Ne kadar doğru ?

Kapalı Hesap (217108)
07-06-2012, 18:11   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
286 mesaj

Ne kadar doğru bilmem ? Bir full oyun sitesi kurmak . Mesela bende verdim bi fulloyun sitesi ama onu da yapanı eleştiriyorum açıkçası . Çünkü insanlar belki bir belki de daha fazla sene uğraşıyorlar oyunları yapmak için fakat biz bedavaya indiriyoruz onları . Hakkı değil onların para kazanmak ? Evet , çok pahalı olabilir ama hakları ne de olsa . Açıkçası ben NFS gibi bir oyun yapsam onu markette satsam 50 liraya , sonra biri de bunu alıp sitesinde koysa ben zarar ederim . Yani demek istediğim şu Full Oyun siteleri insanların hakkını yiyorlar . Bence buna bir dur demeliyiz . Bir de bu konu ne kadar yasal ? Çalmak gibi bişey yani bu . Her neyse görüşlerinizi bekliyorum ...

yazdığım diğer bir yazıdan alıntı :

Son zamanlarda dikkatimi çeken bir olayı sizlerle paylaşıyorum ...

İnternet Dünyası geniş bir yelpaze .. Ama bu koca dünyada insanların emeğini çalan bir çok emek hırsızı bulunmaktadır . Benim kastettiğim şey "FULL OYUN SİTELERİ" . Bu siteler insanların emeğini çalıyor ve kimse buna bir dur demiyor . Yazılım şirketleri para kazanmak için oyun üretirler ve piyasaya sürerler . Bazı kişiler bu oyunu alır , bir de güzelce bir site kurarlar sonra bu oyunları orada insanlara "ÜCRETSİZ" olarak satarlar . Bu olay yazılım şirketlerinin kazancını büyük ölçüde düşürür . Bu olayı bence "Bir Lisanslı Oyunu Satıcısından Çalmaktan Farklıdır " diye isimlendirebiliriz . Bu yazılımların çoğu da Trojan virüslü çıkmaktadır . Bu hırsızlığa bir "DUR" demek zorundayız !
Bu sitelerin yanı sıra "İndirme Sitelerine" büyük bir sorumluluk düşüyor . Bu indirme siteleri hangi programların ekli olduğunu denetlemeliler ki onlar da bu olaya "DUR" desinler .
Sizler diyebilirsiniz ki sen hiç "Full Oyun" indirmedin mi ? Evet , indirdim ama "DEMO" sürüm indirdim .
GEREĞİNİN YAPILMASI GEREKİYOR YOKSA BU ADAMLARIN EMEĞİ BOŞA GİDİYOR !   

yazdığım yazının 2.bölümünden

[table]

[tr]
[td]
Sizlere daha öncede yazmıştım ama bu o yazımın devamı ... Sizler bana diyordunuz bu ülkede kimse bir oyuna 190 TL vermez . Yok asgarisi var bilmemnesi var şusu var busu var . Neyse ne ben konuya döneyim . Düşünün siz Call of Duty ' nin sahibisiniz . 4 yıl uğraşıp sonunda BlackOps oyununu piyasaya verdiniz . Sonra bi tane uyanık bunu aldı . Çoğalttı . Ona buna 10 liraya sattı . Senin bu 4 yıllık emeklerin boşa gitti . Ne hissedersiniz ? Sizi bilmem ama ben o adama acayip kızarım . Şimdi bir kez daha düşünelim sizce böyle oyunların "Full Oyun Sitelerinde millete "Virüslü" (tabi hepsinde değil ) şekilde verilmesi güzel mi ? Örneğin ben dün herhangi bir fulloyun sitesine girdim ve bu adamlar "Oyunun Çalışıp Çalışmayacağına GARANTİ Vermiyor ... " Yıllar önce ben tam bir oyun kurduydum . Elime geçen her oyunu en çok 3 günde bitirp bi kenara atardım . Bu oyunları da Full Oyun Sitelerinden indirirdim . Yine 4 kez denememde bu oyunlar bir türlü açılmıyordu . Ben de bıraktım ve "Oyun Oynamasam Da Yaşarım " diyerek hepsini bir çöpe doldurdum . Emek hırsızlığı yapmak istemediğimden tabi ki ! (Bunu Sizlere "HIRSIZ" demek için söylemedim ) Siz bunu nasıl yorumlarsınız bilmem . Bu kadar insanın emeğini hiçe saymak bence doğru değil . . . 

