Neden Casper Önermiyorsunuz?

sellocka
03-02-2011, 13:44   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
116 mesaj

http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=50727

arkadaşlar ben bu laptobu almak istiyorum. Ama Forumda araştırdığıma göre herkes casperı alma diyor. Halbuki özellikleri çok iyi Bad company2, cod black ops vs... gibi oyunları high da çalıştırabilir. Benm amacımda oyun zaten ve fiyatıda çok uygun. Neden uygun olduğunu araştırdım. Sanırım türkiyede üretildiği için gümrük vergisi filn alınmıyormuş. Lütfen beni bu konuda aydınlatırmısınız?? Neden CASPER önermiyorsunuz?????

cod-96_2026
03-02-2011, 13:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
321 mesaj

türkiyedeemi üretiliyor????
bildiğim kadarıyla biz daha işlemci anakart hdd ekran kartı üretmeye başlamadık anca montajı Türkiyede yapılıyordur

EMRE_61
03-02-2011, 13:53   |  #3  
EMRE_61 avatarı
Yıllanmış Üye
509 mesaj

http://www.vatanbilgisayar.com/l ... ils.aspx?I_ID=51343

http://www.vatanbilgisayar.com/l ... ils.aspx?I_ID=48831

casper servis sorunları var.ayrıca laptop a gidip bak ikisini yan yana koy karşılaştır.tuşlarına bak kasa kalitesine bak ekran kalitesine bak.anlarsın olayın ne olduğunu.bu ikisinden birini almanı tavsiye ederim.şahsen ben olsam 150 200 tl daha aşar marka alırım.şöyle örnek vereyim toshiba ya iki kere garanti için ürün gönderdim 1 haftada çözdüler.tanıdık casper ı 2-3 haftada zor alıyordu.ve sürekli ısınma reset gibi sorunlar yaşıyordu.şimdi adam hp i5 laptop aldı.casper deme adama.tabi teknoloji birazda şans işi casper alıp mutlu olanlarda var ama servis işi bence çok önemli.

toshiba dell sony gözün kapalı al fakat fiyat performans ürünü olmuyorlar ne yazıkki bu markalar.

b

Son Düzenleme: EMRE_61 ~ 03 Şubat 2011 14:00
doktormert
03-02-2011, 14:02   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
185 mesaj

casperin özellikleri ne olursa olsun, 2 tane casperin çok sağlam makinesini kullanan arkadaşım var. daha 1 sene olmadı pil sorunu yaşadı, speaker larından biri patladı... p.tesi günü geldi servisten makineler.
hayatım boyunca kullanmadım, kullanmam da... laptopun kralı kim ne derse desin Toshiba'dır...

sellocka
03-02-2011, 14:54   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
116 mesaj

ozman bana bir laptop önerirmisiniz? taksitli fiyatı max. 1.900 olan son çıkan oyunları kasmadan oynayabileceğim sorun çıkarmıycak kaliteli bir laptop.

EMRE_61
03-02-2011, 16:01   |  #6  
EMRE_61 avatarı
Yıllanmış Üye
509 mesaj

İ7 değil ama sağlam bir laptop

http://www.vatanbilgisayar.com/h ... ils.aspx?I_ID=48989

ekran kartıda değiştirebilir ;)

sellocka
03-02-2011, 16:25   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
116 mesaj
Alıntı: EMRE_61  
İ7 değil ama sağlam bir laptop

http://www.vatanbilgisayar.com/h ... ils.aspx?I_ID=48989

ekran kartıda değiştirebilir ;)
peki ekran kartını değiştirmeden son çıkan oyunları oynayabilirmiyim yani hd5650 son oyunları kaldırırmı??

cod-96_2026
03-02-2011, 16:59   |  #8  
Yıllanmış Üye
321 mesaj

http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=48231

Coskun.Abi
03-02-2011, 21:49   |  #9  
Coskun.Abi avatarı
Yıllanmış Üye
425 mesaj

