gökhan38 Atatürk'ten bir farkın varmı?
Oda Türk'tü sende Türksün.
Oda ülkesini seviyordu sen de seviyorsun.
Atatürk tamamen çökmüş bir Osmanlı İmparatorluğundan Yeni bir Ülke çıkarttı ama tek başına yapmadı. Tarih konuşmayacağım.
Ülke niye böyle:
Siyasi erdemler farklı,
Dini eylemler farklı,
Bu ikisini açmayacağım çünkü tartışma konusu çıkıp Bu başlığı kitleyebilecek yada silebilecek duruma gelir. Tartışma çıkartmayın mesajımdan açana saygımız olsun ;)
Ülkemizin en büyük eksikliği şu: "İşim görüldükçe gerisi beni ilgilendirmez"
Dışarıda bir anket yapın mesela "menun musunuz Ülkemizden?" diye Cevap çoğunlukla evet olur...
Karnım doydukça ben iyiyim sen iyisin iyi geçinip gidiyoruz der geçerler. Özellikle köylerde bu anket te hayır cevabı çok az çıkar...
TBMM deki insanları biz seçiyoruz bildiğiniz gibi. Yani işi Devlete yıkmayacağız kendimize yıkacağız. İlerisini görmeden yapılan işlemler yüzünden ülke böyle.
Okullara laf atarız ama okuyanda hayır var mı? Yok. Adam elinde sigara okul kantininde dersini sallıyor.
Devlet kurumlarıda öyle: Elinde örgü yavaştan iş yapıyor. Ülkede tam tekmil çalışan Tek Devlet Kurumu Askerlik Şubeleri. Dakkası dakkasına iş yapıyorlar... Sebebi ciddiyet.
Ne yaparsak düzeliriz:
Benim görüşüm: İşi ciddiye almak, Yarım yamalak iş yapmamak. Bu ikisini ben Ülkemde görmedim.
khramn abimiz iyi bir noktaya parmak basmış ama sıkışan adam hemen işi Atatürk'e devlete yıkar.
İğneyi ilk önce kendimize batırmalıyız ki etkisini hissedelim. Ama biz iğneyide çuvaldızıda başkasına batırmaktan hoşlanıyoruz.
Japonya niye önde. Adamlarda Azim var. bizde bir tane Atatürk çıktı ama onlarda yığınla Atatürk gibi düşünen insan var. Adamlar hiç boş durmuyor...
Herkesin kendi görüşü kendine arkadaşlar. Mesajımda tartışma çıkartacak konular var. Lütfen tartışma çıkartmayın...