[/td]
[/tr]

[tr]
[td] [/td]
[td]

[/td]
[/tr]

[/table]

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (217108) ~ 07 Haziran 2012 18:26
okinkurt
07-06-2012, 18:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj

Valla onlar bizi 4 bi yandan sömürüyo biz bi oyunu beleş oynuyos diye suclu olmayız o şirketlerde batmaz zaten oyunlar cok pahallı mesela bi oyun gördüm gecen 160 tl den bahsediyor ben şahsen bir oyuna 160 tl veremem isteyen 160 tl verip alsın valla ilş hakka bakarsa kac taraftan nelerimizi yiyiolar bişi olmaz :) haa söle bişi var tabi oyun vardır 20-30 tl onu al gidip korsan indirme ama kalkıpta bi oyuna 160 tl verilmez ben hiç origin kullanmam cünki satan yer bulunmuyo benim burda steam felande kullanamıyorum net 15 kb :D kargo işinede girmedigim için almıyorum şahsen acılırsa bi satıs noktası alırım ama 30 tl yi gecmemek sartıyla.

Son Düzenleme: okinkurt ~ 07 Haziran 2012 18:18
Kapalı Hesap (217108)
07-06-2012, 18:22   |  #3  
OP Kapalı Hesap
286 mesaj

160 lira olsun ne olur yani ? oyun oynamasan . yanlış anlamayın sakın , oyun oynamayın demiyorum full oyun sitelerinden alarak oynamayın adamların emeğine yazık günah . hangi milletten dinden olurlarsa olsunlar sonuçta bu adamlar senelerce uğraşıyorlar bence bu hırsızlık ...

Kapalı Hesap (230936)
07-06-2012, 18:31   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
771 mesaj

Bence suç kimde biliyor musunuz? Şuçlu olan, herhengi bir oynunu orjinal olarak alıp, o oyunu sitelere upload edenlerde. Kusura bakmasınlar ama bende indirip oynarım bu oyunu. Tamam bende haklarını yemiş olurum ama bunu ilk önce oyun sitelerine oyunları upload eden düşünsün..

Kapalı Hesap (217108) bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Kapalı Hesap (217108)
07-06-2012, 18:36   |  #5  
OP Kapalı Hesap
286 mesaj

aynen macmillan ' ın dediği gibi ...

okinkurt
07-06-2012, 18:42   |  #6  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

160 tl olsun ne olur yani : su olur ben ona 160 tl verirsen yiyicek ekmek bulamam :D 160 tl ye gider ram alırım 2 günde bitirip köseye atıcagım bişeye 160 tl veremem o fiyatlar cok asırı gercekci düzeye indirirlerse korsandan kurtulurlar suanki hallerinden memnunlar heralde korsan kullanım rakamlarınıda basarı olarak yazmaya basladılar hırsızlık evet o oyuna 160 tl fiyat bicip o parayı almak hırsızlıktır her sene pc ler eskiyor zaten misal adam yeni pc almıs zorla gidip nası versin bi oyuna 160 tl o pc ye verdigi paralardan bi tur sögüsleniyo zaten alay ortak dedigim gibi fiyat inerse alırız inmesse korsan forever 160 tl demek intel pentium dual core e6600 demek 8gb ram demek veya 1 aylık gecim demek vs vs vs say say biitmez bu dava dostum bende haklıyım sende haklısın .

halogonga
07-06-2012, 21:01   |  #7  
halogonga avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
886 mesaj

adamlar bi dlc yi 10~1xx fiyata satarsa bu yasadışı oyunlar asla durmaz ve devam eder ayrıca ben gidipte bi oyuna 100-150 lira vermem 20-30 olsa neyse o paraya az daha para katar pc ye parça alırım :D

SaveAs
07-06-2012, 21:30   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
19 mesaj