Casper bedava verseler alınmaz.

setra92
03-02-2011, 22:08   |  #10  
setra92 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
351 mesaj

bence mobil ekran kartı bulursan değiştirebilrisin ki fiyatları öyle böyle değil acayip uçuk

Kapalı Hesap (128169)
03-02-2011, 22:28   |  #11  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 40
2,851 mesaj
Alıntı: sellocka  
http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=50727

arkadaşlar ben bu laptobu almak istiyorum. Ama Forumda araştırdığıma göre herkes casperı alma diyor. Halbuki özellikleri çok iyi Bad company2, cod black ops vs... gibi oyunları high da çalıştırabilir. Benm amacımda oyun zaten ve fiyatıda çok uygun. Neden uygun olduğunu araştırdım. Sanırım türkiyede üretildiği için gümrük vergisi filn alınmıyormuş. Lütfen beni bu konuda aydınlatırmısınız?? Neden CASPER önermiyorsunuz?????

Casper mı? Casper da ne? Casper saçma sapan bi marka... Çok katı düşünüyosunuz bu laptoplar konusunda. Casper al bakalım ne olacak. Birkaç ayda bilgisayarın pixelleri bir bir ölür garantiyle uğraşırsın.. Zaten bilgisayar yarım saatte açılıyor o da bi kanser edecek cinsten. Türkler falan üretiyo sanıyosunuz :D Hangi türk gelip laptop yapmış. Yabancının iyisini alacaksınız. Ne bilim casper olmazsa toshiba falan ucuz şeylerle kendinizi kandırmayın. toshibada zaten çin malı oyuncak gibi bişey. Alıyosan SONY alacaksın. Alıyosan ASUS gibi markalar alacaksın. Hp alabilirsin. Hp genelde iş pc si gibi görünüyor. Sen oyun istiyorsun. Asus'un sitesine gir. N Series pc lerinin yenilerine falan bak. beğenirsin. beğenmezsen diğer serilerine bak. Öyle Casper diyip de yanmayın en geç 1 yıl sonra sövmeye başlarsınız :D

EMRE_61
03-02-2011, 22:33   |  #12  
EMRE_61 avatarı
Yıllanmış Üye
509 mesaj
Alıntı: sellocka  
peki ekran kartını değiştirmeden son çıkan oyunları oynayabilirmiyim yani hd5650 son oyunları kaldırırmı??
ALABİLEĞİN EN İYİ EKRAN KARTLI LAPTOPLAR 5650 VE 5730 DUR...OYNARSIN.

retg
03-02-2011, 22:42   |  #13  
retg avatarı
Yıllanmış Üye
240 mesaj

M.CaN009 arkadaşımıza katılmıyorum.Ben geçen yaz casper dizüstü bilgisayar aldım 1500 tl ye ve o özellikteki bilgisayar diğer tüm markalarda en az 1800e veriliyordu.Bilgisayarı alalı 6 ayı geçiyor ne pixellerde bişi var ne de başka bir yerinde.GTa IV mafia 2 crysis gibi oyunları 5-6 saat durmadan oynadım ve hiçbir sorun vermedi.Sadece kendi bilgisayarım değil benim gibi 3-4 arkadaşım da casper aldılar ve onlarda da cihazlar gayet sağlıklı çalışıyor.Açıkçası casper hakkında atılıp tutulanlara pek katılmıyorum.Bana sorarsanız çoğu marka aynı kalitededir.Asus alıp da 3 ay garantiden gelmeyip dizüstüsünü değiştiren kişiler tanıyorum.Belki casper hakkında eskiden beridir bu şejkiilde yorumlar yapıldığı için beğenilmiyor olabilir.Yani adı çıkmış 9'a inmez 8'e hesabı.Ama bence bu kadar da kötülemeye gerek yok.Belki bazen şansa iyi pcler ya da kötü pcler denk geliyor olabilir(alan kişinin kullanış şekline de bağlı),ama bence hepsi hemen hemen aynı kalitede.Sonuç olarak,ben casper tavsiye edenlerdenim.

