Ne kadar doğru bilmem ? Bir full oyun sitesi kurmak . Mesela bende verdim bi fulloyun sitesi ama onu da yapanı eleştiriyorum açıkçası . Çünkü insanlar belki bir belki de daha fazla sene uğraşıyorlar oyunları yapmak için fakat biz bedavaya indiriyoruz onları . Hakkı değil onların para kazanmak ? Evet , çok pahalı olabilir ama hakları ne de olsa . Açıkçası ben NFS gibi bir oyun yapsam onu markette satsam 50 liraya , sonra biri de bunu alıp sitesinde koysa ben zarar ederim . Yani demek istediğim şu Full Oyun siteleri insanların hakkını yiyorlar . Bence buna bir dur demeliyiz . Bir de bu konu ne kadar yasal ? Çalmak gibi bişey yani bu . Her neyse görüşlerinizi bekliyorum ...
yazdığım diğer bir yazıdan alıntı :
Son zamanlarda dikkatimi çeken bir olayı sizlerle paylaşıyorum ...
İnternet Dünyası geniş bir yelpaze .. Ama bu koca dünyada insanların emeğini çalan bir çok emek hırsızı bulunmaktadır . Benim kastettiğim şey "FULL OYUN SİTELERİ" . Bu siteler insanların emeğini çalıyor ve kimse buna bir dur demiyor . Yazılım şirketleri para kazanmak için oyun üretirler ve piyasaya sürerler . Bazı kişiler bu oyunu alır , bir de güzelce bir site kurarlar sonra bu oyunları orada insanlara "ÜCRETSİZ" olarak satarlar . Bu olay yazılım şirketlerinin kazancını büyük ölçüde düşürür . Bu olayı bence "Bir Lisanslı Oyunu Satıcısından Çalmaktan Farklıdır " diye isimlendirebiliriz . Bu yazılımların çoğu da Trojan virüslü çıkmaktadır . Bu hırsızlığa bir "DUR" demek zorundayız !
Bu sitelerin yanı sıra "İndirme Sitelerine" büyük bir sorumluluk düşüyor . Bu indirme siteleri hangi programların ekli olduğunu denetlemeliler ki onlar da bu olaya "DUR" desinler .
Sizler diyebilirsiniz ki sen hiç "Full Oyun" indirmedin mi ? Evet , indirdim ama "DEMO" sürüm indirdim .
GEREĞİNİN YAPILMASI GEREKİYOR YOKSA BU ADAMLARIN EMEĞİ BOŞA GİDİYOR !
yazdığım yazının 2.bölümünden
[table]
[tr]
[td]
Sizlere daha öncede yazmıştım ama bu o yazımın devamı ... Sizler bana diyordunuz bu ülkede kimse bir oyuna 190 TL vermez . Yok asgarisi var bilmemnesi var şusu var busu var . Neyse ne ben konuya döneyim . Düşünün siz Call of Duty ' nin sahibisiniz . 4 yıl uğraşıp sonunda BlackOps oyununu piyasaya verdiniz . Sonra bi tane uyanık bunu aldı . Çoğalttı . Ona buna 10 liraya sattı . Senin bu 4 yıllık emeklerin boşa gitti . Ne hissedersiniz ? Sizi bilmem ama ben o adama acayip kızarım . Şimdi bir kez daha düşünelim sizce böyle oyunların "Full Oyun Sitelerinde millete "Virüslü" (tabi hepsinde değil ) şekilde verilmesi güzel mi ? Örneğin ben dün herhangi bir fulloyun sitesine girdim ve bu adamlar "Oyunun Çalışıp Çalışmayacağına GARANTİ Vermiyor ... " Yıllar önce ben tam bir oyun kurduydum . Elime geçen her oyunu en çok 3 günde bitirp bi kenara atardım . Bu oyunları da Full Oyun Sitelerinden indirirdim . Yine 4 kez denememde bu oyunlar bir türlü açılmıyordu . Ben de bıraktım ve "Oyun Oynamasam Da Yaşarım " diyerek hepsini bir çöpe doldurdum . Emek hırsızlığı yapmak istemediğimden tabi ki ! (Bunu Sizlere "HIRSIZ" demek için söylemedim ) Siz bunu nasıl yorumlarsınız bilmem . Bu kadar insanın emeğini hiçe saymak bence doğru değil . . .
[/td]
[/tr]
[tr]
[td] [/td]
[td]
[/td]
[/tr]
[/table]