Şahsen bu durum çok farklı şekillerde yorumalanabilir. Örneğin o oyunların yapılması cidden kolay değil ve bence sattıkları para tam hakları. Örneğin Battlefield 3'te ilk çıktığında 160TL idi sanırım ve o oyunun çok oyunculu modu için insanlar cidden fazlasıyla uğraştılar. Aslında oyunları almayacaksak korsan indirmemeliyiz. Eğer insanlar biraz olsun yapımcıların emeğini anlasalardı bu kadar korsan oyun indirilmezdi. Birde bunun dinsel yönü var tabi. Din olarak düşünürsek Müslümanlık'ta en büyük günahlardan Kul Hakkı'na giriyoruz. Ama diğer bir yorum ise şirketlerin bir toplantı yapıp plan yapması lazım. Özellikle insanların çok sevdiğini oyunların şirketleri. Bunlar birleşip oyunların çıkış tarihini bir aya yüklemektense 12 ay'a bölmeleri lazım. Bizde insanız her sevdiğimiz oyunu çıkar çıkmaz alamayız. Alamayınca da ister istemez insanın korsan oynayası geliyor. Bu da acı tarafı...

Kapalı Hesap (203561)
07-06-2012, 23:46   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

Şahsen ben 200 Liralık bir ekran kartım varken her oyuna 150-200 TL para vermem, veremem...

Eğer orta seviye bir kart 350 TL ise oyunun 20-40 TL olması gerekir.

Kapalı Hesap (200174)
08-06-2012, 00:12   |  #10  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

Korsan paylaşım zaten avrupa ülkelerinde ortaya çıktı....

İnternet ortamı varoldukça korsan yasal olmayan paylaşımlar yok olmayacaktır..

Yukarda korsan oyun indirip oynamayın insanların hakkını yemeyin diyenler...

Siz gidin bir dwd'ye onca para verin korsan indirmeyin!!

Birazcık araştırırsanız korsan oyunun en çok avrupa ülkelerinde indirildiğini göreceksiniz...

Ayrıca bu konuyu açan arkadaşım 

Başka bir konunda şunu gördüm 

Tıkla..

www.chip.com.tr/forum/bir-full-oyun-sitesi_t242670.html?yanıt

Bu konuda korsan iyi birşey değil diyorsun 

Diğer konuda ise korsan paylaşım yapan bir sitenin linkini vermişsin

Bu çelişkili durumu nasıl açıklayacaksın acaba ?

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (217108) ~ 08 Haziran 2012 00:12
Kapalı Hesap (217108) bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Kara Şövalye
08-06-2012, 00:43   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 53
1,959 mesaj

Korsan kullanmanın hiç bir bahanesi olmaz. Yok pahalıydı, param yoktu vs. bunlar bahane değil. Korsan ürün kullanan birinin fırın açtığını farz edelim ben gelip oradan düzenli olarak açım diye bir şeyler çalıp götürsem ne kadar doğru olur ? Aç olmam onu çalmamı gerektirmez. Para kazanır alırım ya da aç gezerim, bu böyledir. Paran yoksa o şeyden vazgeçersin, yok ben vazgeçmem çalarım diyorsan bu işin öteki tarafı da var.

Kaldı ki size gidip oyunu illa ki nakit alın diye dayatma yapılmıyor, gayette taksitle alınabilir. Birde onların bizi sömürdüğü nolacak diyenler olmuş. Çok merak ettim EA'dan Rockstar'dan falan birileri gelip bu adamın cebindeki parayı falan mı sömürdü ?

Oyunu yapan ekibin bi' maaşı var, vergileri var doğal olarak oyun fiyatını bunlar etkiler. Üstüne ülkelerin uyguladığı vergilerde var. Ek olarak kimse parasını mezara götürmeyecek değil mi öyleyse bunun nasılsa beleşi var sömürelim adamın emeğini gibi bir şey yanlıştır. Anladığım kadarıyla korsancı şu yeni nesil yakında bebek yapıp büyütmeyi de masraflı görüp internetten, torrentten indirmeye kalkar.