Son Düzenleme: retg ~ 03 Şubat 2011 22:48
ezimuse
03-02-2011, 23:23   |  #14  
Yıllanmış Üye
296 mesaj

al casperi snra driverlarını fln çinçon sitelerinden bakarsın ne bi güncelleme sunar sana ne de destek casper ın sitesine girin bakın bakalım kaç tane sattığı laptop un driverları var daha doğrusu driver sitesi yokkk :))) 
bence kaliteli malda ne olursa olsun ilk önce destek gelir ben ona bakarım 1500 tl saymışım bn bi cihaza elimde patlıcaksa ne anlamı kaldı ki ben elektronik cihazlarıma gözüm gibi bakan bi insanım titizim kıl olurum bu konuda garanti sonrası bi hata görsem pis kayarım :D casper olsa istanbul a gelirim hususi plaza önünde 2 tl benzinle yakarım onu :D

Feyk
03-02-2011, 23:26   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Alıntı: retg  
M.CaN009 arkadaşımıza katılmıyorum.Ben geçen yaz casper dizüstü bilgisayar aldım 1500 tl ye ve o özellikteki bilgisayar diğer tüm markalarda en az 1800e veriliyordu.Bilgisayarı alalı 6 ayı geçiyor ne pixellerde bişi var ne de başka bir yerinde.GTa IV mafia 2 crysis gibi oyunları 5-6 saat durmadan oynadım ve hiçbir sorun vermedi.Sadece kendi bilgisayarım değil benim gibi 3-4 arkadaşım da casper aldılar ve onlarda da cihazlar gayet sağlıklı çalışıyor.Açıkçası casper hakkında atılıp tutulanlara pek katılmıyorum.Bana sorarsanız çoğu marka aynı kalitededir.Asus alıp da 3 ay garantiden gelmeyip dizüstüsünü değiştiren kişiler tanıyorum.Belki casper hakkında eskiden beridir bu şejkiilde yorumlar yapıldığı için beğenilmiyor olabilir.Yani adı çıkmış 9'a inmez 8'e hesabı.Ama bence bu kadar da kötülemeye gerek yok.Belki bazen şansa iyi pcler ya da kötü pcler denk geliyor olabilir(alan kişinin kullanış şekline de bağlı),ama bence hepsi hemen hemen aynı kalitede.Sonuç olarak,ben casper tavsiye edenlerdenim.
Beğendim

umut101010
03-02-2011, 23:27   |  #16  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

yav arkadaş nedir bu casper düşmanlığı hayatında casper görmemiş adamlar casperı kötülüyoır eskidenbu forum böyle değildi bir ürünün kalitesi markasına göre değil modeline göredir asus toshiba tabiki casperden daha iyi ama anlattınığınz kadar değil siz 5-6 sene önceki casper la karıştırıyorsunuz yakın arkadaşım aldı 2 senedir kullanıyo takır takır çevremde pek çok kişi kullanıyo bir sorun yok sorunlarda her markada olan sorunlar servis işine gelince SERVİSLE UĞRAŞMAYINM ÜCRETSİZ KARGO İLE YOLLAYIN MERKEZE  ORDA DAHA GÜZEL BİR ŞEKİLDE YAPILIR SİZE GERİ GELİR ben öyle yapıyorum çünki servislere güvenmiyorum.

