek ya bunlar. Kaldı ki 1000 sene önce Avrupa'daki krallıkların yaşayışları da aman aman farklı değil, hatta Osmanlı o döneme göre düşünüldüğünde hakikaten gülsuyu gibi. Ama yok, yabancılar bunu önemsemiyorlarsa da biz tartışıp duralım, başka hiçbir işimiz gücümüz yok çünkü...

Not : Konuyu okumayacağım ve yazılanlara da yanıt vermeyeceğim. Benim fikirlerim bunlar. Yazdıklarım da Google'dan derlenmiş kaynaklardan alınma şeyler. Tarihçi iseniz ya da o dönemde yaşayıp da zaman makinesi ile buraya gelmiş bir kişi iseniz lütfen karşı çıktığınız ya da hayır öyle yapmadılar ben gördüm dediğiniz şeyleri, Google'a yazıp kaynaklarındaki kişilere ulaştırınız. 1-2 bölüm sonra bitecek ya da çocuklar duymasına dönecektir zaten dizi (padişahlar lalalarla poz verip sakın alkol kullanmayın çocuklar derlerse şaşırmayacağım zaten), bu sözde gündem üzerine ben bireysel olarak kimseye hakaret etmedim, kimsenin de kimseye etme hakkı bulunmuyor diyerek yorumumu sonlandırıyorum.

astVista
09-01-2011, 16:24   |  #22  
Taze Üye
18 mesaj

vurgu: https://www.chip.com.tr/video/bilinen-evren_1313.html

wd1001fals
10-01-2011, 23:12   |  #23  
Yıllanmış Üye
198 mesaj
Alıntı: bosluk  
Bu bir DİZİ, yeni bir BELGESEL değil. O yüzden yok tarihi gerçeklermiş, yok şuymuş buymuş şeklinde BELGESEL mantığıyla izleyip değerlendirmek tamamen abesle iştigal.
Bu belgesel değil canım sonuçta diyip geçiştiremeyiz, Çünkü o ayrımı yapacak bilince sahip olduğumuz tartışılır

Ülkemizde diziler gerçek olarak algılanıyor , Belgesel veya kurgu ayrımı yapılamıyor (bknz : Polata cenaze töreni düzenleyenler)

O yüzden kelime oyunu yapmaya gerek yok ,

Bir dizi gösteriyosan TV de, Bunun halk tarafından gerçekmiş gibi algılanması sonucuNU göze almalısın , O yüzdende

İşine gelince "gerçeklerden esinlendik" , İşine gelmeyince "bu bir belgesel değil" diyerek kimse açıklama yapamaz, YAPMAMALI

metabolic
12-01-2011, 11:30   |  #24  
Yeni Üye
44 mesaj

İşin aslı Osmanli İmparatorluğu olduğu gibi mi aktarılıyor sizce? Yani bunu beklemek bence tamamen mantık dışı. Birincisi padişahların haremlerinde ne yaptıklarını bilmiyoruz fakat savşlarda şuna ona buna diz çöktürdü o oldu bu oldu diyebiliyoruz. Bunları nereden biliyorsak harem konusunu da oradan biliyoruz. Padişahların 100 - 300 çocuğu olduğu konusu tartışılır bence yok öyle birşey, birazcık devlet arşivlerinde araştırma yapılırsa ortalama olarak en fazla 15 çocuk olduğu görülecektir.

Ama arkadaşlar sonuçta bu bir dizi ekleme eksiltme olacaktır ki seyirciyi bağlasın. Haşaaa padişahları kötülemek bize düşmez düşmeyecektir de ama bu bir dizi. Sanırım bizler bu dizileri çok sahiplendiğimiz için bu kadar sinir kat sayısında artış var. Derim ki bu diziyi TARİHÇİ olarak değil seyirci olarak izleyelim. Yoksa en başta Murat BARDAKÇI işe karışırdı. Saygılarımla.

Kapalı Hesap (149655)
13-01-2011, 22:32   |  #25  
Kapalı Hesap
260 mesaj

Ben bu diziyi gerçekçi  buluyorum.daha fragmanı grüp filmi izlemeden önyargılar yağdı.
çoğu diziden rahatsız olanlar osmanlıda bulunan haremden niye rahatsız olmuyodu ????
gerçeklerin kabul edin osmanlı çok başarılıydı ama haremin saçmalığını bu başarının altında görmezden gelmeyin

iyi seyirer :)))))))))))))))))))