Kara Şövalye bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 2 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
okinkurt
08-06-2012, 00:58   |  #12  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

Evet cebindeki parayı alıyolar bunlar anlasmalı dostum oyun cıkar ona göre parca uydururlar hem sana parcayı hem oyunu satar pc işi bi sömürü düzenidir bunu sölemeye bile gerek yok devamlı para verip dururuz indirsinler fiyatı alak yanlıs bişmi diyoruz 160 tl nedir ya türkiye sartlarında korkunc bi para vede toplasan 1 günde bitirip kenara atıcaksın oyunu bizde istemiyoruz korsan kullanım sartlar ama öte yandan pc ye bi otobüs para yıgmısım zaten gelipte bana 160-170 tl yi dayatıyolar bide ben alamam onu hırsızlık diyen desin önce bi kendi hortumladıklarının hakkını versinler sonrasına bakarız he bu arada bildigin iyi bi cocuk indirme site linki varsa versene indirelim bi tane :D

Kara Şövalye
08-06-2012, 01:03   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,959 mesaj
Alıntı: okinkurt  
Evet cebindeki parayı alıyolar bunlar anlasmalı dostum oyun cıkar ona göre parca uydururlar hem sana parcayı hem oyunu satar pc işi bi sömürü düzenidir bunu sölemeye bile gerek yok devamlı para verip dururuz indirsinler fiyatı alak yanlıs bişmi diyoruz 160 tl nedir ya türkiye sartlarında korkunc bi para vede toplasan 1 günde bitirip kenara atıcaksın oyunu bizde istemiyoruz korsan kullanım sartlar ama öte yandan pc ye bi otobüs para yıgmısım zaten gelipte bana 160-170 tl yi dayatıyolar bide ben alamam onu hırsızlık diyen desin önce bi kendi hortumladıklarının hakkını versinler sonrasına bakarız he bu arada bildigin iyi bi cocuk indirme site linki varsa versene indirelim bi tane :

Ha evet size parça aldıtarak sizi sömürüyorlar unutmuşum. Sanki korsanı aynı sistemi istemiyor onun ? Kaldı ki parça almak pahalı geliyorsa oynamazsın olur biter bunun HİÇ BİR ŞEKİLDE SAVUNMASI YOKTUR ! Neyse hırsızlık yapan adam her türlü kendini aklamaya çalışır şekil A'da gözüktüğü gibi.  İnşallah sizi daha çok sömürürler, sizin onları sömürdüğünüz gibi. Ocağınıza nice incir ağaçları dikilmesi dileğiyle.

Kara Şövalye bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
okinkurt
08-06-2012, 01:09   |  #14  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

Haddini asma ama sakadan da anlamıyonuz arkadas ettigin laflara dikkat et ocag mocak ayıp oluyo o şifketler dünya zengini benim korsanımla batmaz ki bütün türkiye böle günahsa benim günahım Allah la benim aramda saygılı olun benim size karsı oldugum gibi :) ayrıca bed dua döner sahibini bulur dostum .

Son Düzenleme: okinkurt ~ 08 Haziran 2012 01:11
Kapalı Hesap (203561)
08-06-2012, 01:11   |  #15  
Kapalı Hesap
4,310 mesaj

Ulen biri amd diye öter biri orginal diye öter Kahkaha

Kara Şövalye
08-06-2012, 01:16   |  #16  
Yıllanmış Üye
1,959 mesaj
Haddini asma ama sakadan da anlamıyonuz arkadas ettigin laflara dikkat et ocag mocak ayıp oluyo o şifketler dünya zengini benim korsanımla batmaz ki bütün türkiye böle günahsa benim günahım Allah la benim aramda saygılı olun benim size karsı oldugum gibi :)

Korsan ürünü ısrarla savunana karşı kendimi çok tutamayabilirim, kırıcı olduysam özür dilerim. Geçmişte ailemi kaybetmeme sebeb olanlarda bi' nevi hırsızdı o yüzden her türlüsüne karşıyım. Bulabildiğim sürece oyunuma gider paramı veririm. Ama herkes onlar nasılsa koca şirket benim korsanımla mı batar derse bu işi büyür. Hadi maddi yönünü geçtim. Şöyle düşünün o insanlar onu yapmak için günlerce aylarca her gün saatlerini veriyorlar ama karşılıklarını doğru düzgün alamıyorlar. Nasıl ki sağlık probleminiz olduğu zaman bi' kuruş bile kısmıyorsunuz biran önce iyileşmek için bu da öyle olmalı, eğlencemiz belki ama onun da arkasında bi' emek var. Sonuçta Sezar'ın hakkı Sezar'a.