Feyk
03-02-2011, 23:33   |  #17  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Alıntı: umut101010  
yav arkadaş nedir bu casper düşmanlığı hayatında casper görmemiş adamlar casperı kötülüyoır eskidenbu forum böyle değildi bir ürünün kalitesi markasına göre değil modeline göredir asus toshiba tabiki casperden daha iyi ama anlattınığınz kadar değil siz 5-6 sene önceki casper la karıştırıyorsunuz yakın arkadaşım aldı 2 senedir kullanıyo takır takır çevremde pek çok kişi kullanıyo bir sorun yok sorunlarda her markada olan sorunlar servis işine gelince SERVİSLE UĞRAŞMAYINM ÜCRETSİZ KARGO İLE YOLLAYIN MERKEZE  ORDA DAHA GÜZEL BİR ŞEKİLDE YAPILIR SİZE GERİ GELİR ben öyle yapıyorum çünki servislere güvenmiyorum.
Beğendim

umut101010
03-02-2011, 23:42   |  #18  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

şunuda belirteyim casperın tek eksiği bios desteği yok ancak mh ye mail atap isteyeceksiniz onlar size yolluyolar son sürüm biosu

Banned
03-02-2011, 23:52   |  #19  
Banlandı
556 mesaj

evet bir çok casperin eski modelini kullandığım halen çatır çatır çalışanları var ama piyasada çok haksız olmadığını düşündüğüm bir casper antipadisi var. casperden pc almak tamamen şans işi olay bu.

ezimuse
04-02-2011, 01:17   |  #20  
Yıllanmış Üye
296 mesaj

tek kelimeyle şunu söylemek istiyorum :D  hangi akıllı bi mühendis laptop un altına fanın hava alması için delik koymaz :D tahmin edin casperdakiler

KENAN_35
04-02-2011, 02:34   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
990 mesaj

bu pc yi sana sanırım ben önermiştim 

Blackinred
04-02-2011, 03:24   |  #22  
Yıllanmış Üye
356 mesaj

Max. bütçeyi biraz aşıyor ama bir bakmanı tavsiye ederim; ASUS                            N53JF
Ayrıca, 3-4 gün önce Vatan'da bütün ürünler % 25 indirimdeydi ve bunu arada bir yapıyorlar. Vatan'dan alacaksan, çok acil değilse, genel indirimi bekle derim.

Gönlümüz açılsın diye de şunu da koyayım bari; Asus G53JW-IX047V

mehmet1
04-02-2011, 09:41   |  #23  
Yıllanmış Üye
178 mesaj

ya ama casper hakkındaa şöyle bir mantık kurarsak ben hiç casper bilgisayarda kullanmadım ama arkadaşların dediğine göre bu 4-5 sende önceymiş bence casper tekrar kendini iyibir firma olarak kanıtlamak için bu sorunları düzeltmiş olabilir ama sadece bir düşence...

Rashnu
04-02-2011, 10:07   |  #24  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
347 mesaj

laptop üretici firmaların genelde hepsi 3 aşağı 5 yukarı aynı malzemeyi kullanır. IBM olsun diğerleri olsun aralarında pek fark yok casper da aynı ama casper üretim yapmıyor. plastik aksamı ve diğer tüm parçalar herhangi bir çin fırmasından geliyor diğerleri gibi... peki fark ne ? büyük firmaların çindeki üreticileri ile alakalı, Mesela Lenovo, Mesela Hp veya diğerleri Büyük marka olmasından dolayı belli bir kalitenin altına düşemiyor bu da ürünün belli seviyede kaliteli olmasını sağlıyo... ikincisi servis ...

Rashnu
04-02-2011, 10:10   |  #25  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
347 mesaj
Alıntı: mehmet1  
ya ama casper hakkındaa şöyle bir mantık kurarsak ben hiç casper bilgisayarda kullanmadım ama arkadaşların dediğine göre bu 4-5 sende önceymiş bence casper tekrar kendini iyibir firma olarak kanıtlamak için bu sorunları düzeltmiş olabilir ama sadece bir düşence...
Yanlış anlamışsındır 4-5 sene önce casper bilgisayar piyasasında daha kendini sattıramıyordu... ki kaldı şu anda vatanda yaptığı büyük kampanyaları da çok düzenli sattığından veya büyüttüğünden yaptığını düşünmüyorum... 1 yıl önce casperın servis sorununu gördüm bu da bana yettti