Açıkçası bi' oyun yapsam ve korsan indirene hakkımı helal etmiyorum desem sanırım o adam Ahiret'te karşıma çıkacaktır ki orada hakkımı ödeyebilir mi bilmiyorum.

Oyun fiyatlarını kıssınlar demişsiniz dediğim gibi yapan ekibin masrafı var, Adobe oyunlardan Flash desteğinden dolayı vergi alıyor. Ülkelerin yerel vergiler, gümrük vs. gelince de fiyatlar bu seviyelere geliyor. Ortada indirim yapması gereken bir yer varsa o da devletlerdir. 

Ha bir de hem korsan indirip hem bu oyun olmamış deyip yapımcısına küfür edenleri görüyorum artık onlar ne yapar öte tarafta düşünemiyorum.

Kapalı Hesap (203561)
08-06-2012, 01:25   |  #17  
Kapalı Hesap
4,310 mesaj

Be adam sistemimde 200 TL'lik ekran kartı varken cebimde bir kuruş yokken nasıl vereyim ben 100lerce lira?
evet alıyorum korsan ama elimde değil. keşke babam 5 milyar para kazansa da orjinal alsam.

Kara Şövalye
08-06-2012, 01:30   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,959 mesaj
Alıntı: son_goku  
Be adam sistemimde 200 TL'lik ekran kartı varken cebimde bir kuruş yokken nasıl vereyim ben 100lerce lira?
evet alıyorum korsan ama elimde değil. keşke babam 5 milyar para kazansa da orjinal alsam.

PC'de 100'lerce liralık olan oyun konsollardaki gibi çok değil ki. Olanlarda zaten senaryonun yanında çoklu oyuncu desteği sunduğu gibi yüksek sistem istiyor. Gülü seven dikenine katlanır diye bir söz var söyleyebileceğim şey bu. 

Ben oradan buradan para artırıp, kampanyaya girmesini bekleyerek alırım çoğu oyunumu. Örnek olarak F1 2011 ve Assassin's Creed Revelations'u kampayaya girdiklerinde ikisini birden 80 TL'ye aldım. İlk çıktıklarında alsam en az 150 TL tutacaktı. Şimdi de onları oynayabiliyorum AC hikayesi bitse, çoklu oyuncusu var. F1 2011 desen zaten her daim oynanabilecek bir oyun. Korsan almaktan memnun değilseniz yaptığımın aynısını yapabilirsiniz, bunu denerseniz bir yerlerden başlamış olursunuz en azından.

okinkurt
08-06-2012, 01:39   |  #19  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

Ailen için üzüldüm :( başın sağolsun dostum. ben korsanı savunmuyorum sadece daha ucuz olabilir diyorum original oyunlar neyse gece gece game için kavga etmeye değmez uzatmanın manası yok :D sen desen korsan yanlıs günah dogrudur ama benimde kendi dogrularım var kardeşim :) benim şehirde origin magaza acsalar bi hemen gider dalarım ama en yakın mağaza 250 km oyun 160 tl desek attım gidis gelis fiyat ucar steam den cekmey denesek net im 15 kb vodofone 3g telefon hattım yok devlet amca baglamadı siparisle alabilirm onada cok güvenmiyorum ben eski püskü oyunları oynayan birisiyim zaten o oyunlarda 10-15 tl satıs noktalarında ama yok işte olsa alcaz yoksa neden 11 gün bekliyim indirmek için 8 kb le gider alırım haksızmıyım .

Kara Şövalye
08-06-2012, 01:47   |  #20  
Yıllanmış Üye
1,959 mesaj
Ailen için üzüldüm :( başın sağolsun dostum. ben korsanı savunmuyorum sadece daha ucuz olabilir diyorum original oyunlar neyse gece gece game için kavga etmeye değmez uzatmanın manası yok :D sen desen korsan yanlıs günah dogrudur ama benimde kendi dogrularım var kardeşim :) benim şehirde origin magaza acsalar bi hemen gider dalarım ama en yakın mağaza 250 km oyun 160 tl desek attım gidis gelis fiyat ucar steam den cekmey denesek net im 15 kb vodofone 3g telefon hattım yok devlet amca baglamadı siparisle alabilirm onada cok güvenmiyorum ben eski püskü oyunları oynayan birisiyim zaten o oyunlarda 10-15 tl satıs noktalarında ama yok işte olsa alcaz yoksa neden 11 gün bekliyim indirmek için 8 kb le gider alırım haksızmıyım .

Ölüm olmadı da ortada bi' aile kavramıda kalmadı sadece. Eğer sipariş ile alacaksanız mağaza fiyatına göre indirim oluyor baya. İlk ve tek olarak internetten siparişim Crysis Warhead oldu, Türkiye'de bulabildiğim son orjinal kopyaydı sanırsam zar zor kangurum.com'da bulmuştum. 6 günde getirdiler. 

D&R, Bimeks gibi sitelerden edinebilirsiniz, taksit şansınız olursa çok da iyi oluyor. Vatan'ında %25 indirim zamanına gelirseniz çok daha iyi oluyor. 110 TL'lik Battelfield 3'ü 82'ye almıştım o sayede. İndirme konusunda ise belki hiç bir şekilde bulamadıklarınız olabilir onu benimde yapmışlığım oldu zira ne mağazalarda ne internette bulabildim. Tabi mevcut Türkiye şartlarında indirmekte mantıklı değil 50 GB gibi komik bir kotanın olduğu ülke sonuçta. Max Payne 3'ü dijital alsam zaten kotanın yarısından fazlası gidiyor direkt. :) Mağaza fiyatı da şu an 150 TL, indirime girmesini ya da kısa süreli bi' iş bulmayı deneyeceğim. Mesela aylardır NfS The Run istiyorum fakat o zamanlar üniversiteden dolayı param yetmediği için Hot Pursuit'i alabilmiştim ki şu an karne indirimleriyle 40 TL olmuş Run. Kısaca şu an karne sebebiyle bir çok yerde müthiş indirimler var kaçırmayın der ve kırıcı olduysam tekrar özür dilerim, dediğim gibi iş bir şeyleri çalma konusuna gelince kendime pek hâkim olamıyorum geçmişteki oldukça kötü anılardan dolayı.

okinkurt
08-06-2012, 01:53   |  #21  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

Özüre gerek yok dostum :) dediğin sitelere bakıcam ben suan max payne 3 ü indirmeye basladam 26 gb 8 haziran dayız tam 12 mayıs gibi biter vodofone cok acımasız 25 kb hız veriyor 1gb indirdikten sonra onu 15 kb e sınırlıyolar adil kullanım sebebiyle 25 kb ne ki 15 kb e sınırlıyosun degilmi :D eger yeni sistem alırsam bi origin oyun alıcam suan için alsamda mx payne 3 gibi bi oyunu pc im kaldırmaz gücü yetmez güclü bir pc toplayınca arastırıcam bilgi için teşekkürler.

Kara Şövalye
08-06-2012, 01:58   |  #22  
Yıllanmış Üye
1,959 mesaj
Özüre gerek yok dostum :) dediğin sitelere bakıcam ben suan max payne 3 ü indirmeye basladam 26 gb 8 haziran dayız tam 12 mayıs gibi biter vodofone cok acımasız 25 kb hız veriyor 1gb indirdikten sonra onu 15 kb e sınırlıyolar adil kullanım sebebiyle 25 kb ne ki 15 kb e sınırlıyosun degilmi :D eger yeni sistem alırsam bi origin oyun alıcam suan için alsamda mx payne 3 gibi bi oyunu pc im kaldırmaz gücü yetmez güclü bir pc toplayınca arastırıcam bilgi için teşekkürler.

Max Payne 3'ün hataları vardı sanırım o yüzden sorunlarla karşılaşabilirsiniz aklınızda bulunsun hemen makineyi suçlamayın sonra. :=)

Geçen gün bi' tane yaması çıktı ama ne sonuç verdi bilemem.

okinkurt
08-06-2012, 02:06   |  #23  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

Benim sistem kağat üstünde iyi ama performans ı iyi degil pek age of 3 bile kasmıstır zamanında veya cok st düzey bi oyun oynanabiliyor :D alırken bilgim yoktu pc ciye toplattım dengesiz oldu iyi ekran kartı orta işlemci düşük psu yani 1-2 elden gecmesi gerekiyo alet in max payne 3 elime gecerde kasarsa ilk iş onu suclarım neden kaldırmıyorsun nöpenkkkk diyerekten :D şimi vermisim oyuna 150 tl misal geldim eve oturdum cayı koydum oyuna tıkladım 12 fps :D pc nin yerinde olmak istemezdim yani :D benim basıam cok geldi bu olay hatta bu yüzden bir pc yi kırmıslıgım vardır :D bu arada bi kac siteye baktım oyun en assagı 149 t el el yakıyor suan bi forumda görmstüm adam origin almıs acamıyordu o güncellemeyi kurunca düzeldi sorunu hataları yok ediyor sanırım basarılı bi güncelleme gitti gidiyor da var 34 tl key ler ama korsan oyunda kullanılıyor gecen birisine satmıslar origin diye sonra torrent linki vermisler indir sonra keyle hallet diye sakat bi site uyanıklar cok :D

Son Düzenleme: okinkurt ~ 08 Haziran 2012 02:11
Kapalı Hesap (54346)
08-06-2012, 03:12   |  #24  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
281 mesaj
Alıntı: Kara Şövalye  

Ha evet size parça aldıtarak sizi sömürüyorlar unutmuşum. Sanki korsanı aynı sistemi istemiyor onun ? Kaldı ki parça almak pahalı geliyorsa oynamazsın olur biter bunun HİÇ BİR ŞEKİLDE SAVUNMASI YOKTUR ! Neyse hırsızlık yapan adam her türlü kendini aklamaya çalışır şekil A'da gözüktüğü gibi.  İnşallah sizi daha çok sömürürler, sizin onları sömürdüğünüz gibi. Ocağınıza nice incir ağaçları dikilmesi dileğiyle.

korsana evet neden mi  aylar önce  bende orijinal kullanıyordum  ama  koskoca steam  veritabanını  koruyamadı ve  kredi kartından  2 milyar para çekildi  vurgunu yedik  o günden sonra orijinale tövbe ettim  sonuna kadar korsan kullanın

sakın dijital servislerden steam origin vs.  oyun almayın  hepsi kendi veritabanını korumaktan aciz  kısacası her türlü  online alışverişten uzak durun

Kara Şövalye
08-06-2012, 11:05   |  #25  
Yıllanmış Üye
1,959 mesaj
Alıntı: Uğurhan Çavuş  
korsana evet neden mi  aylar önce  bende orijinal kullanıyordum  ama  koskoca steam  veritabanını  koruyamadı ve  kredi kartından  2 milyar para çekildi  vurgunu yedik  o günden sonra orijinale tövbe ettim  sonuna kadar korsan kullanın

sakın dijital servislerden steam origin vs.  oyun almayın  hepsi kendi veritabanını korumaktan aciz  kısacası her türlü  online alışverişten uzak

Alternatifi var gidip kutulu alırsınız, bu kadar basit. Sırf sizin başınıza öyle olay geldi diye insanlarında hakkını yemeye niyetim yok. Üyeliğinizin başına bir şey mi geldi ? Fark ettiğiniz anda kartınızı iptal ettirmeliydiniz olmadı bunu mahkemeye taşıyabilirsiniz elinizde kanıt varsa. Bunlara rağmen yine de korsan derseniz belli ki kimsenin emeğini önemsemiyorsunuz demektir ki günümüzde böyle oldu artık kimse kimsenin emeğini düşünmüyor, ahir zaman işte.